Skip to content
Psyned

Hoi, ik ben Sandra Bauwens

Psycholoog in Leiden

Hoe zit de mens in elkaar en hoe kan je iemand helpen? Die vragen houden me al sinds de bassischool bezig. Na de middelbare school heb ik daarom Klinische- en Gezondheidspsychologie gestudeerd. Daarna heb ik gewerkt op verschillende afdelingen van een psychiatrisch ziekenhuis. Inmiddels heb ik als psycholoog mijn eigen praktijk en werk ik daarnaast samen met andere psychologen in Therapeutencentrum Leiden. Zo kan ik me nog meer ontwikkelen en doen waar ik goed in ben. Het blijft bijzonder dat ik door te praten een verschuiving in iemands wereld kan veroorzaken. Zien dat iemand wordt geraakt en dat er iets gebeurt, is de grootste beloning van mijn vak.

Ik spreek deze talen:

Nederlands
Engels Flagge

Cliënten beschrijven me als:

Analytisch

Cliëntgericht

Geïnteresseerd

Hoopvol

Toegankelijk

Wetenschappelijk

Je klachten gaan echt een keer over en je gaat je echt beter voelen.

Altijd een psycholoog - Psyned

Samen aan de slag

Voor het eerst je verhaal aan een buitenstaander vertellen is een hele stap. Eigenlijk ben je op dat moment al je probleem aan het verwerken. Het is een bewustwording van je klachten. We pakken onze kennismaking aan als een verkenning: wat brengt jou bij mij? Wie ben jij als persoon? Dat laten we bezinken, om de volgende sessie écht aan de slag te gaan.

Je zult merken dat ik een vertrouwensband met je opbouw, zodat je je durft open te stellen. Ik motiveer je door positief te zijn. Je klachten gaan namelijk echt een keer over en je gevoel wordt beter. Je gaat na elk gesprek met een opdracht naar huis, waardoor het effect nog sneller komt dat je had verwacht. Ik stem de aanpak precies op jouw behoeften af. En we richten ons op de oplossing: wanneer voel jij je geholpen? Daarom werken we ook aan toekomstbeeld en bakenen we af wat je precies wilt veranderen. Dat stimuleert.

Wat zeggen mijn cliënten?

In totaal geven mijn cliënten me 4.9 uit 5 sterren op basis van 24 ervaringen

Sandra laat je je op je gemak voelen en luisterd met interesse, warme vrouw.

Anoniem

Sandra heeft mij het meest geholpen door de juiste vragen te stellen op het juiste moment. Zij was voor mij een waardevol klankbord waardoor ik inzicht kreeg in de situatie en er beter op kon anticiperen.

Anoniem

Ik heb Sandra Bauwens ervaren als iemand die deskundig is en vertrouwen heeft in wat ze doet. Ik vond het doodeng om EMDR te gaan doen maar ze wist me gerust te stellen en een veilig kader te bieden. Ik ben zeer tevreden over hoe ze m ...

Meer lezen

Anoniem

Verplaatst zich in jouw situatie, heel fijn. Positief luisterend oor. Bedankt.

Anoniem

Ik voelde mij zeer snel op mijn gemak bij Sandra. Ze luisterde aandachtig en ik had altijd het idee dat zij bij een volgend gesprek nog heel goed wist waar we gebleven waren. Sandra tast mooi af welke richting een probleem nodig heeft....

Meer lezen

Anoniem

Sandra was an insightful listener, respectful and very thorough in her treatment plan

Anoniem

Sandra is een ontzettend fijne therapeut. Er was een fijne band waarin vertrouwen centraal stond.

Anoniem

"Sandra heeft mij ontzettend goed geholpen om weer goed naar mijn gevoel te luisteren en hier ook naar te handelen."

Anoniem

"Sandra Bauwens is heel begripvol, deskundig en herkent de pijnpunten. Staat open voor eigen inbreng. Zeer prettige behandelaar."

Anoniem

"Sandra heeft ervoor gezorgd dat wij niet uit elkaar zijn gegaan. We hebben meer verbinding met elkaar dan ooit. We zijn jou erg dankbaar voor de waardevolle gesprekken en kunnen jou bij relatieproblemen zeker aanraden."

Anoniem

"Sandra heeft me leren inzien om meer tijd voor mezelf te pakken en meer aan mezelf te denken. Ik durf ook vaker NEE te zeggen."

Anoniem

"Sandra is een fijne behandelaar. Er was gelijk een klik waardoor ik mij op mijn gemak voelde en makkelijk mijn probleem kon delen."

Anoniem

"Sandra gaf mij direct het gevoel dat ik er mag zijn. Ze is open en duidelijk. We hebben constructief samengewerkt en mijn problemen aangepakt."

Anoniem

"Ik had een negatieve kijk op het hele leven, was assertief gezien heel zwak. Beide zijn als sneeuw voor de verdwenen."

Anoniem

"Sandra heeft me enorm geholpen met stressgevoelens."

Anoniem

Mijn man en ik zaten even op dood spoor. Door de therapie bij Sandra zijn we vlot getrokken en hebben opnieuw voor elkaar gekozen. Ze heeft een heel goede manier om problemen te ontwarren en laat beide partijen goed naar voren komen.

Anoniem

"Sandra vind ik een fijn mens en prettige gesprekspartner. Ze voelde goed aan wat ik nodig had en was een belangrijke steun toen ik erg kwetsbaar was. Ik heb veel geleerd over mezelf en mede dankzij haar begeleiding heb ik minder last ...

Meer lezen

Anoniem

Heldere nuchtere kijk op problematiek zonder zweverig te worden. Duidelijk concreet helder en oplossingsgericht gaat ze te werk.

Anoniem

Sandra is erg goed in haar werk en we waren erg blij met haar hulp

Anoniem

Ik werd heel serieus genomen zonder een kinderlijke benadering.

Anoniem

Ik kan de lessen die ik geleerd heb toepassen, zowel in mijn relatie als dagelijks leven en werk

Anoniem

Prettig bij de behandeling vond ik de rust, de wijze van vragen stellen waardoor je overzicht houdt en de humor tussendoor.

Anoniem

Direct, goed luisterend, denkend in oplossingen.

Anoniem

Sandra straalt rust uit, is begripvol en heeft een open houding. Ik heb het gevoel dat ik alles tegen haar kan zeggen en Sandra helpt mij om bij mijn eigen gevoel te blijven.

Marijke

Ik kan je hiermee helpen:

Aanpassingsproblematiek

ADHD

Angst

Autisme

Body Dysmorphic Disorder

Burn-out

Chronische pijn

Mijn behandelvormen:

Coaching

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

EFT Relatietherapie

EMDR

Familieopstellingen

Mindfulness

Online therapie

Oplossingsgerichte therapie

Ouderbegeleiding

Positieve psychologie

Relatietherapie

Scheidingsbegeleiding

Schematherapie

Aangesloten bij:

Psyned

NIP

Contactgegevens

Middelstegracht 131
2312TV Leiden

Past Sandra bij mij?

We vinden het belangrijk dat je snel de juiste hulp krijgt. Daarom besteden wij er veel aandacht aan om jou te koppelen aan een psycholoog die bij je past.

 1. 1

  Plan jouw gratis adviesgesprek

  Een behandeling begint met een persoonlijk gesprek van ± 15 minuten met ons psychologisch verwijsteam. Dezelfde dag nog, als je wilt.

 2. 2

  Krijg persoonlijk advies

  In het adviesgesprek luisteren we naar jouw verhaal en hulpvraag. We bespreken jouw voorkeuren, er is ruimte voor (praktische) vragen en we adviseren welke psycholoog jou goed en snel kan helpen.

 3. 3

  Start behandeling

  Wil je direct aan de slag? Wij beheren de agenda's van onze psychologen en kunnen meteen je eerste afspraak inplannen. Meestal kan je al binnen een week terecht. Dat lucht op!

Veelgestelde vragen

Wanneer ga je naar een psycholoog?

Wil je meer grip op je leven? Wil je je lichter, sterker en veerkrachtiger voelen? Een psycholoog kan je helpen om wat je in de weg zit aan te pakken en weer lekker in je vel te zitten. Leer beter omgaan met tegenslagen, reken af met psychische klachten en laat kleine hindernissen op je pad geen grote problemen worden.

Als jij voelt dat je ergens tegenaan loopt en er zelf niet uitkomt, is dat reden genoeg om hulp te zoeken. Je hoeft niet te wachten totdat het zo erg is dat je instort. Juist niet. Wij zeggen altijd: je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. Bij goed voor jezelf zorgen hoort – naast bijvoorbeeld sporten en een bezoek aan de tandarts – ook aandacht hebben voor je mentale gezondheid. Lees verder

Waarom een psycholoog via Psyned?

Via ons krijg je direct de juiste hulp van een psycholoog die bij je past. Je hoeft niet te wachten of eerst langs de huisarts voor een verwijsbrief. Soms is de stap om hulp te vragen al groot genoeg, dus wij vinden het belangrijk dat we het voor jou zo makkelijk mogelijk maken.

Zodra je de eerste stap zet, willen we dat jij je op je gemak voelt. We spreken je graag altijd even persoonlijk om je goed te kunnen koppelen aan een van onze 300+ erkende psychologen, omdat die match belangrijk is voor het succes van je behandeling.

Meestal kan je al binnen een week terecht bij een psycholoog. Online of bij jou in de buurt. Want wij weten: hoe eerder je hulp krijgt, hoe sneller en beter je vaak geholpen bent.

Hoe snel kan ik terecht voor een afspraak?

Heel snel, dat is waarin wij ons onderscheiden. Hoe eerder je hulp krijgt, hoe sneller en beter je vaak geholpen bent. Daarom kan je vaak nog voor dezelfde (werk)dag een gratis adviesgesprek inplannen en meestal kan je al binnen een week starten bij de psycholoog.

De ene psycholoog is eerder beschikbaar dan de ander. Aan de hand van jouw verhaal kunnen we je tijdens het adviesgesprek koppelen aan een psycholoog die jou goed en snel kan helpen. Zonder wachtlijst en verwijsbrief.

Wat kost een psycholoog?

De kosten van een afspraak bij een psycholoog kunnen verschillen per therapievorm en duur van de afspraak. Op deze pagina vind je een overzicht van alle tarieven en we leggen uit hoe je jouw behandeling eventueel vergoed kan krijgen. Lees verder

Wat is Psyned's Klikgarantie?

Ondanks dat we je met zorg en aandacht matchen, kan het zijn dat je geen klik voelt met je psycholoog. We weten dat vertrouwen de basis is voor een goede behandeling en daarom bieden wij Klikgarantie. Ervaar jij toch niet de klik met je psycholoog die nodig is voor een goede behandeling? Dan helpen wij jou bij het vinden van een psycholoog die wel bij jou past en betalen wij het intakegesprek bij de nieuwe psycholoog. Neem hiervoor contact met ons op.

Hoe werkt vergoeding via je werkgever?

Steeds meer werkgevers investeren in mentaal fitte medewerkers en betalen voor psychische hulp. Want als jij niet lekker in je vel zit – of dit nou door je werk komt of niet – heeft dat invloed op jouw werk. Mentaal fitte medewerkers hebben vaak meer plezier in hun werk, verzuimen minder en zijn een stuk productiever. Je werkgever heeft er dus net zoveel voordeel bij dat jij je goed voelt als jijzelf. Werkgevers omarmen dan ook vaker hun verantwoordelijkheid om goed voor hun medewerkers te zorgen. Grote kans dat jouw werkgever al met ons samenwerkt of wil samenwerken. Lees verder

Hoe vind ik een passende psycholoog?

In het gratis adviesgesprek bespreken we jouw klachten en hulpvraag. Ons psychologisch verwijsteam luistert, beantwoordt (praktische) vragen, geeft advies en kan je direct koppelen aan een van onze erkende psychologen. Past jouw vraag niet bij Psyned, dan denken we graag met je mee over alternatieven. We letten altijd op jouw persoonlijke situatie en voorkeuren, omdat we weten dat een goede match met de psycholoog belangrijk is voor het succes van de behandeling. Je kan het adviesgesprek voorbereiden door alvast over de volgende vragen na te denken:

Wat speelt er bij jou? Wat zijn je klachten? Hoe voel jij je? En hoe wil jij je weer voelen? Lees verder

Hoe ziet een behandeling eruit?

Onze psychologen kiezen bewust voor de beste persoonlijke zorg. Zij bieden maatwerk behandelingen vanuit hun passie voor het vak: om jou écht te helpen. Iedere behandelaar bepaalt dus zelf hoe het behandelplan en de begeleiding eruitziet, passend bij jouw hulpvraag. Samen bespreken jullie dit persoonlijke behandelplan met jouw doelen voor de behandeling en hoe jullie die willen bereiken. Aan de hand hiervan kan je een inschatting maken hoeveel sessies je nodig hebt. Lees verder

Waar wacht je op?

Krijg direct de juiste hulp. Bel 085-4014720 (maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.00 uur) of plan hier je adviesgesprek: