Zorgverzekering en vergoeding psycholoog

Zorgverzekering en vergoeding psycholoog

De behandeling van een psycholoog krijg je niet in alle gevallen vergoed door je zorgverzekering. Maar hoe zit dit eigenlijk?

Laatste update: 24 februari 2023

Vergoeding via de zorgverzekering

De behandelingen via Psyned worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan is het in sommige gevallen wel mogelijk een deel van de kosten te declareren. Neem daarvoor direct contact op met je zorgverzekeraar en leg je situatie uit.

Behandelingen voor onder andere burn-outrouw en verlies, paniek- en angst en relatietherapie worden nooit vergoed vanuit de zorgverzekering.

Waarom wordt de behandeling in veel gevallen niet vergoed?

In Nederland wordt geestelijke gezondheidszorg alleen vergoed als het gaat om ernstige, soms zelfs levensbedreigende, problematiek. Hiervoor zijn lange wachtlijsten. Terwijl mensen die deze specialistische zorg hard nodig hebben vaak niet zo lang kunnen wachten. Toch wachten zij onnodig lang als mensen met veelvoorkomende klachten ook op die wachtlijst terecht komen.

Daarom vinden wij het belangrijk om het anders te doen. Wij moedigen mensen met klachten die veel behandeld worden aan om niet via de huisarts achterin de wachtrij te gaan staan en onder de noemer van een psychisch ‘label’ hulp te ontvangen via het overbelaste zorgsysteem.

Goede hulp is een investering

In de meeste gevallen is goede mentale hulp een investering in je eigen gezondheid. Om je beter te voelen of om persoonlijk te groeien. Je betaalt voor je eigen welzijn. Als je bij Psyned in behandeling gaat, maak je samen met ons het verschil in het verkorten van de GZ-wachtlijsten.

Wij hebben een netwerk van 300+ gediplomeerde psychologen die bewust kiezen voor de beste persoonlijke zorg. Omdat de meeste behandelingen niet vergoed worden door de zorgverzekering werken onze psychologen niet met ‘labels’ uit het diagnostiek handboek (de DSM-5) en een bijbehorend behandelplan. Zij bieden maatwerk behandelingen vanuit hun passie voor het vak: om jou écht te helpen.

De voordelen van Psyned

Iedereen verdient het om lekker in z’n vel te zitten. Daarom vind je via Psyned direct een psycholoog die bij je past. Dit zijn de voordelen van onze werkwijze:

  • Vrijblijvend adviesgesprek
  • Geen wachtlijst
  • 300+ erkende psychologen
  • Strenge kwaliteitseisen
  • Klikgarantie
  • Persoonlijk behandelplan
  • (Online) behandeling in 21 talen
  • Geen verwijsbrief nodig

Vergoeding via je werkgever

Ook steeds meer werkgevers investeren in mentaal fitte werknemers. Zij hebben er net zoveel voordeel bij dat jij goed in je vel zit als jijzelf. Want als jij je goed voelt, heb je vaak meer plezier in je werk en ben je minder vaak ziek. Een win-win.

Wil je weten of jouw werkgever al met ons samenwerkt? Bel vrijblijvend met ons psychologisch verwijsteam via 085-4014720. Zij luisteren naar je klacht, geven je advies en weten of jouw organisatie onze mentale hulp al heeft ingeschakeld of kunnen hierbij bemiddelen. Lees meer over vergoeding via je werkgever.

Neem contact met ons op

Heb je nog vragen over de kosten en vergoeding in jouw situatie? We kijken graag met je mee. Je kan ons bereiken via 085-4014720 of een telefonische afspraak inplannen op een moment dat jou het beste uitkomt.

Lara, verwijsteam

Hulp of advies nodig?

Blijf niet met je klachten lopen en bel met ons voor advies via 085-4014720 of plan hieronder je adviesgesprek in.

Plan jouw gratis adviesgesprek