Kosten psycholoog
Kosten en vergoeding

Kosten psycholoog

De kosten die je betaalt voor een afspraak bij een van onze psychologen hangen af van verschillende zaken, zoals je zorgverzekering, je werkgever en het soort afspraak dat je hebt. Gemiddeld kan je uitgaan van 98 euro voor een afspraak van 45 tot 60 minuten.

Natuurlijk wil jij zo snel mogelijk de juiste hulp. Daarom werken wij niet met wachtlijsten en is een verwijsbrief van je huisarts niet nodig. Bij Psyned werken we met zelfstandige psychologen, zodat jij niet hoeft te wachten en je klachten niet verergeren.

Laatste update: 11 november 2022

Vragen over de kosten?
Wil jij duidelijkheid over de kosten in jouw situatie? Stuur ons een bericht of bel 085-4014720 en wij beantwoorden al jouw vragen.

Kosten per soort afspraak

Wat de kosten zijn voor een afspraak bij de psycholoog, ligt met name aan het soort afspraak dat je hebt. Ga je bijvoorbeeld samen met je partner in relatietherapie? Dan zijn de kosten hoger dan als je alleen in behandeling gaat. Heb je voorkeur voor een afspraak buiten kantoortijd? Dan betaal je daar ook wat meer voor.

Om het voor jou overzichtelijk te houden, werken onze psychologen met dezelfde tarieven. Hieronder vind je de prijzen van de meest voorkomende behandelingen op een rij:

 • Eén op één afspraak (45-60 minuten): € 98
 • Eén op één afspraak lang (75-90 minuten)*: € 145,50
 • Relatietherapie (45-60 minuten): € 118,50
 • Relatietherapie lang (75-90 minuten): € 153,50
 • Coaching: € 118,50
 • Buiten kantoortijden: + € 20 euro

Tijdens het intakegesprek bepaal je samen met je psycholoog welke afspraaklengte past bij jouw behandeling. Jouw wensen en behoeften staan hierbij altijd voorop, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Je kunt ons van tevoren ook vragen naar de kosten van jouw psycholoog.

Let op: vanaf 1 januari 2023 verhogen we de tarieven. Dit zijn de nieuwe tarieven:

 • Eén op één afspraak (45-60 minuten): € 106
 • Eén op één afspraak lang (75-90 minuten)*: € 159
 • Relatietherapie (45-60 minuten): € 121
 • Relatietherapie lang (75-90 minuten): € 181,50
 • Coaching (45-60 minuten): € 128,50
 • Buiten kantoortijden: + € 20

*Elke psycholoog werkt op zijn of haar manier. Het kan zijn dat jouw psycholoog ervoor kiest om bij het eerste intakegesprek te werken met een lange afspraak.

Als we bij Psyned iets belangrijk vinden, is het dat jij een klik hebt met de psycholoog. Het is belangrijk dat jij je vertrouwd voelt bij de behandelaar. Je deelt tenslotte persoonlijke en kwetsbare dingen. Mocht je die klik na het intakegesprek niet voelen? Dan betalen wij de kosten van het eerste intakegesprek bij je nieuwe behandelaar. Lees hier meer over onze klikgarantie.

Kosten online therapie

De kosten voor online therapie zijn bij Psyned hetzelfde als de afspraken die je hebt in de praktijk van de psycholoog. Je kunt er ook voor kiezen om de online afspraken af te wisselen met de afspraken op locatie. Dat maakt voor de kosten niet uit.

Kosten telefonische afspraak of e-mail

Er zijn ook psychologen die je telefonisch of per mail ondersteunen. De kosten zijn hierbij anders dan bij een standaard afspraak, maar dat hoeft niet. Uiteindelijk betaal je voor de tijd die de psycholoog aan jou besteedt. Hoeveel dit exact is, verschilt per psycholoog. Neem daarvoor contact met ons op.

Annuleren afspraak

De afspraak met je psycholoog kan je altijd afzeggen. Doe dit wel 24 uur van tevoren, want dan kunnen we nog een andere cliënt inplannen. Anders moeten we helaas de kosten van de afspraak in rekening brengen. Valt die 24 uur in het weekend? Stuur ons dan uiterlijk 24 uur van tevoren een mail met je afzegging of spreek onze voicemail in. Dan brengen we de kosten niet in rekening.

Vergoeding kosten psycholoog

Hoeveel en of je de kosten van de psycholoog vergoedt krijgt, ligt aan verschillende dingen. Namelijk aan het soort zorgverzekering dat je hebt en of je werkgever je psycholoog betaalt. Hieronder leggen we uit hoe het zit.

Vergoeding via je zorgverzekering

De laatste jaren krijg je steeds minder vergoed voor behandelingen voor psychische klachten van de zorgverzekering. Via Psyned krijg je vanuit de basisverzekering dan ook geen vergoeding. Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan is het in sommige gevallen wel mogelijk om een vergoeding te krijgen. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar. Wil je meer lezen over de vergoeding vanuit je zorgverzekering en hoe het zit het met je eigen risico? Op deze pagina schrijven we alles over de vergoeding zorgverzekering psychologische zorg.

Vergoeding via je werkgever

Je werkgever heeft er net zoveel voordeel bij dat jij goed in je vel zit als jijzelf. Want als jij goed in je vel zit, heb je vaak meer plezier in je werk en maakt dat je een stuk productiever. Dat zien steeds meer werkgevers in en daarom werken we samen met werkgevers door heel Nederland. Grote kans dat jouw werkgever je hier ook bij wilt ondersteunen en dit absoluut niet raar vindt. Veel bedrijven hebben zelfs geld opzijgezet om in te zetten voor jouw werkgeluk of ze hebben een potje waaruit ze de kosten van jouw psycholoog kunnen vergoeden. Denk bijvoorbeeld aan een ontwikkelingsbudget of individueel keuzebudget.

Vraag aan je werkgever hoe dit zit of laat ons contact opnemen met jouw werkgever. Dan regelen wij de rest. Wil je het gesprek zelf aangaan met je werkgever, maar vind je dit, om wat voor een reden dan ook, spannend? Lees dan dit blog met 6 tips om dit zo succesvol mogelijk aan te pakken.

Lees hier meer informatie over vergoeding via je werkgever.

Persoonlijke advies

Meer weten over de kosten of vergoedingen van jouw afspraak bij een psycholoog? Dan heb je de keuze om contact met ons op te nemen via 085-4014720 of stuur ons een bericht. Wij vertellen je hoe het zit aan de hand van jouw situatie, zodat alles voor jou duidelijk is en je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Hulp of advies nodig?

Blijf niet met je klachten lopen en bel met ons voor advies via 085-4014720 of plan hieronder je adviesgesprek in.

Plan jouw gratis adviesgesprek

Goed om te weten

Wanneer naar een psycholoog?

Het feit dat je jezelf deze vraag stelt, is genoeg om iets te doen. Je weet het zelf altijd beste: volg je gevoel.

 1. Hulp bij je keuze
 2. Doe een zelftest
 3. Volg je gevoel
Lees meer

Werkwijze bij Psyned

Wij helpen jou graag en snel. Maak gebruik van ons gratis adviesgesprek, krijg een luisterend oor, antwoord op vragen, of hulp zonder wachtlijst.

 1. Gratis adviesgesprek
 2. Snel aan de slag
 3. Blijf in balans
Lees meer

Zoek jouw psycholoog in de buurt!

Wij hebben al meer dan 39.446 mensen mogen helpen.