Skip to content
Psyned

8 #Angsten – Wat ligt er onder die diepgewortelde angst?

Wij geloven niet in wachten. En al helemaal niet als het even niet zo lekker gaat. Daarom zijn we gestart met de podcast Waar wacht je op?. In deze podcast gaat Amy in gesprek met Psyned psychologen over onderwerpen waar we allemaal wel eens tegenaan kunnen lopen en geven we je tips wat je vandaag kan doen om je weer iets beter te voelen.

Podcast blog
| 16 sep 2022

We ontkomen er niet aan: angsten. Of het nu een angststoornis is, vliegangst of smetvrees. Allemaal zijn we wel ergens bang voor. Misschien schaam je je daar wel voor. Maar eigenlijk hoeft dit niet, je bent namelijk niet de enige. Maar waar komen deze angsten vandaan? Waarom hebben we ze? En hoezo lijken deze angsten soms compleet willekeurig? Amy heeft bijvoorbeeld hoogtevrees, maar ze is nog nooit ergens vanaf gevallen. In deze aflevering vertelt Psyned psycholoog Geeske Wichers ons hier alles over.

Podcast over verschillende soorten angsten, een angststoornis en een paniekaanval

Wat gebeurt er in je lichaam als we angstig zijn? Wanneer is het paniek of een paniekaanval? Wat is het verschil tussen angst en paniek? En wanneer is het een angststoornis? Kun je eigenlijk genezen van een angststoornis? Een greep uit de vragen waar Geeske in deze aflevering van onze podcast antwoord op geeft. Ze deelt voorbeelden uit haar praktijk waar ze allerlei soorten angsten tegenkomt: van een spinnenfobie tot hoogtevrees en hypochondrie.

Wij kunnen je helpen

Direct de juiste hulp van een psycholoog die bij jou past

  • Gekwalificeerde psychologen
  • Al 47.242 mensen geholpen
  • Snel en persoonlijk
  • Geen wachtlijst

Ook is Amy in deze aflevering open over haar eigen angsten en vertelt ze over haar eigen angststoornis, waar ze af en toe nog wel eens tegenaan loopt. Natuurlijk geeft Geeske in deze aflevering ook praktische tips over hoe je om kunt gaan met je eigen angsten en geeft ze meer inzicht in wanneer therapie voor jou kan werken.

Psycholoog Geeske Wichers in Waar wacht je op?

Zo’n 6 jaar geleden kwamen er steeds meer cliënten in de praktijk van Geeske met uiteenlopende angstklachten. Naast haar brede behandelspectrum, zorgde dat ervoor dat ze zich steeds meer is gaan specialiseren in angsten. Ze kan er dan ook uitgebreid over vertellen, maar dit doet ze wel een nuchtere blik. En dat is soms heel fijn, helemaal over een onderwerp wat bij ieders leven hoort en eigenlijk ook een functie heeft. Soms is het namelijk ook een kwestie van accepteren.

Luister de aflevering van Waar wacht je op? hier

Wil je meer weten over de verschillende soorten angsten, wat je kunt doen tijdens een paniekaanval of wat je moet doen als je last hebt van een angststoornis? Luister dan de aflevering van Waar wacht je op? via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.

Heeft deze aflevering je meer inzicht gegeven of vond je het interessant? Dan help je ons, en misschien ook wel iemand anders, door een review achter te laten. Dit kan met een berichtje via Instagram of door een recensie te schrijven via Apple Podcasts. Dankjewel!

Wat kan je vandaag al doen?

Wist je dat je via Psyned direct met een psycholoog kan praten, zonder wachtlijst?

Dit vind je misschien interessant

Angst

Meer over klacht

Angst

Lees meer informatie over Angst

Faalangst

Meer over klacht

Faalangst

Lees meer informatie over Faalangst

Podcast

Meer over klacht

Podcast

Lees meer informatie over Podcast

Zelftesten

Doe de test!

Test jezelf

Ervaar je psychische klachten?

Psyned e-books

Wil je meer weten over psychische klachten? We hebben verschillende e-books samengesteld om jou te voorzien van praktische informatie. Na het lezen kan je problemen (eerder) herkennen en weet je of het tijd is voor actie.

Psyned podcast: Waar wacht je op?

Wachten op antwoorden, daar geloven wij niet in. In Waar wacht je op? zoekt Amy samen met een Psyned psycholoog uit wat je kan doen als het even niet zo lekker gaat.

Zelftesten: test jezelf

Wil je onderzoeken hoe erg je psychische klachten zijn? Dat kan met onze gratis testen. Deze zelftesten helpen jou je mentale gezondheit te checken. Wanneer je klaar bent met een test, ontvang je meteen een uitslag met advies en tips.

Waar wacht je op?

Bel van maandag tot en met vrijdag (08.30-17.00 uur) naar 085-4014720 of plan hieronder je adviesgesprek in.

Psyned