Skip to content
Psyned

Snel ingrijpen

Als je medewerker is uitgevallen of dreigt uit te vallen door mentale klachten, wil je direct de juiste hulp. Want mentale klachten wachten niet. Sterker nog: die verergeren als je niets doet. Hoe sneller je medewerker hulp krijgt bij mentale klachten, hoe effectiever de hulp op korte én lange termijn.

De voordelen van snel ingrijpen:

  • Medewerkers gaan door minder diepe dalen en knappen sneller op
  • Medewerkers verzuimen minder en minder lang
  • Medewerkers worden al werkend beter en zijn eerder weer gezond aan het werk
  • Medewerkers bouwen veerkracht op
  • Medewerkers ervaren meer plezier in hun werk en dagelijks leven

Wachten kost meer

Los van productieve, energieke en tevreden medewerkers voorkom of reduceer je met snelle mentale hulp hoge verzuimkosten. Want ook al is de norm voor wachten op mentale zorg gesteld op 14 weken (NZa), is de gemiddelde wachttijd voor vergoede zorg in de praktijk maar liefst 21 weken. Dit is  onacceptabel lang, want klachten verergeren en het risico op langdurig verzuim neemt toe. Snel ingrijpen loont. Reken maar uit.

Een voorbeeld: een medewerker met een contract van 32 uur valt volledig uit. Gemiddeld ben je 84 dagen ziekgemeld, nog voor je behandeling start. Een verzuimdag kost tussen de € 250 en € 400. De kosten voor psychisch verzuim bedragen dus minimaal € 21.000 per zieke medewerker. In de praktijk kunnen die kosten natuurlijk lager zijn als er bijvoorbeeld sprake is van gedeeltelijk verzuim, maar dan nog is het simpelweg duurder om niet te investeren in de mentale gezondheid van je medewerkers.

Bij ons start een behandeling al binnen 5 dagen. In bovenstaand voorbeeld (met 79 dagen minder verzuim) komt dit neer op een ‘besparing’ van minimaal € 19.750.

Al werkend beter

Wij geloven in een snelle aanpak met aandacht voor jou als werkgever en voor jouw medewerker. Daarom reserveren wij capaciteit bij onze behandelaren voor zakelijke trajecten. Via Psyned vind je altijd direct een psycholoog; bij psychisch verzuim, voor de ondersteuning bij re-integratie en om uitval te voorkomen. We weten dat werken over het algemeen goed is voor je mentale gezondheid. Daarom focussen we tijdens de behandeling altijd op werk als onderdeel van het herstel. Als werkgever blijf je betrokken bij het proces. In een overzichtelijke online portal volg je elk traject en meld je makkelijk nieuwe medewerkers aan.

Mentale veerkracht leidt tot duurzame inzetbaarheid

Preventief werken aan mentale gezondheid is net zo belangrijk als goed zorgen voor je lichaam. En ook al is je mentale conditie minder zichtbaar, je kan wel (leren) aanvoelen dat het tijd is om bij te sturen. Mentaal fitte medewerkers staan sterker in hun schoenen en gaan eerder het gesprek aan over mentale gezondheid, waardoor kleine obstakels op het werk of privé geen grote problemen worden. Kortom, mentaal fitte medewerkers zijn veerkrachtiger en dat draagt bij aan hun duurzame inzetbaarheid.

Waar wacht je op?

Snel de juiste hulp voor jouw medewerkers. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel 085-4019223 of plan hieronder een kennismaking in:

Waar wacht je op?

Snel de juiste hulp voor jouw medewerkers. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel 085-4019223 of plan een kennismaking in:

Psyned