Relatietherapie
Wendy heeft haar huwelijk gered
Lees hier de ervaring van Wendy

Relatietherapie

Hoe helpt relatietherapie jullie? Is het vuur dat aan het begin van jullie relatie brandde uitgedoofd door bijvoorbeeld ruzie, overspel of communicatieproblemen? Wat de reden ook is voor jullie relatieproblemen, het doet jou veel verdriet. Je wil dat het goed komt of uitzoeken of jullie überhaupt nog samen verder willen gaan. In dat geval helpt een van onze relatietherapeuten jullie om de oorzaak van jullie problemen te vinden, ingesleten patronen te herkennen en toe te werken naar een oplossing. Het zou zonde zijn als jullie relatie het niet overleeft door problemen die te verhelpen zijn.

Hoe werkt relatietherapie?

Het hebben van een goede relatie is niet vanzelfsprekend. Elke relatie kent ups en downs. Sommige uitdagingen ga je samen aan en bij andere heb je hulp nodig. Dan helpt relatietherapie jullie. Je werkt samen met een relatietherapeut aan het versterken van jullie relatie. Er is ruimte voor een goed gesprek en praktische tips en doe-opdrachten kunnen ook (een groot) deel uitmaken van de therapie.

Onze relatietherapeuten maken vooral gebruik van IBCT en EFT relatietherapie omdat ze effectief zijn gebleken. Werkt relatietherapie echt? Veel stellen komen er samen sterker uit. Relatietherapie is niet alleen dan succesvol. Als jullie onverhoopt toch uit elkaar gaan, kan je zeggen dat je hebt gedaan wat je kon. Daarnaast leer je veel over jezelf en heb je er in een volgende relatie profijt van. Het is dus altijd van toegevoegde waarde.

Tip: vraag ons gratis e-book aan met vier praktische tips en opdrachten voor een sterke relatie. Vraag het e-book hier aan.

Meer informatie over relatieproblemen

Meer lezen over relatieproblemen? Je vindt ook betrouwbare informatie op: Thuisarts.

Spotify banner

Luister de podcast Waar wacht je op?

Als je meer wil weten over relaties en relatietherapie.
Melissa van Psyned
Relatietherapie bij Psyned

Blijf niet met jullie relatieproblemen lopen en bel met ons. We kunnen jullie adviseren en plannen wanneer gewenst direct een afspraak voor jullie in bij een relatietherapeut die bij jullie past.

Plan jouw gratis adviesgesprek

Zoek een relatietherapeut

Hoe helpen we jullie?

We helpen jullie bij zware en lichte problemen, maar ook als jullie alleen jullie relatie willen versterken. Bepaal zelf, of samen met ons, welke ondersteuning bij jullie past.

Relatietest icoon
Relatietest

Doe onze relatie test en ontdek hoe jij in de relatie staat.

Doe de test
individuele relatie icoon
Relatietherapie individueel

Geef je relatie en jezelf een boost met individuele relatietherapie.

Meer informatie
Relatietherapie
Relatietherapie
(10 sessies)

Werk samen aan het versterken van jullie relatie.

Meer informatie
Relatieboost
Relatieboost
(1 sessie)

Krijg in één sessie inzicht en tips en geef jullie relatie een oppepper.

Meer informatie

Wat zeggen koppels over ons?


"Na een tijdje vast gelopen te zijn in onze relatie hebben wij contact opgenomen met Josie. De drempel leek hoog, maar bleek er niet te zijn. Wat een fijne duidelijke gesprekken, met een traan en een lach. Ze leerde ons beter communiceren, we zijn elkaar weer gaan waarderen."

Suzan en Michiel


"Ik zie mijzelf nog zitten, op zoek naar iets van hulp. Hulp voor onze relatie, omdat we echt op een dood spoor zaten. Wij ervoeren allebei dat de passie uit onze relatie was, maar konden de vicieuze cirkel niet doorbreken. Toen ik via internet bij Monique terecht kwam voelde het gelijk goed."

Anoniem

Kom nog meer te weten over relatietherapie

Wij helpen jullie graag met passende hulp, maar ook met het bieden van relevante informatie over relatietherapie. Kom nog meer te weten over relatietherapie.

Denken jullie aan relatietherapie? Iedere relatie heeft te maken met ups en downs. Jullie komen hobbels op de weg tegen in de vorm van bijvoorbeeld communicatieproblemen, overspel, uitdagende levensfases en problemen met seks. Of het vuur tussen jullie is uitgedoofd zonder dat hier een duidelijke reden voor is.

Willen jullie de relatie versterken en het vuur weer laten branden? Een relatietherapeut helpt jullie. Hoe dit in zijn werk gaat? Relatietherapie is maatwerk. Onze therapeuten kijken naar jullie situatie en behoeftes en passen hier de therapie op aan. Dus willen jullie vooral goed met elkaar in gesprek of hebben jullie ook behoeften aan tips en praktische oefeningen? Klik verder als je wil weten wat relatietherapie voor jullie kan betekenen.

Hoe helpt IBCT relatietherapie jullie? Je voelt je niet meer gehoord binnen jouw relatie. Gesprekken tussen jou en je partner lijken steeds uit te lopen op ruzie en je ergert je aan zijn of haar gedrag. De liefde van toen lijkt niet meer aanwezig. Jullie besluiten samen aan de relatie te willen werken, maar hoe?

IBCT, Integrative Behavioral Couple Therapy, is een effectieve vorm van relatietherapie. 70 procent van de koppels die deze vorm van therapie volgde had er baat bij. Deze therapievorm wordt gekenmerkt door een integrale aanpak en focust zich op vier gebieden: Persoonlijke verschillen, emotionele gevoeligheden, externe stress en patronen in de communicatie. Deze vier aspecten kunnen bijdragen aan het ontstaan van relatieproblemen. Niet alle problemen zijn echter op te lossen door verandering, soms is er ook acceptatie en tolerantie nodig. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

Lees meer

Wanneer kan EFT relatietherapie jullie helpen? De gesprekken met jouw partner eindigen steeds in ruzie. Je begrijpt ook niet waarom jouw partner zo heftig reageert als jij een, in jouw ogen, simpele vraag stelt. Van de liefdevolle relatie die jullie hadden lijkt weinig over. Jullie staan steeds lijnrecht tegenover elkaar en lijken elkaar totaal niet te begrijpen. Hoe is het zover gekomen?

Dat willen jullie samen uitzoeken; jullie willen elkaar beter begrijpen en weer meer verbondenheid in jullie relatie. EFT is efficiënt gebleken bij het versterken van relaties en het oplossen van uiteenlopende relatieproblemen. Willen jullie bijvoorbeeld de intimiteit weer terugbrengen? Minder ruzie? Of beter kunnen communiceren met elkaar? Ontdek wat EFT voor jullie kan betekenen.

Lees meer

Met gezinstherapie gaan jullie samen aan de slag om problemen op te lossen. Ieder gezin is uniek en kent zijn eigen uitdagingen. Loop je als ouder bijvoorbeeld aan tegen opvoedproblemen? Laat jouw kind gedragsproblemen zien? Of zorgen ruzies of relatieproblemen voor een ongezellige sfeer thuis? Tijdens gezinstherapie werken jullie samen aan het versterken van de fundering van jullie gezin.

De interactie en de relatie tussen de gezinsleden staan centraal tijdens de therapie. Samen met de psycholoog kijken jullie niet alleen naar het probleem of de klacht, maar staan jullie ook stil bij de kracht die er is binnen het gezin. Hierdoor ontstaat hoop en ruimte om met elkaar het probleem aan te pakken. Hoe fijn zou het zijn als jullie hier als gezin samen sterker uitkomen?

Lees meer

Wat zijn de oorzaken van jullie relatieproblemen? Je vraagt je af hoe het zover heeft kunnen komen. Jullie hebben steeds vaker ruzie en lijken mijlenver van elkaar verwijderd. Hoe zijn de scheurtjes in jullie relatie ontstaan? De oorzaken van relatieproblemen verschillen per relatie.

Wel zijn er een aantal oorzaken die vaak voorkomen. Zo kan overspel het vertrouwen beschadigen en ervoor zorgen dat elkaar begrijpen erg lastig is. Je voelt dan met name nog woede en verdriet. Maar bijvoorbeeld ook financiële problemen kunnen binnen een relatie voor veel stress zorgen. Door gebrek aan geld kunnen ruzies ontstaan. Ontdek of jij je herkent in deze of andere omstandigheden die zorgen voor het ontstaan van relatieproblemen.

Lees meer

Bij het woord ‘relatie’ denk je wellicht al snel aan een liefdesrelatie, maar er zijn verschillende soorten relaties die je als mens aangaat. Jij en je collega of leidinggevende hebben bijvoorbeeld ook een relatie: een arbeidsrelatie. Zo zijn er meer uitgangspunten waarop een relatie gebaseerd kan zijn, bijvoorbeeld liefde, familiebanden, of gemeenschappelijke connecties.

Relaties tussen mensen zijn dynamisch en hebben meerdere fases; er is een moment waarop een relatie start en waarop deze eindigt, daartussen zit de opbouw, voortzetting en achteruitgang/verslechtering. Niet iedere relatie verslechtert; soms is er een abrupt einde, bijvoorbeeld als iemand overlijdt. Welke soorten relaties zijn er allemaal?

Lees meer

Jullie huwelijk begon prachtig, maar van het gevoel dat jullie toen hadden lijkt niks meer over en huwelijksproblemen overschaduwen jullie huwelijk. Ieder huwelijk kent hobbels op de weg en onenigheden hoeven niet het einde van jullie relatie te betekenen. Maar, wat als deze hobbels het hebben van een goed huwelijk in de weg gaan staan? En jullie misschien zelfs denken aan scheiden?

De situatie doet jullie veel verdriet. Voor jullie is het nu belangrijk om uit te zoeken hoe de huwelijksproblemen zijn ontstaan, maar vooral ook hoe jullie deze gaan oplossen. Wij helpen jullie met de best passende hulp, maar ook met relevante informatie.

Lees meer

Jullie willen werken aan het versterken van jullie relatie. Natuurlijk willen jullie de beste hulp. Dit betekent bij ons niet alleen passende hulp in de behandelkamer, maar ook duidelijkheid over belangrijke zaken, zoals de kosten.

Tarieven relatietherapie

Om het overzichtelijk te houden werken onze relatietherapeuten grotendeels met dezelfde tarieven. De kosten van relatietherapie zijn afhankelijk van de duur van een sessie. Een korte sessie tussen de 45 minuten bedraagt € 121 en voor een lange afspraak van 75 minuten betaal je 181,50 euro. De keuze voor de duur van een sessie is afhankelijk van jullie situatie en behoeften, of jullie samen of individueel in therapie willen en het aanbod van de desbetreffende relatietherapeut.

Wij begrijpen daarnaast dat het niet altijd mogelijk is om therapie te volgen tijdens werktijden, daarom is relatietherapie buiten kantoortijden ook mogelijk. Vinden sessies buiten kantoortijden plaats? Dan rekenen sommige relatietherapeuten € 20,- extra bovenop het reguliere tarief.

Relatietherapie vergoeding

Het is goed om te weten dat de zorgverzekering relatietherapie over het algemeen niet vergoedt. In enkele uitzonderingen vergoeden aanvullende zorgverzekeringen een klein gedeelte van de behandeling.

Persoonlijk advies

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over de kosten, of vergoedingen in jouw situatie. Bel ons gerust op 085-4014720 of stuur ons een bericht. Wij helpen je graag met juiste informatie over de kosten en eventuele vergoedingen. En als je wilt matchen wij jou en je partner gelijk aan een relatietherapeut die bij jullie past.

Melissa van Psyned
Neem contact op met Melissa

"Ik denk graag met jullie mee over de best passende oplossing bij jullie hulpvraag."

Bel: 085-4014720
Vraag ons gratis e-book aan

Willen jullie meer uit jullie relatie halen, of misschien wel concrete kleine issues binnen jullie relatie aanpakken? Dan is het gratis e-book met vier tips en opdrachten iets voor jullie!

vraag e-book aan