Slaapproblemen

Slaapproblemen kunnen heel vervelend zijn en goed slapen is belangrijk. Dat weet jij ook, want je merkt dat jouw slaapproblemen je steeds meer opbreken. Je hebt af en toe last van slapeloosheid of hebt wel eens nachtmerrie, maar jij hebt echt last van chronische slaapproblemen. Overdag voel je dat je vermoeid bent, heb je moeite om je te concentreren en merk je dat je geïrriteerd en chagrijnig reageert op je omgeving. Je voelt je moedeloos. Het probleem wordt steeds serieuzer. Hoe kom je ervan af?

Als je al voor een langere tijd last hebt van slaapproblemen kan het zijn dat je een slaapstoornis hebt. Met onze zelftest ‘slaapproblemen’ kun je uitzoeken in welke mate er bij jou een slaapstoornis aanwezig is. Deze test geeft slechts een indicatie. Het is altijd een goed idee om dit soort problemen serieus te nemen. Ze kunnen vervelende gevolgen hebben en lichamelijke en psychische problemen veroorzaken. Op langere termijn verhogen slaapproblemen onder andere de kans op het krijgen van een depressie, overgewicht en suikerziekte.

Een psycholoog kan helpen bij slaapproblemen, maar niet alle slaapklachten horen thuis in de GGZ. Het is belangrijk om van te voren te onderzoeken of de oorzaak van een slaapstoornis lichamelijk of psychisch is. Ook wanneer het lijkt alsof de oorzaak psychisch is, kan bij nader onderzoek blijken dat het toch gaat om een lichamelijke klacht. Maar voor veel slaapproblemen, zoals slapeloosheid (insomnia) en nachtmerries, geldt dat een psychische behandeling wel goed werkt.

Hulp of advies nodig?

Lig jij nachten wakker? Een psycholoog kan je helpen de oorzaak te vinden van je slaapproblemen en patronen te veranderen. Bel met ons verwijsteam voor advies of om een afspraak te maken bij een psycholoog die bij jou past.

  • Persoonlijk advies
  • Geen wachtlijst
  • Videobellen
Bel: 085-4014720 Bel: 085-4014720
Zoek een psycholoog