Relatietherapie Samen

Willen jij en je partner werken aan het versterken van jullie relatie? Dan is relatietherapie een krachtig middel. Onze relatietherapeuten passen het traject aan jullie situatie en behoeften aan. Dus blijf niet aanmodderen als jullie relatie niet goed meer aanvoelt, maar gun je relatie de aandacht die ze verdient. Hoe zonde zou het zijn als jullie relatie strandt door problemen die oplosbaar zijn?

Wat houdt het in?

Hoe het traject er precies uitziet bepalen jullie samen met jullie relatietherapeut. Een traject bestaat uit minimaal 10 sessies en afhankelijk van de therapievorm en jullie situatie, kunnen dit er meer worden. Relatietherapie is maatwerk omdat iedere relatie en situatie anders is. Wel begint relatietherapie altijd met een intake. Na de intake hebben jullie meer inzicht in de situatie en waar jullie precies aan gaan werken. In de sessies die hierop volgen gaan jullie hiermee aan de slag.

Wat leer je?

Tijdens de sessies leren jullie een aantal belangrijke relatievaardigheden, helpt de relatietherapeut jullie negatieve patronen te doorbreken en krijgen jullie praktische handvatten aangereikt. Jullie kunnen aan verschillende dingen werken zoals:

  • het versterken van jullie relatie
  • uitzoeken waar de pijnpunten precies zitten
  • het oplossen van problemen
  • manieren vinden om jullie relatie nieuw leven in te blazen

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden. Misschien hebben jullie als stel wel andere specifieke behoeftes en kunnen we jullie bij andere relatievraagstukken helpen, dat kan natuurlijk ook.

Voor wie?

Relatieproblemen spelen binnen iedere relatie. Wij helpen daarom koppels met verschillende achtergronden. Zijn jullie bijvoorbeeld op zoek naar een relatietherapeut die vertrouwd is met thema’s die specifiek spelen bij LGBT+’ers? Openstaat voor andere relatievormen dan een monogame relatie? Of een christelijke relatietherapeut? Bespreek jullie wensen met ons zodat wij jullie kunnen koppelen aan een relatietherapeut die bij jullie past.

Praktische informatie

De totale kosten zijn afhankelijk van jullie trajectduur.
Prijs korte sessie (45 minuten): € 135
Prijs lange sessie (75 minuten): € 202,50
Lees hier meer over tarieven, kosten en vergoeding

Lara, Psyned verwijsteam
Hulp of advies nodig?

Blijf niet met je klachten lopen en bel met ons. We kunnen je adviseren en plannen wanneer gewenst direct een afspraak voor je in bij een psycholoog die bij je past.

Plan jouw gratis adviesgesprek