EFT Relatietherapie

Wanneer kan EFT relatietherapie jullie helpen? De gesprekken met jouw partner eindigen steeds in ruzie. Je begrijpt ook niet waarom jouw partner zo heftig reageert als jij een, in jouw ogen, simpele vraag stelt. Van de liefdevolle relatie die jullie hadden lijkt weinig over. Jullie staan steeds lijnrecht tegenover elkaar en lijken elkaar totaal niet te begrijpen. Hoe is het zover gekomen?

Wat is EFT relatietherapie?

EFT is een vorm van relatietherapie en staat voor Emotionally Focused Therapy. Wanneer jullie mijlenver van elkaar verwijderd lijken is EFT relatietherapie een krachtige methode om de verbondenheid in jullie relatie weer terug te brengen. EFT richt zich op onderliggende emoties en behoeftes van jou en je partner.

Met deze methode leer je steeds beter je eigen en elkaars gevoelens en angsten te begrijpen. Hierdoor word je langzaam weer bereikbaar voor elkaar. Een belangrijk onderdeel van EFT Relatietherapie is dat jullie elkaars (negatieve) interactiepatronen onderzoeken en doorbreken. Jullie leren om steun en begrip bij elkaar te vragen en vanuit hier een solide basis te creëren van waaruit jullie samen verder kunnen.

Wanneer is EFT relatietherapie nodig?

Iedereen heeft emotionele behoeftes in een relatie. Je wilt je bijvoorbeeld begrepen voelen door jouw partner, en je wilt je veilig voelen in een relatie. Als je voelt dat jouw emotionele behoeftes niet genoeg aandacht krijgen kan er angst in de relatie sluipen. Dit kan ervoor zorgen dat er ruzies en een negatief interactiepatroon ontstaan.

Jullie krijgen ruzie over simpele zaken waarvan je later vaak denkt: hoe konden we daar nu ruzie over hebben? Ze komen echter voort uit het negatieve interactiepatroon. Hierdoor ontstaan spanningen, en jullie gaan elkaar steeds meer verwijten. De ruzies zijn dan ook een symptoom van het onderliggende probleem: jullie zijn emotioneel niet meer goed met elkaar verbonden.

Hoe zien die negatieve patronen eruit?

Als de jullie verbondenheid afneemt kunnen er conflicten ontstaan; vaak uit angst of onbegrip. Er zijn drie soorten patronen die vaak terugkeren. Jullie vallen elkaar beide aan, één van jullie valt aan en één schiet in de verdediging, of jullie verdedigen allebei.

Jouw partner doet in jouw ogen iets verkeerd, en jij zegt daar wat van. Je partner voelt zich hierdoor aangevallen, en schiet in de verdediging, trekt zich terug, of valt jou juist aan op iets wat jij misschien verkeerd doet. Een ander scenario is dat jullie beiden teruggetrokken communiceren. Er zijn dan geen conflicten, maar de communicatie is juist heel vlak.

Wat doet een EFT therapeut?

Een EFT therapeut kan vanaf een afstand jullie situatie beoordelen en helpen om valkuilen te herkennen en meer verbonden met elkaar te raken. EFT Relatietherapie omvat drie fases die de therapeut met jullie doorloopt, natuurlijk past de therapeut de therapie aan aan jullie situatie en behoeftes:

Fase 1: De escalatiefase

Je start door jullie patronen te herkennen en begrijpen. Je kunt er bijvoorbeeld achter komen dat wanneer je een bepaalde emotie voelt (verdriet, angst), je met een andere emotie reageert: je wordt boos, negeert de ander of bekritiseert hem of haar.

Fase 2: De verbindingsfase

Je leert die weggedrukte en kwetsbare emoties weer toe te laten. Samen werken jullie aan het doorbreken van de negatieve patronen van jullie gedrag. Beiden spreken jullie je angsten en behoeftes uit, wat een hernieuwde emotionele verbinding geeft binnen jullie relatie.

Fase 3: De bestendigingsfase

Jullie gaan op zoek naar nieuwe manieren om oude problemen op te lossen. Dit brengt een nieuwe basis teweeg, waardoor jullie in de toekomst minder snel in dezelfde patronen zullen terugvallen.

Kan EFT relatietherapie jouw relatie helpen?

De EFT methode is wetenschappelijk bewezen en succesvol gebleken. Eenmaal in tweede fase van de behandeling is de kans op een terugval minimaal. Bovendien boeken jullie met deze methode verrassend snel resultaat. Jullie klachten zullen sterk afnemen en jullie zullen weer meer verbondenheid en intimiteit ervaren binnen jullie relatie.

Twijfel je of EFT therapie jullie kan helpen bij jullie relatieproblemen? Als je voor jezelf wilt weten hoe jij in jullie relatie staat kun je de online relatietest doen. Heb je behoefte aan een persoonlijk advies? Bel met ons verwijsteam op 085-4014720 of neem contact op per mail. Wanneer gewenst plannen we direct een afspraak voor je in bij een psycholoog die bij jou past.

EFT relatietherapie bij Psyned?

Blijf niet met jullie relatieproblemen lopen en bel met ons. We kunnen jullie adviseren en plannen wanneer gewenst direct een afspraak voor jullie in bij een relatietherapeut die bij jullie past.

  • Persoonlijk advies
  • Geen wachtlijst
  • Direct een afspraak
Bel: 085-4014720
Zoek een psycholoog
EFT relatietherapie bij Psyned?

Blijf niet met jullie relatieproblemen lopen en bel met ons. We kunnen jullie adviseren en plannen wanneer gewenst direct een afspraak voor jullie in bij een relatietherapeut die bij jullie past.

  • Persoonlijk advies
  • Geen wachtlijst
  • Direct een afspraak
Bel: 085-4014720
Zoek een psycholoog