COMET

Met COMET, oftewel Competitive Memory Training, creëer jij een positief zelfbeeld. Misschien denk je wel dat je altijd fouten maakt, of vind je jezelf niet aantrekkelijk. Periodes waarin je wat minder zelfvertrouwen hebt zijn normaal. Wanneer dit langer aanhoudt en jouw gebrek aan zelfvertrouwen jou belemmert in het dagelijks leven kan COMET een uitkomst bieden. Met COMET ga je de strijd aan tegen jouw negatieve zelfbeeld.

Samen met een psycholoog ontdek je opnieuw wat jouw sterke punten zijn en werk je aan het verbeteren van jouw zelfbeeld. Lees verder over wat COMET is, hoe het werkt en hoe het jou kan helpen om van jouw klachten af te komen.

Wat is COMET?

Competitive Memory Training is een training waarin je jouw negatieve zelfbeeld kritisch evalueert. Je leert op een realistische manier naar jouw eigenschappen te kijken om zo een reëel beeld van jezelf te vormen. Samen met jouw therapeut ga jij na waar jouw krachten en waar jouw zwaktes liggen. Het is hierbij belangrijk dat jij jouw krachten een prominente plek geeft in jouw gedachten.

Eerst ga jij samen met jouw therapeut na wat jouw huidige zelfbeeld is. Hoe zie jij jezelf? Hoe ga je bepaalde situaties tegemoet? Waar komt jouw zelfbeeld vandaan? Als jij veel negatieve gedachten over jezelf hebt is dat van grote invloed op jouw dagelijks functioneren. Nadat jij jouw gedachten op een rijtje hebt gezet ben je klaar om de volgende stap te zetten in het creëren van een positief zelfbeeld.

Ontwikkel een positief zelfbeeld met COMET

Uiteindelijk moet jouw positieve beeld de strijd winnen van het negatieve. Dit kan bijvoorbeeld door rondom ieder negatief beeld een positieve tegenhanger op te schrijven. Het positieve zelfbeeld moet jouw uitgangspunt worden. Je zult merken dat je al energie krijgt door hardop de goede kanten van jezelf uit te spreken.

COMET staat grotendeels in het teken van doen. Door te doen ben je namelijk voortdurend actief bezig met de strijd tegen jouw negatieve zelfbeeld. Denk hierbij aan het uitvoeren van opdrachten en jouw nieuwe gedachten in de praktijk brengen. Ook draagt een positief resultaat van jouw acties bij aan jouw zelfvertrouwen. Je creëert een positieve spiraal, leert opnieuw naar jezelf kijken en ontdekt stapje voor stapje dat je meer sterke kanten in je hebt dan je op dit moment denkt.

Werken aan je zelfbeeld

Uiteindelijk schep jij een reëel beeld van jezelf en heb je weer zicht op jouw positieve eigenschappen. Met COMET zet je een heel grote stap in de juiste richting. Heb jij een laag zelfbeeld en wil je weten of COMET training iets voor jou is? Neem contact op met ons verwijsteam voor een advies op maat. Wij helpen jou graag verder.

Hulp of advies nodig?

Blijf niet met je klachten lopen en bel met ons psychologisch verwijsteam. We kunnen je adviseren en plannen wanneer gewenst direct een afspraak voor je in bij een psycholoog.

  • Persoonlijk advies
  • Geen wachtlijst
  • Direct een afspraak
Bel: 085-4014720
Zoek een psycholoog
Hulp of advies nodig?

Blijf niet met je klachten lopen en bel met ons psychologisch verwijsteam. We kunnen je adviseren en plannen wanneer gewenst direct een afspraak voor je in bij een psycholoog.

  • Persoonlijk advies
  • Geen wachtlijst
  • Direct een afspraak
Bel: 085-4014720
Zoek een psycholoog