Wat kost een psycholoog?
Wat kost een psycholoog? Tarieven per consult of per uur?

Wat kost een psycholoog?

De kosten die je betaalt voor een consult bij een psycholoog hangt af van verschillende factoren. Gemiddeld kost een sessie van 45-60 minuten ongeveer €95,-.

Uurtarief of per consult?

Over het algemeen betaal je bij onze psychologen een tarief per consult en werken we niet met een uurtarief. Het tarief van het consult hangt af van de duur van de sessie, of het een korte of lange sessie is.

Sessieduur

Er zijn korte sessies en lange sessies. Een korte sessie duurt tussen de 45 en 60 minuten, een lange sessie duurt tussen de 75 en 90 minuten. Een lange sessie wordt vaak gekozen bij het intakegesprek of als de therapie met meerdere personen is. Voor een lang consult wordt een hoger tarief gerekend.

Kosten psycholoog

De tarieven die psychologen rekenen kunnen voor een sessie kunnen verschillen. Zo is een consult relatietherapie (2 personen) vaak duurder dan een consult met 1 persoon. Een hoger tarief voor een consult buiten kantoortijden is gebruikelijk, maar wordt niet altijd gerekend.

De psychologen aangesloten bij Psyned werken met dezelfde tarieven, zodat het overzichtelijk blijft. Dit zijn onze tarieven op een rijtje:

  • Individueel consult kort: €95,-
  • Individueel consult lang: €142,50,-
  • Relatietherapie kort: €115,-
  • Relatietherapie lang: €150,-
  • Consult coaching: €115,-
  • Buiten kantoortijden: +€20,-

Tarieven e-mail of telefonisch consult

Er zijn ook psychologen die nog andere type consulten gebruiken, zoals een e-mailconsult of telefonisch consult. Dit kunnen aangepaste tarieven zijn ten opzichte van het reguliere consult, maar dat hoeft niet. Uiteindelijk betaal je voor de tijd die de psycholoog aan jou besteed.

Tarieven voor online therapie

Online therapie is iets wat de laatste jaren een vogelvlucht neemt. Door middel van videobellen kan je in behandeling bij een psycholoog naar keuze. Dat de psycholoog aan de andere kant van het land woont of jij in het buitenland zit, maakt bij online therapie niet uit. De tarieven voor online therapie zijn bij Psyned hetzelfde als de consulten die je hebt in de praktijk. Je kan er ook voor kiezen om online sessies af te wisselen met face-to-face consulten met de psycholoog.

Tarieven voor zelfhulp modules

Je kan er ook voor kiezen om (eerst) zelf met je klachten aan de slag te gaan met een online programma, een zelfhulp programma. Je kiest dan een programma dat aansluit bij jouw hulpvraag. Door middel van uitleg, video’s en opdrachten ga je aan de slag met deze specifieke klachten. De tarieven van de zelfhulpprogramma’s die we samen met Therapieland aanbieden verschillen per programma, variërend van eenmalig € 9,95 tot € 49,95.

Informeer vooraf naar de tarieven

Het is aan te raden om van tevoren te informeren naar het tarief dat gehanteerd wordt door de desbetreffende psycholoog. Dit voorkomt dat je voor verrassingen komt te staan. Als je belt met ons verwijsteam kunnen ze je precies vertellen wat de kosten zijn.

Persoonlijk advies

Meer weten over de kosten of vergoedingen met betrekking tot jouw hulpvraag of psycholoog? Bel vrijblijvend met ons verwijsteam. Wij kunnen je precies vertellen hoe het zit aan de hand van jouw situatie. Wij maken het graag duidelijk voor je en kunnen je helpen bij het maken van een keuze of een afspraak. Wij zijn bereikbaar op 085-4014720 of stuur ons een bericht.

Hulp of advies nodig?

Blijf niet met je klachten lopen en bel met ons psychologisch verwijsteam. We adviseren je graag en plannen wanneer gewenst direct een afspraak voor je in bij een psycholoog die bij jou past.

  • Persoonlijk advies
  • Geen wachtlijst
  • Direct een afspraak
Bel: 085-4014720
Zoek een psycholoog