Skip to content
Psyned

Hoi, ik ben Alexandra Dullaart

Psycholoog in Amsterdam

Als ik niet aan het werk ben, ben ik graag in de natuur, luister ik muziek of lees ik een boek. Daarnaast geniet ik ervan om leuke dingen te doen met mijn twee dochters. Of met mijn neus in de boeken voor de opleiding muziektherapie. Want ik werk al lange tijd met veel enthousiasme als psycholoog, maar blijven leren kan altijd.

Na mijn betekenisvolle stage als ‘praatdokter’ in Suriname ben ik in de zorgverlening gaan werken. Ik ontwikkelde een eigen methode, gebaseerd op mijn eigen ervaringen en de theorie. Ik werk vanuit de overtuiging dat je als persoon alles al in huis hebt om zelf weer verder te kunnen. Ik laat je dat graag zien.

Alexandra Dullaart is ook te horen in onze eigen Psyned podcast: Waar wacht je op? Luister hier de aflevering met haar over rouw.

Ik spreek deze talen:

Nederlands
Engels Flagge

Cliënten beschrijven me als:

Positief

Open

Doortastend

Hoe beter het klikt, hoe makkelijker we samenwerken en hoe meer we waarschijnlijk kunnen bereiken.

Altijd een psycholoog - Psyned

Samen aan de slag

We beginnen met een kennismaking. Ik luister aandachtig, probeer al voorzichtig de voor jou belangrijke thema’s te benoemen en samen kijken we naar de mogelijke behandelmethoden. We gaan op een positieve manier aan de slag.

In de behandeling blijven we niet in de klacht hangen; je groeit er van weg op basis van positieve momenten, successen en situaties waarin je het wél kunt. Je leert te gebruiken wat je goed kunt en te ontdekken hoe jij – nu en in de toekomst – je leven kunt invullen zoals jij dat wilt.

Wat zeggen mijn cliënten?

In totaal geven mijn cliënten me 4.7 uit 5 sterren op basis van 17 ervaringen

"Ik voelde me heel erg op mijn gemak bij Alexandra. Ze heeft een hele praktische en nuchtere manier van praten en dat past goed bij mij."

Anoniem

"Alexandra heeft me op een heel rustige manier figuurlijk aan de hand genomen, niet dwingend maar rustig begeleidend. Ik heb me daardoor zonder schroom kunnen overgeven."

Anoniem

"Mijn vriend en ik hadden al maanden lang confrontaties over ons verschil van mening mbt wel of niet een tweede kindje willen krijgen. Het stond volledig tussen ons in en het onbegrip was groot. In de sessies met Alexandra kregen we st...

Meer lezen

Anoniem

"Alexandra is zeer zeker aan te raden, een fijne en professionele psychologe."

Anoniem

Alexandra heeft mij erg goed geholpen. De behandeling heeft mijn dagelijks leven in een positieve manier veranderd. Ze weet goed wat iemand nodig heeft.

Anoniem

Ik heb de behandeling van Alexandra als zeer prettig ervaren. Zij luistert goed naar mijn verhaal en toont veel begrip voor mijn problemen. Door haar behandelmethode zijn dingen voor mij veel overzichtelijker geworden.

Anoniem

Alexandra heeft mij enorm geholpen om niet verwerkte pijn een plek te geven zodat ik in het dagelijkse leven meer in het moment kan zijn. Ik voel me dan ook meer gelukkig.

Anoniem

Nee zeggen tegen een ander is ja zeggen tegen jezelf. Ik heb weer rust in mijn lijf en hoofd. Ik hoef mij niet schuldig te voelen als ik niet in teken van anderen leef zowel privé als zakelijk.

Anoniem

Alexandra gaf me de tijd om weer bij mezelf te komen, is heel diep gegaan.

Anoniem

Nu heb ik meer rust in mijn hoofd en aanknopingspunten om in de dagelijkse gang van zaken hier bewust van te blijven.

Anoniem

Alexandra is rustig en geeft duidelijke tools die mij hebben geholpen.

Anoniem

Topper! Helder en wetend waar ze het over heeft

Anoniem

Ik heb de behandelmethode van Alexandra als zeer prettig ervaren. Voor het eerst sinds jaren een psychologe die begreep hoe naar het was als je de deur niet meer uitkwam omdat je constant in paniek raakt. Alexandra heeft meegedacht aan...

Meer lezen

V

Hier nog een woord van dank. Door jouw zeer goede inzichten in mijzelf en jouw vriendelijke warme steun ben ik van die verschrikkelijke klachten afgekomen. Dat was voor mij eigenlijk niet denkbaar, je bent voor mij een wereldcoac...

Meer lezen

R

Je bent een warm, begripvol en lief mens.Je hebt me geholpen me zelf weer terug te vinden en me zelf niet meer kwijt te raken. Mijn dank is groot. Heel veel succes met je eigen praktijk.

L

"De behandeling van Alexandra heeft mij snel het vertrouwen gegeven dat ik zoek bij een psycholoog. Door goed te luisteren en een duidelijk uitleg te geven maakt ze problemen helder, kleiner en overzichtelijker. Alexandra’s visie ove...

Meer lezen

F

De behandeling bij Alexandra heb ik als zeer prettig gevonden. Eindelijk iemand die naar mij luisterde en kon helpen.

Ava

Ik kan je hiermee helpen:

Aanpassingsproblematiek

Angst

Burn-out

Chronische pijn

Chronische vermoeidheid

Chronische ziekte

Depressie

Mijn behandelvormen:

ACT (Acceptance and Commitment Therapy)

Betrekken van naasten

EFT Relatietherapie

Familieopstellingen

Kanker, begeleiding bij

Medische psychologie

Mindfulness

Online therapie

Relatietherapie

Stervensbegeleiding

Aangesloten bij:

Psyned

LVPW

RBCZ

Contactgegevens

Tt. Vasumweg 24 A
1033SC Amsterdam

Past Alexandra bij mij?

We vinden het belangrijk dat je snel de juiste hulp krijgt. Daarom besteden wij er veel aandacht aan om jou te koppelen aan een psycholoog die bij je past.

 1. 1

  Plan jouw gratis adviesgesprek

  Een behandeling begint met een persoonlijk gesprek van ± 15 minuten met ons psychologisch verwijsteam. Dezelfde dag nog, als je wilt.

 2. 2

  Krijg persoonlijk advies

  In het adviesgesprek luisteren we naar jouw verhaal en hulpvraag. We bespreken jouw voorkeuren, er is ruimte voor (praktische) vragen en we adviseren welke psycholoog jou goed en snel kan helpen.

 3. 3

  Start behandeling

  Wil je direct aan de slag? Wij beheren de agenda's van onze psychologen en kunnen meteen je eerste afspraak inplannen. Meestal kan je al binnen een week terecht. Dat lucht op!

Veelgestelde vragen

Wanneer ga je naar een psycholoog?

Wil je meer grip op je leven? Wil je je lichter, sterker en veerkrachtiger voelen? Een psycholoog kan je helpen om wat je in de weg zit aan te pakken en weer lekker in je vel te zitten. Leer beter omgaan met tegenslagen, reken af met psychische klachten en laat kleine hindernissen op je pad geen grote problemen worden.

Als jij voelt dat je ergens tegenaan loopt en er zelf niet uitkomt, is dat reden genoeg om hulp te zoeken. Je hoeft niet te wachten totdat het zo erg is dat je instort. Juist niet. Wij zeggen altijd: je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. Bij goed voor jezelf zorgen hoort – naast bijvoorbeeld sporten en een bezoek aan de tandarts – ook aandacht hebben voor je mentale gezondheid. Lees verder

Waarom een psycholoog via Psyned?

Via ons krijg je direct de juiste hulp van een psycholoog die bij je past. Je hoeft niet te wachten of eerst langs de huisarts voor een verwijsbrief. Soms is de stap om hulp te vragen al groot genoeg, dus wij vinden het belangrijk dat we het voor jou zo makkelijk mogelijk maken.

Zodra je de eerste stap zet, willen we dat jij je op je gemak voelt. We spreken je graag altijd even persoonlijk om je goed te kunnen koppelen aan een van onze 300+ erkende psychologen, omdat die match belangrijk is voor het succes van je behandeling.

Meestal kan je al binnen een week terecht bij een psycholoog. Online of bij jou in de buurt. Want wij weten: hoe eerder je hulp krijgt, hoe sneller en beter je vaak geholpen bent.

Hoe snel kan ik terecht voor een afspraak?

Heel snel, dat is waarin wij ons onderscheiden. Hoe eerder je hulp krijgt, hoe sneller en beter je vaak geholpen bent. Daarom kan je vaak nog voor dezelfde (werk)dag een gratis adviesgesprek inplannen en meestal kan je al binnen een week starten bij de psycholoog.

De ene psycholoog is eerder beschikbaar dan de ander. Aan de hand van jouw verhaal kunnen we je tijdens het adviesgesprek koppelen aan een psycholoog die jou goed en snel kan helpen. Zonder wachtlijst en verwijsbrief.

Wat kost een psycholoog?

De kosten van een afspraak bij een psycholoog kunnen verschillen per therapievorm en duur van de afspraak. Op deze pagina vind je een overzicht van alle tarieven en we leggen uit hoe je jouw behandeling eventueel vergoed kan krijgen. Lees verder

Wat is Psyned's Klikgarantie?

Ondanks dat we je met zorg en aandacht matchen, kan het zijn dat je geen klik voelt met je psycholoog. We weten dat vertrouwen de basis is voor een goede behandeling en daarom bieden wij Klikgarantie. Ervaar jij toch niet de klik met je psycholoog die nodig is voor een goede behandeling? Dan helpen wij jou bij het vinden van een psycholoog die wel bij jou past en betalen wij het intakegesprek bij de nieuwe psycholoog. Neem hiervoor contact met ons op.

Hoe werkt vergoeding via je werkgever?

Steeds meer werkgevers investeren in mentaal fitte medewerkers en betalen voor psychische hulp. Want als jij niet lekker in je vel zit – of dit nou door je werk komt of niet – heeft dat invloed op jouw werk. Mentaal fitte medewerkers hebben vaak meer plezier in hun werk, verzuimen minder en zijn een stuk productiever. Je werkgever heeft er dus net zoveel voordeel bij dat jij je goed voelt als jijzelf. Werkgevers omarmen dan ook vaker hun verantwoordelijkheid om goed voor hun medewerkers te zorgen. Grote kans dat jouw werkgever al met ons samenwerkt of wil samenwerken. Lees verder

Hoe vind ik een passende psycholoog?

In het gratis adviesgesprek bespreken we jouw klachten en hulpvraag. Ons psychologisch verwijsteam luistert, beantwoordt (praktische) vragen, geeft advies en kan je direct koppelen aan een van onze erkende psychologen. Past jouw vraag niet bij Psyned, dan denken we graag met je mee over alternatieven. We letten altijd op jouw persoonlijke situatie en voorkeuren, omdat we weten dat een goede match met de psycholoog belangrijk is voor het succes van de behandeling. Je kan het adviesgesprek voorbereiden door alvast over de volgende vragen na te denken:

Wat speelt er bij jou? Wat zijn je klachten? Hoe voel jij je? En hoe wil jij je weer voelen? Lees verder

Hoe ziet een behandeling eruit?

Onze psychologen kiezen bewust voor de beste persoonlijke zorg. Zij bieden maatwerk behandelingen vanuit hun passie voor het vak: om jou écht te helpen. Iedere behandelaar bepaalt dus zelf hoe het behandelplan en de begeleiding eruitziet, passend bij jouw hulpvraag. Samen bespreken jullie dit persoonlijke behandelplan met jouw doelen voor de behandeling en hoe jullie die willen bereiken. Aan de hand hiervan kan je een inschatting maken hoeveel sessies je nodig hebt. Lees verder

Waar wacht je op?

Krijg direct de juiste hulp. Bel 085-4014720 (maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.00 uur) of plan hier je adviesgesprek: