Skip to content
Psyned

4 #Jaloezie – Het beschermschild van de liefde of vergif voor je relatie?

Wij geloven niet in wachten. En al helemaal niet als het even niet zo lekker gaat. Daarom zijn we gestart met de podcast Waar wacht je op?. In deze podcast gaat Amy in gesprek met Psyned psychologen over onderwerpen waar we allemaal wel eens tegenaan kunnen lopen en geven we je tips wat je vandaag kan doen om je weer iets beter te voelen.

Podcast blog
| 22 jul 2022

Iemand die ons alles kan vertellen over het onderwerp jaloezie en we dus heel graag in de studio wilde, is sociaal psycholoog Pieternel Dijkstra. Al jaren doet zij onderzoek naar sociale relaties en publiceerde hier tientallen wetenschappelijke onderzoeken en boeken over. Jaloezie is een terugkerend thema in haar onderzoeken, maar ook zeker in haar praktijk als relatietherapeut. Daar wilde onze host Amy dus alles over weten.

Podcast over jaloezie (in een relatie), ziekelijke jaloezie en de invloed van jaloezie op je relatie

Waarom ben ik ineens zo jaloers? Wat betekent jaloezie en wat is het eigenlijk? En waarom was ik in een eerdere relatie nooit jaloers en nu opeens wel? Allemaal vragen waar Pieternel in deze aflevering een helder antwoord op heeft. Jaloezie is namelijk niet de meest handige emotie in je relatie, maar het heeft zeker wel een functie. Want wat ligt er eigenlijk onder die jaloerse gevoelens? En nog veel meer antwoorden waarvan je niet wist dat je er een vraag over had.

Wij kunnen je helpen

Direct de juiste hulp van een psycholoog die bij jou past

  • Gekwalificeerde psychologen
  • Al 47.242 mensen geholen
  • Snel en persoonlijk
  • Geen wachtlijst

Achter de emotie jaloezie zit namelijk een hele wereld. Eentje waarvan de meeste mensen het bestaan niet weten. Bijvoorbeeld dat afgunst en jaloezie twee verschillende dingen zijn, dat je partner je jaloezie in stand kan houden (zonder dat dat de bedoeling is natuurlijk) en of het eigenlijk mogelijk is om ook preventief met je eigen jaloezie aan de slag te gaan. En natuurlijk vertelt Pieternel ons ook wat je vandaag kan doen als je aan de slag wil met je jaloezie of hoe je omgaat met een jaloerse partner.

Disclaimer: de kans is groot dat je na het luisteren van deze aflevering niet meer hetzelfde naar datingsprogramma’s en reality-tv kijkt.?

Psycholoog Pieternel Dijkstra in Waar wacht je op?

Pieternel is sociaal psycholoog, relatietherapeut, coach, auteur, wetenschappelijk onderzoeker en docent met een enorme bak aan kennis en ervaring. Ontzettend indrukwekkend, maar als je met het haar in gesprek gaat stelt ze je helemaal op je gemak en neemt ze je op een begrijpelijke manier mee in al haar kennis en ervaring. Amy hing aan haar lippen!

Luister de aflevering over jaloezie van Waar wacht je op? hier

Nieuwsgierig geworden? Luister de aflevering dan meteen via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts. En vond je de aflevering net zo interessant als wij? Dan help je ons (en waarschijnlijk ook andere mensen) door een review achter te laten in je favoriete podcast app. Of stuur de aflevering door naar je partner, vrienden en/of familie.

Wat je vandaag al kan doen

Wist je dat je via Psyned direct met een psycholoog kan praten, zonder wachtlijst?

Dit vind je misschien interessant

Podcast

Meer over klacht

Podcast

Lees meer informatie over Podcast

Relatietherapie

Meer over klacht

Relatietherapie

Lees meer informatie over Relatietherapie

Zelftesten

Doe de test!

Test jezelf

Ervaar je psychische klachten?

Psyned e-books

Wil je meer weten over psychische klachten? We hebben verschillende e-books samengesteld om jou te voorzien van praktische informatie. Na het lezen kan je problemen (eerder) herkennen en weet je of het tijd is voor actie.

Psyned podcast: Waar wacht je op?

Wachten op antwoorden, daar geloven wij niet in. In Waar wacht je op? zoekt Amy samen met een Psyned psycholoog uit wat je kan doen als het even niet zo lekker gaat.

Zelftesten: test jezelf

Wil je onderzoeken hoe erg je psychische klachten zijn? Dat kan met onze gratis testen. Deze zelftesten helpen jou je mentale gezondheit te checken. Wanneer je klaar bent met een test, ontvang je meteen een uitslag met advies en tips.

Waar wacht je op?

Bel van maandag tot en met vrijdag (08.30-17.00 uur) naar 085-4014720 of plan hieronder je adviesgesprek in.

Psyned