Skip to content
Psyned

Hoi, ik ben Anouk van der Voorden

Psycholoog in Roosendaal

De relatie tussen een partners vormt een belangrijke basis. Op dit fundament berusten vaak vele andere relaties met ouders, kinderen, kleinkinderen, familie, vrienden en kennissen. Daarom is het voor mij zo belangrijk dat deze basis stevig is. Het geeft mij dan ook een goed gevoel als ik kan bijdragen aan het goed houden of verstevigen van deze basis.

Eigen praktijk

Ik ben 3 jaar geleden voor mezelf begonnen om zo een goede balans te kunnen vinden tussen werk en privé. Omdat ik voor mezelf werk kan ik heel flexibel zijn naar cliënten en kan ik veel meer maatwerk leveren. Naast het bieden van therapie aan koppels, bied ik ook individuele relatietherapie aan. Dit kan prettig zijn als je partner bijvoorbeeld niet open staat voor gesprekken of wanneer je iets wilt bespreken zonder je partner erbij.

Ik spreek deze talen:

Nederlands
Engels Flagge
profielfoto

Altijd een psycholoog - Psyned

Samen aan de slag

In de therapie is het belangrijk dat jullie het patroon in de relatie leren herkennen: dat jullie gaan snappen hoe je die negatieve spiraal kan voorkomen. Hoe meer bedreven jullie hierin raken, hoe sneller jullie de moeilijke momenten kunnen overwinnen.

De kennismaking

Het intakegesprek is vooral bedoeld om kennis te maken en om te kijken of er een ‘klik’ is. Het is namelijk belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt. Daarnaast gebruiken we het kennismakingsgesprek om helder te krijgen waar jullie tegenaan lopen. Wanneer jullie beide een prettig gevoel hebben bij het gesprek, plannen we een vervolggesprek in.

Onze gesprekken

Tijdens partnerrelatietherapie wordt inzicht gegeven in vastgeroeste patronen en interacties tussen de jullie. Dit doen we door conflictpunten en ingesleten negatieve gedragspatronen binnen de relatie te doorgronden. De therapie maakt elk van jullie bewust van zijn of haar gedrag en de gevolgen hiervan. Hierbij besteden we aandacht aan het leren herkennen van elkaars emoties, goede communicatie, eigen verantwoordelijkheid, acceptatie en respect. Dit kan de basis zijn voor een hernieuwde relatie waarin jullie balans hersteld wordt. We werken toe naar hernieuwde wederzijdse emotionele betrokkenheid, vertrouwen, geborgenheid, intimiteit en gehechtheid.

Soms kan het zinvol zijn om één of meerdere gesprekken op individuele basis te voeren. Uiteraard gebeurt dit alleen met jullie toestemming en ook alleen wanneer dit iets bijdraagt aan de behandeling. Het uitgangspunt blijft om de gesprekken zoveel mogelijk met jullie samen te voeren.

Wat zeggen mijn cliënten?

In totaal geven mijn cliënten me 4.3 uit 5 sterren op basis van 3 ervaringen

Ik kan je hiermee helpen:

Relatieproblemen (individueel)

Mijn behandelvormen:

Betrekken van naasten

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

COMET

EFT Relatietherapie

Online therapie

Relatietherapie

Systeemtherapie

Aangesloten bij:

Psyned

REGISTERNIP

Contactgegevens

Kroevenlaan 31
4707 BJ Roosendaal

Past Anouk bij mij?

We vinden het belangrijk dat je snel de juiste hulp krijgt. Daarom besteden wij er veel aandacht aan om jou te koppelen aan een psycholoog die bij je past.

 1. 1

  Plan jouw gratis adviesgesprek

  Een behandeling begint met een persoonlijk gesprek van ± 15 minuten met ons psychologisch verwijsteam. Dezelfde dag nog, als je wilt.

 2. 2

  Krijg persoonlijk advies

  In het adviesgesprek luisteren we naar jouw verhaal en hulpvraag. We bespreken jouw voorkeuren, er is ruimte voor (praktische) vragen en we adviseren welke psycholoog jou goed en snel kan helpen.

 3. 3

  Start behandeling

  Wil je direct aan de slag? Wij beheren de agenda's van onze psychologen en kunnen meteen je eerste afspraak inplannen. Meestal kan je al binnen een week terecht. Dat lucht op!

Veelgestelde vragen

Wanneer ga je naar een psycholoog?

Wil je meer grip op je leven? Wil je je lichter, sterker en veerkrachtiger voelen? Een psycholoog kan je helpen om wat je in de weg zit aan te pakken en weer lekker in je vel te zitten. Leer beter omgaan met tegenslagen, reken af met psychische klachten en laat kleine hindernissen op je pad geen grote problemen worden.

Als jij voelt dat je ergens tegenaan loopt en er zelf niet uitkomt, is dat reden genoeg om hulp te zoeken. Je hoeft niet te wachten totdat het zo erg is dat je instort. Juist niet. Wij zeggen altijd: je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. Bij goed voor jezelf zorgen hoort – naast bijvoorbeeld sporten en een bezoek aan de tandarts – ook aandacht hebben voor je mentale gezondheid. Lees verder

Waarom een psycholoog via Psyned?

Via ons krijg je direct de juiste hulp van een psycholoog die bij je past. Je hoeft niet te wachten of eerst langs de huisarts voor een verwijsbrief. Soms is de stap om hulp te vragen al groot genoeg, dus wij vinden het belangrijk dat we het voor jou zo makkelijk mogelijk maken.

Zodra je de eerste stap zet, willen we dat jij je op je gemak voelt. We spreken je graag altijd even persoonlijk om je goed te kunnen koppelen aan een van onze 300+ erkende psychologen, omdat die match belangrijk is voor het succes van je behandeling.

Meestal kan je al binnen een week terecht bij een psycholoog. Online of bij jou in de buurt. Want wij weten: hoe eerder je hulp krijgt, hoe sneller en beter je vaak geholpen bent.

Hoe snel kan ik terecht voor een afspraak?

Heel snel, dat is waarin wij ons onderscheiden. Hoe eerder je hulp krijgt, hoe sneller en beter je vaak geholpen bent. Daarom kan je vaak nog voor dezelfde (werk)dag een gratis adviesgesprek inplannen en meestal kan je al binnen een week starten bij de psycholoog.

De ene psycholoog is eerder beschikbaar dan de ander. Aan de hand van jouw verhaal kunnen we je tijdens het adviesgesprek koppelen aan een psycholoog die jou goed en snel kan helpen. Zonder wachtlijst en verwijsbrief.

Wat kost een psycholoog?

De kosten van een afspraak bij een psycholoog kunnen verschillen per therapievorm en duur van de afspraak. Op deze pagina vind je een overzicht van alle tarieven en we leggen uit hoe je jouw behandeling eventueel vergoed kan krijgen. Lees verder

Wat is Psyned's Klikgarantie?

Ondanks dat we je met zorg en aandacht matchen, kan het zijn dat je geen klik voelt met je psycholoog. We weten dat vertrouwen de basis is voor een goede behandeling en daarom bieden wij Klikgarantie. Ervaar jij toch niet de klik met je psycholoog die nodig is voor een goede behandeling? Dan helpen wij jou bij het vinden van een psycholoog die wel bij jou past en betalen wij het intakegesprek bij de nieuwe psycholoog. Neem hiervoor contact met ons op.

Hoe werkt vergoeding via je werkgever?

Steeds meer werkgevers investeren in mentaal fitte medewerkers en betalen voor psychische hulp. Want als jij niet lekker in je vel zit – of dit nou door je werk komt of niet – heeft dat invloed op jouw werk. Mentaal fitte medewerkers hebben vaak meer plezier in hun werk, verzuimen minder en zijn een stuk productiever. Je werkgever heeft er dus net zoveel voordeel bij dat jij je goed voelt als jijzelf. Werkgevers omarmen dan ook vaker hun verantwoordelijkheid om goed voor hun medewerkers te zorgen. Grote kans dat jouw werkgever al met ons samenwerkt of wil samenwerken. Lees verder

Hoe vind ik een passende psycholoog?

In het gratis adviesgesprek bespreken we jouw klachten en hulpvraag. Ons psychologisch verwijsteam luistert, beantwoordt (praktische) vragen, geeft advies en kan je direct koppelen aan een van onze erkende psychologen. Past jouw vraag niet bij Psyned, dan denken we graag met je mee over alternatieven. We letten altijd op jouw persoonlijke situatie en voorkeuren, omdat we weten dat een goede match met de psycholoog belangrijk is voor het succes van de behandeling. Je kan het adviesgesprek voorbereiden door alvast over de volgende vragen na te denken:

Wat speelt er bij jou? Wat zijn je klachten? Hoe voel jij je? En hoe wil jij je weer voelen? Lees verder

Hoe ziet een behandeling eruit?

Onze psychologen kiezen bewust voor de beste persoonlijke zorg. Zij bieden maatwerk behandelingen vanuit hun passie voor het vak: om jou écht te helpen. Iedere behandelaar bepaalt dus zelf hoe het behandelplan en de begeleiding eruitziet, passend bij jouw hulpvraag. Samen bespreken jullie dit persoonlijke behandelplan met jouw doelen voor de behandeling en hoe jullie die willen bereiken. Aan de hand hiervan kan je een inschatting maken hoeveel sessies je nodig hebt. Lees verder

Waar wacht je op?

Krijg direct de juiste hulp. Bel 085-4014720 (maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.00 uur) of plan hier je adviesgesprek: