Hulp bij Depressie
Maak kennis met onze behandelaar.

Depressie

Iedereen kent dagen waarop je minder goed in je vel zit. Je voelt je moe en lusteloos en hebt nergens zin in. Maar je weet ook, morgen is er weer een dag. En de volgende dag voel je je ook een stuk beter.

Maar soms gebeurt het dat ook de dag erna somber en grauw is. Net als de dag daarna, en de dag daarna. Hoe langer het duurt, hoe uitzichtlozer het wordt. Goedbedoelde, positieve woorden van je omgeving helpen niet. Je lijkt er niet meer uit te komen. Niet op eigen kracht tenminste. Mogelijk heb je last van een depressie.

Hoe herken je een depressie?
Een depressie kenmerkt zich door de volgende klachten:

  • Verschil in stemming
  • Emotionele uitbarstingen
  • Minder plezier en interesse
  • Lichamelijke klachten zoals slaapproblemen, verminderde eetlust, spierpijn, hoofdpijn en buikpijn
  • Aanwezige spanningen, zowel psychisch als lichamelijk. Hierbij kunnen ook geheugen- en concentratieproblemen optreden.
  • Werkgerelateerde problematiek

Als je een of meer van deze klachten herkent doe je er goed aan contact op te nemen met een psycholoog bij jou in de buurt, zodat deze met jou kan onderzoeken wat er speelt. Om te beginnen zou je een online test kunnen doen, zodat je vast een indicatie krijgt van wat er mogelijk aan de hand is. Dit is echter slechts een indicatie, de psycholoog kan een concrete diagnose stellen.

Wat kan een psycholoog voor je betekenen?
Een psycholoog kan je inzicht geven in je klachten. Vaak wordt het als heel waardevol ervaren om te weten wat er precies aan de hand is. Vervolgens leer je op een constructievere manier om te gaan met het leven. Hiervoor wordt onder andere Cognitieve Gedragstherapie gebruikt. Je leert onderscheid te maken tussen belangrijke en onbelangrijke problemen, positieve doelen te stellen, om te gaan met stress, je gedrag af te stemmen op de omstandigheden en je thuis te voelen in relaties.

Neem contact op
Heb je klachten die mogelijk duiden op een depressie? Bel dan naar 085 - 4014720. De praktijkassistent van Psyned kan je adviseren en desgewenst meteen een afspraak maken met een psycholoog bij jou in de buurt.

Ons advies is om niet te lang met klachten die wijzen op een depressie rond te blijven lopen, hoe langer je klachten aanhouden hoe erger ze worden!