Skip to content
Psyned

Behandelvormen

Een behandeling bij Psyned begint met een persoonlijk adviesgesprek. Hierin nemen we de tijd om je zorgvraag te bespreken en vertellen we je meer over welke therapievorm en psycholoog bij je klacht past. 

Ben je benieuwd naar hoe jouw behandeling eruit zal zien? Iedereen is uniek en dat maakt elke behandeling anders. Daarom maken onze psychologen een behandeling op maat. Hieronder vind je een overzicht van behandelingen die onze psychologen en therapeuten geven. 

Overzicht behandelvormen

ACT

Vorm van gedragstherapie die je helpt om afstand te nemen van je gedachten.

Cognitieve gedragstherapie

Therapie die uitgaat van de samenhang van gedachten, gedrag en gevoelens.

EMDR

Traumatherapie om een heftige gebeurtenis goed te verwerken.

Mindfulness

Leren om met je aandacht in het hier en nu zijn.

Toon meer

Veelgestelde vragen

Wat zijn psychische klachten?

Psychische klachten hebben te maken met jouw emoties, gedachten en je gedrag. Voorbeelden van psychische klachten zijn somberheid, angst en stressklachten. Je klachten kunnen ook minder concreet zijn. Het kan dat je gedrag vertoont dat jou eigenlijk in de weg zit of dat het gewoon heel druk en vol in je hoofd is. Vaak gaan psychische klachten gepaard met lichamelijke klachten. Spanning kan bijvoorbeeld zorgen voor misselijkheid of hartkloppingen.

Psychische klachten kan je op verschillende manieren en niveaus ervaren. Vaak belemmeren ze jou in het dagelijks leven. Niet lekker in je vel zitten is een goede reden om hulp te zoeken.

Wat zijn de oorzaken van psychische klachten?

Waar lichamelijke klachten meestal een duidelijke oorzaak hebben, ligt dat bij psychische klachten vaak anders. Die kunnen op verschillende manieren ontstaan. Vaak zijn ze het gevolg van een onderliggend probleem, stoornis of aandoening. Zo veroorzaakt een burn-out psychische klachten zoals extreme vermoeidheid, somberheid en lusteloosheid. Of jij een stoornis ontwikkelt, hangt onder meer af van jouw omgeving, leefstijl, erfelijke factoren en van jouw karakter. Vaak is er niet één duidelijke oorzaak aan te wijzen, maar zijn er verschillende factoren die bijdragen aan het ontstaan van psychische klachten.

Wanneer ga je naar een psycholoog?

Wil je meer grip op je leven? Wil je je lichter, sterker en veerkrachtiger voelen? Een psycholoog kan je helpen om wat je in de weg zit aan te pakken en weer lekker in je vel te zitten. Leer beter omgaan met tegenslagen, reken af met psychische klachten en laat kleine hindernissen op je pad geen grote problemen worden.

Als jij voelt dat je ergens tegenaan loopt en er zelf niet uitkomt, is dat reden genoeg om hulp te zoeken. Je hoeft niet te wachten totdat het zo erg is dat je instort. Juist niet. Wij zeggen altijd: je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. Bij goed voor jezelf zorgen hoort – naast bijvoorbeeld sporten en een bezoek aan de tandarts – ook aandacht hebben voor je mentale gezondheid.
Lees verder

Wat is de beste behandeling bij psychische klachten?

Wat de beste behandeling is bij jouw psychische klachten, hangt af van verschillende factoren. Allereerst is het belangrijk dat je een goede psycholoog vindt en dat jij en je behandelaar een klik hebben. Daarna wordt er, afhankelijk van jouw klachten, een behandelplan opgesteld. Ieder mens is anders en daarom is ook iedere behandeling maatwerk. Want wat voor jou werkt, werkt voor een ander misschien helemaal niet. Afhankelijk van het soort en de ernst van jouw klachten, de ervaring van de behandelaar en jouw eigen voorkeur kiest de psycholoog voor een passende behandelmethode. Bekijk het overzicht behandelvormen.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Onze psychologen kiezen bewust voor de beste persoonlijke zorg. Zij bieden maatwerk behandelingen vanuit hun passie voor het vak: om jou écht te helpen. Iedere behandelaar bepaalt dus zelf hoe het behandelplan en de begeleiding eruitziet, passend bij jouw hulpvraag. Samen bespreken jullie dit persoonlijke behandelplan met jouw doelen voor de behandeling en hoe jullie die willen bereiken. Aan de hand hiervan kan je een inschatting maken hoeveel sessies je nodig hebt.
Lees verder

Waarom een psycholoog via Psyned?

Via ons krijg je direct de juiste hulp van een psycholoog die bij je past. Je hoeft niet te wachten of eerst langs de huisarts voor een verwijsbrief. Soms is de stap om hulp te vragen al groot genoeg, dus wij vinden het belangrijk dat we het voor jou zo makkelijk mogelijk maken.

Zodra je de eerste stap zet, willen we dat jij je op je gemak voelt. We spreken je graag altijd even persoonlijk om je goed te kunnen koppelen aan een van onze 300+ erkende psychologen, omdat die match belangrijk is voor het succes van je behandeling.

Meestal kan je al binnen een week terecht bij een psycholoog. Online of bij jou in de buurt. Want wij weten: hoe eerder je hulp krijgt, hoe sneller en beter je vaak geholpen bent.
Meer weten over onze Psychologen?

Behandelingen

Elke klacht is goed te behandelen, maar hoe eerder je erbij bent, hoe sneller het herstel verloopt. Onze psychologen bieden behandelingen op maat, passend bij jouw behoeften en hulpvraag. Daarom ziet elke behandeling er anders uit. Bekende en veelgebruikte behandelmethodes zijn: Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Cognitieve Gedragstherapie (CGT) en Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR). Deze therapievormen kunnen je helpen bij klachten als angst, depressie of eetproblemen.

Hoelang duurt een behandeling?

Hoelang een behandeling duurt hangt af van een aantal dingen: je klachten, de behandelmethode en hoe goed je reageert op de therapie. Een behandeling werkt als je positieve veranderingen merkt in hoe je je voelt, denkt en gedraagt. Soms zie je al binnen een paar weken tot maanden verbetering. Goed om te weten: verbetering is niet altijd meteen merkbaar en voor iedereen is het proces anders. Het kan zijn dat je je in het begin minder goed voelt. Dit komt doordat je door een aantal dingen heen gaat en dat kan best hard werken zijn. Uiteindelijk kom je er sterker uit en zal je positieve veranderingen ervaren.

Online therapie

Bij Psyned bieden verschillende psychologen en therapeuten online therapie aan. Je gaat dan niet langs in de praktijk, maar je krijgt hulp vanuit je eigen vertrouwde omgeving via videobellen. Dit heeft vele voordelen, zoals (nog) kortere wachttijden. Je kan zelfs al binnen twee werkdagen aan de slag. Je hebt geen reistijd, wat fijn kan zijn na een heftige sessie. Voor sommigen is het makkelijker om zich open te stellen in een vertrouwde omgeving, wat de behandeling waardevoller maakt en je voelt je daardoor sneller beter.

Kosten behandeling

De kosten voor een afspraak bij een psycholoog verschillen per therapievorm en duur. Tijdens het intakegesprek kies je samen met je psycholoog het juiste type afspraak die aansluit op jouw wensen en behoeften. Dit kan een reguliere afspraak zijn van ongeveer 45 minuten en die kost € 118, of een lange afspraak van zo’n 75 minuten en die kost € 177. Soms past een behandeling niet in je werkschema en daarom kan je bij Psyned ook een behandeling buiten kantoortijden om volgen. Hier betaal je een toeslag van € 25 voor. Het tarief voor online afspraken of sessies op locatie is hetzelfde. Bekijk ons tariefoverzicht voor meer informatie.

Hoe vind ik de juiste therapievorm?

Het kan best lastig zijn om de juiste therapievorm te vinden die goed aansluit bij je klacht. Ons verwijsteam kan je hierbij helpen. In een persoonlijk adviesgesprek nemen we de tijd om je zorgvraag te bespreken, krijg je advies, is er genoeg ruimte om vragen te stellen en als jij dat wilt, kunnen we je direct koppelen aan een erkende psycholoog bij jou in de buurt. We plannen meteen je eerste afspraak in. Dit is een intakegesprek. In dit gesprek leer je je psycholoog kennen.

Waar wacht je op?

Bel van maandag tot en met vrijdag (08.30-17.00 uur) naar 085-4014720 of plan hieronder je adviesgesprek in.

Psyned