Zorg voor je mensen.

Hoe zorg je voor een medewerker die is uitgevallen of dreigt uit te vallen? Psychische klachten zoals burn-out klachten, stress, angst- en paniekaanvallen hebben een grote impact op het welzijn en functioneren van jouw medewerkers. Zorg voor je mensen. Hoe sneller je bij psychische klachten de juiste hulp biedt, hoe sneller je medewerker weer gezond aan het werk kan.

Hoe doen wij dat?

Door de lange wachtlijsten in de GGZ, van soms wel 8 tot 10 weken, kan het lang duren om je medewerker weer op weg te helpen. Bij Psyned kunnen we vandaag nog starten. Met ons psychologisch verwijsteam en 270 behandelaren helpen wij je werknemer binnen 4 uur aan een eerste afspraak.

Zorgen voor je mensen doen we nog het liefste preventief. Daarom kunnen al je medewerkers gratis gebruik maken van onze preventietool Balanskompas en onze telefonische hulplijn. Lees hier verder over onze ondersteuning.

Geen wachtlijst, start binnen 4 uur
Al 12 jaar passende zorg
270 behandelaars, 150 locaties
300 aangesloten werkgevers

Onze cliënten waarderen ons met het cijfer

Meer informatie of advies?

Neem dan hieronder contact met ons op of bel 085-3030268. We adviseren je graag.

Deze website is beschermd met reCAPTCHA en lees hier de Google
Privacy Policy en Terms of Service.


Verbreed je kennis


Whitepaper

Hoe ga je om met psychisch verzuim op de werkvloer? Hoe herken je de signalen en wat kun jij als werkgever doen?

Download Whitepaper

Trainingen & workshops

Wij organiseren regelmatig trainingen en workshops gericht op werkgevers met uiteenlopende thema's. Benieuwd wanneer er weer een training plaatstvindt?

Bekijk onze agenda

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met maandelijks nieuws over aankomende trainingen, kennisartikelen en informatie over onze zorg.

Meld je aan

Ontdek hoe wij werkgevers helpen

Hoe wij DDF People helpen

Iedere organisatie heeft haar eigen verhaal en reden om voor Psyned zorg te gaan. Lees hier het verhaal en de ervaring van DDF People.

Lees verder

Hoe wij Kale Jakhals Producties ondersteunen

Kale Jakhals Producties maak tv-programma's waar medewerkers soms veel te verwerken krijgen. Lees hier hun ervaring met Psyned.

Lees verder

Wat cliënten van ons vinden


Prettig gesprek

"Vandaag hele prettige gesprek met Lotte gehad. Afspraak binnen twee dagen, super tof. Bedankt"

Zuanna


Vriendelijk en klantgericht

"Vriendelijk en klantgericht. Direct en snel afspraak kunnen maken."

Jana


Snelle reactie

"Snelle service. Binnen 5 minuten na aanmelding via werkgever gebeld voor een afspraak. Vriendelijke medewerkster. "

Erie

Preventietool: Het Balanskompas

Met onze gratis Psyned Balanskompas zorg je preventief voor je mensen. Je achterhaalt tijdig hoe het écht met je medewerker gaat en biedt alleen wanneer nodig passende ondersteuning. Hiermee verminder je uitval door psychische klachten en houd je jullie mensen en organisatie mentaal vitaal.

Hoe? Met een slimme vragenlijst signaleert de Balanskompas specifieke aandachtspunten die je medewerker zelf, of met hulp van Psyned, kan aanpakken. Je medewerker krijgt na het invullen een persoonlijke rapportage. Signaleren we veel rode vlaggen? Dan kan je dezelfde dag nog gebruik maken van onze ondersteuning in de vorm van advies, een consult of E-healthprogramma. Lees meer

Onze ondersteuning

We zijn er voor je mensen als het nodig is. Bij lichte klachten en zwaardere problematiek. Kies zelf, of in overleg met ons psychologisch verwijsteam, passende ondersteuning voor jouw medewerkers.


Eenmalig consult

Onze snelle service garandeert binnen 4 uur een eenmalige afspraak.

Meer informatie

Behandeltraject

Gerichte triage en behandeltraject van 10 behandelingen.

Meer informatie

Preventietool

In 15 min inzicht en advies over hoe het écht gaat met je mensen.

Naar Balanskompas
Meer informatie

E-health

Zelf aan de slag met één van de 44 programma’s van Gezondeboel.

Meer informatie

Psyned zorg betekent meer

Wij geloven dat we met onze zorg aan meer bijdragen dan alleen de mentale gezondheid van je medewerkers. Het versterkt ook je organisatie. En het versterkt de maatschappij. Dat doen we met deze 4 elementen:

Vitale medewerkers zijn de drijvende kracht van een organisatie. Als een medewerker uitvalt door psychische klachten is dat heel vervelend voor de medewerker en heeft dat ook altijd gevolgen voor jouw organisatie. Langdurig verzuim zorgt voor organisatorische uitdagingen en kost veel geld.

Kosten bij verzuim

Natuurlijk is de gezondheid van de werknemer het belangrijkst. Toch is het interessant om te weten dat jouw organisatie er ook bij gebaat is dat een werknemer snel de juiste hulp krijgt. Wist je dat de kosten voor het verzuim van een medewerker variëren tussen de €250 en €400 per werkdag? Het gemiddeld aantal dagen psychisch verzuim ligt op 157 werkdagen. Daarvan uitgaande, zijn de kosten voor een uitgevallen medewerker dus minimaal €39.250,-. Kosten die komen kijken bij uitval zijn:

  • Doorbetaling van loon
  • Kosten voor arbodienstverlening
  • Verlies aan productie
  • Eventueel kosten voor een vervanging van de medewerker

Dus hoe eerder een medewerker goed geholpen wordt, hoe sneller hij of zij zich weer goed voelt en weer aan slag kan. Dit is een win- winsituatie: jouw werknemer is er gebaat bij en het bespaart jouw organisatie kosten.

Lees meer

We verwachten veel van onze medewerkers. Iedereen kent daarbij wel iemand die is uitgevallen met een burn-out en de cijfers over verzuim spreken voor zich. Daarom is het steeds belangrijker om te werken aan de mentale gezondheid van je mensen.

Door goed voor je medewerkers te zorgen, draag je echter aan meer zaken positief bij. Er ontstaat een hoger werknemersgeluk. Medewerkers die goed in hun vel zitten functioneren daarnaast beter en zijn productiever. Realiseer je ook dat bij iets kwetsbaars als een psychische klacht de rol van jou als leidinggevende ontzettend belangrijk is. Dit geldt voor werkgerelateerde problematiek, maar ook bij problemen die in eerste instantie privé lijken. Wanneer je de werknemer goed ondersteunt, zorg je zelf voor een snellere en betere re-integratie op de werkvloer. Je medewerker zal daarnaast waarderen wat je voor hem doet. Op die manier werk je als werkgever aan jullie werkrelatie.

Onze behandelaars kunnen je helpen jouw medewerkers mentaal fit te houden. Daarnaast zorgen zij er bij uitval voor dat de mentale gesteldheid van de medewerker zo snel mogelijk weer verbetert.

Lees meer

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is belangrijk en onmisbaar als we verder willen komen in de maatschappij. MVO gaat over zorg dragen voor elkaar, niet alleen voor de mensen in je omgeving, maar voor alle mensen om ons heen.

De wachtlijsten in de GGZ zijn al jaren een groot probleem. Veel mensen die zorg nodig hebben moeten maanden wachten op hulp. Dit heeft enerzijds te maken met het systeem, anderzijds komt dit doordat er veel mensen onbedoeld plekken op de wachtlijst bezet houden, terwijl zij niet op deze wachtlijst horen. Binnen de vergoede zorg waar de GZ-psycholoog werkzaam in is, worden namelijk niet alle klachten behandeld. Na weken of maanden wachten kom je daar vaak pas achter, waardoor je als cliënt óf niet geholpen kunt worden óf niet de passende hulp bij de klacht krijgt.

Wij maken ons er hard voor dat iedereen die hulp nodig heeft, op korte termijn de juiste hulp krijgt. Onze particuliere psychologen zijn gespecialiseerd in burn-out- en overige problematiek die niet vergoed wordt. Buiten de wachtlijst om kan jouw medewerker daardoor dírect de hulp krijgen die nodig is en tegelijk komt er een plek vrij op de GZ-wachtlijst voor andere mensen die wel die specifieke psychische zorg nodig hebben. Samen maken we op deze wijze de wachtlijsten korter en de maatschappij een beetje mooier.

Voorkomen is beter dan genezen. Het verminderen van verzuim houdt jouw mensen en organisatie mentaal vitaal. Daarom is het verstandig om te kijken hoe je als werkgever het verzuim kan verminderen door het inzetten van preventiemogelijkheden.

Hoe gaat het echt met jouw werknemer? Om te voorkomen dat werknemers uitvallen is het belangrijk om beginnende klachten vroegtijdig te signaleren en te weten wat er speelt. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van de Psyned Balanskompas. Dit is een handige online preventietool die je kunt aanbieden aan al jouw medewerkers.

Worden er klachten gesignaleerd? Zeker in een vroeg stadium zijn klachten goed te behandelen, bijvoorbeeld door het inzetten van een online zelfhulpprogramma waar medewerkers zelf mee aan de slag kunnen of een eenmalig gesprek met een psycholoog. Ook zorgt vroegtijdige ondersteuning voor het verminderen van het aantal verzuimdagen. Zo zit een medewerker snel weer goed in zijn vel, of verloopt een re-integratie sneller.

Wil je meer weten over onze preventiemogelijkheden? Neem dan contact op, wij denken graag met je mee.

Lees meer
Belle

Neem contact op met Belle

"Ik denk graag mee over de best passende hulp voor jouw medewerkers."

Bel: 085-3030268
Bel: 085-3030268
Of neem contact op

Neem contact op

"Voor meer informatie over onze dienstverlening of persoonlijk advies."

Bel: 085-3030268
Bel: 085-3030268