Psyned cliëntenraad

Psyned cliëntenraad

Wij vinden het belangrijk dat cliënten kunnen meepraten en meedenken over wat er bij Psyned gebeurt. Daarom zetten we een cliëntenraad op: een groep cliënten die namens álle cliënten praat met onze bestuurders. Wil jij ons graag adviseren over wat er beter kan? We zoeken enthousiaste leden die willen bijdragen aan goede zorgafspraken.

Wat is een cliëntenraad?

Als lid van onze cliëntenraad kom je op voor alle cliënten die bij Psyned in behandeling zijn. Je hebt het recht om mee te praten over de beste aanpak. De cliëntenraad is een wettelijk en officieel adviesorgaan voor het bestuur van Psyned. Als lid van de cliëntenraad geef je de directie gevraagd en ongevraagd advies (zoals in de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen staat) over de manier waarop Psyned zorg aanbiedt.

Wat doe je in de cliëntenraad?

Je kan meedenken en meepraten over thema’s die nu of in de toekomst belangrijk zijn voor jou en andere cliënten. Hierbij kan je denken aan onderwerpen als: het behandelaanbod, de veiligheid, de kwaliteit en grote organisatieveranderingen. Bij een (voorstel voor) verandering van onze aanpak denk je altijd aan de gevolgen die dit voor cliënten kan hebben. Er wordt verwacht dat je een goede keuze kan maken: met oog voor wat het beste is voor cliënten én voor de organisatie.

Voor wie is de cliëntenraad?

De cliëntenraad bestaat uit cliënten, voormalige cliënten en degenen die betrokken zijn in de behandeling van voormalige cliënten van Psyned. Het doel is om vanuit een zo breed mogelijke kijk te beslissen wat het beste is voor alle cliënten.

De cliëntenraad zoekt enthousiaste leden

Wil jij van je laten horen? Wij zoeken enthousiaste leden voor deze interessante en maatschappelijk relevante vrijwilligersfunctie. Als lid van de cliëntenraad ben je betrokken bij Psyned en kom je op voor al onze cliënten. Je speelt een actieve rol in de voorbereiding en neemt deel aan cliëntenraadsvergaderingen en met overleg met het bestuur.

Overleg vindt minimaal drie keer per jaar plaats in de avonduren op ons kantoor in Amsterdam. Voor dit lidmaatschap krijg je niet betaald. Wel ontvang je een reiskostenvergoeding.

Is de cliëntenraad iets voor jou?

Ben je geïnteresseerd? Stuur ons een mail op clientenraad@psyned.nl met je motivatie. We nemen dan contact met je op. Ook voor algemene vragen over de cliëntenraad kan je ons mailen op dit emailadres.

Een profiel voor de cliëntenraad vind je hier.

Stefan

Wil jij van je laten horen?

Wil jij ons helpen bij onze missie om Nederland het gezondste land ter wereld te maken? Dan zoeken we jou, stuur ons een mail met je motivatie om je bij onze cliëntenraad aan te sluiten!

Meld je aan!