EFT Relatietherapie

Hoe helpt EFT relatietherapie jullie? Je mist verbinding in jullie relatie. Relatieproblemen zijn tussen jullie in komen te staan. Of je mist het vuur tussen jullie, maar weet eigenlijk niet wat hier de reden voor is. Hoe dan ook doet het je verdriet. Hoe komen jullie hier samen sterker uit? Tijdens EFT relatietherapie werken jullie aan het versterken van jullie relatie en het oplossen van jullie relatieproblemen. Hoe kunnen onze relatietherapeuten jullie helpen?

Wat is EFT relatietherapie?

EFT is een vorm van relatietherapie en staat voor Emotionally Focused Therapy. Als jullie mijlenver van elkaar verwijderd lijken is EFT relatietherapie een krachtige methode om de verbondenheid in jullie relatie weer terug te brengen. EFT richt zich op onderliggende emoties en behoeftes van jou en je partner.

Met deze methode leer je steeds beter je eigen en elkaars gevoelens en angsten te begrijpen. Hierdoor word je langzaam weer bereikbaar voor elkaar. Een belangrijk onderdeel van EFT Relatietherapie is het onderzoeken en doorbreken van elkaars (negatieve) interactiepatronen. Jullie leren om steun en begrip bij elkaar te vragen en vanuit hier een solide basis te creëren van waaruit jullie samen verder kunnen.

Wanneer is EFT relatietherapie nodig?

Iedereen heeft emotionele behoeftes in een relatie. Je wilt je bijvoorbeeld begrepen voelen door jouw partner, en je wilt je veilig voelen in een relatie. Als je voelt dat jouw emotionele behoeftes niet genoeg aandacht krijgen kan er angst in de relatie sluipen. Dit kan ervoor zorgen dat er ruzies en een negatief interactiepatroon ontstaan.

Jullie krijgen ruzie over simpele zaken waarvan je later vaak denkt: hoe konden we daar nu ruzie over hebben? Ze komen echter voort uit het negatieve interactiepatroon. Hierdoor ontstaan spanningen, en jullie gaan elkaar steeds meer verwijten. De ruzies zijn dan ook een symptoom van het onderliggende probleem: jullie zijn emotioneel niet meer goed met elkaar verbonden.

Hoe zien die negatieve patronen eruit?

Als de jullie verbondenheid afneemt kunnen er conflicten ontstaan; vaak uit angst of onbegrip. Er zijn drie soorten patronen die vaak terugkeren. Jullie vallen elkaar beide aan, één van jullie valt aan en één schiet in de verdediging, of jullie verdedigen allebei.

Jouw partner doet in jouw ogen iets verkeerd, en jij zegt daar wat van. Je partner voelt zich hierdoor aangevallen, en schiet in de verdediging, trekt zich terug, of valt jou juist aan op iets wat jij misschien verkeerd doet. Een ander scenario is dat jullie beiden teruggetrokken communiceren. Er zijn dan geen conflicten, maar de communicatie is juist heel vlak.

Wat doet een EFT therapeut?

Een EFT therapeut kan vanaf een afstand jullie situatie beoordelen en helpen om valkuilen te herkennen en meer verbonden met elkaar te raken. EFT Relatietherapie omvat drie fases die de therapeut met jullie doorloopt, natuurlijk past de therapeut de therapie aan aan jullie situatie en behoeftes:

Fase 1: De escalatiefase

Je start door jullie patronen te herkennen en begrijpen. Je komt er bijvoorbeeld achter dat als je een bepaalde emotie voelt (verdriet, angst), je met een andere emotie reageert: je wordt boos, negeert de ander of bekritiseert hem of haar.

Fase 2: De verbindingsfase

Je leert die weggedrukte en kwetsbare emoties weer toe te laten. Samen werken jullie aan het doorbreken van de negatieve patronen van jullie gedrag. Beiden spreken jullie je angsten en behoeftes uit, wat een hernieuwde emotionele verbinding geeft binnen jullie relatie.

Fase 3: De bestendigingsfase

Jullie gaan op zoek naar nieuwe manieren om oude problemen op te lossen. Dit brengt een nieuwe basis teweeg, waardoor jullie in de toekomst minder snel in dezelfde patronen zullen terugvallen.

Hoe helpt EFT relatietherapie jullie?

De EFT methode is wetenschappelijk bewezen en succesvol gebleken. Eenmaal in tweede fase van de behandeling is de kans op een terugval minimaal. Bovendien boeken jullie met deze methode verrassend snel resultaat. Jullie klachten nemen sterk af en jullie ervaren weer meer verbondenheid en intimiteit binnen jullie relatie.

Wil je weten wat EFT therapie voor jullie kan betekenen? Of wil jij je vragen met iemand bespreken? Bel ons op 085-4014720 of stuur ons een bericht.

EFT relatietherapie bij Psyned?

Blijf niet met jullie relatieproblemen lopen en bel met ons. We kunnen jullie adviseren en plannen wanneer gewenst direct een afspraak voor jullie in bij een relatietherapeut die bij jullie past.

  • Persoonlijk advies
  • Geen wachtlijst
  • Direct een afspraak
Bel: 085-4014720
Zoek een psycholoog
EFT relatietherapie bij Psyned?

Blijf niet met jullie relatieproblemen lopen en bel met ons. We kunnen jullie adviseren en plannen wanneer gewenst direct een afspraak voor jullie in bij een relatietherapeut die bij jullie past.

  • Persoonlijk advies
  • Geen wachtlijst
  • Direct een afspraak
Bel: 085-4014720
Zoek een psycholoog