EFT Relatietherapie

Wanneer kan EFT relatietherapie jullie helpen? De gesprekken met jouw partner eindigen steeds in ruzie. Je begrijpt ook niet waarom jouw partner zo heftig reageert als jij een, in jouw ogen, simpele vraag stelt. Van de liefdevolle relatie die jullie hadden lijkt weinig over. Jullie staan steeds lijnrecht tegenover elkaar en lijken elkaar totaal niet te begrijpen. Hoe is het zover gekomen?

Dat is wat jullie tijdens EFT relatietherapie onderzoeken. EFT richt zich op onderliggende emoties en behoeftes van jou en je partner. Hierdoor leer je steeds beter je eigen en elkaars gevoelens en angsten te begrijpen. Dit zorgt ervoor dat jullie weer dichterbij elkaar komen.

Wat is EFT relatietherapie?

EFT staat voor Emotionally Focused Therapy. Wanneer jullie mijlen ver van elkaar verwijderd lijken is EFT een krachtige methode om de verbondenheid in jullie relatie weer terug te brengen. EFT richt zich op onderliggende emoties en behoeftes van jou en je partner.

Met deze methode leer je steeds beter je eigen en elkaars gevoelens en angsten te begrijpen. Hierdoor word je langzaam weer bereikbaar voor elkaar. Een belangrijk onderdeel van EFT Relatietherapie is dat jullie elkaars (negatieve) interactiepatronen onderzoeken en doorbreken. Jullie leren om steun en begrip bij elkaar te vragen en vanuit hier een solide basis te creëren van waaruit jullie samen verder kunnen.

Wat doet een EFT therapeut?

Wat kunnen jullie verwachten van de therapie bij een EFT relatietherapeut? Een EFT therapeut kan vanaf een afstand naar jullie situatie kijken en jullie helpen om valkuilen te herkennen en meer verbonden met elkaar te raken. EFT Relatietherapie omvat drie fases die de therapeut met jullie doorloopt, natuurlijk past de therapeut de therapie aan aan jullie situatie en behoeftes:

  1. De eerste fase wordt de ‘escalatiefase’ genoemd. Je start door jullie patronen te herkennen en begrijpen. Je kunt er bijvoorbeeld achter komen dat wanneer je een bepaalde emotie voelt (verdriet, angst), je met een andere emotie reageert: je wordt boos, negeert de ander of bekritiseert hem of haar.
  2. In de tweede fase, de ‘verbindingsfase’, leer je die weggedrukte en kwetsbare emoties weer toe te laten. Samen werken jullie aan het doorbreken van de negatieve patronen van jullie gedrag. Beiden spreken jullie je angsten en behoeftes uit, wat een hernieuwde emotionele verbinding geeft binnen jullie relatie.
  3. In de laatste ‘bestendigingsfase’ gaan jullie op zoek naar nieuwe manieren om oude problemen op te lossen. Dit brengt een nieuwe basis teweeg, waardoor jullie in de toekomst minder snel in dezelfde patronen zullen terugvallen.

EFT therapie erg succesvol

De EFT methode is wetenschappelijk bewezen en succesvol gebleken. Zodra jullie in de tweede fase van de behandeling zijn aanbeland is de kans op een terugval minimaal. Bovendien boeken jullie met deze methode verrassend snel resultaat. Jullie klachten zullen sterk afnemen en jullie zullen weer meer verbondenheid en intimiteit ervaren binnen jullie relatie.

Wel of geen EFT relatietherapie?

Twijfel je of EFT therapie jullie kan helpen bij jullie relatieproblemen? Als je voor jezelf wilt weten hoe jij in jullie relatie staat kun je de online relatietest doen. Ook kun je je vraag over je relatie stellen op het Relatieforum of aan ons verwijsteam.

Relatietherapie bij Psyned?

Blijf niet met jullie relatieproblemen lopen en bel met ons. We kunnen jullie adviseren en plannen wanneer gewenst direct een afspraak voor jullie in bij een relatietherapeut die bij jullie past.

  • Persoonlijk advies
  • Geen wachtlijst
  • Videobellen
Bel: 085-4014720 Bel: 085-4014720
Zoek een psycholoog