Ontstaan relatieproblemen

De oorzaken voor relatieproblemen verschillen per relatie. Toch zijn er een aantal situaties die vaak terugkomen. Er kan sprake zijn van overspel binnen een relatie. In dit geval is het vertrouwen geschaad en is elkaar begrijpen erg lastig. Je voelt dan met name nog woede en verdriet. Daarnaast kunnen financiële problemen voor veel stress binnen een relatie zorgen. Je partner heeft geen vaste baan of jij bent net ontslagen. Door gebrek aan geld kunnen ruzies ontstaan.

Wat soms ook voorkomt is dat je partner of jij persoonlijke of psychische problemen ervaart. Een depressie is een van de meest voorkomende redenen van problemen in een relatie. Naast depressie kunnen bindingsangst, autisme, een laag zelfbeeld of een burn-out ook oorzaken zijn voor relatieproblemen. Karaktereigenschappen als agressie, egoïsme en jaloezie zorgen vaak ook voor moeilijkheden in een relatie.

Een miskraam, ongewenste zwangerschap of onvruchtbaarheid kunnen voor veel stress en boosheid zorgen. Het komt voor dat partners elkaar verwijten, elkaar niet steunen of niet communiceren over de gebeurtenis. Hierdoor loop je langs elkaar heen in een relatie en kunnen er ruzies ontstaan.

Laatste veel voorkomende oorzaak voor relatieproblemen is het gebrek aan intimiteit. Seksuele problemen komen bij veel relaties kijken. De ruzies, het gebrek aan communicatie en het verwijt breekt zich op en lijdt tot afstandelijkheid.

Relatietherapie bij Psyned?

Blijf niet met jullie relatieproblemen lopen en bel met ons. We kunnen jullie adviseren en plannen wanneer gewenst direct een afspraak voor jullie in bij een relatietherapeut die bij jullie past.

  • Persoonlijk advies
  • Geen wachtlijst
  • Direct een afspraak
Bel: 085-4014720
Zoek een psycholoog