Sandra Bauwens
Sandra Bauwens
Psycholoog Leiden

 • Middelstegracht 131
  2312TV Leiden

  Psycholoog Leiden

  Als het mogelijk was zou ik graag een tovenaar willen zijn die je van je problemen af helpt. In therapie moet echter aan beide kanten gewerkt worden om uit je klacht te groeien. Ik sta je hierin bij vanuit een niet veroordelende houding. Ga aan de slag met je klacht bij Psycholoog Leiden.

  Bel voor een afspraak, ook mogelijk in de avonduren en in het weekend!

  Psycholoog Leiden – Veranderen met hulp

  Mijn naam is Sandra Bauwens en ik ben Psycholoog Leiden. Je kunt bij mij terecht met verschillende problemen. Ik krijg bijvoorbeeld veel mensen met somberheidsklachten en angststoornissen over de vloer. Maar ook wanneer je last hebt van hyperventilatie of wilt praten over je relatie kun je bij mij aankloppen. Ik vind het belangrijk dat jij je tijdens onze sessies veilig voelt. Ik wil een vertrouwensband met je opbouwen zodat je je ook echt open durft te stellen voor mij.

  Het eerste gesprek bij Psycholoog Leiden

  Voor het eerst je verhaal aan ‘een vreemde’ vertellen is al een hele stap. Eigenlijk ben je op dat moment al aan je probleem aan het werken. Bewustwording van je klachten is heel belangrijk op dat moment. Een eerste gesprek is daarom altijd verkennend. Wat brengt jou bij mij? Het is een brede inventarisatie van wie jij bent als persoon. Dat laten we vervolgens beiden even bezinken en de keer daarna gaan we écht aan de slag.

  Oplossingsgerichte therapie

  Ik probeer je te motiveren door positief te zijn. Je klachten gaan namelijk écht over. Nu voel je je zo, maar het wordt anders. Doordat je na elk gesprek naar huis gaat met een opdracht zul je merken dat de effecten daarvan zelfs sneller komen dan verwacht.

  Ik werk daarom heel oplossingsgericht. Stel dat we een paar gesprekken hebben gehad, wanneer ben je dan geholpen? We proberen een toekomstbeeld te creëren en gaan afbakenen wat je nou precies wil veranderen. Dat stimuleert.

  Tarief en Duur

  Een individuele afspraak bij Psycholoog Leiden – Sandra Bauwens kost € 95 en duurt 60 minuten. Voor relatietherapie betaal je €150 per sessie van 90 minuten. Wil je een afspraak afzeggen? Doe dit dan minstens 24 uur van tevoren zodat ik nog een andere cliënt kan inplannen, anders moet ik het in rekening brengen.

  Contact Psycholoog Leiden

  Wil je meer weten over psychologen in Leiden of een afspraak maken? Bel of mail naar Psycholoog Leiden ter attentie van Sandra Bauwens. Ik leer je graag kennen!

  Psycholoog Leiden – Over Sandra Bauwens

  Ik heb heel lang de wens gehad om psycholoog te worden. Dat was eigenlijk al vanaf de basisschool. Ik interesseerde me al vroeg in hoe de mens in elkaar zit en hoe je iemand kan helpen.

  Loopbaan

  Na de middelbare school heb ik Klinische en Gezondheidspsychologie gestudeerd. Daarna heb ik gewerkt op verschillende afdelingen van een psychiatrisch ziekenhuis, waar ik veel ervaring heb opgedaan met verschillende psychiatrische ziektebeelden. Sinds enkele jaren werk ik als psycholoog in mijn eigen praktijk, maar een paar maanden terug heb ik met een paar andere psychologen de handen ineen geslagen. Samen hebben we Therapeutencentrum Leiden opgericht. Hierdoor kan ik me veel meer ontwikkelen en doen waar ik goed in ben.

  Niet één methode bij Psycholoog Leiden

  Mijn collega’s zeggen bijvoorbeeld dat ik heel erg werk vanuit de client. Ik spreek jouw kracht aan en ga heel eclectisch te werk. Dat wil zeggen dat ik een probleem heel breed aanpak en niet vast zit aan één bepaalde methode. Ik bekijk bij Psycholoog Leiden per cliënt welke aanpak het best helpt.

  Zelf denk ik dat mijn kracht ligt in mijn analyserend vermogen. Daarnaast kan ik goed luisteren en werk ik ook wel met intuïtie. Intuïtief voel ik aan waar een lading zit bij iemand. Wat moeilijk is.

  Verschuiving

  Dat ik bij Psycholoog Leiden mensen kan helpen vind ik nog steeds een heel mooi aspect van het vak. Het is heel bijzonder dat je met praten een verschuiving in iemands wereld kan veroorzaken. Ik zie dat iemand geraakt wordt en dat er wat gebeurt.

  Contact Psycholoog Leiden

  Wil je meer weten over mij, mijn praktijk Psycholoog Leiden of een afspraak maken? Bel of mail naar Psycholoog Leiden ter attentie van Sandra Bauwens.

  Klachten

  • Angst
  • Burnout
  • Depressie
  • Negatief zelfbeeld
  • Rouw en verliesverwerking
  • Slaapproblemen
  • Trauma
  • Zingevingsvragen

  Behandelvormen

  • Coaching
  • Cognitieve gedragstherapie
  • Familieopstellingen
  • Mindfulness
  • Oplossingsgerichte therapie
  • Stressmanagement
  • Talen

   Engels

  Aangesloten bij

  Laatste cliëntervaring

  Sandra straalt rust uit, is begripvol en heeft een open houding. Ik heb het gevoel dat ik alles tegen haar kan zeggen en Sandra helpt mij om bij mijn eigen gevoel te blijven.

  - Marijke

  Cliënten over Sandra Bauwens

  Gemiddeld geven cliënten Sandra Bauwens:

 • Beoordeling: 4 uit 5. Op basis van 1 ervaring
 • Laatste cliëntervaring:

  Sandra straalt rust uit, is begripvol en heeft een open houding. Ik heb het gevoel dat ik alles tegen haar kan zeggen en Sandra helpt mij om bij mijn eigen gevoel te blijven.

  - Marijke

  Contact

  Praktijkadres

  Middelstegracht 131

  2312TV Leiden


  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.


  Sandra Bauwens
  Sandra Bauwens
  Psycholoog in Leiden
  • Beoordeling: 4 uit 5
   Op basis van 1 ervaring
  • Geen wachtlijst
  • Also in English
  • Snel op afspraak
  Bel: 085-4014720