EFT Relatietherapie

Binnen relatietherapie passen onze relatietherapeuten veelal EFT Relatietherapie toe: Emotionally Focused Therapy. Deze vorm van relatietherapie is een bewezen krachtige methode om de verbondenheid binnen een relatie te verbeteren.

EFT richt zich op onderliggende emoties en behoeftes van jou en je partner. Met deze methode leer je steeds beter je eigen en elkaars gevoelens en angsten te begrijpen. Hierdoor word je langzaam weer bereikbaar voor elkaar. Een belangrijk onderdeel van EFT Relatietherapie is dat jullie elkaars (negatieve) interactiepatronen

Drie fases EFT Relatietherapie

EFT Relatietherapie omvat drie fases:

  1. De eerste fase wordt de ‘escalatiefase’ genoemd. Je start door jullie patronen te herkennen en begrijpen. Je kunt er bijvoorbeeld achter komen dat wanneer je een bepaalde emotie voelt (verdriet, angst), je met een andere emotie reageert: je wordt boos, negeert de ander of bekritiseert hem of haar.
  2. In de tweede fase, de verbindingsfase, leer je die weggedrukte en kwetsbare emoties weer toe te laten. Samen werken jullie aan het doorbreken van de negatieve patronen van jullie gedrag. Beiden spreken jullie je angsten en behoeftes uit, wat een hernieuwde emotionele verbinding geeft binnen jullie relatie.
  3. In de laatste bestendigingsfase gaan jullie op zoek naar nieuwe manieren om oude problemen op te lossen. Dit brengt een nieuwe basis teweeg, waardoor jullie in de toekomst minder snel in dezelfde patronen zullen terugvallen.

EFT behandeling erg succesvol

De EFT methode is wetenschappelijk bewezen en heel succesvol. Bovendien boek je verrassend snel resultaat. Zodra jullie in de tweede fase van de behandeling zijn aanbeland is de kans op een terugval minimaal. Jullie klachten zullen sterk afnemen. Daarnaast is gebleken dat EFT therapie een sterk positief effect heeft op de verbondenheid en intimiteit in een partnerrelatie.

Relatietest

Als je voor jezelf wilt weten hoe jij in jullie relatie staat kun je de online relatietest doen. Ook kun je je vraag over je relatie voorleggen op het Relatieforum.

Relatietherapie bij Psyned?

Blijf niet met jullie relatieproblemen lopen en bel met ons. We kunnen jullie adviseren en plannen wanneer gewenst direct een afspraak voor jullie in bij een relatietherapeut die bij jullie past.

  • Persoonlijk advies
  • Geen wachtlijst
  • Direct een afspraak
Bel: 085-4014720 Bel: 085-4014720
Zoek een psycholoog