Kosten psycholoog
Tarieven en vergoeding

Kosten psycholoog

Bij Psyned zijn meer dan 300 psychologen aangesloten die jou kunnen helpen zonder wachtlijst. De kosten van een afspraak bij een psycholoog kunnen verschillen per therapievorm en duur van de afspraak. Al onze psychologen bieden maatwerk behandelingen en je hebt geen verwijsbrief van je huisarts nodig.

Laatste update: 20 maart 2023

Wat kost een psycholoog?

Om het voor jou overzichtelijk te houden, werken de meeste van onze psychologen met deze standaardtarieven:

 • Psychologisch consult regulier (1-op-1 afspraak): 106 euro
 • Psychologisch consult lang (1-op-1 afspraak): 159 euro
 • Relatietherapie regulier: 121 euro
 • Relatietherapie lang: 181,50 euro
 • Coaching regulier: 128,25 euro
 • Voor afspraken buiten kantoortijd geldt een toeslag van 20 euro (exclusief eventuele btw).

Tijdens het intakegesprek bepaal je samen met je psycholoog welk type afspraak past bij jouw behandeling. Jouw wensen en behoeften staan altijd voorop. Bovengenoemde duur van de reguliere sessies is 45 minuten en van de lange sessies 75 minuten. Zo heeft de psycholoog nog 15 minuten per cliënt om te besteden aan verslaglegging en administratie. Wij maken geen verschil in het tarief voor behandelingen online of op locatie.

Voor meer informatie over tarieven kan je het uitgebreide tariefoverzicht bekijken van al onze behandelingen. Over een afspraak bij een psycholoog hoef je geen btw te betalen. Bij coaching wordt er wel btw berekend; de prijs die je ziet, is inclusief btw. Voor enkele psychologen gelden afwijkende tarieven, vanwege hun specifieke kennis en ervaring. Deze staan op de profielpagina van de psycholoog vermeld.

Wil je graag jouw vragen bespreken? Bel ons op 085-4014720 of plan een vrijblijvend adviesgesprek in met ons verwijsteam, zodat je niet achteraf voor verrassingen komt te staan.

Annuleren afspraak

De afspraak met je psycholoog kan je tot 24 uur van tevoren kosteloos annuleren. Doe dit op tijd, zodat we nog een andere cliënt kunnen inplannen. Doe je dit minder dan 24 uur van tevoren of kom je helemaal niet opdagen voor je afspraak, dan moeten we helaas de volledige kosten van de afspraak in rekening brengen. Wil je in het weekend een afspraak verplaatsen? Stuur ons dan een mail of spreek onze voicemail in.

Klikgarantie

Als we bij Psyned iets belangrijk vinden, is het dat jij een klik hebt met je psycholoog. Het is belangrijk dat jij je vertrouwd voelt bij de behandelaar. Je deelt tenslotte persoonlijke en kwetsbare dingen. Mocht je die klik na het intakegesprek niet voelen, betalen wij de kosten van de eerste afspraak bij je nieuwe behandelaar. Lees hier meer over onze klikgarantie.

Kosten online psycholoog

De kosten voor online therapie zijn bij Psyned hetzelfde als de afspraken die je hebt in de praktijk van de psycholoog. Je kan er ook voor kiezen om de online afspraken af te wisselen met de afspraken op locatie. Dat maakt voor de kosten niet uit.

Kosten telefonische afspraak of e-mail

Sommige van onze psychologen ondersteunen ook telefonisch of per mail. De kosten kunnen hierbij anders zijn dan bij een standaardafspraak, maar dat hoeft niet. Uiteindelijk betaal je voor de tijd die de psycholoog aan jou besteedt. Hoeveel dit exact is, verschilt per psycholoog. Neem daarvoor contact met ons op.

Vergoeding kosten psycholoog

Het kan dat je (een deel van) de kosten van je behandeling kan declareren bij je zorgverzekeraar of dat je werkgever wil bijdragen aan jouw mentale gezondheid.

Vergoeding via je zorgverzekering

De behandelingen via Psyned worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan is het in sommige gevallen wel mogelijk een deel van de kosten te declareren. Neem hiervoor direct contact op met je zorgverzekeraar en leg je situatie uit. Wil je meer lezen over de vergoeding vanuit je zorgverzekering en hoe het zit met je eigen risico? Op deze pagina vind je alles over de vergoeding zorgverzekering psychologische zorg.

Vergoeding via je werkgever

Je werkgever heeft er net zoveel voordeel bij dat jij goed in je vel zit als jijzelf. Want als jij lekker in je vel zit, heb je vaak meer plezier in je werk en verzuim je minder. Dat maakt je een stuk productiever. Steeds meer werkgevers zien dat in en werken daarom met ons samen. Grote kans dat jouw werkgever ook graag mentaal fitte werknemers heeft en je hierbij dus  wil ondersteunen. Veel bedrijven hebben hier zelfs geld voor opzijgezet.

Vraag aan je werkgever hoe dit zit of laat ons contact opnemen met de organisatie waar je werkt. Dan regelen wij de rest. Lees meer over vergoeding via je werkgever.

Persoonlijke advies

Meer weten over de kosten of vergoeding van jouw afspraak bij een psycholoog? Neem contact met ons op via 085-4014720 of stuur ons een bericht. Wij vertellen je hoe het zit aan de hand van jouw situatie, zodat alles voor jou vooraf duidelijk is.

Hulp of advies nodig?

Blijf niet met je klachten lopen en bel met ons voor advies via 085-4014720 of plan hieronder je adviesgesprek in.

Plan jouw gratis adviesgesprek

Goed om te weten

Wanneer naar een psycholoog?

Het kan lastig zijn om te bepalen wanneer een klacht ‘erg’ genoeg is. Het feit dat je jezelf deze vraag stelt, is genoeg om dit te onderzoeken. Je weet altijd zelf het beste wat te doen: volg je gevoel.

 1.  Meer informatie op de website
 2.  Doe een zelftest
 3.  Leg vrijblijvend je probleem voor
Lees meer

Werkwijze bij Psyned

Wij helpen jou graag en snel. Ons psychologisch verwijsteam luistert, geeft advies en kan je direct matchen aan een passende psycholoog op basis van je klacht, hulpvraag, locatie en persoonlijke voorkeuren.

 1.  Kosteloos adviesgesprek
 2.  Geen wachtlijst
 3.  Klikgarantie
Lees meer

Zoek jouw psycholoog in de buurt!

Wij hebben al meer dan 47.242 mensen mogen helpen.