Psycholoog Tilburg

De behandeling bij Psycholoog Tilburg is een proces van groei. Je krijgt nieuw inzicht, nieuwe vaardigheden, nieuwe kennis, nieuwe mogelijkheden. Je krijgt beter zicht op wat voor jou écht belangrijk is, wat jouw krachten zijn en hoe je die voluit kunt benutten. Ik vind het belangrijk je daarin het hele spectrum van jouw mogelijkheden te laten ervaren. Dat geeft je een gevoel van kracht, rust en ruimte – niet alleen voor de situatie nu, maar ook in de toekomst.

Mijn praktijk is in Berkel-Enschot onderdeel van Gemeente Tilburg.

Psycholoog Tilburg

Het is niet altijd even makkelijk – leven, liefde, werk, verdriet, pijn. Op sommige momenten lukt het je noch alleen noch met de mensen die dicht bij je staan. Het zijn momenten waarop je je onmachtig voelt in je eigen leven en waarop je het zo graag zou veranderen.

Op die momenten kun je bij me terecht. Ik help mensen bij grotere en kleinere vragen, zwaardere en lichtere problemen in hun proces van verandering. Die verandering zal voor jou anders zijn dan voor ieder ander. Want jij bent anders en jij hebt unieke kwaliteiten die jou zullen helpen.

Waar wil je naartoe?

Je zult het bijna meteen merken: ik werk oplossingsgericht. Je vertelt eerst waar je last van hebt: misschien ben je al eerder bij een psycholoog of therapeut geweest. Wat je in die behandeling plezierig vond, wat voor jou goed werkte en wat niet.

Op het moment dat we een goed beeld hebben van de situatie nu, kijken we naar de toekomst. Want, wat wil je bereiken? Waar wil je uitkomen? Hoe wil je dat je leven er uitziet? Samen werken we eraan dat jij je leven kunt leven zoals je dat graag zou willen.

Duidelijke doelen

Het is best ongrijpbaar, je leven, de liefde, werk, dromen, verwachtingen, teleurstellingen. En werken aan je innerlijk kan ook best abstract lijken. Niet in mijn praktijk: we pakken de zaken concreet aan en je hebt werk te doen. We maken afspraken, stellen doelen en bespreken hoe die te bereiken.

Een afspraak kan ook zijn dat sommige dingen nu éénmaal tijd nodig hebben, de vraag “Wat is eigenlijk de zin van wat ik doe?” heb je niet zomaar beantwoord, laat staan dat deze vraag een oplossing vraagt. Kleine stappen hierin zetten en concreet maken wat zingeving voor jou betekent in je dagelijkse leven, kan dan een bijdrage leveren.

Zo wordt je weg tastbaar, duidelijk en concreet. In mijn ogen is dat de meest succesvolle manier om aan jezelf te werken.

Psycholoog Tilburg – Over Marielle Koek

Ik ben erg geïnteresseerd in mensen. Vooral wat er tussen mensen speelt. Ik had een goed gevoel voor het ongezegde en pakte stemmingen haarfijn op.

Oprecht nieuwsgierig

Ik doe mijn werk vanuit een diepgewortelde nieuwsgierigheid naar mensen, en hoe we ons leven leven. Hoe dat soms goed gaat, waar het mis gaat, hoe iedereen zijn eigen manier vindt en op een eigen manier vervulling geeft. Ik ben nieuwsgierig naar de theorieën hierover en naar hoe wij, mensen, onze eigen unieke invulling geven aan dit leven.

“De behandeling is een proces van groei. Je krijgt nieuw inzicht, nieuwe vaardigheden, nieuwe kennis, nieuwe mogelijkheden. Je krijgt beter zicht op wat voor jou écht belangrijk is, wat jouw valkuilen zijn en hoe je die kunt ontstijgen”.

Het fascineert me

Ik ben dan ook naast mijn werk vaak met werk bezig. Boeken lezen, vakbladen, artikelen – het is leuk, leerzaam en ik heb het gevoel dat het er allemaal toe doet. Zo heb ik bijvoorbeeld de basisopleiding EFT Relatietherapie gevolgd. Daarnaast ben ik graag met mijn 3 kinderen, van wie ik volop leer. We zorgen samen voor onze twee poezen. Met mijn partner leer ik hoe ik “kan zijn”; we genieten steeds opnieuw van elkaars aanwezigheid. Ik ben graag in de natuur om te wandelen of te fietsen. Ik houd ook erg van spelletjes, lezen, Scandinavische films en beoefen yoga.

Tarief en duur

Een individuele afspraak bij Psycholoog Tilburg kost € 98 per sessie. Voor relatietherapie betaal je €190 per sessie. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Ik ben lid van het Nederlandse Instituut voor Psychologen (NIP) en EFT Nederland.

Contact met Psycholoog Tilburg

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail mij dan snel naar Psycholoog Tilburg ter attentie van Mariëlle Koek. Ik leer je graag kennen!

Klachten

 • Aanpassingsproblematiek
 • Angst
 • Autisme
 • Burnout
 • Chronische vermoeidheid
 • Depressie
 • Negatief zelfbeeld
 • RET
 • Rouw en verliesverwerking
 • Seksualiteit
 • Slaapproblemen
 • Trauma
 • Werkgerelateerde problematiek
 • Zingevingsvragen

Behandelvormen

 • ACT
 • Cognitieve gedragstherapie
 • EFT Relatietherapie
 • Mindfulness
 • Online therapie
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Post Intensive Care Syndroom
 • Relatietherapie
 • Stressmanagement
 • Systeemtherapie
 • Talen

  Nederlands
  Engels

Aangesloten bij

Cliëntervaringen

Gemiddeld geven cliënten Marielle Koek:

 • Beoordeling: 4.8 uit 5. Op basis van 18 ervaringen
 • "Mariëlle is een fijn mens en een hele goede therapeute. Dankzij therapie bij haar heeft onze relatie een aantal diepe crises overleefd en is veel fijner en rustiger. We hebben zowel onszelf als elkaar als onze relatie een stuk beter leren kennen. Na het traject samen heb ik nog een eigen traject doorlopen, waardoor ik beter om kan gaan met angst en pijn uit het verleden en zelfverzekerder en meer in balans ben."

  - Anoniem

  "De therapie bij Mariëlle heeft ons absoluut weer bij elkaar gebracht. We herkennen onze valkuilen, zijn zachter geworden naar elkaar en als we weer in onze dip belanden hebben we tools om hier positief uit te komen."

  - Anoniem

  "Marielle heeft mij geleerd hoe om te gaan met de 4 niveaus van communicatie: inhoud - procedure -interactie/proces - gevoelens."

  - Anoniem

  "Marielle heeft me heel snel duidelijkheid kunnen geven in mijn probleem. Nu heb ik het leren herkennen en kan er mee om gaan. Ze heeft me ook in laten zien dat het eigenlijk geen probleem is, maar ik mezelf mag zijn. Dat is een heel fijn gevoel. Nu ben ik gewoon weer trots op wie ik ben."

  - Anoniem

  "Mariëlle creëert vertrouwen, is opmerkzaam zonder oordeel en weet daarmee goed de zorgbehoefte te bepalen. Tijdens het traject heeft ze haar deskundigheid getoond en durfde daarbij een kritische spiegel voor te houden."

  - Anoniem

  "Mariëlle heeft ons het afgelopen jaar begeleid en ons geholpen de hardnekkige patronen tussen ons bloot te leggen. Ik heb haar als een zeer professionele en ervaren therapeute ervaren en zou haar iedereen aanraden."

  - Anoniem

  Marielle mijn leven weer op de rails te krijgen. Ze hielp mij om me bewust te maken van zaken waar ik nog niet aan had gedachte en stuurde me subtiel op het juiste pad. Nu, bijna 2 jaar na afronding is mijn leven weer helemaal goed met veel geluk en liefde in mijn werk, relatie en sinds kort zelfs in mijn gezin.

  - Anoniem

  Mariëlle heeft me echt heel erg geholpen. Ik voelde me altijd veilig bij haar en ze doet echt een stapje extra voor je als dat nodig is.

  - Yvette

  “Marielle heeft ons een andere licht gegeven op het hebben van een relatie.”

  - Ton & Jolanda

  "Naar Märiëlle gaan was voor mij een hele stap. Ik was te afhankelijk van mijn omgeving. Dit resulteerde in een hoop onzekerheid en verlies van liefde voor mezelf. Dit heb ik door de prettige gesprekken en handreikingen van Mariëlle ingezien. Door dat inzicht kon ik eraan werken. Ik ben mezelf meer gaan waarderen en minder afhankelijk geworden van mijn omgeving. Nu ben ik op weg om dit zo te houden en verder mee te gaan, zodat ik kan staan voor mijn eigen keuzes."

  - Sandra

  “Ik voelde me op mijn gemak en door de manier van luisteren en vragen stellen, ben ik mezelf beter gaan begrijpen.”

  - Ronald

  "Na het derde gesprek met Mariëlle kreeg ik dé eyeopener waar ik dagelijks aan terug denk en mee aan de slag kan. Ze kan de spiegel voorhouden zonder het respect voor de ander uit het oog te verliezen en zonder hier een oordeel over los te laten. Met de handvatten die Mariëlle heeft aangereikt kan ik zelf verder, dat was voor mij het doel van de sessies."

  - Melanie

  Zowel met mijn partner als alleen bij Marielle geweest. Super luisterend oor en heeft mij/ons goed op weg geholpen, waarvoor dank.

  - Marc

  “De gesprekken met Marielle heb ik als zeer prettig ervaren en ik voelde mij zeer op mijn gemak.”

  - Julia

  Heb Mariëlle gevonden via internet. Bij het intake gesprek was er een klik en zijn we het proces aangegaan. Mijn ervaring: Mariëlle heeft een groot geduld, luistert erg goed, vergeet niks en komt steeds heel verrassend terug bij de kern van het probleem. Zeer respectvol met een scherp inzicht.

  - Jan van Dongen

  "In therapie gaan is een stap en lastig als je hier samen niet hetzelfde over denkt. Dit bleek geen bezwaar. We hebben de ruimte gehad om samen weer te ontdekken wat we in elkaar waardeerden, hoe we met elkaar om gingen, wat onze valkuilen waren en waarom we deden zoals we dat deden, maar ook vooral waar we positieve energie uit haalden. Vanuit die basis konden we ook zien wat we anders wilden en dat uitproberen. Mariëlle heeft door vragen, geduld, respect, opdrachten en veel ruimte voor eigen invulling ons de kans gegeven om dit op onze eigen manier te ontdekken. We zien onze toekomst weer vol vertrouwen tegemoet."

  - Ine

  “Door de vragen en de manier van werken, kwam er meer ruimte om datgene te zeggen wat er gezegd moest worden.”

  - Ed & Inge

  "Door de gesprekken met Mariëlle hebben we onze relatie opnieuw leren waarderen en meer begrip gekregen voor elkaar. Kernwoorden van de werkwijze van Mariëlle: respectvol, warm, handreikingen voor nieuwe inzichten."

  - A & E
  Marielle Koek
  Marielle Koek
  Psycholoog in Tilburg

  Beoordeling: 4.8 uit 5
  Op basis van 18 ervaringen
  • Also in English
  • Relatietherapie
  Bel: 085-4014720
  Marielle Koek

  Marielle Koek

  • Also in English
  • Relatietherapie

  Psycholoog Tilburg

  De behandeling bij Psycholoog Tilburg is een proces van groei. Je krijgt nieuw inzicht, nieuwe vaardigheden, nieuwe kennis, nieuwe mogelijkheden. Je krijgt beter zicht op wat voor jou écht belangrijk is, wat jouw krachten zijn en hoe je die voluit kunt benutten. Ik vind het belangrijk je daarin het hele spectrum van jouw mogelijkheden te laten ervaren. Dat geeft je een gevoel van kracht, rust en ruimte – niet alleen voor de situatie nu, maar ook in de toekomst.

  Mijn praktijk is in Berkel-Enschot onderdeel van Gemeente Tilburg.

  Psycholoog Tilburg

  Het is niet altijd even makkelijk – leven, liefde, werk, verdriet, pijn. Op sommige momenten lukt het je noch alleen noch met de mensen die dicht bij je staan. Het zijn momenten waarop je je onmachtig voelt in je eigen leven en waarop je het zo graag zou veranderen.

  Op die momenten kun je bij me terecht. Ik help mensen bij grotere en kleinere vragen, zwaardere en lichtere problemen in hun proces van verandering. Die verandering zal voor jou anders zijn dan voor ieder ander. Want jij bent anders en jij hebt unieke kwaliteiten die jou zullen helpen.

  Waar wil je naartoe?

  Je zult het bijna meteen merken: ik werk oplossingsgericht. Je vertelt eerst waar je last van hebt: misschien ben je al eerder bij een psycholoog of therapeut geweest. Wat je in die behandeling plezierig vond, wat voor jou goed werkte en wat niet.

  Op het moment dat we een goed beeld hebben van de situatie nu, kijken we naar de toekomst. Want, wat wil je bereiken? Waar wil je uitkomen? Hoe wil je dat je leven er uitziet? Samen werken we eraan dat jij je leven kunt leven zoals je dat graag zou willen.

  Duidelijke doelen

  Het is best ongrijpbaar, je leven, de liefde, werk, dromen, verwachtingen, teleurstellingen. En werken aan je innerlijk kan ook best abstract lijken. Niet in mijn praktijk: we pakken de zaken concreet aan en je hebt werk te doen. We maken afspraken, stellen doelen en bespreken hoe die te bereiken.

  Een afspraak kan ook zijn dat sommige dingen nu éénmaal tijd nodig hebben, de vraag “Wat is eigenlijk de zin van wat ik doe?” heb je niet zomaar beantwoord, laat staan dat deze vraag een oplossing vraagt. Kleine stappen hierin zetten en concreet maken wat zingeving voor jou betekent in je dagelijkse leven, kan dan een bijdrage leveren.

  Zo wordt je weg tastbaar, duidelijk en concreet. In mijn ogen is dat de meest succesvolle manier om aan jezelf te werken.

  • Aanpassingsproblematiek
  • Angst
  • Autisme
  • Burnout
  • Chronische vermoeidheid
  • Depressie
  • Negatief zelfbeeld
  • RET
  • Rouw en verliesverwerking
  • Seksualiteit
  • Slaapproblemen
  • Trauma
  • Werkgerelateerde problematiek
  • Zingevingsvragen
  • ACT
  • Cognitieve gedragstherapie
  • EFT Relatietherapie
  • Mindfulness
  • Online therapie
  • Oplossingsgerichte therapie
  • Post Intensive Care Syndroom
  • Relatietherapie
  • Stressmanagement
  • Systeemtherapie
  • Talen

   Nederlands
   Engels

  Cliëntervaringen

  Gemiddeld geven cliënten Marielle Koek:

 • Beoordeling: 4.8 uit 5. Op basis van 18 ervaringen
 • "Mariëlle is een fijn mens en een hele goede therapeute. Dankzij therapie bij haar heeft onze relatie een aantal diepe crises overleefd en is veel fijner en rustiger. We hebben zowel onszelf als elkaar als onze relatie een stuk beter leren kennen. Na het traject samen heb ik nog een eigen traject doorlopen, waardoor ik beter om kan gaan met angst en pijn uit het verleden en zelfverzekerder en meer in balans ben."

  - Anoniem

  "De therapie bij Mariëlle heeft ons absoluut weer bij elkaar gebracht. We herkennen onze valkuilen, zijn zachter geworden naar elkaar en als we weer in onze dip belanden hebben we tools om hier positief uit te komen."

  - Anoniem

  "Marielle heeft mij geleerd hoe om te gaan met de 4 niveaus van communicatie: inhoud - procedure -interactie/proces - gevoelens."

  - Anoniem

  "Marielle heeft me heel snel duidelijkheid kunnen geven in mijn probleem. Nu heb ik het leren herkennen en kan er mee om gaan. Ze heeft me ook in laten zien dat het eigenlijk geen probleem is, maar ik mezelf mag zijn. Dat is een heel fijn gevoel. Nu ben ik gewoon weer trots op wie ik ben."

  - Anoniem

  "Mariëlle creëert vertrouwen, is opmerkzaam zonder oordeel en weet daarmee goed de zorgbehoefte te bepalen. Tijdens het traject heeft ze haar deskundigheid getoond en durfde daarbij een kritische spiegel voor te houden."

  - Anoniem

  "Mariëlle heeft ons het afgelopen jaar begeleid en ons geholpen de hardnekkige patronen tussen ons bloot te leggen. Ik heb haar als een zeer professionele en ervaren therapeute ervaren en zou haar iedereen aanraden."

  - Anoniem

  Marielle mijn leven weer op de rails te krijgen. Ze hielp mij om me bewust te maken van zaken waar ik nog niet aan had gedachte en stuurde me subtiel op het juiste pad. Nu, bijna 2 jaar na afronding is mijn leven weer helemaal goed met veel geluk en liefde in mijn werk, relatie en sinds kort zelfs in mijn gezin.

  - Anoniem

  Mariëlle heeft me echt heel erg geholpen. Ik voelde me altijd veilig bij haar en ze doet echt een stapje extra voor je als dat nodig is.

  - Yvette

  “Marielle heeft ons een andere licht gegeven op het hebben van een relatie.”

  - Ton & Jolanda

  "Naar Märiëlle gaan was voor mij een hele stap. Ik was te afhankelijk van mijn omgeving. Dit resulteerde in een hoop onzekerheid en verlies van liefde voor mezelf. Dit heb ik door de prettige gesprekken en handreikingen van Mariëlle ingezien. Door dat inzicht kon ik eraan werken. Ik ben mezelf meer gaan waarderen en minder afhankelijk geworden van mijn omgeving. Nu ben ik op weg om dit zo te houden en verder mee te gaan, zodat ik kan staan voor mijn eigen keuzes."

  - Sandra

  “Ik voelde me op mijn gemak en door de manier van luisteren en vragen stellen, ben ik mezelf beter gaan begrijpen.”

  - Ronald

  "Na het derde gesprek met Mariëlle kreeg ik dé eyeopener waar ik dagelijks aan terug denk en mee aan de slag kan. Ze kan de spiegel voorhouden zonder het respect voor de ander uit het oog te verliezen en zonder hier een oordeel over los te laten. Met de handvatten die Mariëlle heeft aangereikt kan ik zelf verder, dat was voor mij het doel van de sessies."

  - Melanie

  Zowel met mijn partner als alleen bij Marielle geweest. Super luisterend oor en heeft mij/ons goed op weg geholpen, waarvoor dank.

  - Marc

  “De gesprekken met Marielle heb ik als zeer prettig ervaren en ik voelde mij zeer op mijn gemak.”

  - Julia

  Heb Mariëlle gevonden via internet. Bij het intake gesprek was er een klik en zijn we het proces aangegaan. Mijn ervaring: Mariëlle heeft een groot geduld, luistert erg goed, vergeet niks en komt steeds heel verrassend terug bij de kern van het probleem. Zeer respectvol met een scherp inzicht.

  - Jan van Dongen

  "In therapie gaan is een stap en lastig als je hier samen niet hetzelfde over denkt. Dit bleek geen bezwaar. We hebben de ruimte gehad om samen weer te ontdekken wat we in elkaar waardeerden, hoe we met elkaar om gingen, wat onze valkuilen waren en waarom we deden zoals we dat deden, maar ook vooral waar we positieve energie uit haalden. Vanuit die basis konden we ook zien wat we anders wilden en dat uitproberen. Mariëlle heeft door vragen, geduld, respect, opdrachten en veel ruimte voor eigen invulling ons de kans gegeven om dit op onze eigen manier te ontdekken. We zien onze toekomst weer vol vertrouwen tegemoet."

  - Ine

  “Door de vragen en de manier van werken, kwam er meer ruimte om datgene te zeggen wat er gezegd moest worden.”

  - Ed & Inge

  "Door de gesprekken met Mariëlle hebben we onze relatie opnieuw leren waarderen en meer begrip gekregen voor elkaar. Kernwoorden van de werkwijze van Mariëlle: respectvol, warm, handreikingen voor nieuwe inzichten."

  - A & E

  Contact

  Praktijkadres
  Bosscheweg 40
  5056KC Berkel-Enschot

  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Contact

  Deze website is beschermd met reCAPTCHA en lees hier de Google
  Privacy Policy en Terms of Service.