EMDR

Sommige gebeurtenissen kunnen een grote impact hebben op je leven. Soms lukt het niet om zo’n gebeurtenis op eigen kracht te verwerken. Er kunnen klachten ontstaan. Herinneringen aan de nare ervaring blijven terugkomen, bijvoorbeeld in de vorm van angstwekkende beelden (flashbacks, herbelevingen) en nachtmerries. Blijf je last houden van een nare gebeurtenis? Dan kan EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) de vastgelopen traumaverwerking weer op gang brengen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen met een ‘posttraumatische stress-stoornis’ of andere trauma gerelateerde klachten baat hebben bij deze therapievorm. Tijdens de behandeling denk je terug aan de nare ervaring. Binnen een relatief korte tijd werk je samen met de psycholoog aan het verminderen van je klachten.

Op deze pagina vind je meer informatie over hoe EMDR werkt en wat het resultaat van de behandeling is. Wil je een afspraak maken om je trauma te laten behandelen? Neem dan contact met ons op.

EMDR therapie bij Psyned?

We denken graag met je mee. Bel met ons verwijsteam voor vrijblijvend advies. Samen kijken we naar je hulpvraag en wanneer gewenst plannen we direct een afspraak voor je in bij een psycholoog die bij jou past.

  • Persoonlijk advies
  • Geen wachtlijst
  • Direct een afspraak
Bel: 085-4014720
Zoek een psycholoog