Psycholoog Den Haag

Alles is bewegelijk en niets staat vast. Gedachten, gedrag, situaties en gebeurtenissen zijn veranderlijk. Dat wat gebeurd is, kan op een ander moment anders verlopen. Met die instelling kun je adem ruimte creëren in het ‘conflict’ en in de ‘crisis’. En dat leidt weer tot inzichten en antwoorden. Psycholoog Den Haag kan jou hier goed bij helpen.

Maak een afspraak bij Psycholoog Den Haag!

Psycholoog Den Haag – Anushka Wardenaar

Mijn naam is Anushka Wardenaar en ik ben (lichaamsgerichte) psycholoog in Den Haag. Ik richt me op psychische problemen met de daarbij behorende fysieke klachten. Je kunt denken aan vermoeidheid, (vage) lichamelijke klachten en kortademigheid. Je fysieke gesteldheid vertelt veel over je psyche en andersom. Ik ben ervan overtuigd dat het samenbrengen van deze twee componenten leidt tot inzicht, rust en herstel.

De hulpvraag

In het eerste gesprek gaan we de hulpvraag duidelijk maken. Ik laat me tijdens die eerste kennismaking graag leiden door wat zich aandient en het gesprek kan daarom bij iedereen verschillend zijn. Het komt erop neer dat we elkaar leren kennen en gaan kijken of er een klik is.

Antwoorden vinden

In mijn praktijk staat de therapeutische relatie voorop. Ik werk vanuit open en oprecht contact. Hierdoor ontstaat verbinding en veiligheid. Ik geloof namelijk dat een veilige omgeving essentieel is om te kunnen groeien. Ik begeleid het proces, maar ik loop niet voorop.

Werkwijze Psycholoog Den Haag

Ik werk vanuit de persoon (psyche) en vanuit het lichaam. Deze twee bronnen van informatie geven mij een goed beeld van jouw klachten. Vervolgens gaan we op een gestructureerde manier onderzoeken wat er speelt. Daar reik ik je mijn kennis en kunde bij aan zodat je weer verder kan. Hiervoor maak ik gebruik van verschillende gedrags- en gesprekstechnieken en lichaamsgerichte interventies (o.a. NARM en mindfulness). Daarbij staat ontspanning bij mij altijd centraal.

Mijn behandelingen laten zich kenmerken door openheid, betrokkenheid, geraaktheid en humor, maar altijd met discretie en respect voor jouw kwetsbaarheid.

Over mij – Anushka Wardenaar – Psycholoog Den Haag

Het is mooi om te zien hoe ik als psycholoog echt verschil kan maken. Als dan op een gegeven moment het kwartje valt, dan zie ik zoveel dingen gebeuren. Er komt een ademhaling los, een twinkeling in de ogen: allemaal non-verbale tekenen dat iemand het doorheeft. Dat krijg ik ook terug als feedback: iemand voelt zich uit een verkramping komen en krijgt meer de ruimte. Je ziet iemand na een paar sessies eindelijk ontspannen, en dat is geweldig om te zien.

Twee culturen

Ik ben opgegroeid in twee werelden. Geboren als Nederlandse met een Indonesische opvoeding. Die verschillende culturele eigenschappen zie je in mij terug. Enerzijds de directe en nuchtere houding vanuit de Nederlandse cultuur en anderzijds een bescheiden, warme en ‘accepterende’ houding vanuit de Indonesische cultuur.

Fascinatie

Na de middelbare school koos ik aanvankelijk voor een kunstenstudie, maar al snel wist ik dat ik meer met mensen wilde doen. Ik merkte dat mijn verlangen om betekenisvolle werk te doen steeds meer op de voorgrond kwam te staan. Ik besloot psychologie te gaan studeren en daar is de fascinatie voor de relatie tussen lichaam en geest alleen maar groter geworden.

Biologische basis

Mijn interesse in de mens gaat namelijk veel verder dan de psyche. Naast het bestuderen van de psyche en gedrag heb ik altijd een grote belangstelling gehad in de biologische basis hiervan. Uiteindelijk ben ik afgestudeerd in de neuropsychologie. Daarnaast heb ik een vervolgopleiding gedaan tot lichaamsgericht (psycho)therapeut.

Praktische informatie

Wij geven je graag duidelijkheid over belangrijke zaken:

Tarief

De kosten zijn afhankelijk van de duur van de afspraak. Voor een korte sessie betaal je €98,- en een lange sessie kost €145,50. Je betaalt per afspraak.

Een afspraak afzeggen kan altijd, wel minstens 24 uur van tevoren, dan kunnen we nog een andere cliënt inplannen. Anders moeten we het in rekening brengen.

Contact

Heb je een vraag, wil je persoonlijk advies of wil je een afspraak maken? Bel dan naar 085-4014720 of stuur een bericht.

Klachten

 • Aanpassingsproblematiek
 • Angst
 • Burnout
 • Depressie
 • Hechtingsproblematiek
 • Negatief zelfbeeld
 • Psychosomatiek
 • Slaapproblemen
 • Trauma
 • Werkgerelateerde problematiek
 • Zingevingsvragen

Behandelvormen

 • Mindfulness
 • Online therapie
 • Positieve psychologie
 • Stressmanagement
 • Talen

  Nederlands
  Engels

Aangesloten bij

Cliëntervaringen

Gemiddeld geven cliënten Anushka Wardenaar:

 • Beoordeling: 4.8 uit 5. Op basis van 15 ervaringen
 • "Anushka bedankt, ik voelde me echt op mijn gemak en ik kon je alles vertellen. De opdrachten die ik van je kreeg hadden mij heel veel geholpen waardoor ik nu weer gelukkig ben. Ik geniet van elk moment in de tijd van nu. Je bent een hele lieve warm hartige vrouw en wens je allerbeste."

  - Anoniem

  "Anushka is een prettige vrouw om mee te praten. Haar stem en ademhalingsoefeningen maken je rustig. Ze leeft zich in. Na de behandeling denk je anders na over een situatie waardoor ik rustiger kan blijven en niet altijd in de aanval schiet. Ik kan beter inleven in een ander en ben meer vergevingsgezind. Ik raad Anushka zeker aan."

  - Anoniem

  "Een lieve en wijze vrouw die goed naar je luistert en goed aan kan voelen waar je behoefte aan hebt. Het is zeldzaam dat iemand de juiste conclusies kan trekken op basis van je lichaamshouding en emoties. Zonder veel woorden uit te wisselen, begreep ze meestal wel wat ik bedoelde. Daarnaast laat zij je ook in je waarde en daardoor voelde ik me altijd op mijn gemak bij haar."

  - Anoniem

  Vanaf het begin in goede handen bij Anushka. Integer, kundig, humor, persoonlijk en resultaat gericht vanuit ongedwongen houding

  - Anoniem

  Ik ben erg blij dat ik bij Anushka terecht ben gekomen, want ze heeft me dingen geleerd die ik dagelijks meeneem en me echt helpen. Ze is echt ontzettend goed in het waarnemen van mensen dus weet ze soms al hoe je je voelt voordat je het zegt. Bovendien was er een ontspannen sfeer en had ze ook humor, dus ik vond het nooit vervelend om te gaan.

  - Anoniem

  Anushka liet mij op een subtiele manier zien waar ik aan moet werken en dit heeft mij veel inzichten gegeven.

  - Anoniem

  Anushka heeft een erg prettige manier van communiceren. Ze maakt je bewust dat er een sterke link is tussen lichaam en geest. Wat je fysiek voelt heeft zijn weerslag op je emotionele zijn.

  - Anoniem

  Hele lieve vrouw, je voelt je direct op je gemak. Soms vond ik het moeilijk iets te verwoorden en dan kon ze me daar goed mee helpen zonder de woorden in m’n mond te leggen. Elke keer goed op de hoogte waardoor ik nooit twee keer iets hoefde te vertellen. Kortom, gewoon super fijn!

  - Anoniem

  Anushka heeft me veel geleerd waar ik de rest van mijn leven mee vooruit kan en wil. Ze heeft me geleerd hoe ik rust voor mezelf kan creëren en hoe belangrijk dat is. Wanneer ik onrust, verdriet of angst voel kan ik dat beter herleiden en accepteren. Ik ben me veel bewuster van mijn lijf en kan beter herkennen en bepalen wanneer het rust nodig heeft. En ik durf dat nu ook te nemen.

  - W

  Anushka has been helping with connecting my emotions with my body. She has been a great help holding space and using active listening with natural empathy. I feel both more present and grounded every time I see her. Thank you Anushka!

  - Tamar

  Bij Anushka voel je je vanaf het eerste moment op je gemak. Ze is warm en betrokken en ik kom altijd tot rust. Als ik dan naar huis fiets, dan schijnt letterlijk de zon.

  - Sandra

  Het traject bij Anushka heeft me meer inzicht gegeven in mijn gevoelsleven, mn in het hier en nu. De oefeningen en gesprekken hebben daar veel bij geholpen. Ik heb geleerd hoe ik via mijn ademhaling naar mijn gevoel kan gaan, iets wat ik eerst erg lastig vond. Daarbij ben veel bewuster van mijn lichaam geworden, wat voor mij heel bijzonder is. Mede dankzij deze ervaringen en inzichten ben ik in een korte tijd enorm gegroeid.

  - Jordana

  In de periode van echtscheiding waarbij ik veel emoties ervaar en tegelijk juist mijn focus op mijn jonge kinderen heb, komt het vaak voor dat ik mijn eigen behoeften uit het oog verlies. Zoals zoveel mensen, heb ik dagelijks zoveel verschillende dingen die mijn aandacht opeisen. De maandelijkse sessies bij Anushka hebben me erg goed geholpen, als aanvulling op alle praktische adviezen van anderen, om te leren stil te staan bij mijn gevoel en wat alle ervaringen voor effect op mijn lichaam en geest hebben. Ik voel me veel meer geaard en verbonden met mijzelf. Anushka, heel erg bedankt voor je steun en ik kijk ernaar uit om dit voort te zetten.

  - J

  Door Anushka heb ik mijzelf leren waarderen, meer zekerheid aangeleerd, rust en acceptatie gekregen in hoe het leven loopt en mij juist meer te richten op het NU.

  - Hanna

  Ik ben erg tevreden over de therapie die ik bij Anushka volg. In de sessies kan ik mijn verhaal kwijt, heb ik het gevoel dat er echt de tijd voor mij wordt genomen en voelt Anushka goed aan wat ik nodig heb. Ik heb nooit het gevoel dat zij oordeelt en voel me daardoor gehoord en begrepen. Wat voor mij erg belangrijk is om me helemaal open te kunnen stellen en me op mijn gemak te voelen. Daarnaast is Anushka warm, vriendelijk en geeft zij mij een veilig en vertrouwd gevoel. De combinatie van de gesprekken en de connectie naar mijn lichaam werkt voor mij heel goed en verhelderend. Hierdoor heb ik geleerd om meer aandacht voor mijn lichaam te hebben.

  - E
  Anushka Wardenaar
  Anushka Wardenaar
  Psycholoog in Den Haag

  Beoordeling: 4.8 uit 5
  Op basis van 15 ervaringen
  • Geen wachtlijst
  • Also in English
  • Snel op afspraak
  Bel: 085-4014720
  Anushka Wardenaar

  Anushka Wardenaar

  • Geen wachtlijst
  • Also in English
  • Snel op afspraak

  Psycholoog Den Haag

  Alles is bewegelijk en niets staat vast. Gedachten, gedrag, situaties en gebeurtenissen zijn veranderlijk. Dat wat gebeurd is, kan op een ander moment anders verlopen. Met die instelling kun je adem ruimte creëren in het ‘conflict’ en in de ‘crisis’. En dat leidt weer tot inzichten en antwoorden. Psycholoog Den Haag kan jou hier goed bij helpen.

  Maak een afspraak bij Psycholoog Den Haag!

  Psycholoog Den Haag – Anushka Wardenaar

  Mijn naam is Anushka Wardenaar en ik ben (lichaamsgerichte) psycholoog in Den Haag. Ik richt me op psychische problemen met de daarbij behorende fysieke klachten. Je kunt denken aan vermoeidheid, (vage) lichamelijke klachten en kortademigheid. Je fysieke gesteldheid vertelt veel over je psyche en andersom. Ik ben ervan overtuigd dat het samenbrengen van deze twee componenten leidt tot inzicht, rust en herstel.

  De hulpvraag

  In het eerste gesprek gaan we de hulpvraag duidelijk maken. Ik laat me tijdens die eerste kennismaking graag leiden door wat zich aandient en het gesprek kan daarom bij iedereen verschillend zijn. Het komt erop neer dat we elkaar leren kennen en gaan kijken of er een klik is.

  Antwoorden vinden

  In mijn praktijk staat de therapeutische relatie voorop. Ik werk vanuit open en oprecht contact. Hierdoor ontstaat verbinding en veiligheid. Ik geloof namelijk dat een veilige omgeving essentieel is om te kunnen groeien. Ik begeleid het proces, maar ik loop niet voorop.

  Werkwijze Psycholoog Den Haag

  Ik werk vanuit de persoon (psyche) en vanuit het lichaam. Deze twee bronnen van informatie geven mij een goed beeld van jouw klachten. Vervolgens gaan we op een gestructureerde manier onderzoeken wat er speelt. Daar reik ik je mijn kennis en kunde bij aan zodat je weer verder kan. Hiervoor maak ik gebruik van verschillende gedrags- en gesprekstechnieken en lichaamsgerichte interventies (o.a. NARM en mindfulness). Daarbij staat ontspanning bij mij altijd centraal.

  Mijn behandelingen laten zich kenmerken door openheid, betrokkenheid, geraaktheid en humor, maar altijd met discretie en respect voor jouw kwetsbaarheid.

  • Aanpassingsproblematiek
  • Angst
  • Burnout
  • Depressie
  • Hechtingsproblematiek
  • Negatief zelfbeeld
  • Psychosomatiek
  • Slaapproblemen
  • Trauma
  • Werkgerelateerde problematiek
  • Zingevingsvragen
  • Mindfulness
  • Online therapie
  • Positieve psychologie
  • Stressmanagement
  • Talen

   Nederlands
   Engels

  Cliëntervaringen

  Gemiddeld geven cliënten Anushka Wardenaar:

 • Beoordeling: 4.8 uit 5. Op basis van 15 ervaringen
 • "Anushka bedankt, ik voelde me echt op mijn gemak en ik kon je alles vertellen. De opdrachten die ik van je kreeg hadden mij heel veel geholpen waardoor ik nu weer gelukkig ben. Ik geniet van elk moment in de tijd van nu. Je bent een hele lieve warm hartige vrouw en wens je allerbeste."

  - Anoniem

  "Anushka is een prettige vrouw om mee te praten. Haar stem en ademhalingsoefeningen maken je rustig. Ze leeft zich in. Na de behandeling denk je anders na over een situatie waardoor ik rustiger kan blijven en niet altijd in de aanval schiet. Ik kan beter inleven in een ander en ben meer vergevingsgezind. Ik raad Anushka zeker aan."

  - Anoniem

  "Een lieve en wijze vrouw die goed naar je luistert en goed aan kan voelen waar je behoefte aan hebt. Het is zeldzaam dat iemand de juiste conclusies kan trekken op basis van je lichaamshouding en emoties. Zonder veel woorden uit te wisselen, begreep ze meestal wel wat ik bedoelde. Daarnaast laat zij je ook in je waarde en daardoor voelde ik me altijd op mijn gemak bij haar."

  - Anoniem

  Vanaf het begin in goede handen bij Anushka. Integer, kundig, humor, persoonlijk en resultaat gericht vanuit ongedwongen houding

  - Anoniem

  Ik ben erg blij dat ik bij Anushka terecht ben gekomen, want ze heeft me dingen geleerd die ik dagelijks meeneem en me echt helpen. Ze is echt ontzettend goed in het waarnemen van mensen dus weet ze soms al hoe je je voelt voordat je het zegt. Bovendien was er een ontspannen sfeer en had ze ook humor, dus ik vond het nooit vervelend om te gaan.

  - Anoniem

  Anushka liet mij op een subtiele manier zien waar ik aan moet werken en dit heeft mij veel inzichten gegeven.

  - Anoniem

  Anushka heeft een erg prettige manier van communiceren. Ze maakt je bewust dat er een sterke link is tussen lichaam en geest. Wat je fysiek voelt heeft zijn weerslag op je emotionele zijn.

  - Anoniem

  Hele lieve vrouw, je voelt je direct op je gemak. Soms vond ik het moeilijk iets te verwoorden en dan kon ze me daar goed mee helpen zonder de woorden in m’n mond te leggen. Elke keer goed op de hoogte waardoor ik nooit twee keer iets hoefde te vertellen. Kortom, gewoon super fijn!

  - Anoniem

  Anushka heeft me veel geleerd waar ik de rest van mijn leven mee vooruit kan en wil. Ze heeft me geleerd hoe ik rust voor mezelf kan creëren en hoe belangrijk dat is. Wanneer ik onrust, verdriet of angst voel kan ik dat beter herleiden en accepteren. Ik ben me veel bewuster van mijn lijf en kan beter herkennen en bepalen wanneer het rust nodig heeft. En ik durf dat nu ook te nemen.

  - W

  Anushka has been helping with connecting my emotions with my body. She has been a great help holding space and using active listening with natural empathy. I feel both more present and grounded every time I see her. Thank you Anushka!

  - Tamar

  Bij Anushka voel je je vanaf het eerste moment op je gemak. Ze is warm en betrokken en ik kom altijd tot rust. Als ik dan naar huis fiets, dan schijnt letterlijk de zon.

  - Sandra

  Het traject bij Anushka heeft me meer inzicht gegeven in mijn gevoelsleven, mn in het hier en nu. De oefeningen en gesprekken hebben daar veel bij geholpen. Ik heb geleerd hoe ik via mijn ademhaling naar mijn gevoel kan gaan, iets wat ik eerst erg lastig vond. Daarbij ben veel bewuster van mijn lichaam geworden, wat voor mij heel bijzonder is. Mede dankzij deze ervaringen en inzichten ben ik in een korte tijd enorm gegroeid.

  - Jordana

  In de periode van echtscheiding waarbij ik veel emoties ervaar en tegelijk juist mijn focus op mijn jonge kinderen heb, komt het vaak voor dat ik mijn eigen behoeften uit het oog verlies. Zoals zoveel mensen, heb ik dagelijks zoveel verschillende dingen die mijn aandacht opeisen. De maandelijkse sessies bij Anushka hebben me erg goed geholpen, als aanvulling op alle praktische adviezen van anderen, om te leren stil te staan bij mijn gevoel en wat alle ervaringen voor effect op mijn lichaam en geest hebben. Ik voel me veel meer geaard en verbonden met mijzelf. Anushka, heel erg bedankt voor je steun en ik kijk ernaar uit om dit voort te zetten.

  - J

  Door Anushka heb ik mijzelf leren waarderen, meer zekerheid aangeleerd, rust en acceptatie gekregen in hoe het leven loopt en mij juist meer te richten op het NU.

  - Hanna

  Ik ben erg tevreden over de therapie die ik bij Anushka volg. In de sessies kan ik mijn verhaal kwijt, heb ik het gevoel dat er echt de tijd voor mij wordt genomen en voelt Anushka goed aan wat ik nodig heb. Ik heb nooit het gevoel dat zij oordeelt en voel me daardoor gehoord en begrepen. Wat voor mij erg belangrijk is om me helemaal open te kunnen stellen en me op mijn gemak te voelen. Daarnaast is Anushka warm, vriendelijk en geeft zij mij een veilig en vertrouwd gevoel. De combinatie van de gesprekken en de connectie naar mijn lichaam werkt voor mij heel goed en verhelderend. Hierdoor heb ik geleerd om meer aandacht voor mijn lichaam te hebben.

  - E

  Contact

  Praktijkadres
  Koninginnegracht 28
  2514AB Den Haag

  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Contact

  Deze website is beschermd met reCAPTCHA en lees hier de Google
  Privacy Policy en Terms of Service.