EMDR

De behandelvorm EMDR kan je weer op weg helpen wanneer je last blijft houden van een ingrijpende gebeurtenis. Het lukt namelijk niet altijd om zo een gebeurtenis op eigen kracht te verwerken. Er kunnen dan klachten ontstaan. Herinneringen aan de nare ervaring blijven terugkomen, bijvoorbeeld in de vorm van angstwekkende beelden (flashbacks, herbelevingen) en nachtmerries. EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) kan vastgelopen traumaverwerking weer op gang brengen. Dit kan in relatief korte tijd, zonder uitgebreide gesprekken.

Francine Shapiro ontwikkelde EMDR in 1989. Sindsdien is er veel onderzoek gedaan naar de werking van EMDR. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen met een ‘posttraumatische stress-stoornis’ of andere trauma gerelateerde klachten baat hebben bij deze therapievorm. Maar ook bij andere klachten, zoals angstklachten of een negatief zelfbeeld, kan EMDR effectief zijn. Tijdens de behandeling denk je terug aan de nare ervaring. Binnen een relatief korte tijd werk je samen met de psycholoog aan het verminderen van je klachten.

EMDR is effectief, maar geen ‘trucje’. Wanneer deze therapievorm niet juist wordt toegepast kan dit schadelijk zijn. De klachten kunnen juist verergeren. Daarom is het belangrijk dat je als cliënt kritisch bent bij het kiezen van een geschikte psycholoog, in de eerste plaats ook omdat de titel psycholoog niet beschermd is. Onze psychologen zijn allemaal uitgebreid gescreend en universitair geschoold.

EMDR therapie bij Psyned?

We denken graag met je mee. Bel met ons verwijsteam voor vrijblijvend advies. Samen kijken we naar je hulpvraag en wanneer gewenst plannen we direct een afspraak voor je in bij een psycholoog die bij jou past.

  • Persoonlijk advies
  • Geen wachtlijst
  • Direct een afspraak
Bel: 085-4014720 Bel: 085-4014720
Zoek een psycholoog