Psycholoog Amsterdam - Sarah Jansen
Sarah Jansen
Sarah Jansen

Psycholoog Amsterdam

Het leven is als dansen met de wind. Soms moet je er tegen vechten of beland je in een storm waar je niet op eigen kracht uitkomt. Ieder individu is uniek en heeft zijn eigen verhaal. Ik help je graag om tot inzicht, oplossing, groei en kracht te komen op een manier die bij jou past.

Afspraken zijn ook mogelijk in Almere en in het Engels.

Ruimte voor jouw verhaal bij Psycholoog Amsterdam

Mijn naam is Sarah Jansen, ik ben psycholoog in Amsterdam. Ik ben betrokken, deskundig en kan indien nodig out of the box denken. Ik zie je niet als iemand met een klacht, maar als individueel persoon. Omdat ik vind dat we de sessies niet onnodig zwaarder hoeven te maken speelt humor altijd een belangrijke rol in de behandeling bij Psycholoog Amsterdam.

Je doel bereiken bij Psycholoog Amsterdam

De behandeling begint met een intakegesprek. In dit gesprek heb je de ruimte om je verhaal te doen zodat ik een beeld krijg van wie je bent en wat er speelt. Vervolgens geef ik je een terugkoppeling, ik zeg wat ik denk dat er speelt en wat je kunt doen om je klacht te verhelpen. Je hulpvraag is hierbij erg belangrijk, van hieruit kijken we waar je naartoe wilt en hoe we dit gaan bereiken. Omdat onze samenwerking hier een belangrijke rol in speelt besteden we hier ook aandacht aan. We doen het samen en daarom is het hebben van een goede klik van groot belang.

Niet alleen je klacht wordt besproken

Tijdens de behandeling kijk ik niet alleen naar je klacht, ook is er aandacht voor je dagelijks leven en de dingen die belangrijk voor je zijn. Soms komen er onderliggende patronen bovendrijven die hebben bijgedragen aan het veroorzaken van je klacht. Deze patronen kunnen nader onderzocht en vervolgens doorbroken worden, zodat ze je niet meer in de weg zullen zitten.

Het draait om jou

Omdat het belangrijk is dat jij je prettig voelt bij de behandeling doen we alles in overleg. Het draait immers om jou. Om deze reden kijk en denk ik vanuit jou en jouw behoeften naar wat je wil en waar je je prettig bij voelt. Ik kan het niet volledig van je overnemen, maar ik kan je wel handvatten aanreiken waarmee je zelf weer verder kunt.

Het is daarom belangrijk om de behandeling breder te trekken dan alleen gesprekken. Nieuwe patronen moeten worden toegepast in het dagelijks leven, dan maak je ze het snelst eigen. Je leert door te doen, daarom geef ik je huiswerkopdrachten mee. Ook dit gaat uiteraard in overleg. Jij moet je namelijk altijd prettig voelen bij de opdrachten en oefeningen die je mee krijgt.

Evaluatie

Tussendoor hebben we een aantal evaluatiemomenten waarin we bespreken hoe het gaat en hoe jij je voelt bij de behandeling bij Psycholoog Amsterdam. Graag hoor ik van je waar je mee bezig bent, welke veranderingen je doormaakt en wat er gebeurt nu je nieuwe patronen toepast in je dagelijks leven. Deze evaluaties zorgen ervoor dat we scherp blijven en het juiste pad blijven volgen. Mochten dingen niet goed gaan of als je dingen juist anders wilt doen kun je dit altijd aangeven.

Tarief en duur

Een afspraak bij Psycholoog Almere duurt 45 minuten en kost € 95,00. Voor een afspraak met twee personen, zoals relatietherapie, neem ik 45 minuten de tijd en dit kost € 115,00. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra.

Wil je een afspraak afzeggen? Doe dit dan minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Aangesloten bij

Het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) - lidmaatschapsnummer 210315
Mijn AGB-code is 94101554.

Contact

Wil je meer weten over psychologen in Amsterdam of een afspraak maken? Bel naar Psycholoog Amsterdam ter attentie van Sarah Jansen. Afspraken zijn ook mogelijk in Almere. Ik leer je graag kennen!

Over Mij - Sarah Jansen - Psycholoog Amsterdam

"Mensen zijn geweldig en relaties tussen mensen zijn fascinerend, iedereen met zijn eigen verhaal." Mensen hebben dan ook altijd mijn interesse gehad: wat ze beweegt, wat in ze omgaat en hoe ze zich tot elkaar verhouden. De studie psychologie was dan ook een logische keuze. Ik vind het erg dankbaar om met mijn beroep een kleine bijdrage te mogen leveren in het leven van anderen.

Behandeling op maat bij Psycholoog Amsterdam

Ik heb veel verschillende en complexe mensen, klachten en hulpvragen voorbij zien komen. Zodoende heb ik gewerkt met een brede doelgroep. Niet alleen werkte ik als psycholoog met kinderen, jongeren en volwassenen, ook heb ik gezinnen begeleid, groepstrainingen gegeven, in het speciaal onderwijs en de ambulante GGZ gewerkt, projecten met jongeren uitgevoerd en ik ben betrokken bij vluchtelingenopvang.

Omdat ik over veel ervaring beschik kan ik ieder individu een behandeling op maat bieden. Jongeren en volwassenen kunnen bij Psycholoog Amsterdam terecht voor de behandeling van uiteenlopende klachten en hulpvragen. Het behandelen van (complexe) trauma's en het geven van ACT (Acceptance and Commitment Therapy) behoort tot mijn specialisatie, maar is zeker niet het enige waarmee ik je kan helpen. Neem daarom gerust contact op om te vragen wat ik voor jou kan betekenen.

Gelijkwaardig en oplossingsgericht

Als psycholoog ben ik menselijk, empathisch, open-minded, doelgericht en down to earth. Ik hecht er veel waarde aan om iemands (culturele) achtergrond mee te nemen in de behandeling. Ook ik ben gewoon een mens, en ik schroom ook niet om een stukje van mezelf te laten zien tijdens de behandeling. Ik hou er van om gewoon normaal en af en toe zelfs een beetje gek te doen.

Op een gelijkwaardige, open en oplossingsgerichte manier gaan we samen op zoek naar wat jij nodig hebt. Het is niet altijd even makkelijk, maar ook deze gevoelens mogen er zijn. Soms kan ik confronterend zijn, bijvoorbeeld door je te wijzen op patronen die ik steeds zie terugkomen. Uiteraard doe ik dit alleen als dit een meerwaarde heeft voor de behandeling en zal ik je nooit kwetsen.

Trauma-sensitieve yoga

Zelf ben ik zowel een denker als een doener. Dit vind ik een prettige combinatie die ik graag toepas in de behandeling bij Psycholoog Amsterdam. Naast mijn werk doe ik aan dansen, yoga en sport. Daarnaast hebben gezondheid en voeding mijn interesse. Door deze kennis zoveel mogelijk aan te vullen kan ik deze inzetten bij het in kaart brengen van de levenspatronen van cliënten.

Ook ben ik op dit moment bezig met een opleiding tot yoga-docent en verdiep ik me in trauma-sensitieve yoga. Ik hoop dan ook dat ik yoga binnenkort kan toepassen in de (trauma)behandelingen bij Psycholoog Amsterdam. Verder hou ik van reizen, koken, lachen, muziek en diversiteit aan mensen. Omdat ik veel heb gereisd en langere tijd in het buitenland heb gewoond kan ik de behandeling ook in het Engels of Spaans geven.

Contact

Wil je meer weten over mij, mijn praktijk of een afspraak maken? Bel naar Psycholoog Amsterdam ter attentie van Sarah Jansen. Ik leer je graag kennen!

Cliënten vertellen over hun ervaring bij Psycholoog Amsterdam

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Karima en Fadoua (dochter) over Sarah Jansen psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Door de gesprekken met Sarah is Fadoua uit haar toren gekomen en begrijpen we elkaar weer. Sarah heeft ons apart en samen behandeld, we voelden ons allebei gehoord en ze heeft ons weer leren communiceren. Nu zijn gevoelens bespreekbaar en voelen we ons weer fijn thuis bij elkaar."

Neem Contact op met Psycholoog Amsterdam

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Amsterdam

Bekijk hier de route naar mijn psychologenpraktijk in Amsterdam. Afspraken zijn ook mogelijk in Almere.

Sarah Jansen
Vasco da Gamastraat 10c
1057 VK Amsterdam