Skip to content
Psyned

Kenniscentrum

Hoe ga je als werkgever of leidinggevende goed om met psychische klachten of verzuim? Via onze kennisartikelen en whitepapers delen wij graag onze kennis met jou over psychisch welzijn op de werkvloer en belangrijke informatie voor jou als werkgever. Wij geven je praktische tips die je meteen kunt gebruiken of informeren jou over bijvoorbeeld het bespreekbaar maken van psychische klachten, werkstress of werkplezier. Op deze manier heb jij handvaten om bij te dragen aan het welzijn van jouw medewerkers. Zo zitten ze beter in hun vel, functioneren beter en zijn ze productiever. Dit ga je terugzien in jouw organisatie.

Minder verzuimkosten

Vitale werknemers zijn de drijvende kracht van jouw organisatie. Helaas neemt de laatste jaren het verzuim door psychische klachten toe, dus ook de kosten hiervan. Lees hier hoe je kunt besparen op verzuimkosten.

Goed werkgeverschap

Goed werkgeverschap is onmisbaar voor de gezondheid van jouw medewerkers en organisatie. De term goed werkgeverschap heeft een ruime interpretatie, maar heeft een paar vaste pijlers.

Wet Verbetering Poortwachter

Wat wordt er verwacht van een werkgever en werknemer bij ziekteverzuim? Dit staat in de Wet Verbetering Poortwachter.

Ook interessant

Wat te doen bij ziekteverzuim?

Als werkgever krijg je er vroeg of laat mee te maken: ziekteverzuim. En dat kun je maar beter weten welke je stappen je moet zetten en wat je verplichtingen als werkgever zijn.

Re-integratie van je medewerker

De re-integratie van je medewerker is een essentieel onderdeel van het mentale herstel van je medewerker. We moedigen je dan ook aan hier actief betrokken bij te zijn. Hoe je bijdraagt aan een succesvolle re-integratie?

Psyned gids: Psychische klachten op werk

Herken jij de signalen als een medewerker psychische klachten ervaart? Deze kunnen soms al heel duidelijk zijn. Leer de signalen vandaag nog herkennen en download de gratis gids.

Waar wacht je op?

Snel de juiste hulp voor jouw medewerkers. Benieuwd naar de mogelijkheden?
Bel 085-4019223 of plan hieronder een kennismaking in:

Waar wacht je op?

Snel de juiste hulp voor jouw medewerkers. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel 085-4019223 of plan een kennismaking in:

Psyned