Kosten psycholoog
Tarieven en vergoeding

Kosten psycholoog

De kosten voor een afspraak bij een van onze psychologen hangen af van verschillende zaken, zoals het soort afspraak dat je hebt, de duur van de afspraak en of de afspraak binnen of buiten kantoortijden plaatsvindt. Tijdens het intakegesprek bepaal je samen met je psycholoog welk type afspraak past bij jouw behandeling. Jouw wensen en behoeften staan hierbij altijd voorop, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Laatste update: 5 januari 2023

Vragen over de kosten?
Wil jij duidelijkheid over de kosten in jouw situatie? Stuur ons een bericht of bel 085-4014720 en wij beantwoorden al jouw vragen.

Kosten per soort afspraak

Het standaard tarief voor een psychosociaal consult is 106 euro. Maar ga je bijvoorbeeld samen met je partner in relatietherapie, dan zijn de kosten hoger. Heb je voorkeur voor een langere sessie van minimaal 75 minuten of voor een afspraak buiten kantoortijd? Ook dan betaal je daar meer voor. Bovendien zijn niet al onze behandelingen vrijgesteld van btw. Wij maken geen verschil in het tarief voor fysieke en online behandelingen.

Om het voor jou overzichtelijk te houden, werken de meeste van onze psychologen met standaard tarieven. Hieronder vind je de standaard tarieven van de meest voorkomende behandelingen op een rij:

 • Psychosociaal consult (1-op-1 afspraak, 45 minuten): € 106
 • Psychosociaal consult lang (1-op-1 afspraak, 75 minuten): € 159
 • Relatietherapie (45 minuten): € 121
 • Relatietherapie lang (75 minuten): € 181,50
 • Coaching (45 minuten): € 128,25
 • Voor afspraken buiten kantoortijden geldt een toeslag van € 20 (excl. eventuele btw).

Bekijk het uitgebreide tariefoverzicht van al onze behandelingen.

Elke psycholoog werkt op zijn of haar manier. Het kan zijn dat jouw psycholoog ervoor kiest om bij het intakegesprek en/of bij de vervolgafspraken altijd te werken met een lange afspraak. Ook gelden voor sommige psychologen, vanwege hun specifieke kennis en ervaring, afwijkende tarieven. Deze staan dan op de profielpagina’s van de psycholoog vermeld. Vraag gerust naar de kosten van jouw psycholoog tijdens je adviesgesprek, zodat dit vooraf duidelijk is.

Annuleren afspraak

De afspraak met je psycholoog kan je altijd annuleren. Doe dit wel minimaal 24 uur van tevoren, want dan kunnen we nog een andere cliënt inplannen. Doe je dit minder dan 24 uur van tevoren of kom je niet opdagen voor je afspraak, dan moeten we helaas de volledige kosten van de afspraak in rekening brengen. Wil je in het weekend een afspraak verplaatsen? Stuur ons dan een mail of spreek onze voicemail in.

Klikgarantie

Als we bij Psyned iets belangrijk vinden, is het dat jij een klik hebt met je psycholoog. Het is belangrijk dat jij je vertrouwd voelt bij de behandelaar. Je deelt tenslotte persoonlijke en kwetsbare dingen. Mocht je die klik na het intakegesprek niet voelen, betalen wij de kosten van het eerste intakegesprek bij je nieuwe behandelaar. Lees hier meer over onze klikgarantie.

Kosten online therapie

De kosten voor online therapie zijn bij Psyned hetzelfde als de afspraken die je hebt in de praktijk van de psycholoog. Je kan er ook voor kiezen om de online afspraken af te wisselen met de afspraken op locatie. Dat maakt voor de kosten niet uit.

Kosten telefonische afspraak of e-mail

Er zijn ook psychologen die je telefonisch of per mail ondersteunen. De kosten kunnen hierbij anders zijn dan bij een standaard afspraak, maar dat hoeft niet. Uiteindelijk betaal je voor de tijd die de psycholoog aan jou besteedt. Hoeveel dit exact is, verschilt per psycholoog. Neem daarvoor contact met ons op.

Vergoeding kosten psycholoog

Het kan dat je (een deel van) de kosten van je behandeling kan declareren bij je zorgverzekeraar of dat je werkgever wil bijdragen.

Vergoeding via je zorgverzekering

De laatste jaren krijg je steeds minder vergoed voor behandelingen voor psychische klachten van de zorgverzekering. De behandelingen via Psyned worden dan ook niet vergoed vanuit de basisverzekering. Heb je een aanvullende zorgverzekering, dan is het in sommige gevallen wel mogelijk (een deel van) de kosten te declareren. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar. Wil je meer lezen over de vergoeding vanuit je zorgverzekering en hoe het zit met je eigen risico? Op deze pagina vind je alles over de vergoeding zorgverzekering psychologische zorg.

Vergoeding via je werkgever

Je werkgever heeft er net zoveel voordeel bij dat jij goed in je vel zit als jijzelf. Want als jij goed in je vel zit, heb je vaak meer plezier in je werk en verzuim je minder. Dat maakt je een stuk productiever. Steeds meer werkgevers zien dat in en werken daarom met ons samen. Grote kans dat jouw werkgever je hier ook bij wilt ondersteunen en dit absoluut niet raar vindt. Veel bedrijven hebben zelfs geld opzijgezet om in te zetten voor jouw werkgeluk of ze hebben een potje waaruit ze de kosten van jouw psycholoog kunnen vergoeden. Denk bijvoorbeeld aan een ontwikkelingsbudget of individueel keuzebudget.

Vraag aan je werkgever hoe dit zit of laat ons contact opnemen met jouw werkgever. Dan regelen wij de rest. Wil je het gesprek zelf aangaan met je werkgever, maar vind je dit – om wat voor een reden dan ook – spannend? Lees dan dit artikel met 6 tips om dit zo succesvol mogelijk aan te pakken.

Lees meer over vergoeding via je werkgever.

Persoonlijke advies

Meer weten over de kosten of vergoedingen van jouw afspraak bij een psycholoog? Dan heb je de keuze om contact met ons op te nemen via 085-4014720 of stuur ons een bericht. Wij vertellen je hoe het zit aan de hand van jouw situatie, zodat alles voor jou duidelijk is en je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Hulp of advies nodig?

Blijf niet met je klachten lopen en bel met ons voor advies via 085-4014720 of plan hieronder je adviesgesprek in.

Plan jouw gratis adviesgesprek

Goed om te weten

Wanneer naar een psycholoog?

Het feit dat je jezelf deze vraag stelt, is genoeg om iets te doen. Je weet het zelf altijd beste: volg je gevoel.

 1. Hulp bij je keuze
 2. Doe een zelftest
 3. Volg je gevoel
Lees meer

Werkwijze bij Psyned

Wij helpen jou graag en snel. Maak gebruik van ons gratis adviesgesprek, krijg een luisterend oor, antwoord op vragen, of hulp zonder wachtlijst.

 1. Gratis adviesgesprek
 2. Snel aan de slag
 3. Blijf in balans
Lees meer

Zoek jouw psycholoog in de buurt!

Wij hebben al meer dan 39.446 mensen mogen helpen.