Wanneer ga je naar een psycholoog?

Wanneer ga je naar een psycholoog?

Wanneer is je klacht ‘erg’ genoeg om naar een psycholoog te gaan? Als jij voelt dat er iets speelt waar je niet uitkomt, raden we je aan om hulp te zoeken. Twijfel is al genoeg om iets met jouw gevoel te doen. Je kunt je vragen of zorgen altijd even aan ons voorleggen door te bellen naar 085 – 4014 720 of ons een berichtje te sturen.

Klachten, problemen en vragen

We krijgen de meest uiteenlopende vragen. Slaapproblemen, depressies, vastgelopen relaties, trauma’s, burn-out, angsten, rouw- en verliesverwerking, maar er zijn nog veel meer klachten waarvoor je bij ons terecht kunt. Niets is raar of vreemd. Bedenk dat wij dagelijks mensen spreken met uiteenlopende klachten en vragen. Wat voor jou misschien voelt als iets is om je voor te schamen is dat voor een psycholoog absoluut niet! Ook als je niet precies weet wat er aan de hand is kunnen wij samen met jou uitzoeken wat er speelt en zorgen dat jij je weer beter gaat voelen.

Doe onze gratis psychologische test
Twijfel je over je klachten? Doe de psychologische test en krijg gelijk de uitslag.

Je weet het zelf het beste

Jouw klacht zit van binnen. Je kunt het niet zien en daardoor kan het moeilijk zijn om te achterhalen wat er speelt. Want, heb je nou een burn-out of ben je gewoon aan vakantie toe? Is je kind lekker druk of heeft hij ADHD? Vertrouw op je gevoel. Als jij het gevoel hebt dat er iets niet klopt en dat je het even niet alleen kan dan is het voldoende om dat gevoel serieus te nemen.

De eerste stap zetten

Veel mensen wachten maanden met het zoeken van hulp en het bezoeken van een psycholoog, psychotherapeut of orthopedagoog. Schaamte en terughoudendheid belemmeren hen bij het zoeken van hulp. Toch komt ongeveer 90% binnen een jaar bij de huisarts of een andere hulpverlener terecht. Ga tijdig met je klachten naar een psycholoog. In een vroeg stadium zijn psychische klachten meestal beter te behandelen.

Verwijsbrief nodig?

Je hebt bij 90% van onze psychologen geen verwijsbrief nodig. Als je bij één van onze GZ-psychologen terechtkomt, die meestal contractvrij werken, kan een verwijsbrief soms wel nodig zijn. Wij adviseren jou hier graag over.

Kunnen we jou helpen?

Dat je hier bent wil zeggen dat jij je klacht serieus neemt en misschien al het gevoel hebt dat je er alleen niet uitkomt. Heb je vragen of zorgen? Bel ons dan even op 085 – 4014 720 of mail ons. Je kunt alles aan ons voorleggen en we geven je graag vrijblijvend advies.

Daarnaast kun je de online zelftest doen. De uitkomst kan je vertellen of een behandeling voor je psychische klachten wenselijk is.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Heb je vragen of zorgen? Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies of passende hulp. Wij helpen je graag.

  • Persoonlijk advies
  • Geen wachtlijst
  • Direct een afspraak
Bel: 085-4014720 Bel: 085-4014720
Zoek een psycholoog