Trainingen en workshops voor werkgevers

Psyned organiseert regelmatig trainingen en workshops voor leidinggevenden, HR-professionals en/of andere belanghebbenden. Wij weten namelijk dat het (vroegtijdig) herkennen van en omgaan met mentale problemen op de werkvloer heel belangrijk is, en ook best een uitdaging kan zijn.

We leren jou hoe je als werkgever psychische klachten kan signaleren, hoe je het gesprek kan aangaan met je medewerkers en we leggen de verschillende wegen uit naar de juiste hulp. Ook kunnen we het hebben over onderwerpen als stress, burn-out, job crafting, sociale druk en de invloed van privéproblemen op het werk.

Training: Vroegtijdig herkennen van mentale problemen 

In de wereld van vandaag word je als leidinggevende geconfronteerd met een scala aan uitdagingen bij het leiden van je team(s). Soms kunnen deze uitdagingen subtiel zijn en niet altijd zichtbaar aan de oppervlakte komen. Het is van vitaal belang dat je als leidinggevende uitgerust bent om vroegtijdige signalen van mentale uitdagingen bij je teamleden op te merken.

De mentale gezondheid van jouw medewerkers heeft een directe invloed op hun prestaties en de algehele sfeer binnen de organisatie. Onze training voor leidinggevenden is specifiek ontworpen om jou de vaardigheden en het inzicht te bieden dat nodig is om deze signalen te herkennen en proactief te handelen.

Wat onze training omvat:

 • Signaleren van mentale problemen
  We leren jou hoe je de eerste tekenen van mentale uitdagingen kan identificeren, zelfs als deze subtiel zijn. Dit omvat signalen zoals veranderingen in gedrag, prestaties of de stemming van teamleden.
 • Open communicatie
  Open en effectieve communicatie is de sleutel tot het ondersteunen van medewerkers met mentale uitdagingen. Onze training richt zich op het ontwikkelen van vaardigheden om open en niet-oordelende gesprekken te voeren, waarbij medewerkers zich gehoord en begrepen voelen.
 • Creëren van een ondersteunende omgeving
  We benadrukken het belang van een ondersteunende werkomgeving, waarin medewerkers zich vrij voelen om hun zorgen te uiten. Je leert hoe jij als leidinggevende deze omgeving kan bevorderen.
 • Bronnen voor mentale gezondheid
  We bieden praktische informatie over beschikbare mentale gezondheidsbronnen en hoe je jouw teamleden kan doorverwijzen naar passende ondersteuning.

Dankzij deze training kan je als leidinggevende een essentiële rol spelen in het ondersteunen van de mentale gezondheid van je team. Het resultaat is een veerkrachtiger, gezonder en productiever team dat beter in staat is om met de uitdagingen van het werk (en privé) om te gaan.

Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over hoe onze training voor leidinggevenden jouw team kan versterken en een positieve impact kan hebben op jouw bedrijf. Samen creëren we een werkomgeving waarin iedereen kan gedijen!

Wil je een training op maat?

De precieze behoeften en thema’s verschillen per organisatie. Wil je een persoonlijke training, passend bij jouw vraagstuk? Dan brengen we van tevoren in kaart wat de hulpvraag is binnen jouw bedrijf en stemmen we de training daar op af. Vervolgens plannen we de training in met maximaal 6 deelnemers en een van onze psychologen als trainer.

Neem contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact op met onze werkgeversafdeling. Bel naar 085 4019 223 of stuur een e-mail naar werkgevers@psyned.nl.

Nathalie van Psyned

Wil jij een training op werk?

Leer hoe je als leidinggevende psychische klachten signaleert én hoe je het gesprek daarover aangaat met je medewerkers. Bel naar 085 4019223 of plan een kennismaking in met onze werkgeversafdeling via de knop.

Plan je kennismakingsgesprek