Skip to content
Psyned

Hoi, ik ben Ariane Sprengers

Gestalttherapeut in Rijsbergen

Ik was 30 jaar toen ik in een persoonlijke crisis terechtkwam en tegenover een therapeut zat. Al na een paar sessies dacht ik: ik wil heel graag jouw werk doen. Ik werkte op dat moment in de verpleging en was dus wel gewend mensen te ondersteunen, maar dit was een totaal andere manier van hulp verlenen.

Tijdens een 5-jarige opleiding liet ik me omscholen tot Gestalttherapeut, naast mijn baan en als moeder van drie kindjes. Ik heb in die periode ook ontzettend veel over mezelf geleerd. Mijn kracht als therapeut is dat ik ook als mens zichtbaar ben. Ik vertel soms over mijn eigen leven, daar kan ik veel uit putten. Naast mijn werk ben ik graag in de natuur, luister ik muziek, ga ik naar een festivalletje en nodig ik graag familie en vrienden uit voor een etentje en goed glas wijn. Ik vier het leven graag met de mensen om mij heen.

Ik spreek deze talen:

Nederlands

Cliënten beschrijven me als:

Open

Persoonlijk

Vriendelijk

Er is moed voor nodig om hulp te zoeken. De makkelijkste oplossing is tenslotte dat je heel hard wegloopt voor je problemen

Altijd een psycholoog - Psyned

Samen aan de slag

Ik help je graag als je in je werk of privé vastloopt. Dat kan zijn als je niet lekker in je vel zit, angsten hebt, worstelt met depressieve gevoelens, trauma of verlies, maar ook als je zingevingsvragen hebt. Therapie is iets kwetsbaars. Voor mij is het daarom belangrijk jij je bij mij op je gemak voelt.

Tijdens het eerste gesprek maken we daarom uitgebreid kennis met elkaar. Ik help je om je hulpvraag te formuleren. Waar wil je naartoe, waar zit de pijn? Ik doe dat niet door te graven in het verleden, maar werk juist heel erg vanuit het nu. Je wordt je bewust van je gedachten en overtuigingen, en hoe dat effect heeft op je lichaam. Als je je probleem durft aan te kijken, zul je ervaren dat je beperkingen juist cadeautjes zijn.

Wat zeggen mijn cliënten?

In totaal geven mijn cliënten me 4.8 uit 5 sterren op basis van 9 ervaringen

Ik was even de 'weg' kwijt in het leven. Ariane heeft mij handvaten gegeven om verder te kunnen en mij weer op het juiste 'pad' geholpen.

Anoniem

Assertieve gedrag verbeteren, is gedeeltelijk gelukt. Nu verder met hypno therapie.

Anoniem

Heb veel aan Ariane gehad, Ze is een rustige dame, oprecht geïnteresseerd en deskundig, heeft veel geholpen.

Anoniem

"Ariane is een hele fijne en warme vrouw. De locatie is ook fijn. Een prettige plek om te zijn."

Anoniem

"Ariane is vertrouwelijk, heel behulpzaam en ik voel me helemaal op haar gemak bij haar. Ze stelt de juiste vragen waardoor je over de dingen goed gaat nadenken."

Anoniem

Ariane is super je voelt je snel op je gemak bij haar en pakt het probleem goed aan hoe er mee om te gaan.

Anoniem

Ariane heb ik ervaren als een zeer sensitieve therapeut/coach, die uitgaat van de kracht van mensen en hun omgeving. Zij kan op een verbindende wijze confronteren, waardoor zij beweging uitlokt. Een fijn mens om te ontmoeten.

Yvonne, 35 ( vastgelopen prive/werk)

Dankzij lichaamsgerichte therapie heb ik leren luisteren naar mijn gevoel, naar wat klopt voor mij. Niet eenvoudig na lang gestuurd te zijn door alleen mijn verstand! Ariane’s professionele en compassievolle begeleiding zorgt ervoor ...

Meer lezen

Mark, 43 (Burnout)

Ariane heeft ons de mogelijkheid geboden om een open en veilige setting te creëren waarin we ons kwetsbaar konden op stellen. Het bleek een doorbraak voor een verdieping in onze relatie. Een dankbaar echtpaar.

Echtpaar Pietersen (relatieproblematiek)

Ik kan je hiermee helpen:

Aanpassingsproblematiek

ADHD

Agressie

Angst

Burn-out

Chronische pijn

Chronische vermoeidheid

Mijn behandelvormen:

ACT (Acceptance and Commitment Therapy)

Coaching

EFT Relatietherapie

Familieopstellingen

IBCT relatietherapie

Interpersoonlijke therapie (IPT)

Kanker, begeleiding bij

Loopbaanadvisering

Mindfulness

Online therapie

Oplossingsgerichte therapie

Ouderbegeleiding

Positieve psychologie

Provocatieve coaching

Psychodynamische therapie

Psychomotorische therapie (PMT)

Relatietherapie

Scheidingsbegeleiding

Schematherapie

Stervensbegeleiding

Systeemtherapie

Aangesloten bij:

Psyned

EAGT

NVAGT

RBCZ

Vereniging voor Mindfulness

Contactgegevens

Hazeldonksestraat 8
4891PT Rijsbergen

Past Ariane bij mij?

We vinden het belangrijk dat je snel de juiste hulp krijgt. Daarom besteden wij er veel aandacht aan om jou te koppelen aan een psycholoog die bij je past.

 1. 1

  Plan jouw gratis adviesgesprek

  Een behandeling begint met een persoonlijk gesprek van ± 15 minuten met ons psychologisch verwijsteam. Dezelfde dag nog, als je wilt.

 2. 2

  Krijg persoonlijk advies

  In het adviesgesprek luisteren we naar jouw verhaal en hulpvraag. We bespreken jouw voorkeuren, er is ruimte voor (praktische) vragen en we adviseren welke psycholoog jou goed en snel kan helpen.

 3. 3

  Start behandeling

  Wil je direct aan de slag? Wij beheren de agenda's van onze psychologen en kunnen meteen je eerste afspraak inplannen. Meestal kan je al binnen een week terecht. Dat lucht op!

Veelgestelde vragen

Wanneer ga je naar een psycholoog?

Wil je meer grip op je leven? Wil je je lichter, sterker en veerkrachtiger voelen? Een psycholoog kan je helpen om wat je in de weg zit aan te pakken en weer lekker in je vel te zitten. Leer beter omgaan met tegenslagen, reken af met psychische klachten en laat kleine hindernissen op je pad geen grote problemen worden.

Als jij voelt dat je ergens tegenaan loopt en er zelf niet uitkomt, is dat reden genoeg om hulp te zoeken. Je hoeft niet te wachten totdat het zo erg is dat je instort. Juist niet. Wij zeggen altijd: je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. Bij goed voor jezelf zorgen hoort – naast bijvoorbeeld sporten en een bezoek aan de tandarts – ook aandacht hebben voor je mentale gezondheid. Lees verder

Waarom een psycholoog via Psyned?

Via ons krijg je direct de juiste hulp van een psycholoog die bij je past. Je hoeft niet te wachten of eerst langs de huisarts voor een verwijsbrief. Soms is de stap om hulp te vragen al groot genoeg, dus wij vinden het belangrijk dat we het voor jou zo makkelijk mogelijk maken.

Zodra je de eerste stap zet, willen we dat jij je op je gemak voelt. We spreken je graag altijd even persoonlijk om je goed te kunnen koppelen aan een van onze 300+ erkende psychologen, omdat die match belangrijk is voor het succes van je behandeling.

Meestal kan je al binnen een week terecht bij een psycholoog. Online of bij jou in de buurt. Want wij weten: hoe eerder je hulp krijgt, hoe sneller en beter je vaak geholpen bent.

Hoe snel kan ik terecht voor een afspraak?

Heel snel, dat is waarin wij ons onderscheiden. Hoe eerder je hulp krijgt, hoe sneller en beter je vaak geholpen bent. Daarom kan je vaak nog voor dezelfde (werk)dag een gratis adviesgesprek inplannen en meestal kan je al binnen een week starten bij de psycholoog.

De ene psycholoog is eerder beschikbaar dan de ander. Aan de hand van jouw verhaal kunnen we je tijdens het adviesgesprek koppelen aan een psycholoog die jou goed en snel kan helpen. Zonder wachtlijst en verwijsbrief.

Wat kost een psycholoog?

De kosten van een afspraak bij een psycholoog kunnen verschillen per therapievorm en duur van de afspraak. Op deze pagina vind je een overzicht van alle tarieven en we leggen uit hoe je jouw behandeling eventueel vergoed kan krijgen. Lees verder

Wat is Psyned's Klikgarantie?

Ondanks dat we je met zorg en aandacht matchen, kan het zijn dat je geen klik voelt met je psycholoog. We weten dat vertrouwen de basis is voor een goede behandeling en daarom bieden wij Klikgarantie. Ervaar jij toch niet de klik met je psycholoog die nodig is voor een goede behandeling? Dan helpen wij jou bij het vinden van een psycholoog die wel bij jou past en betalen wij het intakegesprek bij de nieuwe psycholoog. Neem hiervoor contact met ons op.

Hoe werkt vergoeding via je werkgever?

Steeds meer werkgevers investeren in mentaal fitte medewerkers en betalen voor psychische hulp. Want als jij niet lekker in je vel zit – of dit nou door je werk komt of niet – heeft dat invloed op jouw werk. Mentaal fitte medewerkers hebben vaak meer plezier in hun werk, verzuimen minder en zijn een stuk productiever. Je werkgever heeft er dus net zoveel voordeel bij dat jij je goed voelt als jijzelf. Werkgevers omarmen dan ook vaker hun verantwoordelijkheid om goed voor hun medewerkers te zorgen. Grote kans dat jouw werkgever al met ons samenwerkt of wil samenwerken. Lees verder

Hoe vind ik een passende psycholoog?

In het gratis adviesgesprek bespreken we jouw klachten en hulpvraag. Ons psychologisch verwijsteam luistert, beantwoordt (praktische) vragen, geeft advies en kan je direct koppelen aan een van onze erkende psychologen. Past jouw vraag niet bij Psyned, dan denken we graag met je mee over alternatieven. We letten altijd op jouw persoonlijke situatie en voorkeuren, omdat we weten dat een goede match met de psycholoog belangrijk is voor het succes van de behandeling. Je kan het adviesgesprek voorbereiden door alvast over de volgende vragen na te denken:

Wat speelt er bij jou? Wat zijn je klachten? Hoe voel jij je? En hoe wil jij je weer voelen? Lees verder

Hoe ziet een behandeling eruit?

Onze psychologen kiezen bewust voor de beste persoonlijke zorg. Zij bieden maatwerk behandelingen vanuit hun passie voor het vak: om jou écht te helpen. Iedere behandelaar bepaalt dus zelf hoe het behandelplan en de begeleiding eruitziet, passend bij jouw hulpvraag. Samen bespreken jullie dit persoonlijke behandelplan met jouw doelen voor de behandeling en hoe jullie die willen bereiken. Aan de hand hiervan kan je een inschatting maken hoeveel sessies je nodig hebt. Lees verder

Waar wacht je op?

Krijg direct de juiste hulp. Bel 085-4014720 (maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.00 uur) of plan hier je adviesgesprek: