Skip to content
Psyned

Hoi, ik ben Margreeth van den Toorn

Psycholoog in Renkum

Als docent tekenen kwam ik erachter dat mensen tijdens het creëren gemakkelijker en met meer bewustzijn over zichzelf praten dan daarbuiten. Ik was altijd al geïnteresseerd in psychologie en ben me toen gaan ontwikkelen als kunstzinnig therapeut en counselor. En dat doe ik nu al bijna 20 jaar met veel liefde.

In mijn therapie werk ik met creatieve- en traditionele methoden om cliënten te helpen. Ik ben optimistisch en geloof dat je veel kunt bereiken met psychologie. Mijn therapie helpt je te reflecteren en verandering te brengen in je gedrag. Mensen ondersteunen in hun proces geeft me enorm veel voldoening.

Ik spreek deze talen:

Nederlands
Duits Flagge
Engels Flagge

Cliënten beschrijven me als:

Geduldig

Empathisch

Goed luisteren

Inzicht gevend

Open

Soms is het lastig om jezelf voorop te zetten. Dit is de eerste stap om erachter te komen wat waardevol is en hoe je je leven wilt leiden.

Altijd een psycholoog - Psyned

Samen aan de slag

Vanuit mijn achtergrond als creatief therapeut kan ik tekenen, schilderen en boetseren als ‘ingang’ gebruiken. Door te creëren kun je meer inzicht krijgen in je innerlijke leven doordat je deze met behulp van creativiteit naar de buitenwereld brengt. Deze manier van werken is bewezen effectief wanneer je het moeilijk vindt om over je gevoelens te praten, niet bij je gevoelens kunt komen of emotioneel uit balans bent. Ook bij hechtingsproblematiek of persoonlijkheidsstoornissen is een creatieve aanpak zeer behulpzaam. Maar ook mensen die geen creatieve therapie willen kan ik helpen. Therapievormen waarbij we alleen met elkaar in gesprek gaan, geef ik ook met alle liefde.

Om ervoor te zorgen dat we nog de goede kant opgaan, check ik regelmatig bij je in of we nog met de juiste dingen bezig zijn: werken we nog toe naar een oplossing voor jouw problemen en werken we aan de hulpvraag waarvoor je bent gekomen? Het gaat uiteindelijk om jouw geluk en jouw leven. Jij bepaalt de richting en het tempo!

Wat zeggen mijn cliënten?

In totaal geven mijn cliënten me 4.9 uit 5 sterren op basis van 8 ervaringen

"Margreeth is een fijne therapeute die veel praktische dingen kan inzetten. Dit is erg helpend i.p.v. alleen maar een praatsessie. Ik heb inzichten en acceptatie gekregen en kan weer verder. Ook fijn kennisgemaakt te hebben met EMDR en...

Meer lezen

Anoniem

"Margreeth is een ontzettend fijne therapeut. Ik zat in een negatieve spiraal van weinig zelfvertrouwen en mezelf kwijtraken in mijn relatie. Samen met Margreeth heb ik een traject doorlopen aan de hand van een boek. Elke week kreeg ik...

Meer lezen

Anoniem

"Dankzij Margreeth heb ik minder angst om afgewezen te worden door mijn dochter."

Anoniem

"Mooie inzichten. Margreet heeft veel kennis en is rustig en kundig."

Anoniem

Laagdrempelig en begrijpelijk.

Anoniem

Margreeth is zeer betrokken en betrouwbaar. Ik had mij geen betere therapeute kunnen voorstellen.

Lilian

"Margreeth vertrouw ik volledig. Er zijn dingen die ik alleen aan haar vertel, omdat ik weet dat het bij haar veilig is."

Eva

"Margreeth gaf op een betrouwbare, open en zorgvuldige manier inzicht in mijn problemen zodat ik ze vervolgens met haar begeleiding kon aanpakken en oplossen."

Alie

Ik kan je hiermee helpen:

Aanpassingsproblematiek

Agressie

Angst

Body Dysmorphic Disorder

Burn-out

Chronische pijn

Chronische vermoeidheid

Mijn behandelvormen:

ACT (Acceptance and Commitment Therapy)

Coaching

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

COMET

EFT Relatietherapie

EMDR

Familieopstellingen

Hartcoherentie

Hypnotherapie

Loopbaanadvisering

Medische psychologie

Mentalization Based Treatment (MBT)

Mindfulness

Online therapie

Oplossingsgerichte therapie

Ouderbegeleiding

Positieve psychologie

Psychodynamische therapie

Rationeel Emotieve Therapie (RET)

Relatietherapie

Scheidingsbegeleiding

Schematherapie

Systeemtherapie

Aangesloten bij:

Psyned

ABVC

EFT

REGISTERNIP

NVPA

NVVS

RBCZ

Contactgegevens

Telefoonweg 79
6871NJ Renkum

Past Margreeth bij mij?

We vinden het belangrijk dat je snel de juiste hulp krijgt. Daarom besteden wij er veel aandacht aan om jou te koppelen aan een psycholoog die bij je past.

 1. 1

  Plan jouw gratis adviesgesprek

  Een behandeling begint met een persoonlijk gesprek van ± 15 minuten met ons psychologisch verwijsteam. Dezelfde dag nog, als je wilt.

 2. 2

  Krijg persoonlijk advies

  In het adviesgesprek luisteren we naar jouw verhaal en hulpvraag. We bespreken jouw voorkeuren, er is ruimte voor (praktische) vragen en we adviseren welke psycholoog jou goed en snel kan helpen.

 3. 3

  Start behandeling

  Wil je direct aan de slag? Wij beheren de agenda's van onze psychologen en kunnen meteen je eerste afspraak inplannen. Meestal kan je al binnen een week terecht. Dat lucht op!

Veelgestelde vragen

Wanneer ga je naar een psycholoog?

Wil je meer grip op je leven? Wil je je lichter, sterker en veerkrachtiger voelen? Een psycholoog kan je helpen om wat je in de weg zit aan te pakken en weer lekker in je vel te zitten. Leer beter omgaan met tegenslagen, reken af met psychische klachten en laat kleine hindernissen op je pad geen grote problemen worden.

Als jij voelt dat je ergens tegenaan loopt en er zelf niet uitkomt, is dat reden genoeg om hulp te zoeken. Je hoeft niet te wachten totdat het zo erg is dat je instort. Juist niet. Wij zeggen altijd: je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. Bij goed voor jezelf zorgen hoort – naast bijvoorbeeld sporten en een bezoek aan de tandarts – ook aandacht hebben voor je mentale gezondheid. Lees verder

Waarom een psycholoog via Psyned?

Via ons krijg je direct de juiste hulp van een psycholoog die bij je past. Je hoeft niet te wachten of eerst langs de huisarts voor een verwijsbrief. Soms is de stap om hulp te vragen al groot genoeg, dus wij vinden het belangrijk dat we het voor jou zo makkelijk mogelijk maken.

Zodra je de eerste stap zet, willen we dat jij je op je gemak voelt. We spreken je graag altijd even persoonlijk om je goed te kunnen koppelen aan een van onze 300+ erkende psychologen, omdat die match belangrijk is voor het succes van je behandeling.

Meestal kan je al binnen een week terecht bij een psycholoog. Online of bij jou in de buurt. Want wij weten: hoe eerder je hulp krijgt, hoe sneller en beter je vaak geholpen bent.

Hoe snel kan ik terecht voor een afspraak?

Heel snel, dat is waarin wij ons onderscheiden. Hoe eerder je hulp krijgt, hoe sneller en beter je vaak geholpen bent. Daarom kan je vaak nog voor dezelfde (werk)dag een gratis adviesgesprek inplannen en meestal kan je al binnen een week starten bij de psycholoog.

De ene psycholoog is eerder beschikbaar dan de ander. Aan de hand van jouw verhaal kunnen we je tijdens het adviesgesprek koppelen aan een psycholoog die jou goed en snel kan helpen. Zonder wachtlijst en verwijsbrief.

Wat kost een psycholoog?

De kosten van een afspraak bij een psycholoog kunnen verschillen per therapievorm en duur van de afspraak. Op deze pagina vind je een overzicht van alle tarieven en we leggen uit hoe je jouw behandeling eventueel vergoed kan krijgen. Lees verder

Wat is Psyned's Klikgarantie?

Ondanks dat we je met zorg en aandacht matchen, kan het zijn dat je geen klik voelt met je psycholoog. We weten dat vertrouwen de basis is voor een goede behandeling en daarom bieden wij Klikgarantie. Ervaar jij toch niet de klik met je psycholoog die nodig is voor een goede behandeling? Dan helpen wij jou bij het vinden van een psycholoog die wel bij jou past en betalen wij het intakegesprek bij de nieuwe psycholoog. Neem hiervoor contact met ons op.

Hoe werkt vergoeding via je werkgever?

Steeds meer werkgevers investeren in mentaal fitte medewerkers en betalen voor psychische hulp. Want als jij niet lekker in je vel zit – of dit nou door je werk komt of niet – heeft dat invloed op jouw werk. Mentaal fitte medewerkers hebben vaak meer plezier in hun werk, verzuimen minder en zijn een stuk productiever. Je werkgever heeft er dus net zoveel voordeel bij dat jij je goed voelt als jijzelf. Werkgevers omarmen dan ook vaker hun verantwoordelijkheid om goed voor hun medewerkers te zorgen. Grote kans dat jouw werkgever al met ons samenwerkt of wil samenwerken. Lees verder

Hoe vind ik een passende psycholoog?

In het gratis adviesgesprek bespreken we jouw klachten en hulpvraag. Ons psychologisch verwijsteam luistert, beantwoordt (praktische) vragen, geeft advies en kan je direct koppelen aan een van onze erkende psychologen. Past jouw vraag niet bij Psyned, dan denken we graag met je mee over alternatieven. We letten altijd op jouw persoonlijke situatie en voorkeuren, omdat we weten dat een goede match met de psycholoog belangrijk is voor het succes van de behandeling. Je kan het adviesgesprek voorbereiden door alvast over de volgende vragen na te denken:

Wat speelt er bij jou? Wat zijn je klachten? Hoe voel jij je? En hoe wil jij je weer voelen? Lees verder

Hoe ziet een behandeling eruit?

Onze psychologen kiezen bewust voor de beste persoonlijke zorg. Zij bieden maatwerk behandelingen vanuit hun passie voor het vak: om jou écht te helpen. Iedere behandelaar bepaalt dus zelf hoe het behandelplan en de begeleiding eruitziet, passend bij jouw hulpvraag. Samen bespreken jullie dit persoonlijke behandelplan met jouw doelen voor de behandeling en hoe jullie die willen bereiken. Aan de hand hiervan kan je een inschatting maken hoeveel sessies je nodig hebt. Lees verder

Waar wacht je op?

Krijg direct de juiste hulp. Bel 085-4014720 (maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.00 uur) of plan hier je adviesgesprek: