Online therapie

Met online therapie helpen wij je vanuit jouw vertrouwde omgeving, vanuit huis of elke andere locatie. Zo krijg jij nog steeds de hulp die jij nodig hebt, maar hoef je niet af te reizen naar een locatie en kun je efficiënt met je tijd omgaan. Dit kan extra prettig zijn wanneer je fysiek of mentaal niet de mogelijkheid hebt om een psycholoog te bezoeken.

Een behandeling via videobellen is bewezen net zo effectief als behandelen op locatie. Soms kun je dit ook combineren, dan zie je de behandelaar enkele keren in zijn of haar praktijk en houden jullie overige sessies via videobellen. Jullie bespreken samen wat voor jou prettig werkt. Met onze expertise en ruime ervaring in online behandelen geeft de behandelaar jou hetzelfde vertrouwen als in de behandelkamer, maar dan op afstand.

Wil je dit zelf ervaren of persoonlijk advies over of online therapie bij jouw situatie past? Neem dan contact op met ons verwijsteam, we helpen je graag.

Wat is online therapie via videobellen?

Therapie via videobellen lijkt op therapie op locatie. Wat is videobellen? De naam zegt het eigenlijk al: dit is bellen terwijl je elkaar ziet. Om met jou te kunnen videobellen maakt een behandelaar gebruik van een daarvoor geschikt en veilig platform, te vergelijken met Skype.

Bekijk de video van onze psycholoog Hannah Lassche waarin zij jou uitlegt hoe online therapie werkt.

Onze behandelaars die online therapie geven zijn even bekwaam als behandelaars die therapie geven op locatie. Hun zorg voldoet aan dezelfde kwaliteitseisen. Daarnaast geven veel behandelaars die deze vorm van therapie geven ook therapie op locatie.

Is online therapie veilig?

De platformen die onze behandelaars gebruiken voldoen aan de de NEN 7510 of ISO 27001 norm. Jouw persoonsgegevens worden beschermd volgens de geldende privacy wetgeving. Zo kunnen wij jou verzekeren dat het veilig is om op deze manier therapie te volgen.

Wanneer is therapie via videobellen geschikt?

Deze vorm van behandeling kan bij veel verschillende klachten helpen. Denk bijvoorbeeld aan:

Net als bij een face-to-face behandeling zal jouw behandelaar inschatten welke behandelmethode past bij jouw klachten en behoeften. Samen bepalen jullie jouw hulpvraag en hoe de behandeling verder wordt ingericht. Dit is het hetzelfde als bij een behandeling op locatie. Het verschil is dat sommige behandelvormen minder geschikt zijn voor therapie via videobellen, denk bijvoorbeeld aan neurofeedback. De behandelaar houdt hier rekening mee.

Er zijn veel andere behandelvormen die wel zeer goed geschikt zijn voor online therapie. Een behandeling via videobellen is dus even effectief als een behandeling op locatie en wordt voor het grootste gedeelte op dezelfde manier ingevuld.

Als therapie via videobellen niet bij mij past, wat dan?

In veel gevallen is therapie via videobellen een goed alternatief voor een afspraak op locatie en raden wij dit aan. Er is op die manier namelijk direct contact tussen jou en jouw behandelaar en de non-verbale communicatie, die tijdens een telefonische afspraak ontbreekt, kan een groot voordeel zijn.

Maar we begrijpen dat dit niet altijd mogelijk is. Afhankelijk van jouw situatie kijken we naar een passend alternatief. Dit kan een telefonische afspraak zijn met een behandelaar, dus zonder beeld. Het is belangrijk dat jij, ongeacht jouw situatie, de juiste behandeling krijgt.

Wat past in jouw situatie?

Wil je weten welke vorm van therapie het best past in jouw situatie? Of heb jij vragen over online therapie via videobellen? Neem dan contact op met ons verwijsteam. Zij helpen jou graag verder en kunnen door hun achtergrond in de psychologie jou voorzien van een passend advies. Lees hier meer over onze online psychologen.

Therapie vanuit jouw vertrouwde omgeving

Krijg therapie op dezelfde vertrouwde manier als bij een behandeling op locatie, maar dan via videobellen. Blijf niet met jouw klachten rondlopen en bel met ons verwijsteam voor advies of maak direct een afspraak.

  • Persoonlijk advies
  • Geen wachtlijst
  • Direct een afspraak
Bel: 085-4014720
Zoek een psycholoog
Therapie vanuit jouw vertrouwde omgeving

Krijg therapie op dezelfde vertrouwde manier als bij een behandeling op locatie, maar dan via videobellen. Blijf niet met jouw klachten rondlopen en bel met ons verwijsteam voor advies of maak direct een afspraak.

  • Persoonlijk advies
  • Geen wachtlijst
  • Direct een afspraak
Bel: 085-4014720
Zoek een psycholoog