Angststoornis

Bang zijn. Iedereen is weleens bang. Het is dan ook een heel natuurlijk fenomeen. Door angst geeft je lichaam op de juiste momenten waarschuwingssignalen af. Angst zorgt er bijvoorbeeld voor dat je wegrent als je je in een gevaarlijke situatie bevindt.

Maar soms ervaar je angst die je niet helpt. Sterker nog, de angst is niet reëel en zit je alleen maar in de weg. Bijvoorbeeld wanneer je steeds vaker of heftiger angstig bent, of hele normale dingen in het leven gaat vermijden om die angst maar niet te hoeven voelen. Een kleine, onschuldige, angst kan uitgroeien tot een angststoornis die je hele leven overneemt en bepaalt.

Het is goed om te weten dat je voor angstklachten behandeld kan worden. Met therapie kun je je angst overwinnen. Je kunt weer in controle komen over je eigen leven, je angsten en angstaanvallen hoeven je niet meer te beheersen. Een psycholoog kan daarbij goed helpen!

Lees meer over wat angst is, wanneer je spreekt van een angststoornis, welke soorten angst er zijn, welke symptomen je kunt krijgen, maar vooral ook hoe je angstklachten goed kunt behandelen.

Van je angstklachten af?

Blijf niet met je klachten lopen en bel met ons psychologisch verwijsteam. We kunnen je adviseren over je klacht en plannen wanneer gewenst direct een afspraak in bij een psycholoog die bij jou past.

  • Persoonlijk advies
  • Geen wachtlijst
  • Direct een afspraak
Bel: 085-4014720 Bel: 085-4014720
Zoek een psycholoog