Een psycholoog die bij je past

Kies de psycholoog die bij jou past en plan meteen een intakegesprek

Geen wachtlijst

Behandeling in 21 talen

60.738 behandelingen in 2022

300 psychologen in heel NL

Een psycholoog die bij je past

Kies de psycholoog die bij jou past en plan meteen een intake gesprek

Plan je gratis adviesgesprek

Start al binnen 4 uur mogelijk

Een psycholoog die bij je past

Wat goed dat je de stap hebt genomen om psychologische hulp te zoeken. Wij helpen je graag met het vinden van een psycholoog die bij jou past. De klik die jij ervaart met je behandelaar is namelijk heel belangrijk.

Vind een psycholoog bij jou in de buurt, die aansluit bij jou en je klachten. Liever een persoonlijk advies? Bel ons op 085-4014720 of plan een gratis adviesgesprek in. Lees hier ook antwoorden op vragen die handig zijn ter voorbereiding op het eerste gesprek met jouw psycholoog.

Zoek op jouw postcode:

Wij hebben al meer dan 47.242 mensen mogen helpen.

Wat is een psycholoog?

Een psycholoog helpt je om te gaan met de klachten die je in je dagelijks leven ervaart. Daarbij maakt het niet uit hoe groot de klachten zijn want het draait om jou.

Een psycholoog is een persoon die zich professioneel gespecialiseerd heeft in de gedragingen, gevoelens, gedachten en de algehele geestelijke gezondheid van de mens. Een psycholoog is Universitair opgeleid in de Psychologie.

Daarnaast is er nog een verschil tussen een psycholoog en een therapeut. Dat lees je op de pagina over de therapeut.

Wanneer ga je naar een psycholoog?

Wanneer is je klacht ‘erg’ genoeg om naar een psycholoog te gaan? Als jij voelt dat er iets speelt waar je niet uitkomt, raden we je aan om hulp te zoeken. Twijfel is al genoeg om iets met jouw gevoel te doen. Je kunt je vragen of zorgen altijd even aan ons voorleggen door te bellen naar 085 – 4014 720 of laat ons je terugbellen op een moment dat het jou uitkomt.

De redenen dat mensen contact met ons opnemen zijn heel verschillend. Ze bellen ons omdat ze bijvoorbeeld last hebben van slaapproblemen, depressies, vastgelopen relaties, trauma’s, een burn-out, angsten, rouw- en verliesverwerking, maar er zijn nog veel meer klachten waarmee je bij ons terecht kunt. Niets is raar of vreemd. Bedenk je dat wij dagelijks mensen spreken met uiteenlopende klachten en vragen.

Wil je meer inzicht in jouw klachten? Doe dan één van onze testen en krijg direct meer inzicht en een passend advies.

Wat voor jou misschien voelt als iets is om je voor te schamen is dat voor een psycholoog absoluut niet! Ook als je niet precies weet wat er aan de hand is, kunnen wij samen met jou uitzoeken wat er speelt en zorgen wij dat jij je weer beter gaat voelen.

Praten met een psycholoog

Jouw klacht zit van binnen. Je kunt het niet zien en daardoor kan het moeilijk zijn om te achterhalen wat er speelt. Want, heb je nou een burn-out of ben je gewoon aan vakantie toe? Is je kind lekker druk of heeft hij ADHD? Vertrouw op je gevoel. Als jij het gevoel hebt dat er iets niet klopt en dat je het even niet alleen kan dan is het voldoende om dat gevoel serieus te nemen.

De eerste stap zetten

Veel mensen wachten maanden met het zoeken van hulp en het bezoeken van een psycholoog, psychotherapeut of orthopedagoog. Schaamte en terughoudendheid belemmeren hen bij het zoeken van hulp. Toch komt ongeveer 90% binnen een jaar bij de huisarts of een andere hulpverlener terecht. Ga tijdig met je klachten naar jouw huisarts of een psycholoog. In een vroeg stadium zijn psychische klachten meestal beter te behandelen.

Kan je zomaar naar een psycholoog?

Ja, je kan zomaar naar een psycholoog en hebt vaak geen verwijsbrief of doorverwijzing nodig. Je hoeft dus niet langs de huisarts om daar je verhaal te vertellen.

Je hebt bij 90% van onze psychologen geen verwijsbrief nodig. Als je bij één van onze GZ-psychologen terechtkomt, die meestal contractvrij werken, kan een verwijsbrief soms wel nodig zijn. Wij adviseren jou hier graag over.

Als je wilt weten hoeveel een psycholoog kost of wat onder vergoede zorg valt raden we je aan om deze artikelen te lezen.

Hoe vind ik een passende psycholoog?

Zelf een goede psycholoog zoeken waar je een klik mee hebt kan lastig zijn. Ons verwijsteam bestaat uit psychologisch geschoolde medewerkers die goed kunnen inschatten welke psycholoog het best bij jou past. Zij beantwoorden jouw eventuele vragen over de behandelaar, vergoeding en therapievorm. Als je besluit om je een afspraak te maken plannen wij die gelijk in bij de meest geschikte behandelaar in jouw stad of regio.

Wij vinden het belangrijk dat je snel hulp krijgt bij je klachten. Psyned is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tot 17.00. De meeste behandelaars hebben geen wachtlijst. Wij beheren de agenda’s van de psychologen, daardoor is het mogelijk om al op korte termijn een afspraak voor jou in te plannen. Zo kun je bij ons dus direct aan de slag met je probleem.

Psyned klikgarantie: Ervaar jij toch niet de klik met je psycholoog die nodig is voor een goede behandeling? Dan helpen wij jou bij het vinden van een psycholoog die wel bij jou past en betalen wij het intakegesprek bij de nieuwe psycholoog. Lees hier hoe het werkt.

Online therapie

Met een online psycholoog is er altijd een psycholoog in de buurt. Iemand die bij je past en gespecialiseerd is in jouw hulpvraag. Gewoon vanuit huis en makkelijk in te plannen.

  1. Waar jij nu tegenaan loopt
  2. Wat jouw hulpvraag precies is en hoe jij je wilt voelen
  3. Wat of welke psycholoog jou hier het beste bij kan helpen.
Naar online therapeuten
Hieronder beantwoorden wij wat vragen die nuttig kunnen zijn voordat je een psycholoog bezoekt.

Een psycholoog behandelt mensen met mentale klachten, stoornissen of een psychische aandoening. Kom je er zelf niet meer uit dan kan een psycholoog je helpen met het vinden van antwoorden op je hulpvraag. Je kunt praten over je gevoelens en de problemen waar je hulp bij nodig hebt.

Een hulpvraag is een omschrijving van je probleem. De hulpvraag geeft je handvatten voor het aanpakken van je probleem. Soms is het lastig een hulpvraag kernachtig te omschrijven, dan kun je deze samen met je psycholoog formuleren.

Een diagnose of concreet probleem wordt tijdens de intake (voorlopig) vastgesteld. Dit is voor de psycholoog of psychotherapeut noodzakelijk om je goed te kunnen helpen. Deze diagnose wordt afgenomen met behulp van vragenlijsten of psychologische testen. De meeste psychologen werken met de DSM, het classificatiesysteem om psychische aandoeningen mee te bepalen.