Psycholoog Hoorn

Wat me intrigeert en inspireert zijn altijd weer de ontwikkelingen die ik zie bij mijn cliënten tijdens het therapieproces. Ik bewonder de moed die ze aan de dag leggen om stapje voor stapje de manier van denken, ervaren en voelen te veranderen. Vaak wanneer mensen psychische klachten ervaren is er iets verstoord in het contact in zichzelf en/of met hun omgeving. Psycholoog Hoorn helpt je verder.

Afspraken ook mogelijk in de avonden en in het weekend

Psycholoog Hoorn helpt

Tijdens een eerste gesprek is het belangrijk dat we elkaar leren kennen en vertrouwen. Het is een intake waarbij ik inventariseer wat de hulpvraag is. Tijdens de sessies stap je voor even uit je leven en reflecteren we samen op de oorzaak van het verstoorde contact, op jouw gedachten daarover, en kijken we naar je kansen en mogelijkheden om die verbinding in en met jezelf en daardoor met je omgeving te herstellen.

Mijn naam is Marije Spiering en ik ben psycholoog in Hoorn. Ik ben gespecialiseerd in EMDR, ACT, EFT relatietherapie en Mindfulness en behandel diverse problematieken, waaronder burn-out en depressie, zingevingsvragen, angst en dwangklachten, relatieproblematiek, Trauma en rouw en verliesverwerking.

Werkwijze

Ik nodig je uit stil te staan, te ervaren, zodat er overzicht en rust ontstaat om zodoende de draad weer op te pakken. Ik geef je een gesprek waarin ik echt aanwezig ben en zonder oordeel luister naar wat jij naar voren wil brengen in het hier en nu. Vanuit dat oogpunt gaan we aan de slag. Echter de nadruk op het hier-en-nu betekent ook dat we onderzoeken hoe problemen, die zich recent voordoen, maar die misschien ook lang geleden zijn ontstaan, zich in je huidige leven manifesteren. Over de wijze waarop dat lastig is en waarop het je goed af gaat, wat je vermijdt of controleert waardoor je het contact als een probleem ervaart.

Technieken en gespreksvormen

Ik combineer verschillende technieken en gespreksvormen en pas mijn behandeling aan op jouw verhaal, waardoor elke behandeling maatwerk wordt. Door middel van gesprekken, rollenspellen, ademhalingsoefeningen, en ontspanningsoefeningen nodig ik je uit om contact te maken met de oorspronkelijke ervaring en emotie.

Psycholoog Hoorn – Over Marije Spiering

Ik heb de liefde voor psychologie met de paplepel ingegoten gekregen. Mijn vader was ontwikkelingspsycholoog en door hem ontdekte ik dat ook voor mij dit het gebied was waarin ik mijzelf verder wilde ontwikkelen. Door de bijzondere wijze waarop hij communiceerde heb ik feilloos geleerd om de manier waarop een ander communiceert aan te voelen, en zodoende een verbinding met iemand te maken. De moed van mensen is mijn drijfveer. Ik vind het bewonderenswaardig wanneer mensen stapje voor stapje de manier van denken ervaren en voelen om te veranderen en zich kwetsbaar durven op te stellen.

Ik kan me goed aanpassen en mensen vertrouwen mij snel. Dat merk ik ook buiten mijn vak om: ik ben een goede luisteraar en zeer benaderbaar. Kom langs in de psychologenpraktijk, ik hoor graag jouw verhaal.

Contact maken

Het sleutelwoord in mijn werk is verbinding. Om iemand vanuit mijn hart te kunnen helpen moet er een verbinding ontstaan. Daar ben ik altijd naar op zoek, ook in het dagelijks leven. Het contact met iemand is het mooiste wat er is. Als er vertrouwen en verbinding is, dan kun je zoveel doen om iemand te helpen.

Want dat is wat ik het liefste doe: mensen helpen en ze laten ervaren wat hun kracht is. Om mijn cliënten te laten inzien dat ze het zelf doen. Je bent zelf je grootste criticus en je moet compassie hebben met jezelf.

Levenslessen

De lessen die ik meegeef aan mijn cliënten tijdens de behandeling kan ik ook in mijn eigen leven toepassen. Ik doe al jaren aan stilte retraites en mindfulness, en zelfcompassie heeft mij op persoonlijk vlak enorm geholpen. Door elke keer terug te gaan naar de rust, naar het niet-veroordelende, ben ik door een heel heftige periode gekomen. Ik ken het klappen van de zweep, maar ik ben ook weer opgekrabbeld. Daarom weet ik heel goed waar mijn cliënten het over hebben.

Praktische informatie

Wij geven je graag duidelijkheid over belangrijke zaken:

Tarief

De kosten zijn afhankelijk van de duur van de afspraak. Voor een korte sessie betaal je €98,- en een lange sessie kost €145,50. Je betaalt per afspraak.

Een afspraak afzeggen kan altijd, wel minstens 24 uur van tevoren, dan kunnen we nog een andere cliënt inplannen. Anders moeten we het in rekening brengen.

Contact

Heb je een vraag, wil je persoonlijk advies of wil je een afspraak maken? Bel dan naar 085-4014720 of stuur een bericht.

Klachten

 • ADHD
 • Angst
 • Burnout
 • Depressie
 • Eetstoornis
 • HSP
 • Levensfaseproblematiek
 • Rouw en verliesverwerking
 • Slaapproblemen
 • Trauma
 • Zingevingsvragen

Behandelvormen

 • ACT
 • Coaching
 • Cognitieve gedragstherapie
 • EFT Relatietherapie
 • EMDR
 • Mindfulness
 • Relatietherapie
 • Talen

  Nederlands
  Engels

Aangesloten bij

Cliëntervaringen

Gemiddeld geven cliënten Marije Spiering:

 • Beoordeling: 4.8 uit 5. Op basis van 32 ervaringen
 • "Marije heeft mij geholpen om te werken aan een beter zelfbeeld. Ze heeft een prettige manier van werken met praktische tips. Ik heb geleerd om betere keuzes voor mezelf te maken."

  - Anoniem

  "Een lieve begripvolle behandelaar waar ik veel aan heb gehad en nog altijd heb."

  - Anoniem

  'Ik kwam bij Marije omdat ik een burn out heb gehad en ik had last van paniek aanvallen. Ik had meteen vanaf moment 1 een goed gevoel bij haar. Ik heb mijn sessies erg prettig ervaren en ze denkt goed mee met de problemen en klachten. Ik heb resultaten geboekt waarvan ik nooit had durven dromen dat dat zou gaan lukken. Ik zou zeker Marije aanraden bij vrienden en familie."

  - Anoniem

  "Marije is een prachtig mens met een doortastende aanpak!"

  - Anoniem

  "Ik ben geholpen aan burn-out klachten. Marije heeft mij hier nagenoeg vanaf geholpen."

  - Anoniem

  "Ik had een aantal problemen, voornamelijk met mijn relatie en zelfvertrouwen. Bij Marije heb ik geleerd om ruimte te maken voor mijn emoties en ze niet te onderdrukken."

  - Anoniem

  "Marije, heeft mij ontzettend goed geholpen met mijn problemen/klachten. Ze gaf mij een fijn gevoel en ik kwam tot rust. Ik ben heel goed geholpen en voel mij stukken beter over mijzelf en heb mijn doel bereikt."

  - Anoniem

  "Levenslang profijt van deze behandeling. Naast de behandelingen staat ze ook altijd voor je klaar als je even wilt bellen of een vraag hebt."

  - Anoniem

  Marije heeft mij erg goed geholpen met hoe ik moet omgaan met deze persoonlijke situatie, heb ook veel respect voor deze mevrouw.

  - Anoniem

  3 jaar ben ik bezig geweest met het herstellen van hyperventilatie, angst en paniekaanvallen, dit kreeg ik na eerste hulp te hebben verleend aan mijn buurman die ik in leven heb gehouden. Ik heb geen slachtofferhulp gehad en de huisdokter wou mij niet helpen. 3 jaar later ben ik bij Marije terecht gekomen en na 2 EMDR behandelingen was ik de angst en paniek aanvallen kwijt. Verder nog 7 behandelingen gehad en nu ben ik na 3 maanden volledig hersteld. Zo verschrikkelijk blij dat ik bij Marije terecht ben gekomen!

  - Anoniem

  Marije heeft ons geholpen met onze relatieproblemen als gevolg van overspel. Hierin heeft ze middels gesprekken ons omgangsvormen en communicatie methodes aangeleerd om bij confrontaties in onze relatie de escalerende interactie te vermijden en constructief een gesprek aan te gaan.

  - Anoniem

  Marije is erg hartelijk. Je voelde je al snel thuis ook omdat het niet in een praktijk is.

  - Anoniem

  Ik kan nu beter met al mijn gevoelens om gaan.

  - Anoniem

  Ze kon goed de diepte in gaan met het stellen van vragen. Ze stelt je op je gemak. Ze heeft ons goede handvatten meegegeven.

  - Anoniem

  Marije heeft mij geholpen mijn zelfvertrouwen en zelfliefde terug te krijgen.

  - Anoniem

  Marije is heel rustgevend en positief. Door de behandeling heb ik weer een positieve kijk op het leven na veel problemen.

  - Anoniem

  Ik heb goed kunnen praten over mijn angsten en dingen die mij in de weg zaten, waardoor ik mijn leven als minder prettig ervaarde. Dit heeft opgeleverd dat ik mijn angst bijna kwijt ben en dingen van een andere kant bekijk. Een stuk positiever. Daarnaast heeft Marije mij op het hart gedrukt dat ik pluspunten in het leven moet vieren.

  - Anoniem

  Marije is rustig. Kan goed luisteren. Geeft goede feedback. Behandelmethode stond me ook aan. Op basis van ACT

  - Anoniem

  Ik ben meer mezelf geworden. Rust in mijn hoofd en lijf, handvatten om zelf te reguleren.

  - Anoniem

  Door haar specialisme kon ze verder kijken dan het initiële probleem wat ik aandroeg. Hierdoor heeft de therapie een breder draagvlak gekregen.

  - Anoniem

  Goede klik, vertrouwd gevoel, open communicatie en kan goed aanvoelen waar de behoefte ligt.

  - Anoniem

  Ze maakte af en toe grapjes wat heel fijn was. Ook zag ze goed aan me hoe ik me voelde. Als ik me niet goed voelde maar zei van wel, merkte ze dat dus op en besproken we het.

  - Anoniem

  De vertrouwensband tussen therapeut en cliënt is zeer belangrijk voor het slagen van het traject. Marije weet dit te bewerkstelligen!

  - Anoniem

  Marije bood mij een luisterend oor. We hadden meteen een klik en ze maakte een goede inschatting van de situatie.

  - Anoniem

  Ik heb goede handvatten mee gekregen die ik kan inzetten in de praktijk en waardoor ik met meer vertrouwen in het leven sta.

  - Anoniem

  Ik vond haar kennis, geheugen, rust en uitleg fijn. Ik heb meer inzicht gekregen in mijn relatie en de relatie is verbeterd.

  - Anoniem

  Medelevend, rustig en laat je in je waarde, erg prettig om mee te werken.

  - Anoniem

  Bij Marije is een zeer huiselijke ontspannen sfeer waar je je zeer snel ontspannen voelt en daardoor ook jezelf open kan stellen.

  - Anoniem

  “Marije heeft mij het inzicht gegeven dat de hevige en heftige plotselinge stemmingswisselingen, waaronder ik dikwijls leed niet voortkwamen uit de aanleiding, maar dat die aanleiding slechts de trigger was voor blootleggen van de oude pijn van vroeger.”

  - Mario

  “Ze luistert aandachtig, en je voelt dat ze je echt wil helpen. Ik voelde me erg op mijn gemak en vertrouwd. Ik kon en durfde mijzelf bloot te geven. Nooit heb ik me beoordeeld gevoeld. Daarbij liet ze mij inzien dat ik zelf mijn grootste criticus was. De gesprekken met haar hebben mij blijvend verlicht.”

  - Maarten

  “Na mijn scheiding kwam er ontzettend veel oude pijn van vroeger naar boven. Dit belemmerde mij om een gezonde relatie op te bouwen met mijn nieuwe liefde. Behoedzaam heeft ze ervoor gezorgd dat zowel de pijn van vroeger is verwerkt, mijn gevoelens van minderwaardigheid drastisch zijn verminderd en dat ik gelukkig samen ben met mijn nieuwe liefde.”

  - Els

  “Wat ik zo prettig aan Marije vond was dat ze ook op de verdrietige momenten met tact en souplesse een bepaalde lichtheid wist aan te brengen in het hele proces. Het voelt weer alsof ik de grond onder mijn voeten heb teruggekregen.”

  - Dora
  Marije Spiering
  Marije Spiering
  Psycholoog in Hoorn

  Beoordeling: 4.8 uit 5
  Op basis van 32 ervaringen
  • Buiten kantoortijden
  • Also in English
  • Relatietherapie
  Bel: 085-4014720
  Marije Spiering

  Marije Spiering

  • Buiten kantoortijden
  • Also in English
  • Relatietherapie

  Psycholoog Hoorn

  Wat me intrigeert en inspireert zijn altijd weer de ontwikkelingen die ik zie bij mijn cliënten tijdens het therapieproces. Ik bewonder de moed die ze aan de dag leggen om stapje voor stapje de manier van denken, ervaren en voelen te veranderen. Vaak wanneer mensen psychische klachten ervaren is er iets verstoord in het contact in zichzelf en/of met hun omgeving. Psycholoog Hoorn helpt je verder.

  Afspraken ook mogelijk in de avonden en in het weekend

  Psycholoog Hoorn helpt

  Tijdens een eerste gesprek is het belangrijk dat we elkaar leren kennen en vertrouwen. Het is een intake waarbij ik inventariseer wat de hulpvraag is. Tijdens de sessies stap je voor even uit je leven en reflecteren we samen op de oorzaak van het verstoorde contact, op jouw gedachten daarover, en kijken we naar je kansen en mogelijkheden om die verbinding in en met jezelf en daardoor met je omgeving te herstellen.

  Mijn naam is Marije Spiering en ik ben psycholoog in Hoorn. Ik ben gespecialiseerd in EMDR, ACT, EFT relatietherapie en Mindfulness en behandel diverse problematieken, waaronder burn-out en depressie, zingevingsvragen, angst en dwangklachten, relatieproblematiek, Trauma en rouw en verliesverwerking.

  Werkwijze

  Ik nodig je uit stil te staan, te ervaren, zodat er overzicht en rust ontstaat om zodoende de draad weer op te pakken. Ik geef je een gesprek waarin ik echt aanwezig ben en zonder oordeel luister naar wat jij naar voren wil brengen in het hier en nu. Vanuit dat oogpunt gaan we aan de slag. Echter de nadruk op het hier-en-nu betekent ook dat we onderzoeken hoe problemen, die zich recent voordoen, maar die misschien ook lang geleden zijn ontstaan, zich in je huidige leven manifesteren. Over de wijze waarop dat lastig is en waarop het je goed af gaat, wat je vermijdt of controleert waardoor je het contact als een probleem ervaart.

  Technieken en gespreksvormen

  Ik combineer verschillende technieken en gespreksvormen en pas mijn behandeling aan op jouw verhaal, waardoor elke behandeling maatwerk wordt. Door middel van gesprekken, rollenspellen, ademhalingsoefeningen, en ontspanningsoefeningen nodig ik je uit om contact te maken met de oorspronkelijke ervaring en emotie.

  • ADHD
  • Angst
  • Burnout
  • Depressie
  • Eetstoornis
  • HSP
  • Levensfaseproblematiek
  • Rouw en verliesverwerking
  • Slaapproblemen
  • Trauma
  • Zingevingsvragen
  • ACT
  • Coaching
  • Cognitieve gedragstherapie
  • EFT Relatietherapie
  • EMDR
  • Mindfulness
  • Relatietherapie
  • Talen

   Nederlands
   Engels

  Cliëntervaringen

  Gemiddeld geven cliënten Marije Spiering:

 • Beoordeling: 4.8 uit 5. Op basis van 32 ervaringen
 • "Marije heeft mij geholpen om te werken aan een beter zelfbeeld. Ze heeft een prettige manier van werken met praktische tips. Ik heb geleerd om betere keuzes voor mezelf te maken."

  - Anoniem

  "Een lieve begripvolle behandelaar waar ik veel aan heb gehad en nog altijd heb."

  - Anoniem

  'Ik kwam bij Marije omdat ik een burn out heb gehad en ik had last van paniek aanvallen. Ik had meteen vanaf moment 1 een goed gevoel bij haar. Ik heb mijn sessies erg prettig ervaren en ze denkt goed mee met de problemen en klachten. Ik heb resultaten geboekt waarvan ik nooit had durven dromen dat dat zou gaan lukken. Ik zou zeker Marije aanraden bij vrienden en familie."

  - Anoniem

  "Marije is een prachtig mens met een doortastende aanpak!"

  - Anoniem

  "Ik ben geholpen aan burn-out klachten. Marije heeft mij hier nagenoeg vanaf geholpen."

  - Anoniem

  "Ik had een aantal problemen, voornamelijk met mijn relatie en zelfvertrouwen. Bij Marije heb ik geleerd om ruimte te maken voor mijn emoties en ze niet te onderdrukken."

  - Anoniem

  "Marije, heeft mij ontzettend goed geholpen met mijn problemen/klachten. Ze gaf mij een fijn gevoel en ik kwam tot rust. Ik ben heel goed geholpen en voel mij stukken beter over mijzelf en heb mijn doel bereikt."

  - Anoniem

  "Levenslang profijt van deze behandeling. Naast de behandelingen staat ze ook altijd voor je klaar als je even wilt bellen of een vraag hebt."

  - Anoniem

  Marije heeft mij erg goed geholpen met hoe ik moet omgaan met deze persoonlijke situatie, heb ook veel respect voor deze mevrouw.

  - Anoniem

  3 jaar ben ik bezig geweest met het herstellen van hyperventilatie, angst en paniekaanvallen, dit kreeg ik na eerste hulp te hebben verleend aan mijn buurman die ik in leven heb gehouden. Ik heb geen slachtofferhulp gehad en de huisdokter wou mij niet helpen. 3 jaar later ben ik bij Marije terecht gekomen en na 2 EMDR behandelingen was ik de angst en paniek aanvallen kwijt. Verder nog 7 behandelingen gehad en nu ben ik na 3 maanden volledig hersteld. Zo verschrikkelijk blij dat ik bij Marije terecht ben gekomen!

  - Anoniem

  Marije heeft ons geholpen met onze relatieproblemen als gevolg van overspel. Hierin heeft ze middels gesprekken ons omgangsvormen en communicatie methodes aangeleerd om bij confrontaties in onze relatie de escalerende interactie te vermijden en constructief een gesprek aan te gaan.

  - Anoniem

  Marije is erg hartelijk. Je voelde je al snel thuis ook omdat het niet in een praktijk is.

  - Anoniem

  Ik kan nu beter met al mijn gevoelens om gaan.

  - Anoniem

  Ze kon goed de diepte in gaan met het stellen van vragen. Ze stelt je op je gemak. Ze heeft ons goede handvatten meegegeven.

  - Anoniem

  Marije heeft mij geholpen mijn zelfvertrouwen en zelfliefde terug te krijgen.

  - Anoniem

  Marije is heel rustgevend en positief. Door de behandeling heb ik weer een positieve kijk op het leven na veel problemen.

  - Anoniem

  Ik heb goed kunnen praten over mijn angsten en dingen die mij in de weg zaten, waardoor ik mijn leven als minder prettig ervaarde. Dit heeft opgeleverd dat ik mijn angst bijna kwijt ben en dingen van een andere kant bekijk. Een stuk positiever. Daarnaast heeft Marije mij op het hart gedrukt dat ik pluspunten in het leven moet vieren.

  - Anoniem

  Marije is rustig. Kan goed luisteren. Geeft goede feedback. Behandelmethode stond me ook aan. Op basis van ACT

  - Anoniem

  Ik ben meer mezelf geworden. Rust in mijn hoofd en lijf, handvatten om zelf te reguleren.

  - Anoniem

  Door haar specialisme kon ze verder kijken dan het initiële probleem wat ik aandroeg. Hierdoor heeft de therapie een breder draagvlak gekregen.

  - Anoniem

  Goede klik, vertrouwd gevoel, open communicatie en kan goed aanvoelen waar de behoefte ligt.

  - Anoniem

  Ze maakte af en toe grapjes wat heel fijn was. Ook zag ze goed aan me hoe ik me voelde. Als ik me niet goed voelde maar zei van wel, merkte ze dat dus op en besproken we het.

  - Anoniem

  De vertrouwensband tussen therapeut en cliënt is zeer belangrijk voor het slagen van het traject. Marije weet dit te bewerkstelligen!

  - Anoniem

  Marije bood mij een luisterend oor. We hadden meteen een klik en ze maakte een goede inschatting van de situatie.

  - Anoniem

  Ik heb goede handvatten mee gekregen die ik kan inzetten in de praktijk en waardoor ik met meer vertrouwen in het leven sta.

  - Anoniem

  Ik vond haar kennis, geheugen, rust en uitleg fijn. Ik heb meer inzicht gekregen in mijn relatie en de relatie is verbeterd.

  - Anoniem

  Medelevend, rustig en laat je in je waarde, erg prettig om mee te werken.

  - Anoniem

  Bij Marije is een zeer huiselijke ontspannen sfeer waar je je zeer snel ontspannen voelt en daardoor ook jezelf open kan stellen.

  - Anoniem

  “Marije heeft mij het inzicht gegeven dat de hevige en heftige plotselinge stemmingswisselingen, waaronder ik dikwijls leed niet voortkwamen uit de aanleiding, maar dat die aanleiding slechts de trigger was voor blootleggen van de oude pijn van vroeger.”

  - Mario

  “Ze luistert aandachtig, en je voelt dat ze je echt wil helpen. Ik voelde me erg op mijn gemak en vertrouwd. Ik kon en durfde mijzelf bloot te geven. Nooit heb ik me beoordeeld gevoeld. Daarbij liet ze mij inzien dat ik zelf mijn grootste criticus was. De gesprekken met haar hebben mij blijvend verlicht.”

  - Maarten

  “Na mijn scheiding kwam er ontzettend veel oude pijn van vroeger naar boven. Dit belemmerde mij om een gezonde relatie op te bouwen met mijn nieuwe liefde. Behoedzaam heeft ze ervoor gezorgd dat zowel de pijn van vroeger is verwerkt, mijn gevoelens van minderwaardigheid drastisch zijn verminderd en dat ik gelukkig samen ben met mijn nieuwe liefde.”

  - Els

  “Wat ik zo prettig aan Marije vond was dat ze ook op de verdrietige momenten met tact en souplesse een bepaalde lichtheid wist aan te brengen in het hele proces. Het voelt weer alsof ik de grond onder mijn voeten heb teruggekregen.”

  - Dora

  Contact

  Praktijkadres
  West 41-A
  1625AT Hoorn

  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Contact

  Deze website is beschermd met reCAPTCHA en lees hier de Google
  Privacy Policy en Terms of Service.