Relatieproblemen

Relatietherapie

Jullie relatie is niet meer wat het is geweest. Er zijn spanningen, de ergernissen stapelen zich op en van jullie onvoorwaardelijke liefde voor elkaar is nauwelijks meer iets zichtbaar. Van goede communicatie is geen sprake, jullie begrijpen elkaar niet en praten voortdurend langs elkaar heen. Jullie relatie is in een negatieve spiraal beland. relatietherapie psycholoog Het is duidelijk dat het zo niet langer kan. Je wilt terug naar hoe het was, naar hoe jullie ooit samen zijn begonnen. De passie voelen, merken waarom je verliefd bent geworden op elkaar. Je weet alleen niet hoe je hier moet komen. In dat geval kan relatietherapie jullie helpen om weer dichter bij elkaar te komen. Een van de methoden die hierbij vaak wordt ingezet is EFT Relatietherapie.

In relatietherapie
Het voelt misschien ongemakkelijk, praten met een relatietherapeut. Begrijpelijk, je deelt immers jullie intiemste details met een vreemde. Toch kan het jullie heel goed helpen en weer nader tot elkaar brengen. Maar wat doet een relatietherapeut precies?

Allereerst helpt een relatietherapeut jullie weer met elkaar in gesprek gaan zodat vastgelopen gesprekken opengebroken kunnen worden. Jullie praten niet alleen, maar worden ook weer echt gehoord door de ander. Daarnaast herkent de relatietherapeut terugkerende patronen in jullie gesprekken. Door jullie een spiegel voor te houden en te laten zien hoe en waarom jullie gesprekken vastlopen kunnen jullie de patronen herkennen. Vervolgens krijgen jullie handvatten om deze te doorbreken.

Omdat jullie weer echt naar elkaar luisteren zie je weer wie je zelf bent en wie de ander is. Met andere woorden, je herontdekt jezelf, je partner en jullie relatie. Het is als het ware een hernieuwde kennismaking met elkaar.

Als jullie uit elkaar gaan
Relatietherapie is vaak heel succesvol. Toch kunnen jullie tijdens de behandeling tot de conclusie komen dat jullie relatie geen toekomst meer heeft. De relatietherapeut kan jullie vervolgens helpen om de relatie op een respectvolle manier te beëindigen. Zeker als jullie kinderen hebben is het belangrijk om de relatie positief af te sluiten.

Een afspraak maken
Psychologen Nederland helpt graag bij het vinden van een relatietherapeut bij jullie in de buurt. Bel voor vragen of het maken van een afspraak naar 085 - 4014720.

Wil je weten hoe jij je in jullie relatie voelt? Doe dan de online zelftest. Vragen over je relatie kun je ook gratis stellen op het Relatieforum.