Wat kost een psycholoog?
Tarieven en meer

Wat kost een psycholoog?

Natuurlijk wil jij zo snel mogelijk de juiste hulp. Daarom werken wij met zelfstandige psychologen zonder wachtlijst en is een verwijsbrief van de huisarts of GGZ niet nodig. De kosten die je betaalt voor een consult bij een psycholoog hangen af van verschillende factoren, zoals jouw verzekering. Gemiddeld kost een sessie van 45 tot 60 minuten jou ongeveer €98,-. Wij helpen je met de best passende hulp, maar ook met alle relevante informatie over wat een psycholoog kost.

Vragen over de kosten?
Wil jij duidelijkheid over de kosten in jouw situatie? Stuur ons een bericht of bel 085-4014720 wij beantwoorden al jouw vragen.

Sessieduur

Over het algemeen betaal je bij onze psychologen een tarief per afspraak en niet per uur. Wat je betaalt hangt af van of het een korte of lange sessie is. We maken onderscheid tussen korte en lange sessies. Een korte sessie duurt tussen de 45 en 60 minuten, een lange sessie duurt tussen de 75 en 90 minuten. Tijdens het intakegesprek bepalen jij en jouw psycholoog welke sessielengte past bij jouw behandeling. Als de therapie met meerdere personen is, adviseren we een langere sessie. Voor een lang consult rekenen we een hoger tarief.

Kosten psycholoog

De tarieven zijn onder andere afhankelijk van het type consult. Als jij samen met je partner in relatietherapie gaat is dit duurder dan wanneer je alleen in therapie gaat. Daarnaast is een hoger tarief voor een afspraak buiten kantoortijden gebruikelijk, maar dit wordt niet altijd gerekend. Onze psychologen werken met dezelfde tarieven zodat het overzichtelijk blijft. Dit zijn onze tarieven op een rijtje:

  • Individueel consult kort: €98,-
  • Individueel consult lang: €145,50
  • Relatietherapie kort: €118,50
  • Relatietherapie lang: €153,50
  • Consult coaching: €118,50
  • Buiten kantoortijden: +€20,-

Vraag ons van te voren naar de tarieven van een desbetreffende psycholoog. Dit voorkomt dat je voor verrassingen komt te staan.

Vergoeding zorgverzekering

Elke situatie is anders, maar de laatste jaren worden er steeds minder behandelingen voor psychische klachten vergoed vanuit de zorgverzekering. Het is daarom goed om bij jouw verzekering na te gaan of je recht hebt op een vergoeding voor een behandeling. Wil je uitgebreide informatie over wat je vergoed krijgt vanuit de basis of aanvullende zorgverzekering? Lees hier wat dit betekent voor jouw eigen risico.

Tip: misschien is er een vergoeding mogelijk via jouw werkgever. Zeker als klachten te maken hebben met werk, of van invloed zijn op je werk kan dit voordelig zijn voor jou én je werkgever. Lees hier hoe dit werkt.

Tarieven e-mail of telefonisch consult

Er zijn ook psychologen die nog andere typen consulten gebruiken, zoals een e-mailconsult of telefonisch consult. De tarieven kunnen anders zijn dan bij een regulier consult, maar dit hoeft niet. Uiteindelijk betaal je voor de tijd die de psycholoog aan jou besteedt.

Tarieven voor online therapie

Online therapie is iets wat de laatste jaren een vogelvlucht neemt. Door middel van videobellen kun je in behandeling bij een psycholoog naar keuze, ook als deze behandelaar niet bij jou in de buurt behandelt. Een ander voordeel van online therapie is dat je het gesprek vanuit jouw vertrouwde omgeving voert. De tarieven voor online therapie zijn bij Psyned hetzelfde als de consulten die je hebt in de praktijk. Je kan er ook voor kiezen om online sessies af te wisselen met afspraken op locatie.

Persoonlijk advies

Meer weten over de kosten of vergoedingen met betrekking tot jouw hulpvraag of psycholoog? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 085 – 4014 720 of stuur ons een bericht. Wij vertellen je hoe het zit aan de hand van jouw situatie. Wij vinden het belangrijk dat alles duidelijk voor jou is.

Hulp of advies nodig?

Blijf niet met je klachten lopen en bel met ons psychologisch verwijsteam. We adviseren je graag en plannen wanneer gewenst direct een afspraak voor je in bij een psycholoog die bij jou past.

  • Persoonlijk advies
  • Geen wachtlijst
  • Direct een afspraak
Bel: 085-4014720 Bel: 085-4014720
Zoek een psycholoog