Skip to content
Psyned

De behandeling 

Psyned werkt niet met wachtlijsten. Wij streven er naar dat je binnen een week na het adviesgesprek terecht kan bij een van onze psychologen. 

Het intakegesprek 

De eerste afspraak bij de psycholoog is het intakegesprek. Vaak is dit een kennismaking, ook om te bepalen of de juiste klik er is voor een succesvolle behandeling. Soms krijg je vragenlijsten of testen om in te vullen. De resultaten helpen de behandelaar om het probleem in kaart te brengen en een behandelplan op te stellen.  

De vervolgafspraken 

Onze psychologen bepalen zelf, aan de hand van jouw verhaal en hulpvraag, hoe ze het behandelplan en de begeleiding vormgeven. Therapie is altijd maatwerk, afgestemd op jouw persoonlijke situatie.  

Het behandelplan 

De psycholoog maakt een behandelplan en bespreekt dit samen met jou, zodat het voor jullie beiden helder is hoe de behandeling eruit ziet. In het behandelplan staat onder andere het probleem, de doelen, de voorgestelde behandelvorm en hoe jullie bepalen wanneer de behandeling een succes is. Ook kan een psycholoog je een schatting geven van de duur van de behandeling: hoeveel afspraken je nodig hebt en hoe vaak. Een goed behandelplan is duidelijk over wat je kan verwachten. 

De behandeling 

Tijdens de behandeling voeren jullie uit wat er is afgesproken in het behandelplan. Jullie bespreken regelmatig de voortgang van het behandeltraject: hoe verloopt de behandeling en behaal je jouw doelen? Als het nodig is, kunnen de behandeldoelen worden bijgesteld. 

De afsluiting/nazorg  

Als de behandeldoelen zijn bereikt of als jij en de psycholoog tot de conclusie komen dat er genoeg verbeterd is, kan de behandeling stoppen. De behandelaar kan nog afspraken met je maken over een eventuele follow-up en wat te doen als er sprake is van terugval. Als een behandeltraject is afgerond, ontvang je een uitnodiging om feedback te geven over het resultaat van de behandeling en over de behandelaar.  

Wat levert een behandeling op? 

Samen met een psycholoog ga je aan de slag om jouw doelen te behalen. Bijvoorbeeld om weer lekker in je vel te zitten, om beter met stress of tegenslagen om te gaan of om je negatieve emoties onder controle te krijgen. Jullie werken aan thema’s als begrip, kalmte, vertrouwen en veerkracht. Allemaal met het idee dat jij je beter zal voelen. 

Behandeling online of op locatie 

Je kan kiezen voor een behandeling in jouw vertrouwde omgeving, op de bank bij de psycholoog of voor een combinatie. Afhankelijk van waar je woont, zal je voor directe hulp soms iets verder moeten reizen of je kan de therapie (deels) online volgen via videobellen – waar en wanneer jou dat uitkomt.  

Misschien is het even wennen, maar onze cliënten die gebruikmaken van videobellen geven hun behandelaar en het resultaat van de behandeling zelfs een iets hogere beoordeling dan degenen die kiezen voor een face-to-face behandeling.  

Individuele behandeling of samen in therapie 

Wat er bij jou of jullie past, hangt af van wat er speelt. Bij ons kan je zelf in therapie. Een betrokkene kan een rol spelen binnen die therapie, bijvoorbeeld door aan een paar sessies deel te nemen. Of je kan samen in behandeling, bijvoorbeeld in gezinstherapie of relatietherapie. 

Klikgarantie 

Tijdens de behandeling bouw je een vertrouwensband op met je psycholoog. Het is daarom ontzettend belangrijk dat je een klik voelt met je behandelaar, dat je je op je gemak voelt en dat je vertrouwen hebt dat de behandeling aansluit bij jouw hulpvraag.  

Ervaar jij niet de klik met je psycholoog die nodig is voor een goede behandeling? Dan helpen wij jou bij het vinden van een andere behandelaar die wél bij jou past en betalen wij het intakegesprek bij de nieuwe psycholoog. Neem hiervoor contact met ons op. 

Over onze psychologen 

Natuurlijk zijn er vele kwaliteitseisen en beroepsrichtlijnen waar een psycholoog zich aan moet houden. Daar lees je hier meer over.

Hulp of advies nodig?

Blijf niet met je klachten lopen en bel met ons voor advies via 085-4014720 of plan hieronder je adviesgesprek in.

Waar wacht je op?

Bel van maandag tot en met vrijdag (08.30-17.00 uur) naar 085-4014720 of plan hieronder je adviesgesprek in.

Psyned