Psycholoog Amsterdam - Betrokken begeleiding bij jouw hulpvraag
Karlijn Nienaber
Karlijn Nienaber

Psycholoog Amsterdam

De manier van werken bij Psycholoog Amsterdam kenmerkt zich door samenwerken, openheid en vertrouwen. Bewust worden van je mogelijkheden en vermogens - gegeven de omstandigheden - biedt perspectief en geeft kracht en vertrouwen, waardoor je zonder verkramping kan kijken naar de realiteit.

Afspraken zijn mogelijk buiten kantoortijden!

Psycholoog Amsterdam - Biedt perspectief

Mijn naam is Karlijn Nienaber, psycholoog in Amsterdam. In mijn praktijk behandel ik verscheidene klachten, met een focus op angst- en stemmingsproblematiek. Daarnaast kunt u ook voor burn-out klachten en levensfaseproblematiek bij mij terecht.

Eerste gesprek

In het eerste gesprek gaan we inventariseren wat de klacht is. Wat speelt er precies en wat heb je zelf zoal gedaan? Ik probeer een algemeen beeld te krijgen om te kunnen achterhalen welke behandelmethode het beste bij jou past. Vervolgens is van belang te weten hoe ver je in het proces van verandering zit. De klacht erkennen is de eerste stap. Acceptatie, inzicht krijgen en gedragsverandering zijn de vervolgstappen.

Technieken

Cognitieve gedragstherapie en oplossingsgerichte therapie zijn technieken die ik voornamelijk gebruik. Ik ben opgeleid als cognitief gedragstherapeut, maar vind het daarnaast van essentieel belang om voorbij de cognities en het gedrag te kijken. We zijn vooral gericht op het denken (cognitie) en het verstand. De kennis van het lichaam is daarentegen ook van onmisbare waarde en liegt vrijwel nooit. De behandeling zal dan ook elementen van de haptonomie bevatten, met als doel een evenwichtige balans tussen het lichamelijke en cognitieve bewustzijn.

Zelfregie

Mijn doel is het versterken van emotionele veerkracht en zelfregie, zodat je op accepterende en constructieve wijze kan leren omgaan met wat er speelt. De benadering is dan ook cliëntgericht. De focus ligt niet alleen op het probleem; we kijken ook naar zaken die wel goed gaan. Door ons te richten op jouw vermogens kunnen we onderzoeken waar ruimte is om een stapje te maken.

Tarief

Een individuele afspraak bij Psycholoog Amsterdam - Karlijn Nienaber kost € 95 per sessie. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact met Psycholoog Amsterdam

Wil je meer weten over psychologen in Amsterdam of een afspraak maken? Bel naar Psycholoog Amsterdam ter attentie van Karlijn Nienaber. 

Over mij - Karlijn Nienaber - Psycholoog Amsterdam

Al van jongs af aan ben ik nieuwsgierig naar menselijke interacties en ons gedrag. Zoveel individuele verschillen, maar in de basis zo gelijk. Aan de Universiteit van Amsterdam heb ik psychologie gestudeerd met als specialisatie klinische neuropsychologie (2008).

Gedurende mijn loopbaan heb ik in verscheidene behandelsettings ervaring opgedaan en met meerdere doelgroepen gewerkt, waaronder ouderen (neuropsychologisch onderzoek), kinderen (neurofeedback) en (jong)volwassenen (cognitieve gedragstherapie, hartcoherentie).

Inzicht

Soms kan een vastgeroeste overtuiging door een bepaald inzicht gaan wankelen. Als zogenaamde basisovertuigingen worden afgebroken, kan het zijn dat iemand ineens anders tegen zaken aankijkt. Je ziet iemand krachtiger worden en zelfvertrouwen krijgen. Die ontwikkelde zelfregie is mijn ultieme doel als psycholoog

Contact met Psycholoog Amsterdam

Wil je meer weten over mij, mijn praktijk of een afspraak maken? Bel naar Psycholoog Amsterdam ter attentie van Karlijn Nienaber. Ik leer je graag kennen!

Cliënten vertellen over hun ervaring bij Psycholoog Amsterdam

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Rob over Karlijn Nienaber psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

De gesprekken met Karlijn heb ik als prettig ervaren en ik voelde mij zeer op mijn gemak. Dank voor je hulp!

Neem contact op met Psycholoog Amsterdam

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Amsterdam

Bekijk hier de route naar mijn psychologenpraktijk in Amsterdam.

Karlijn Nienaber
Cruquiusweg 32
1019 AT Amsterdam