Psycholoog Eindhoven

Ik help je verbinding te maken met jezelf en je omgeving. Je verleden en heden zijn hier onlosmakelijk mee verbonden. In verbinding met je verleden en heden gaan we samen naar de toekomst en werken we toe naar een betere jij.

Roanne Helwig – Laagdrempelige behandeling

In de behandeling probeer ik altijd een balans te vinden tussen serieus stil staan bij je klacht en hulpvraag en het niet spannender maken dan het is. De behandeling is daarom erg laagdrempelig. Ik zorg ervoor dat je je op je gemak voelt, er mag gelachen worden, ik schroom niet om open te zijn over mezelf en doe gewoon lekker normaal.

Het is belangrijk dat we een klik hebben, zodat je alles open en eerlijk aan me durft te vertellen. Daarom zoek ik altijd naar iets van jou waar ik mee kan verbinden, iets waar ik mezelf in herken.

Geen oordeel

Ieder gedrag is ontwikkeld om jezelf staande te houden. Met andere woorden, wat je doet doe je om ervoor te zorgen dat je overeind blijft. Dit heb je jezelf door de jaren heen aangeleerd, het is jouw overlevingsstrategie. Omdat dit erg persoonlijk en voor iedereen verschillend is zal ik hier altijd zonder oordeel naar kijken. Desondanks durf ik ook te confronteren, mocht dit nodig zijn. Ook stimuleer ik jou en / of je partner om dat naar jezelf en naar elkaar te zijn.

De behandeling is grotendeels gericht op hechting. Ik kijk waar je vandaan komt en samen zetten we je geschiedenis uit in een genogram. Van hieruit kijk ik naar elementen die gebruikt kunnen worden in de behandeling. Bij Psycholoog Eindhoven gebruik ik namelijk nooit één specifieke behandeling, maar combineer ik verschillende behandelmethodes, om zo tot een behandeling te komen die bij jou past.

Zelf aan de slag bij Psycholoog Eindhoven

We beginnen de behandeling intensief, met afspraken op regelmatige basis en bouwen dan af naar minder afspraken. Ik maak veel gebruik van systeemtherapie, waarbij we onderzoeken hoe je klacht samenhangt met je omgeving en met de generaties die je voorgegaan zijn. Daarnaast geef ik regelmatig huiswerkopdrachten mee. Deze opdrachten zijn niet zwaar, het zijn kleine (veelal schrijf)opdrachten die we naderhand evalueren om te kijken wat het met je doet.

Omdat het belangrijk is dat je het zelf doet en dat je jezelf nieuwe patronen aanleert laat ik je zelf aan de slag gaan en evalueren we in de gesprekken wat de opdrachten je hebben gebracht. De kracht zit namelijk in je. Je kan het zelf, ook al weet je dat nu misschien nog niet.

Psycholoog Eindhoven – Over Roanne Helwig

Ik werk als psycholoog, systeemtherapeut en coach. Mijn specialiteiten zijn hulpvragen rondom hechting, gezin en relatie. Ook bied ik begeleiding bij het omgaan met autisme en ADHD in een relatie. Dit betekent echter niet dat je bij Psycholoog Eindhoven uitsluitend met deze hulpvragen terecht kunt. Ik behandel diverse en uiteenlopende klachten en hulpvragen, dus neem gerust contact op om te vragen wat ik voor jou kan betekenen.

Visie

Vaak ligt de nadruk op het negatieve en dingen die niet goed gaan. Zelf ben ik er van overtuigd dat het opplakken van een label niet altijd helpt. Ik kijk liever naar wat wel goed gaat en hoe je deze sterke punten in kunt zetten om uit je klacht te groeien.

Als psycholoog wil ik mensen helpen. Door hierbij systeemtherapie in te zetten kan ik psychologie en therapie combineren. Bovendien sluit systeemtherapie aan bij mijn visie: we zoeken verbinding met het verleden en het heden en gaan van daaruit samen naar de toekomst.

Naast mijn werk

Als echte Limburgse hou ik er van om Bourgondisch te leven. Ook voer ik graag goede gesprekken met vrienden en familie en denk ik na over zingeving. Het liefst wil ik heel veel dingen tegelijk doen, ik vind het soms moeilijk om op de rem te trappen. Series, films, muziek en koken zijn allemaal bezigheden die ik graag uitvoer. Maar mijn twee dochters zijn natuurlijk mijn grootste hobby.

Mijn praktijk

Mijn praktijkruimte ligt aan de rand van het centrum van Eindhoven. Dichtbij de snelweg dus ook van buiten Eindhoven ook makkelijk te bereiken. Er is parkeergelegenheid voor de deur (wel tegen betaling). Aan de andere kant van het pand is er gratis parkeergelegenheid. Maar dat kan ik je beter uitleggen tijdens onze eerste afspraak.

Mijn praktijkruimte is vrij groot en heeft een huiselijke uitstraling.

Psycholoog Eindhoven

Praktische informatie

Wij geven je graag duidelijkheid over belangrijke zaken:

Tarief

De kosten zijn afhankelijk van de duur van de afspraak. Voor een korte sessie betaal je €98,- en een lange sessie kost €145,50. Je betaalt per afspraak.

Een afspraak afzeggen kan altijd, wel minstens 24 uur van tevoren, dan kunnen we nog een andere cliënt inplannen. Anders moeten we het in rekening brengen.

Contact

Heb je een vraag, wil je persoonlijk advies of wil je een afspraak maken? Bel dan naar 085-4014720 of stuur een bericht.

Klachten

 • ADHD
 • Angst
 • Burnout
 • Depressie
 • Eetstoornis
 • Faalangst
 • Hechtingsproblematiek
 • Negatief zelfbeeld
 • Relatieproblemen (indiv.)
 • Rouw en verliesverwerking
 • Seksualiteit
 • Slaapproblemen
 • Verslaving
 • Zingevingsvragen

Behandelvormen

 • Coaching
 • Cognitieve gedragstherapie
 • EFT Relatietherapie
 • Familieopstellingen
 • Kinderpsycholoog
 • Online therapie
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Ouderbegeleiding
 • Post Intensive Care Syndroom
 • Relatietherapie
 • Schematherapie
 • Stressmanagement
 • Systeemtherapie
 • Talen

  Nederlands

Aangesloten bij

Cliëntervaringen

Gemiddeld geven cliënten Roanne Helwig:

 • Beoordeling: 4.9 uit 5. Op basis van 18 ervaringen
 • "De beste die ik ooit gehad heb! Roanne geeft je het gevoel dat je niet 1 in de rij bent en past tijdens de sessies haar behandeling aan. Het leek eerder alsof ik met een hele goede vriendin op de bank zat; kon echt mezelf zijn. Hierdoor zal ik haar altijd als 1ste adviseren!"

  - Anoniem

  "Roanne creëert een open en veilige omgeving om de zaken ter discussie te leggen. Daarnaast geeft ze concrete en gerichte handvatten mee verder te gaan. Elke sessie van de behandeling heeft een duidelijk doel gehad en daarmee groeide ik na elke sessie."

  - Anoniem

  Roanne is een heel open persoon en erg rustig. Als je iets niet wilt vertellen hoeft het ook niet en dat is iets wat ik als prettig ervaar. Roanne voelt snel aan als een moederlijk gevoel en daardoor bouw je een goede maar professionele band op.

  - Anoniem

  Kan oprechte verbinding maken, luistert goed en leest tussen regels door. Ik heb echt vooruitgang geboekt. Ik sta meer in contact met mezelf, durf mezelf te zijn en luister naar mijn eigen lijf waardoor ik meer rust ervaar. Daarnaast kan ik ook beter voor mezelf opkomen.

  - Anoniem

  Ik sta veel zelfverzekerder in het leven en kan veel meer incasseren en accepteren. Het leven is niet altijd perfect, maar dat is oké!

  - Anoniem

  Ik heb meer rust in mijn hoofd, dingen een plek kunnen geven.

  - Anoniem

  Ze heeft een andere visie op zaken aangebracht en ze was flexibel in diverse situaties.

  - Anoniem

  Ik kan weer meer genieten van de kleine dingen in het leven. Ik voel me beter in mijn vel. Ik kan soms voor mezelf kiezen en die dan dingen die ik mezelf gun. Ben soms minder streng voor mezelf.

  - Anoniem

  Super doortastend en heel betrokken.

  - Anoniem

  Prettig persoon, snel vertrouwen mee.

  - Anoniem

  Roanne heeft me heel goed geholpen om mezelf en mijn gevoelens beter te begrijpen. Ik kan alles nu een plekje geven en begrijp beter waar bepaalde gevoelens vandaan komen. Ik voelde me altijd erg op mijn gemak bij haar en ze wist altijd goed tot de kern te komen.

  - Celine

  Het was voor mij een drempel om naar een psycholoog te gaan. Roanne heeft me hier doorheen geholpen. Fijne gesprekken, haar werkwijze vond ik prettig, vertrouwd gevoel. Ik kan nu dingen loslaten en het een plekje gaan geven en dat brengt de rust terug in mijn hoofd. Dank je wel Roanne

  - Saskia

  Ik vond het erg moeilijk om een psycholoog te kiezen, laat staan om naar een psycholoog te gaan. Totdat ik Roanne zag en gelijk wist, ja deze gaat mij verder helpen en mij begrijpen. Iemand waarmee ik erg goed kan praten en mezelf mag en kan zijn. Daarbij heeft ze ook het beste met mij voor gehad. Waar ik haar heel dankbaar voor ben. Ze heeft mij door een hele moeilijk periode geholpen maar uiteindelijk hebben we het af moeten sluiten want ik bleek intensievere zorg nodig te hebben. Dat vind ik erg jammer, ik zou Roanne bij ieder ander aanraden. Heb hele fijne en duidelijke gesprekken gehad.

  - Robin

  Ik heb al héél wat psychologen en psychotherapeuten gezien in mijn leven, maar niemand wist zo goed de verbinding te maken als Roanne. Vanuit verbinding heeft ze me weer laten voelen en in mijn kracht gezet. Oprecht luisteren, meeleven, inzicht geven en vriendelijk confronteren waar nodig. Zonder trucjes. Uit het hoofd, naar het hart. Ik raad Roanne bij iedereen aan.

  - N.

  Hele fijne gesprekken gehad. Zeer vertrouwd, goed geholpen. Kom hier zeker terug.

  - Lian

  Roanne heeft me erg geholpen om mijn eigen handelen beter te begrijpen. Sommige sessies waren heftig/confronterend, maar snel daarna voelde ik wel direct een positief verschil. Roanne kan zich erg goed verplaatsen in gevoelens en stelt de juiste vragen om tot de kern door te dringen. Ze hanteert een andere (en voor mij betere) aanpak dan vorige boekhandelaren. Afwisseling in technieken en oefeningen is ook erg prettig, hierdoor leerde ik geen trucje!

  - Jol

  Ik heb het geluk gehad dat Roanne in mijn gezin is gekomen. Ze is enthousiast en zet zich volledig voor ons in. Ze steunt ons in slechte tijden maar gelukkig ook in boeiende tijden. Ze heeft veel inlevingsvermogen en daardoor voel ik me gehoord en begrepen. Ze is ook eerlijk wat soms pijnlijk is maar daar leer je van. Ze is een goede therapeute maar ook een mooi mens met een hart op de goede plaats.

  - Anoniem

  Samen met mijn vriend ben ik een jaar relatietherapie gehad bij Roanne. Ondanks hoge spanning voor de gesprekken wist Roanne ons in alle rust mee te nemen in een proces, waarbij we dichter bij onszelf zijn gekomen en dus ook dichter bij elkaar. Roanne heeft in een jaar tijd ons flink in beweging gekregen om ons leven te veranderen, hier zijn wij haar erg dankbaar voor

  - Anke
  Roanne Helwig
  Roanne Helwig
  Psycholoog in Eindhoven

  Beoordeling: 4.9 uit 5
  Op basis van 18 ervaringen
  • Geen wachtlijst
  • Snel op afspraak
  • Relatietherapie
  Bel: 085-4014720
  Roanne Helwig

  Roanne Helwig

  • Geen wachtlijst
  • Snel op afspraak
  • Relatietherapie

  Psycholoog Eindhoven

  Ik help je verbinding te maken met jezelf en je omgeving. Je verleden en heden zijn hier onlosmakelijk mee verbonden. In verbinding met je verleden en heden gaan we samen naar de toekomst en werken we toe naar een betere jij.

  Roanne Helwig – Laagdrempelige behandeling

  In de behandeling probeer ik altijd een balans te vinden tussen serieus stil staan bij je klacht en hulpvraag en het niet spannender maken dan het is. De behandeling is daarom erg laagdrempelig. Ik zorg ervoor dat je je op je gemak voelt, er mag gelachen worden, ik schroom niet om open te zijn over mezelf en doe gewoon lekker normaal.

  Het is belangrijk dat we een klik hebben, zodat je alles open en eerlijk aan me durft te vertellen. Daarom zoek ik altijd naar iets van jou waar ik mee kan verbinden, iets waar ik mezelf in herken.

  Geen oordeel

  Ieder gedrag is ontwikkeld om jezelf staande te houden. Met andere woorden, wat je doet doe je om ervoor te zorgen dat je overeind blijft. Dit heb je jezelf door de jaren heen aangeleerd, het is jouw overlevingsstrategie. Omdat dit erg persoonlijk en voor iedereen verschillend is zal ik hier altijd zonder oordeel naar kijken. Desondanks durf ik ook te confronteren, mocht dit nodig zijn. Ook stimuleer ik jou en / of je partner om dat naar jezelf en naar elkaar te zijn.

  De behandeling is grotendeels gericht op hechting. Ik kijk waar je vandaan komt en samen zetten we je geschiedenis uit in een genogram. Van hieruit kijk ik naar elementen die gebruikt kunnen worden in de behandeling. Bij Psycholoog Eindhoven gebruik ik namelijk nooit één specifieke behandeling, maar combineer ik verschillende behandelmethodes, om zo tot een behandeling te komen die bij jou past.

  Zelf aan de slag bij Psycholoog Eindhoven

  We beginnen de behandeling intensief, met afspraken op regelmatige basis en bouwen dan af naar minder afspraken. Ik maak veel gebruik van systeemtherapie, waarbij we onderzoeken hoe je klacht samenhangt met je omgeving en met de generaties die je voorgegaan zijn. Daarnaast geef ik regelmatig huiswerkopdrachten mee. Deze opdrachten zijn niet zwaar, het zijn kleine (veelal schrijf)opdrachten die we naderhand evalueren om te kijken wat het met je doet.

  Omdat het belangrijk is dat je het zelf doet en dat je jezelf nieuwe patronen aanleert laat ik je zelf aan de slag gaan en evalueren we in de gesprekken wat de opdrachten je hebben gebracht. De kracht zit namelijk in je. Je kan het zelf, ook al weet je dat nu misschien nog niet.

  • ADHD
  • Angst
  • Burnout
  • Depressie
  • Eetstoornis
  • Faalangst
  • Hechtingsproblematiek
  • Negatief zelfbeeld
  • Relatieproblemen (indiv.)
  • Rouw en verliesverwerking
  • Seksualiteit
  • Slaapproblemen
  • Verslaving
  • Zingevingsvragen
  • Coaching
  • Cognitieve gedragstherapie
  • EFT Relatietherapie
  • Familieopstellingen
  • Kinderpsycholoog
  • Online therapie
  • Oplossingsgerichte therapie
  • Ouderbegeleiding
  • Post Intensive Care Syndroom
  • Relatietherapie
  • Schematherapie
  • Stressmanagement
  • Systeemtherapie
  • Talen

   Nederlands

  Cliëntervaringen

  Gemiddeld geven cliënten Roanne Helwig:

 • Beoordeling: 4.9 uit 5. Op basis van 18 ervaringen
 • "De beste die ik ooit gehad heb! Roanne geeft je het gevoel dat je niet 1 in de rij bent en past tijdens de sessies haar behandeling aan. Het leek eerder alsof ik met een hele goede vriendin op de bank zat; kon echt mezelf zijn. Hierdoor zal ik haar altijd als 1ste adviseren!"

  - Anoniem

  "Roanne creëert een open en veilige omgeving om de zaken ter discussie te leggen. Daarnaast geeft ze concrete en gerichte handvatten mee verder te gaan. Elke sessie van de behandeling heeft een duidelijk doel gehad en daarmee groeide ik na elke sessie."

  - Anoniem

  Roanne is een heel open persoon en erg rustig. Als je iets niet wilt vertellen hoeft het ook niet en dat is iets wat ik als prettig ervaar. Roanne voelt snel aan als een moederlijk gevoel en daardoor bouw je een goede maar professionele band op.

  - Anoniem

  Kan oprechte verbinding maken, luistert goed en leest tussen regels door. Ik heb echt vooruitgang geboekt. Ik sta meer in contact met mezelf, durf mezelf te zijn en luister naar mijn eigen lijf waardoor ik meer rust ervaar. Daarnaast kan ik ook beter voor mezelf opkomen.

  - Anoniem

  Ik sta veel zelfverzekerder in het leven en kan veel meer incasseren en accepteren. Het leven is niet altijd perfect, maar dat is oké!

  - Anoniem

  Ik heb meer rust in mijn hoofd, dingen een plek kunnen geven.

  - Anoniem

  Ze heeft een andere visie op zaken aangebracht en ze was flexibel in diverse situaties.

  - Anoniem

  Ik kan weer meer genieten van de kleine dingen in het leven. Ik voel me beter in mijn vel. Ik kan soms voor mezelf kiezen en die dan dingen die ik mezelf gun. Ben soms minder streng voor mezelf.

  - Anoniem

  Super doortastend en heel betrokken.

  - Anoniem

  Prettig persoon, snel vertrouwen mee.

  - Anoniem

  Roanne heeft me heel goed geholpen om mezelf en mijn gevoelens beter te begrijpen. Ik kan alles nu een plekje geven en begrijp beter waar bepaalde gevoelens vandaan komen. Ik voelde me altijd erg op mijn gemak bij haar en ze wist altijd goed tot de kern te komen.

  - Celine

  Het was voor mij een drempel om naar een psycholoog te gaan. Roanne heeft me hier doorheen geholpen. Fijne gesprekken, haar werkwijze vond ik prettig, vertrouwd gevoel. Ik kan nu dingen loslaten en het een plekje gaan geven en dat brengt de rust terug in mijn hoofd. Dank je wel Roanne

  - Saskia

  Ik vond het erg moeilijk om een psycholoog te kiezen, laat staan om naar een psycholoog te gaan. Totdat ik Roanne zag en gelijk wist, ja deze gaat mij verder helpen en mij begrijpen. Iemand waarmee ik erg goed kan praten en mezelf mag en kan zijn. Daarbij heeft ze ook het beste met mij voor gehad. Waar ik haar heel dankbaar voor ben. Ze heeft mij door een hele moeilijk periode geholpen maar uiteindelijk hebben we het af moeten sluiten want ik bleek intensievere zorg nodig te hebben. Dat vind ik erg jammer, ik zou Roanne bij ieder ander aanraden. Heb hele fijne en duidelijke gesprekken gehad.

  - Robin

  Ik heb al héél wat psychologen en psychotherapeuten gezien in mijn leven, maar niemand wist zo goed de verbinding te maken als Roanne. Vanuit verbinding heeft ze me weer laten voelen en in mijn kracht gezet. Oprecht luisteren, meeleven, inzicht geven en vriendelijk confronteren waar nodig. Zonder trucjes. Uit het hoofd, naar het hart. Ik raad Roanne bij iedereen aan.

  - N.

  Hele fijne gesprekken gehad. Zeer vertrouwd, goed geholpen. Kom hier zeker terug.

  - Lian

  Roanne heeft me erg geholpen om mijn eigen handelen beter te begrijpen. Sommige sessies waren heftig/confronterend, maar snel daarna voelde ik wel direct een positief verschil. Roanne kan zich erg goed verplaatsen in gevoelens en stelt de juiste vragen om tot de kern door te dringen. Ze hanteert een andere (en voor mij betere) aanpak dan vorige boekhandelaren. Afwisseling in technieken en oefeningen is ook erg prettig, hierdoor leerde ik geen trucje!

  - Jol

  Ik heb het geluk gehad dat Roanne in mijn gezin is gekomen. Ze is enthousiast en zet zich volledig voor ons in. Ze steunt ons in slechte tijden maar gelukkig ook in boeiende tijden. Ze heeft veel inlevingsvermogen en daardoor voel ik me gehoord en begrepen. Ze is ook eerlijk wat soms pijnlijk is maar daar leer je van. Ze is een goede therapeute maar ook een mooi mens met een hart op de goede plaats.

  - Anoniem

  Samen met mijn vriend ben ik een jaar relatietherapie gehad bij Roanne. Ondanks hoge spanning voor de gesprekken wist Roanne ons in alle rust mee te nemen in een proces, waarbij we dichter bij onszelf zijn gekomen en dus ook dichter bij elkaar. Roanne heeft in een jaar tijd ons flink in beweging gekregen om ons leven te veranderen, hier zijn wij haar erg dankbaar voor

  - Anke

  Contact

  Praktijkadres
  Aalsterweg 89B
  5615CB Eindhoven

  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Contact

  Deze website is beschermd met reCAPTCHA en lees hier de Google
  Privacy Policy en Terms of Service.