Ontstaan relatieproblemen

De oorzaken voor relatieproblemen verschillen per relatie. Toch zijn er een aantal situaties die vaak terugkomen. Er kan sprake zijn van overspel binnen een relatie. In dit geval is het vertrouwen geschaad en is elkaar begrijpen erg lastig. Je voelt dan met name nog woede en verdriet. Daarnaast kunnen financiële problemen voor veel stress binnen een relatie zorgen. Je partner heeft geen vaste baan of jij bent net ontslagen op werk. Door gebrek aan geld kunnen ruzies ontstaan. Dit zijn allemaal factoren die kunnen zorgen dat je over je relatie gaat twijfelen.

Oorzaken relatieproblemen

Wat soms ook voorkomt is dat je partner of jij persoonlijke of psychische problemen ervaart, hierdoor kunnen jullie onzeker in jullie relatie staan. Een depressie is een van de meest voorkomende redenen van problemen in een relatie. Naast depressie kunnen bindingsangst, autisme, een laag zelfbeeld of een burn-out ook oorzaken zijn voor relatieproblemen. Karaktereigenschappen als agressie, egoïsme en jaloezie zorgen vaak ook voor moeilijkheden in een relatie.

Een miskraam, ongewenste zwangerschap of onvruchtbaarheid kunnen voor veel stress en boosheid zorgen. Het komt voor dat partners elkaar verwijten, elkaar niet steunen of niet communiceren over de gebeurtenis. Hierdoor kan er een ruzie ontstaan waardoor men zich ongelukkig in de relatie kan gaan voelen.

De laatste veel voorkomende oorzaak voor relatieproblemen is het gebrek aan intimiteit, hierdoor kan jij of je partner zich eenzaam voelen in jullie relatie. Seksuele problemen komen bij veel relaties kijken. De ruzies, het gebrek aan communicatie en het verwijt breekt zich op en leidt tot afstandelijkheid.

Oplossen van relatieproblemen

Komen jullie er samen er niet uit? Bespreek jullie relatieproblemen met ons verwijsteam. Zij kunnen jou adviseren en desgewenst gelijk een afspraak inplannen bij één van onze relatietherapeuten bij jou in de buurt. Onze relatietherapeuten zijn gespecialiseerd in het oplossen van complexe relatieproblemen. Zo kunnen jullie het probleem aanpakken bij de oorzaak en weer samen gelukkig zijn.

Relatietherapie bij Psyned?

Blijf niet met jullie relatieproblemen lopen en bel met ons. We kunnen jullie adviseren en plannen wanneer gewenst direct een afspraak voor jullie in bij een relatietherapeut die bij jullie past.

  • Persoonlijk advies
  • Geen wachtlijst
  • Direct een afspraak
Bel: 085-4014720 Bel: 085-4014720
Zoek een psycholoog