StressLes

StressLes

Val je ‘s avonds niet meer goed in slaap, omdat je gespannen bent voor de volgende werkdag en veel piekert? Of krijg je al een gespannen gevoel bij het idee dat je volgende maand een deadline hebt? Als je last hebt van stressklachten kan het online zelfhulpprogramma StressLes een oplossing voor jou zijn. Je leert in circa 6 weken hoe je jouw lichte of zware stressklachten kunt verminderen. Het zelfhulpprogramma, inclusief de coachingsgesprekken, kost 125,- (je hebt lifetime toegang tot het programma!).

Het programma in het kort


Iedereen heeft weleens te maken met stress. Een stressreactie is een korte, gezonde en functionele reactie van je lichaam. Maar het kan ook gebeuren dat stress langer blijft aanhouden. Op dat moment wordt stress een probleem en ongezond. Heb jij het gevoel dat jouw stressklachten vaak lang blijven aanhouden? Dan is het online zelfhulpprogramma StressLes een goed handvat dat jou kan helpen! Je krijgt in StressLes uitleg over stress en praktische tips om jouw stress weer de baas te worden. Met behulp van psycho-educatie, inzichtgevende opdrachten en ontspannende oefeningen ga je aan de slag met het in kaart brengen en verminderen van jouw stressklachten. Je leert te ontspannen en jouw stressklachten aan te pakken, zodat je je straks weer vitaal voelt!

Hoe ziet het programma eruit?


StressLes is een laagdrempelig programma, dat gemaakt is voor mensen die last hebben van lichte of zwaardere stressklachten. Met jouw Psyned Coach beslis je tijdens je startgesprek waar je aan gaat werken, waarna je zelf van start gaat met het programma. Zo is het programma opgebouwd:

  • Sessie 1: Het begint met het invullen van een vragenlijst, waarmee de mate van jouw stress in beeld wordt gebracht. Daarnaast krijg je in deze sessie meer informatie over de inhoud en symptomen van stress.
  • Sessie 2: In deze sessie staan positiviteit en de oorzaken van jouw stressklachten centraal.
  • Sessie 3 tot en met 6: Voor de vervolg sessies kun je een keuze maken tussen vier focusgebieden om jouw klachten aan te pakken: sociale omgeving, zorg voor jezelf, drukte management en leren ontspannen. Je kunt alle vier de sessies doorlopen, maar je kunt ook voor één of meerdere sessies kiezen.
  • Sessie 7: Je leert verschillende manieren om beter te kunnen ontspannen.

Tijdens het programma houd je contact met je Psyned Coach. Dit gebeurt aan de hand van drie coachingsgesprekken. In twee tussentijdse gesprekken bespreek je jouw voortgang. In het laatste coachingsgesprek evalueren jij en je coach hoe jij je na het programma voelt en of je jouw doelen hebt behaald.

Bekijk de video voor meer uitleg over het zelfhulpprogramma StressLes.

Ga aan de slag met een e-coach

Vul het formulier in en leer om te gaan met jouw stressklachten. Jouw coach neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Deze website is beschermd met reCAPTCHA en lees hier de Google
Privacy Policy en Terms of Service.


Zelfhulp

We gaan snel, effectief en op een persoonlijke manier aan de slag om jouw mentale gezondheid te verbeteren.


Belle van Teijlingen, Huispsycholoog Psyned

Direct starten met het zelfhulpprogramma
€ 125,-
Inhoud van programma:
  • Je gaat een test maken om te weten hoeveel stressklachten jij ervaart.
  • Je krijgt informatie over de inhoud en symptomen van stress.
  • Je krijgt concrete handvatten om te leren ontspannen en je drukke agenda aan te pakken.
  • Je kan op de groepspagina in contact komen met lotgenoten.
Alle zelfhulpprogramma's zijn ontwikkeld door:
Therapieland