Psycholoog Amsterdam - Hulp bij verschillende psychische klachten
Julia van Alphen
Julia van Alphen

Psycholoog Amsterdam

Als Psycholoog Amsterdam ben ik open en niet oordelend. Niets is raar of vreemd. Ik ben een rustig persoon en straal tijdens de behandeling kalmte uit. Dit heeft een positieve uitwerking op mijn cliënten; ook zij voelen zich rustig en op hun gemak. Als je bij mij in behandeling komt, gaan we doelgericht aan de slag. Eerst maken we een overzicht. Wat speelt er, hoe ziet je leven er nu uit en waar wil je naar toewerken? Vervolgens bepalen we wat je doel is en hoe we dit doel samen gaan bereiken.

Afspraken zijn mogelijk buiten kantoortijden!

Psycholoog Amsterdam - Doelgericht aan het werk

Totaalplaatje

Wanneer we over je klacht praten, kijk ik breder dan alleen naar de manier waarop je klacht in je leven aanwezig is. Het is belangrijk om naar het totaalplaatje te kijken. Alleen dan kun je je klacht verhelpen en de oorzaak ervan aanpakken. Het pijnpunt zit namelijk niet altijd daar waar het ook tot uiting komt.

Stel, je maakt de laatste tijd voortdurend ruzie met je omgeving. Het is duidelijk dat je niet lekker in je vel zit. Maar hoe komt dit? Misschien ben je wel niet op je plek op je werk, of zit je niet meer goed in je relatie. Natuurlijk kunnen we iets doen aan de manier waarop je op je omgeving reageert, maar als we de oorzaak van je reactiepatroon negeren, is de oplossing niet duurzaam en zullen de klachten, al dan niet in andere vorm, terugkeren.

Zelfredzaam

We gaan dus verder dan alleen maar terug naar de nullijn. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat we twee vliegen in een klap slaan: je klacht wordt verholpen en je wordt zelfredzaam. Nu en in de toekomst.

Evaluatiemoment

Halverwege de behandeling houden we een korte evaluatie. We bespreken hoe het gaat en wat voor jou belangrijk is. Ik vind het belangrijk om met jou af te stemmen wat je gaat doen, jij moet je immers prettig voelen bij de behandeling. Therapie is namelijk niet vertellen wat ik vind, maar toewerken naar wat jij wilt bereiken. Jij moet het denken en vinden, want jij moet het uiteindelijk doen.

Tijdens de gesprekken is er veel ruimte voor emotie. Lachen, huilen, boos zijn... Alles mag. Ook is het absoluut niet erg als er een stilte valt. Integendeel, stiltes kunnen heel veelzeggend zijn.

Tarief en duur

Een individuele afspraak duurt 45 minuten en kost 95,- euro. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra.

Als je een afspraak wilt afzeggen, doe dat wel minimaal 24 uur van tevoren, zodat ik nog andere cliënten kan inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Aangesloten bij

Het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) - lidmaatschapsnummer 224688
Mijn AGB-code is 94102001.

Contact Psycholoog Amsterdam

Heb je een vraag of wil je meer weten over psychologen in Amsterdam? Bel of stuur een e-mail naar Psycholoog Amsterdam ter attentie van Julia van Alphen. Ik leer je graag kennen!

Psycholoog Amsterdam - Over Julia van Alphen 

Mensen ervaren mij als een open, rustige, recht door zee psycholoog met compassie en warmte. Je kunt alles aan me vertellen. Ik oordeel niet en zal nooit iets raar vinden. Van cliënten krijg ik vaak terug dat ze de rust die ik uitstraal als prettig ervaren. Omdat ik zelf kalm ben, voelen zij zich ook rustig en op hun gemak.

Twee specialisaties

Toen ik mijn bachelor Psychologie volgde kon ik eigenlijk niet kiezen welke kant ik op wilde. Daarom besloot ik twee specialisaties te volgen, Neuropsychologie en Klinische Psychologie. Mijn master Klinische- en Gezondheidspsychologie sloot ik af met een scriptie over EMDR, een veel gebruikte therapie bij trauma.  

Tijdens mijn stage, welke ik volgde in de medische psychologie, heb ik me veel beziggehouden met wat er in je brein gebeurt. Ook heb ik begeleiding bij ziekte geboden en diagnostiek verricht bij mensen in de leeftijd van 18 tot 98. Ik heb dus ervaring met een brede doelgroep.

Behandelvormen bij Psycholoog Amsterdam

In de behandeling bij Psycholoog Amsterdam maak ik gebruik van verschillende therapievormen. Zo zet ik onder andere Motiverende Gesprekstherapie, Cognitieve Gedragstherapie, ACT, EMDR, Mindfulness en COMET voor negatief zelfbeeld in. Naast psychische klachten behandel ik lichamelijke klachten zoals PDS (het Prikkelbare Darm Syndroom).

Feedback

Ik sta altijd open voor feedback en kritiek. Wil je iets niet doen? Geef het gerust aan, dan bedenken we iets anders. Ik vind het belangrijk om een band met je op te bouwen zodat je me dingen toe kunt en durft te vertrouwen. Alleen als onze relatie een stevige basis heeft kan de behandeling slagen. Daarom luister ik te allen tijde wat jij te zeggen hebt en hoe jij in de behandeling staat.

Emotie in kunst

In mijn vrije tijd luister ik graag muziek. Ook houd ik van reizen, sporten, koken, lezen of musea bezoeken. Mijn interesse in musea en muziek kan geen toeval zijn, in kunst zit immers ook veel emotie verscholen. 

Contact Psycholoog Amsterdam

Heb je een vraag of wil je meer weten over mij? Bel of stuur een e-mail naar Psycholoog Amsterdam ter attentie van Julia van Alphen. Ik leer je graag kennen!

Cliëntervaringen bij Psycholoog Amsterdam

Lees ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.
 

Myrna over Julia van Alphen psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"De gesprekken met Julia waren erg prettig. Er was veel ruimte voor mijn verhaal en er hing een prettige en vertrouwde sfeer tijdens de behandeling."

Neem Contact Op Met Psycholoog Amsterdam

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Amsterdam

Bekijk hier de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Amsterdam.

 

Julia van Alphen
Maassluisstraat 2
1062 GD Amsterdam