GZ-Psycholoog Amsterdam - Ricardo Trinidad - Professionele hulp
Ricardo Trinidad
Ricardo Trinidad

GZ-Psycholoog Amsterdam

Ik zeg altijd: “We zijn zacht naar de persoon en hard naar de klacht’. Ik ben ervan overtuigd dat psychische klachten vaak te maken hebben met verlies van verbinding. Verbinding met jezelf, met emoties, of met anderen. GZ-Psycholoog Amsterdam helpt je die verbinding te hervinden. Dat is soms een emotioneel zwaar en spannende weg, maar achteraf altijd heel waardevol.

Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren!

GZ-Psycholoog Amsterdam

Verbinding vinden

In de behandeling zal het vaak gaan over ‘verbinding’. Verbinding met jezelf, met emoties, met anderen. In het traject dat je doorloopt, herstel je verbindingen, verken en verdiep je ze. Je leert zo bepaalde ongezonde situaties beter herkennen en opmerken als je jouw grenzen overschrijdt. Je herkent momenten en situaties en krijgt meer rust en ruimte om dicht bij jezelf te blijven. Het is soms echt moeilijk die eerste stap te zetten. 

Persoonlijke groei

Cliënten waarderen de behandeling dan ook als proces van persoonlijke groei waarin je innerlijke blokkades doorbreekt en leert hoe je jezelf het beste kunt helpen. Dat is heel waardevol, ook voor de toekomst.

Een zinvol en gelukkig leven

Ik ben Ricardo Trinidad, ik ben GZ Psycholoog in Amsterdam. Ik help mensen die hun leven weer op de rit willen hebben, maar ook met klachten, moeilijkheden of vraagstukken. Met mijn werk hoop ik bij te dragen aan je zelfredzaamheid, hoe je je leven naar jouw wensen inricht en hoe jij een zinvol en gelukkig bestaan maakt – op jouw manier.

Warm en wetenschappelijk

In mijn praktijk combineer ik bijzonder gedegen en wetenschappelijk goed onderbouwde methodes met een even persoonlijke en betrokken werkstijl. Het is voor de meeste cliënten prettig te weten dat de methode werkt. Terwijl je tegelijkertijd een behandeling op maat krijgt.

De basis van de meeste behandelingen ligt in cognitieve gedragstherapie – daarin onderzoek je hoe denken, doen en voelen zich tot elkaar verhouden en welke vaste patronen je in de weg kunnen zitten. Daar blijft het niet bij; in mijn therapie leer je deze patronen te doorbreken. Afhankelijk van de klacht en persoon put ik uit een reeks van bewezen effectieve technieken, inzichten en behandelmethoden om zo diepgaande en blijvende verandering te bewerkstelligen. 

Holistische aanpak

Tijdens de eerste afspraak probeer ik zo exact mogelijk te achterhalen wat er aan de hand is, hoe je dat omschrijft, wat het nu met je doet. Ik wil ook graag weten wat je van mij verwacht, en wat je wilt bereiken.

Je zult aan mijn vragen merken dat ik naast de klachten ook erg geïnteresseerd ben in jou, als mens. Dat komt omdat de diagnose –die ik doorgaans als afronding van de eerste afspraak terugkoppel– een ‘holistisch’ karakter heeft. Dat wil zeggen dat ik de klacht niet isoleer, maar als onderdeel zie van jouw huidige leven en jouw levensgeschiedenis. 

Dat merk je ook in de behandeling, we concentreren ons op het aanpakken van de klacht én op het hervinden van jouw persoonlijke manier om je leven in te richten zoals jij dat wilt.

Tarief en duur

Een individuele afspraak kost €90,- en duurt 60 minuten. Voor intensievere individuele afspraken zijn de kosten €135,- en deze afspraken duren 90 minuten. Deze kosten zijn inclusief 21% BTW. Neem contact op met het secretariaat van Psyned om meer informatie te ontvangen betreft afspraken en vergoedingen.

Contact GZ-Psycholoog Amsterdam

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail me dan snel naar GZ Psycholoog Amsterdam ter attentie van Ricardo Trinidad. Ik leer je graag kennen!

GZ-Psycholoog Amsterdam - Over Ricardo Trinidad

Persoonlijk

Dat ik met mensen wilde werken weet ik al mijn hele leven. Dat hoort bij me, het past bij wie ik ben en wat ik wil doen met mijn leven. In eerste instantie dacht ik dat ik als dokter het beste kon doen, maar zo rond de tijd dat ik zou gaan studeren veranderde dat. Het leek mij veel waardevoller om mensen te helpen met psychische wonden en emotionele pijn. 

Wetenschap en praktijk

Ik studeerde hier in Amsterdam, psychologie aan de Vrije Universiteit. Die opleiding sterkte me in de overtuiging dat dit werk me goed ligt; dat ik er plezier in vind en voldoening. De opleiding leerde me ook hoezeer de wetenschappelijke achtergrond van het therapie-vak je aanspreekt.

Het onderzoek, de theorieën, de duidelijkheid en grondigheid waarmee behandelingen hun wetenschappelijke grond krijgen: het is boeiend en waardevol als ‘man van de praktijk’. Die dubbele houding van het wetenschappelijke en het intermenselijke is misschien wel het meest kenmerkende van hoe ik werk. Op een warme en betrokken manier, en altijd met vakinhoudelijke scherpte en op basis van goed onderbouwde methoden en technieken.

Je bent uniek

Ik werk vanuit de overtuiging dat elke cliënt uniek is, maar de klacht niet. Dat wil zeggen dat ik jouw situatie herken en delen er van kan plaatsen, maar nooit alles omdat jouw situatie en jouw karakter ook uniek is. Het wil ook zeggen dat de behandeling die we vervolgens opstellen helemaal op maat is gemaakt en precies past bij jouw manier van werken, leren en je ontwikkelen.

In opleiding blijven

Na mijn studie ben ik direct gaan werken bij het AMC waar ik ook de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog afrondde. Na die studie ben ik altijd in opleiding gebleven (verschillende therapievormen, zoals IPT, CGT en EMDR) en dat zal ook altijd wel zo blijven.

Ik ben het aan mijn cliënten verplicht om op de hoogte te zijn van de meest recente ontwikkelingen en nieuwe technieken. Daarnaast vind ik het nog even interessant en boeiend als de eerste dag op de Universiteit.

Rustige, persoonlijke stijl

Cliënten waarderen de rustige houding en daarmee ook de rust en veiligheid van de praktijkruimte. Er is snel vertrouwen; wat plezierig is omdat we zo snel tot de kern kunnen komen. Daarbij helpt veiligheid tot jezelf te komen. Ik zeg altijd: “We zijn zacht naar de persoon en hard naar de klacht’.

Ik ben ervan overtuigd dat psychische klachten vaak te maken hebben met verlies van verbinding. Verbinding met jezelf, met emoties, of met anderen. Ik help je die verbinding te hervinden. Dat is soms een emotioneel zwaar en spannende weg, maar achteraf altijd heel waardevol.

Kennis delen

Buiten mijn praktijk geef ik les aan mensen in de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog en geef ik supervisie. Ik vind het doorgeven van kennis net zo als het vergaren ervan. Als ik niet werk, ben ik enthousiast vader en echtgenoot. En een leeg moment vul ik graag en gretig met lezen van boeken. Het liefst lees ik romans en biografieën. Persoonlijke verhalen en familiegeschiedenissen boeien mij het meeste.

Contact GZ-Psycholoog Amsterdam

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail me dan snel naar GZ-Psycholoog Amsterdam ter attentie van Ricardo Trinidad. Ik leer je graag kennen!

Cliëntervaringen GZ-Psycholoog Amsterdam

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Peter over Ricardo Trinidad psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Ricardo hielp mij confrontatie met mezelf aan te gaan".

Contactgegevens van Ricardo Trinidad

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar GZ-Psycholoog Amsterdam

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Amsterdam.

Ricardo Trinidad
Eerste Tuindwarsstraat 5
1015 RT Amsterdam