Over mij

Mijn hele leven ben ik al gefascineerd door de menselijke geest en wilde ik de psyche in alle facetten leren begrijpen en verklaren. Dat maakte dat ik in Tilburg Psychologie ben gaan studeren. Hierbij heb ik gekozen voor Onderwijs- en Ontwikkelingspsychologie met de oriëntatie Kinder- en Jeugd.

Ervaring

Na mijn studie heb ik ruim 5 jaar gewerkt binnen de reguliere GGZ. Hier kreeg ik veel te maken met cliënten met complexe angst- en stemmingsstoornissen, persoonlijkheidsproblematiek, PTSS, ADHD en autisme. Later ben ik in het onderwijs gaan werken met kinderen en adolescenten met hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. Tevens heb ik een tijd gewerkt voor een instantie voor begeleid wonen, waar jongeren en volwassenen met uiteenlopende problematiek werden begeleid naar meer zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Door in deze verschillende omgevingen actief te zijn geweest, heb ik veel ervaringen en inzichten opgedaan. Zo ook inzichten over mezelf: wie ben ik, waar sta ik voor, wat wil ik doen en wat wil ik uitdragen en meegeven aan mensen?

Praktijk

In mijn praktijk kan je met een breed scala klachten bij mij terecht. Gaandeweg mijn loopbaan ben ik psychologie met paarden gaan combineren. Paarden kunnen heel goed worden ingezet voor therapeutische doeleinden. Naast individuele therapie geef ik coaching en begeleiding met paarden en bied ik wandelsessies (met of zonder paard) aan.

Werkwijze

Ik vind het belangrijk dat je je veilig en begrepen voelt bij mij, zodat je jezelf kan uiten op een manier die het beste bij je past.

De kennismaking

Het eerste gesprek staat in het teken van kennismaken. Ik zal je diverse vragen stellen om een compleet beeld te krijgen van de klachten die je ervaart en andere zaken die van belang zijn. Daarbij zal ik je uitleggen hoe ik werk en kunnen we samen kijken of dit bij je past en of je je goed en veilig voelt bij mij.

Ik kijk naar het geheel

Mijn aanpak richt zich in eerste instantie op het hier en nu: wat is er momenteel aan de hand, hoe voel je je nu, zijn er incidenten die nu aandacht vragen? Ook kijk ik, afhankelijk van de problematiek en of dit nodig dan wel wenselijk is, naar de voorgeschiedenis. Hierbij neem ik eventueel een anamnese af en richt me op de zaken die voor jou prioriteit hebben.

Ik werk op een inzichtgevende, directe, nuchtere, betrokken en oplossingsgerichte wijze. Hierbij kijk ik naar jou als geheel: er is aandacht voor de lichamelijke, psychologische, sociale en indien wenselijk, ook spirituele facetten. Ieder mens is uniek en ik tune in op je persoonlijkheid, leefstijl, je voorkeuren, wensen en grenzen. Daarbij kijk ik naar de causale verbanden en werk toe naar meer inzicht en begrip, bewustwording en zelfreflectie. Hierbij vind ik relativeren en een gezonde dosis humor ook heel belangrijk.

Authentieke keuzes maken

In mijn behandeling vind ik het belangrijkste dat je jezelf kan zijn, dat we je authentieke kracht aanwakkeren en dat je ervaart hoe het is om van daaruit keuzes te maken die het beste bij je passen. Tijdens de gesprekken geef ik sturing en richtlijnen waarbij ik de focus tracht te houden op je zelfsturende en zelfoplossende vermogens. Dit alles met het doel dat je controle over je gedachten, gevoelens en gedrag ervaart. Ofwel; zelf baas in eigen bol blijft en dus zelf de regie houdt in jouw leven.

Ik focus op alle positieve aspecten en kijk samen met jou naar manieren om meer levensvreugde, dankbaarheid en tevredenheid te ervaren.

Ik kan je helpen bij:

Aanpassingsproblematiek

ADHD

Angst

Autisme

Burnout

Chronische vermoeidheid

Depressie

Dwangklachten

Eetstoornis

Faalangst

Hechtingsproblematiek

HSP

Negatief zelfbeeld

Persoonlijkheidsstoornissen

Relatieproblemen (indiv.)

Rouw en verliesverwerking

Seksualiteit

Slaapproblemen

Stressmanagement

Trauma

Werkgerelateerde problematiek

Zingevingsvragen

Mijn behandelvormen:

ACT

Cognitieve gedragstherapie

EFT Relatietherapie

EMDR

IBCT Relatietherapie

Mindfulness

Oplossingsgerichte therapie

Ouderbegeleiding

Positieve psychologie

Psychodynamische therapie

Schematherapie

Aangesloten bij:


Mireille Kersten is lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)

Kosten psycholoog

Als je met mij aan de slag gaat, is het fijn om van tevoren te weten hoeveel een afspraak kost. Dit ligt aan hoelang je afspraak is. Voor een korte afspraak van 45-60 minuten betaal je 106 euro en voor een lange afspraak van 75-90 minuten betaal je 159 euro. Je betaalt per afspraak. Op de pagina 'kosten psycholoog' staan alle prijzen op een rijtje.

Vergoeding

Er zijn meerdere manieren om je afspraken bij mij vergoed te krijgen: via je werkgever of in sommige gevallen via je aanvullende zorgverzekering. Vanuit de basisverzekering krijg je via Psyned geen vergoeding.

Klikgarantie

Tijdens de afspraken vertel je vaak persoonlijke en kwetsbare dingen. Het is daarom ontzettend belangrijk dat je een klik voelt en mij hiervoor genoeg vertrouwt. Daarom werken we vanuit Psyned met de klikgarantie. Klopt het gevoel voor jou niet? Dan gaan we samen op zoek naar een nieuwe psycholoog en betalen wij het eerste intakegesprek.

Wat zeggen mijn cliënten?

Ik ervaar weer controle over mijn gedachten en lichaam, ik leef vanuit vertrouwen in plaats vanuit angst. Ik ga weer op pad en geniet van alles wat het leven me brengt.

- Angela (48), paniekstoornis

Er is een lading van me afgevallen, ik heb veel gehuild en gelachen tijdens de sessies, dit heeft enorm geholpen.

- Ron (26), sociale angst
Gemiddeld geven cliënten Mireille Kersten:
Beoordeling: 4.7 uit 5.
Op basis van 10 ervaringen

Wat zeggen mijn cliënten?

De gesprekken hebben me geholpen om anders naar mezelf en eht leven te kijken. Ik richt me nu op zaken die goed gaan en dat geeft me kracht en goede energie. Mireille is heel down to earth en hanteerde bij mij een stevige aanpak, dit was soms confronterend maar ik had het wel nodig.

- Tanja (19), depressie

Ik ervaar weer controle over mijn gedachten en lichaam, ik leef vanuit vertrouwen in plaats vanuit angst. Ik ga weer op pad en geniet van alles wat het leven me brengt.

- Angela (48), paniekstoornis

Mijn gedachten en gedrag bepaalden en beperkten mijn leven op een nadelige manier. Ik voelde me angstig en onvrij toen ik aan de behandeling begon. Ik heb geleerd om onrealistische gedachten te vervangen door helpende, realistische gedachten, hetgeen mijn gemoedsrust en kwaliteit van leven enorm heeft verbeterd.

- Lot (62), ziekteangst, OCD

Er is een lading van me afgevallen, ik heb veel gehuild en gelachen tijdens de sessies, dit heeft enorm geholpen.

- Ron (26), sociale angst

Na vele dates en korte relaties kwam ik eindelijk tot de conclusie dat ik continue op zoek was naar externe validatie. Door de gesprekken kwam ik tot het besef dat een gebrek aan zelfliefde de kern was van mijn onrust en problemen (uitdagingen).

- Rob (38), depressie en laag zelfbeeld

Na een hevige traumatische ervaring stond ik voortdurend in een soort van overlevingsmodus en raakte ik lichamelijk en geestelijk uitgeput. Gaandeweg de behandeling lukte het me weer om te ontspannen en kon ik weer goed slapen. Ik heb de nare ervaring kunnen verwerken en zorg nu beter voor mezelf dan voorheen.

- Anke (20), PTSS

Na het verliezen van een dierbare kwam ik in een depressie terecht en wist ik niet meer hoe ik hier alleen uit moest komen. Door de gesprekken met Mireille is de lading van mijn klachten verminderd en kan ik zaken vanuit een meer neutraal, helder en nieuw perspectief zien. Ik heb gaandeweg betekenis kunnen geven aan hetgeen er is gebeurd en zie de toekomst weer met vertrouwen tegemoet.

- Leon (48), depressie en rouwverwerking

Ik was erg onzeker en betrok kritiek snel op mezelf, daarbij vond ik het lastig om in deze maatschappij mijn draai te vinden. Gaandeweg de behandeling ben ik me bewust geworden van mijn authentieke kracht en durf ik meer mezelf te zijn. Ongeacht de situatie kan ik nu steeds beter in mijn kracht blijven staan.

- Dagmar (25), hoogbegaafdheid en hoogsensitief

Middels inzichtgevende gesprekken ben ik gaan reflecteren op mijn gedachten en ben ik gaan beseffen dat er in feite maar weinig dingen zijn waar ik echt bang voor hoef te zijn. Door te praten met Mireille ben ik meer controle en gemoedsrust gaan ervaren en heb ik weer vertrouwen in mezelf en de toekomst.

- Leon (53), paniekaanvallen en sociale fobie

Door de gesprekken met Mireille heb ik meer zelfinzicht gekregen en ben ik me bewuster geworden van mijn gedachten, gevoelens en gedrag. Ik heb ervaren hoe het is om een transformatieproces in te gaan en hierbij te groeien naar een nieuwe versie van mezelf.

- Esmee (35), depressie en existentiële vraagstukken
Mireille Kersten

 • Beoordeling: 4.7 uit 5
  Op basis van 10 ervaringen

 • Mijn locatie

  Sint-Oedenrodeseweg 11
  5681 PH, Best

  Past Mireille Kersten bij mij?

  1. Plan je gratis adviesgesprek van +/- 15 min.
  2. We bespreken wat er bij jou speelt en wie jou hier het beste bij kan helpen.
  3. Je kan vaak dezelfde week al terecht
  Plan jouw gratis adviesgesprek
  Mireille Kersten
  Mireille Kersten

  Eindhoven

  Online therapie
  Also in English

  Mijn hele leven ben ik al gefascineerd door de menselijke geest en wilde ik de psyche in alle facetten leren begrijpen en verklaren. Dat maakte dat ik in Tilburg Psychologie ben gaan studeren. Hierbij heb ik gekozen voor Onderwijs- en Ontwikkelingspsychologie met de oriëntatie Kinder- en Jeugd.

  Ervaring

  Na mijn studie heb ik ruim 5 jaar gewerkt binnen de reguliere GGZ. Hier kreeg ik veel te maken met cliënten met complexe angst- en stemmingsstoornissen, persoonlijkheidsproblematiek, PTSS, ADHD en autisme. Later ben ik in het onderwijs gaan werken met kinderen en adolescenten met hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. Tevens heb ik een tijd gewerkt voor een instantie voor begeleid wonen, waar jongeren en volwassenen met uiteenlopende problematiek werden begeleid naar meer zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Door in deze verschillende omgevingen actief te zijn geweest, heb ik veel ervaringen en inzichten opgedaan. Zo ook inzichten over mezelf: wie ben ik, waar sta ik voor, wat wil ik doen en wat wil ik uitdragen en meegeven aan mensen?

  Praktijk

  In mijn praktijk kan je met een breed scala klachten bij mij terecht. Gaandeweg mijn loopbaan ben ik psychologie met paarden gaan combineren. Paarden kunnen heel goed worden ingezet voor therapeutische doeleinden. Naast individuele therapie geef ik coaching en begeleiding met paarden en bied ik wandelsessies (met of zonder paard) aan.

  Werkwijze

  Ik vind het belangrijk dat je je veilig en begrepen voelt bij mij, zodat je jezelf kan uiten op een manier die het beste bij je past.

  De kennismaking

  Het eerste gesprek staat in het teken van kennismaken. Ik zal je diverse vragen stellen om een compleet beeld te krijgen van de klachten die je ervaart en andere zaken die van belang zijn. Daarbij zal ik je uitleggen hoe ik werk en kunnen we samen kijken of dit bij je past en of je je goed en veilig voelt bij mij.

  Ik kijk naar het geheel

  Mijn aanpak richt zich in eerste instantie op het hier en nu: wat is er momenteel aan de hand, hoe voel je je nu, zijn er incidenten die nu aandacht vragen? Ook kijk ik, afhankelijk van de problematiek en of dit nodig dan wel wenselijk is, naar de voorgeschiedenis. Hierbij neem ik eventueel een anamnese af en richt me op de zaken die voor jou prioriteit hebben.

  Ik werk op een inzichtgevende, directe, nuchtere, betrokken en oplossingsgerichte wijze. Hierbij kijk ik naar jou als geheel: er is aandacht voor de lichamelijke, psychologische, sociale en indien wenselijk, ook spirituele facetten. Ieder mens is uniek en ik tune in op je persoonlijkheid, leefstijl, je voorkeuren, wensen en grenzen. Daarbij kijk ik naar de causale verbanden en werk toe naar meer inzicht en begrip, bewustwording en zelfreflectie. Hierbij vind ik relativeren en een gezonde dosis humor ook heel belangrijk.

  Authentieke keuzes maken

  In mijn behandeling vind ik het belangrijkste dat je jezelf kan zijn, dat we je authentieke kracht aanwakkeren en dat je ervaart hoe het is om van daaruit keuzes te maken die het beste bij je passen. Tijdens de gesprekken geef ik sturing en richtlijnen waarbij ik de focus tracht te houden op je zelfsturende en zelfoplossende vermogens. Dit alles met het doel dat je controle over je gedachten, gevoelens en gedrag ervaart. Ofwel; zelf baas in eigen bol blijft en dus zelf de regie houdt in jouw leven.

  Ik focus op alle positieve aspecten en kijk samen met jou naar manieren om meer levensvreugde, dankbaarheid en tevredenheid te ervaren.

  Ik kan je helpen bij:

  Aanpassingsproblematiek

  ADHD

  Angst

  Autisme

  Burnout

  Chronische vermoeidheid

  Depressie

  Dwangklachten

  Eetstoornis

  Faalangst

  Hechtingsproblematiek

  HSP

  Negatief zelfbeeld

  Persoonlijkheidsstoornissen

  Relatieproblemen (indiv.)

  Rouw en verliesverwerking

  Seksualiteit

  Slaapproblemen

  Stressmanagement

  Trauma

  Werkgerelateerde problematiek

  Zingevingsvragen

  Mijn behandelvormen:

  ACT

  Cognitieve gedragstherapie

  EFT Relatietherapie

  EMDR

  IBCT Relatietherapie

  Mindfulness

  Oplossingsgerichte therapie

  Ouderbegeleiding

  Positieve psychologie

  Psychodynamische therapie

  Schematherapie

  Aangesloten bij:


  Mireille Kersten is lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)

  Kosten psycholoog

  Als je met mij aan de slag gaat, is het fijn om van tevoren te weten hoeveel een afspraak kost. Dit ligt aan hoelang je afspraak is. Voor een korte afspraak van 45-60 minuten betaal je 98 euro en voor een lange afspraak van 75-90 minuten betaal je 145,50 euro. Je betaalt per afspraak. Op de pagina 'kosten psycholoog' staan alle prijzen op een rijtje.

  Vergoeding

  Er zijn meerdere manieren om je afspraken bij mij vergoed te krijgen: via je werkgever of in sommige gevallen via je aanvullende zorgverzekering. Vanuit de basisverzekering krijg je via Psyned geen vergoeding.

  Klikgarantie

  Tijdens de afspraken vertel je vaak persoonlijke en kwetsbare dingen. Het is daarom ontzettend belangrijk dat je een klik voelt en mij hiervoor genoeg vertrouwt. Daarom werken we vanuit Psyned met de klikgarantie. Klopt het gevoel voor jou niet? Dan gaan we samen op zoek naar een nieuwe psycholoog en betalen wij het eerste intakegesprek.

  Wat zeggen mijn cliënten?

  Ik ervaar weer controle over mijn gedachten en lichaam, ik leef vanuit vertrouwen in plaats vanuit angst. Ik ga weer op pad en geniet van alles wat het leven me brengt.

  - Angela (48), paniekstoornis

  Er is een lading van me afgevallen, ik heb veel gehuild en gelachen tijdens de sessies, dit heeft enorm geholpen.

  - Ron (26), sociale angst
  Gemiddeld geven cliënten Mireille Kersten:
  Beoordeling: 4.7 uit 5.
  Op basis van 10 ervaringen

  Wat zeggen mijn cliënten?

  De gesprekken hebben me geholpen om anders naar mezelf en eht leven te kijken. Ik richt me nu op zaken die goed gaan en dat geeft me kracht en goede energie. Mireille is heel down to earth en hanteerde bij mij een stevige aanpak, dit was soms confronterend maar ik had het wel nodig.

  - Tanja (19), depressie

  Ik ervaar weer controle over mijn gedachten en lichaam, ik leef vanuit vertrouwen in plaats vanuit angst. Ik ga weer op pad en geniet van alles wat het leven me brengt.

  - Angela (48), paniekstoornis

  Mijn gedachten en gedrag bepaalden en beperkten mijn leven op een nadelige manier. Ik voelde me angstig en onvrij toen ik aan de behandeling begon. Ik heb geleerd om onrealistische gedachten te vervangen door helpende, realistische gedachten, hetgeen mijn gemoedsrust en kwaliteit van leven enorm heeft verbeterd.

  - Lot (62), ziekteangst, OCD

  Er is een lading van me afgevallen, ik heb veel gehuild en gelachen tijdens de sessies, dit heeft enorm geholpen.

  - Ron (26), sociale angst

  Na vele dates en korte relaties kwam ik eindelijk tot de conclusie dat ik continue op zoek was naar externe validatie. Door de gesprekken kwam ik tot het besef dat een gebrek aan zelfliefde de kern was van mijn onrust en problemen (uitdagingen).

  - Rob (38), depressie en laag zelfbeeld

  Na een hevige traumatische ervaring stond ik voortdurend in een soort van overlevingsmodus en raakte ik lichamelijk en geestelijk uitgeput. Gaandeweg de behandeling lukte het me weer om te ontspannen en kon ik weer goed slapen. Ik heb de nare ervaring kunnen verwerken en zorg nu beter voor mezelf dan voorheen.

  - Anke (20), PTSS

  Na het verliezen van een dierbare kwam ik in een depressie terecht en wist ik niet meer hoe ik hier alleen uit moest komen. Door de gesprekken met Mireille is de lading van mijn klachten verminderd en kan ik zaken vanuit een meer neutraal, helder en nieuw perspectief zien. Ik heb gaandeweg betekenis kunnen geven aan hetgeen er is gebeurd en zie de toekomst weer met vertrouwen tegemoet.

  - Leon (48), depressie en rouwverwerking

  Ik was erg onzeker en betrok kritiek snel op mezelf, daarbij vond ik het lastig om in deze maatschappij mijn draai te vinden. Gaandeweg de behandeling ben ik me bewust geworden van mijn authentieke kracht en durf ik meer mezelf te zijn. Ongeacht de situatie kan ik nu steeds beter in mijn kracht blijven staan.

  - Dagmar (25), hoogbegaafdheid en hoogsensitief

  Middels inzichtgevende gesprekken ben ik gaan reflecteren op mijn gedachten en ben ik gaan beseffen dat er in feite maar weinig dingen zijn waar ik echt bang voor hoef te zijn. Door te praten met Mireille ben ik meer controle en gemoedsrust gaan ervaren en heb ik weer vertrouwen in mezelf en de toekomst.

  - Leon (53), paniekaanvallen en sociale fobie

  Door de gesprekken met Mireille heb ik meer zelfinzicht gekregen en ben ik me bewuster geworden van mijn gedachten, gevoelens en gedrag. Ik heb ervaren hoe het is om een transformatieproces in te gaan en hierbij te groeien naar een nieuwe versie van mezelf.

  - Esmee (35), depressie en existentiële vraagstukken

  Wie zijn wij?

  Psyned bestaat al sinds 2009 en heeft vanaf het begin maar één doel: de geestelijke gezondheidszorg toegankelijker maken. We weten namelijk dat het beter kan. Wij vinden dat je altijd snel passende hulp moet kunnen krijgen, zonder te hoeven wachten. Samen met psychologisch verwijsteam en 300 behandelaren maken wij ons hier elke dag hard voor en helpen we je mentaal sterker te worden én te blijven.

  Wil je hier meer over weten? Lees hier dan verder over ons.

  Afspraak maken?

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hiernaast het contactformulier in.

  Sint-Oedenrodeseweg 11
  5681 PH, Best

  Contact met Mireille Kersten


  Deze website is beschermd met reCAPTCHA en lees hier de Google
  Privacy Policy en Terms of Service.