Mindfulness

Mindful is het Engelse woord voor ‘aandacht’, ‘opmerkzaam’. Mindfulness kun je dus het beste lezen als ‘aandachtigheid’, ‘opmerkzaamheid’.

In het dagelijks leven is het maar wat moeilijk om die aandacht er de hele tijd bij te houden. Er gebeurt ook zo veel. Je hebt zo veel aan je hoofd. En alles wat je ziet, doet of meemaakt roept nieuwe gedachten op – iets van vroeger, zorgen die je hebt, dromen over de toekomst… En voor je het weet word je weer meegesleurd door je gedachten.

Mindfulness

Mindfulness helpt je het hier en nu te beleven, ervan te kunnen genieten en je aandacht te houden bij de dingen die op dat moment aan de gang zijn in plaats van te gaan piekeren.

Het kan je helpen om van heel specifieke klachten af te komen. Vaak zijn dat stress, burn-out en spanningsklachten. Maar ook zonder directe aanleiding of klachten kan Mindfulness veel voor je doen. Je leert je eigen (voor)oordelen kennen en vermijden, je staat met een open blik tegenover de wereld en kunt veel beter omgaan met alles wat op je afkomt.

Volledig bewustzijn

Veel mensen ervaren niet alleen meer rust en een vollediger bewustzijn van alles dat hier en nu gebeurt, maar ook een vrijere beweging. Meer kansen, meer mogelijkheden, meer vindingrijkheid. Mindfulness kun je dus gebruiken om specifieke klachten aan te pakken, maar ook om je leven te verrijken en verbeteren.

Kan mindfulness jou helpen?

Mindfulness kan o.a. helpen bij stress, burn-out en spanningsklachten. Bel gerust met ons voor vrijblijvend advies. Samen kijken we naar je hulpvraag en plannen we wanneer gewenst direct een afspraak voor je in bij een psycholoog die bij jou past.

  • Persoonlijk advies
  • Geen wachtlijst
  • Direct een afspraak
Bel: 085-4014720 Bel: 085-4014720
Zoek een psycholoog