Wat kost een psycholoog?
Wat kost een psycholoog? Tarieven per consult of per uur?

Wat kost een psycholoog?

Bij Psyned werken we met zelfstandige psychologen, en daarom is een verwijsbrief van de huisarts of GGZ niet nodig. Hierdoor kunnen we sneller schakelen met onze specialisten en jou voorzien van de juiste zorg. De kosten die je betaalt voor een consult bij een psycholoog hangen af van verschillende factoren. Daarnaast hangt het van je verzekering af, wat je vergoed krijgt. Gemiddeld kost een sessie van 45 tot 60 minuten ongeveer €95,-. Hieronder zetten we alle factoren voor jou op een rijtje.

Uurtarief of per consult?

Over het algemeen betaal je bij onze psychologen een tarief per consult en werken we niet met een uurtarief. Het tarief van het consult hangt af van de duur van de sessie, of het een korte of lange sessie is.

Sessieduur

We maken onderscheid tussen korte en lange sessies. Een korte sessie duurt tussen de 45 en 60 minuten, een lange sessie duurt tussen de 75 en 90 minuten. Bij het intakegesprek wordt bepaald welke sessielengte past bij jouw behandeling. Als de therapie met meerdere personen is, wordt een langere sessie geadviseerd. Voor een lang consult wordt een hoger tarief gerekend.

Kosten psycholoog

Een consult relatietherapie (2 personen) is vaak duurder dan een consult met 1 persoon. Daarnaast is een hoger tarief voor een consult of gesprek buiten kantoortijden gebruikelijk, maar dit wordt niet altijd gerekend.

De psychologen die aangesloten zijn bij Psyned werken met dezelfde tarieven zodat het overzichtelijk blijft. Dit zijn onze tarieven op een rijtje:

  • Individueel consult kort: €95,-
  • Individueel consult lang: €142,50,-
  • Relatietherapie kort: €115,-
  • Relatietherapie lang: €150,-
  • Consult coaching: €115,-
  • Buiten kantoortijden: +€20,-

Vergoeding zorgverzekering

Elke situatie is anders, maar de laatste jaren worden er steeds minder behandelingen voor psychische klachten vergoed vanuit de zorgverzekering. Het is daarom goed om na te gaan bij uw verzekering of u recht heeft op een vergoeding voor een behandeling. Wil je uitgebreide informatie over wat er wordt vergoed vanuit de basis of aanvullende zorgverzekering? Of wil je weten wat dit betekent voor jouw eigen risico? Lees dan hier meer.

Vergoeding via de werkgever

Vaak is er een vergoeding mogelijk via je werkgever, zeker als klachten te maken hebben met werk, of van invloed zijn op je werk. Dat kan voordelig zijn voor jou én je werkgever. Lees hier hoe het werkt.

Tarieven e-mail of telefonisch consult

Er zijn ook psychologen die nog andere typen consulten gebruiken, zoals een e-mailconsult of telefonisch consult. Hier kunnen aangepaste tarieven voor gelden dan voor het reguliere consult, maar dat hoeft niet. Uiteindelijk betaal je voor de tijd die de psycholoog aan jou besteedt.

Tarieven voor online therapie

Online therapie is iets wat de laatste jaren een vogelvlucht neemt. Door middel van videobellen kun je in behandeling bij een psycholoog naar keuze. Dat de psycholoog aan de andere kant van het land woont of jij in het buitenland zit, maakt bij online therapie niet uit. Daarnaast kan het zijn dat je het gesprek wilt voeren vanuit jouw vertrouwde omgeving. De tarieven voor online therapie zijn bij Psyned hetzelfde als de consulten die je hebt in de praktijk. Je kan er ook voor kiezen om online sessies af te wisselen met face-to-face consulten met de psycholoog.

Tarieven voor zelfhulp modules

Bij Psyned heb je ook de mogelijkheid om (eerst) zelf aan de slag te gaan met je klachten door middel van een online zelfhulp programma. Je kiest dan een programma dat aansluit bij jouw hulpvraag. Aan de hand van uitleg, video’s en opdrachten ga je aan de slag met deze specifieke klachten. De tarieven van de zelfhulpprogramma’s, die we samen met Therapieland aanbieden, verschillen per programma, variërend van eenmalig € 9,95 tot € 49,95.

Informeer vooraf naar de tarieven

Het is aan te raden om van tevoren te informeren naar het tarief dat gehanteerd wordt door de desbetreffende psycholoog. Dit voorkomt dat je voor verrassingen komt te staan. Als je belt met ons verwijsteam kunnen zij je precies vertellen wat de kosten zijn voor psychologische zorg.

Persoonlijk advies

Meer weten over de kosten of vergoedingen met betrekking tot jouw hulpvraag of psycholoog? Neem contact op en bel vrijblijvend met ons verwijsteam. Wij kunnen je precies vertellen hoe het zit aan de hand van jouw situatie. Wij maken het graag duidelijk voor je en kunnen je helpen bij het maken van een keuze of een afspraak. Wij zijn bereikbaar op 085-4014720 of stuur ons een bericht.

Hulp of advies nodig?

Blijf niet met je klachten lopen en bel met ons psychologisch verwijsteam. We adviseren je graag en plannen wanneer gewenst direct een afspraak voor je in bij een psycholoog die bij jou past.

  • Persoonlijk advies
  • Geen wachtlijst
  • Direct een afspraak
Bel: 085-4014720 Bel: 085-4014720
Zoek een psycholoog