Skip to content
Psyned

Kosten psycholoog

Bij Psyned zijn meer dan 300 psychologen aangesloten die jou kunnen helpen zonder wachtlijst. De kosten van een afspraak bij een psycholoog kunnen verschillen per therapievorm en duur van de afspraak. Al onze psychologen bieden maatwerk behandelingen en je hebt geen verwijsbrief van je huisarts nodig.

Laatste update: 6 december 2023

Wat kost een psycholoog?

Om het voor jou overzichtelijk te houden, werken de meeste van onze psychologen met deze standaardtarieven:

  • Psychologisch consult regulier (1-op-1 afspraak): 118 euro
  • Psychologisch consult lang (1-op-1 afspraak): 177 euro
  • Relatietherapie regulier: 135 euro
  • Relatietherapie lang: 202,50 euro
  • Coaching regulier: 142,75 euro
  • Coaching lang: 214,25 euro
  • Voor afspraken buiten kantoortijd geldt een toeslag van 25 euro (exclusief eventuele btw).

Tijdens het intakegesprek bepaal je samen met je psycholoog welk type afspraak past bij jouw behandeling. Jouw wensen en behoeften staan altijd voorop. Bovengenoemde duur van de reguliere sessies is 45 minuten en van de lange sessies 75 minuten. Zo heeft de psycholoog nog 15 minuten per cliënt om te besteden aan verslaglegging en administratie. Wij maken geen verschil in het tarief voor behandelingen online of op locatie.

Voor meer informatie over tarieven kan je het uitgebreide tariefoverzicht bekijken van al onze behandelingen. Over een afspraak bij een psycholoog hoef je geen btw te betalen. Bij coaching wordt er wel btw berekend; de prijs die je ziet, is inclusief btw. Voor enkele psychologen gelden afwijkende tarieven, vanwege hun specifieke kennis en ervaring. Deze staan op de profielpagina van de psycholoog vermeld.

Wil je graag jouw vragen bespreken? Bel ons op 085-4014720 of plan een vrijblijvend adviesgesprek in met ons verwijsteam, zodat je niet achteraf voor verrassingen komt te staan.

Annuleren afspraak

De afspraak met je psycholoog kan je tot 24 uur van tevoren kosteloos annuleren. Doe dit op tijd, zodat we nog een andere cliënt kunnen inplannen. Doe je dit minder dan 24 uur van tevoren of kom je helemaal niet opdagen voor je afspraak, dan moeten we helaas de volledige kosten van de afspraak in rekening brengen. Wil je in het weekend een afspraak verplaatsen? Stuur ons dan een mail of spreek onze voicemail in.

Klikgarantie

Als we bij Psyned iets belangrijk vinden, is het dat jij een klik hebt met je psycholoog. Het is belangrijk dat jij je vertrouwd voelt bij de behandelaar. Je deelt tenslotte persoonlijke en kwetsbare dingen. Mocht je die klik na het intakegesprek niet voelen, betalen wij de kosten van de eerste afspraak bij je nieuwe behandelaar. Lees hier meer over onze klikgarantie.

Kosten online psycholoog

De kosten voor online therapie zijn bij Psyned hetzelfde als de afspraken die je hebt in de praktijk van de psycholoog. Je kan er ook voor kiezen om de online afspraken af te wisselen met de afspraken op locatie. Dat maakt voor de kosten niet uit.

Kosten telefonische afspraak of e-mail

Sommige van onze psychologen ondersteunen ook telefonisch of per mail. De kosten kunnen hierbij anders zijn dan bij een standaardafspraak, maar dat hoeft niet. Uiteindelijk betaal je voor de tijd die de psycholoog aan jou besteedt. Hoeveel dit exact is, verschilt per psycholoog. Neem daarvoor contact met ons op.

Vergoeding kosten psycholoog

Het kan dat je (een deel van) de kosten van je behandeling kan declareren bij je zorgverzekeraar of dat je werkgever wil bijdragen aan jouw mentale gezondheid.

Vergoeding via je zorgverzekering

De behandelingen via Psyned worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan is het in sommige gevallen wel mogelijk een deel van de kosten te declareren. Neem hiervoor direct contact op met je zorgverzekeraar en leg je situatie uit. Wil je meer lezen over de vergoeding vanuit je zorgverzekering en hoe het zit met je eigen risico? Op deze pagina vind je alles over de vergoeding zorgverzekering psychologische zorg.

Vergoeding via je werkgever

Je werkgever heeft er net zoveel voordeel bij dat jij goed in je vel zit als jijzelf. Want als jij lekker in je vel zit, heb je vaak meer plezier in je werk en verzuim je minder. Dat maakt je een stuk productiever. Steeds meer werkgevers zien dat in en werken daarom met ons samen. Grote kans dat jouw werkgever ook graag mentaal fitte werknemers heeft en je hierbij dus  wil ondersteunen. Veel bedrijven hebben hier zelfs geld voor opzijgezet.

Vraag aan je werkgever hoe dit zit of laat ons contact opnemen met de organisatie waar je werkt. Dan regelen wij de rest. Lees meer over vergoeding via je werkgever.

Persoonlijk advies

Meer weten over de kosten of vergoeding van jouw afspraak bij een psycholoog? Neem contact met ons op via 085-4014720 of stuur ons een bericht. Wij vertellen je hoe het zit aan de hand van jouw situatie, zodat alles voor jou vooraf duidelijk is.

Hulp of advies nodig?

Blijf niet met je klachten lopen en bel met ons voor advies via 085-4014720 of plan hieronder je adviesgesprek in.

Waar wacht je op?

Bel van maandag tot en met vrijdag (08.30-17.00 uur) naar 085-4014720 of plan hieronder je adviesgesprek in.

Psyned