Orthopedagoog Amsterdam - Hulp voor kind en volwassenen
Agaath Blessinga
Agaath Blessinga

Orthopedagoog Amsterdam IJburg

Soms raken we te gefocust op alles wat 'moet'. Genieten van de kleine dingen is heel belangrijk, te waarderen wat er is en te leven vanuit je waarden, zonder jezelf daarbij allerlei regels op te leggen.

Afspraken buiten kantoortijd mogelijk

Orthopedagoog Amsterdam - Doelgericht aan het werk

Mijn naam is Agaath Blessinga, orthopedagoog in Amsterdam. Vanuit mijn belangstelling voor de gehele levensloop; elke fase kent vergelijkbare, maar ook haar eigen uitdagingen, heb ik diverse aanvullende opleidingen gevolgd en breed werkervaring opgedaan met alle leeftijdsgroepen. In mijn praktijk bied ik dan ook behandeling aan zowel kinderen, jongeren als volwassenen, individueel en/of samen.

Werkwijze

Hoe ik te werk ga hangt af van de leeftijd van de cliënt. De meeste jongeren onder de 16 zullen door hun ouder(s)/verzorger(s) worden aangemeld. In een eerste gesprek zullen jullie dan ook samen worden uitgenodigd. De behandeling zal individueel zijn, maar bij jongere kinderen zullen ouders tussentijds betrokken worden. Jongeren vanaf 16 en volwassenen kunnen zelf een afspraak maken.

Eerste gesprek

Tijdens het eerste gesprek brengen we je huidige situatie in kaart; de context van je klachten, je huidige levensomstandigheden en leefstijl. Ook kijken we naar hetgeen dat goed gaat, je kwaliteiten en krachten. Wat gaf of geeft je energie? Is er iets dat je mist, of anders zou willen? Door de eigenlijke hulpvraag, en mogelijke onderliggende behoeften, te onderzoeken, wil ik achterhalen bij welke vorm van begeleiding of behandeling iemand het meest gebaat is.

Technieken

Ik maak onder meer gebruik van technieken uit de Cognitieve gedragstherapie, Acceptance en Commitment Therapy, Interpersoonlijke Psychotherapie en Emotionally Focused Therapy.

Grijze gebieden

Ik kijk graag breed naar een klacht en zie doorgaans veel opties en mogelijkheden. Wanneer mensen problemen ervaren, kunnen zij soms alleen nog in uitersten denken. Samen gaan we tijdens onze gesprekken de grijze gebieden daartussen verkennen, en waar de ruimte zit om veranderingen te realiseren ter vergroting van je welbevinden.

Tarieven

Een individuele afspraak (consult) kost 95 euro. Een gezamenlijke afspraak zoals relatietherapie kost 115 euro en duurt 60 minuten. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra. Wil je een afspraak afzeggen? Doe dit dan minimaal 24 uur van tevoren, zodat ik nog een ander kan inplannen. Anders zal ik de kosten in rekening brengen.

Contact met Orthopedagoog Amsterdam

Bel of mail voor een afspraak naar Orthopedagoog Amsterdam-IJburg ter attentie van Agaath Blessinga. Ik leer je graag kennen!

Orthopedagoog Amsterdam IJburg - Over Agaath Blessinga

Ik heb al van jongs af aan veel belangstelling voor hoe mensen zich tot elkaar verhouden in verschillende sociale contexten, hoe ze denken, handelen, wat hun drijfveren zijn. Dat zie je terug in mijn loopbaan, maar ook in mijn dagelijks leven. Ik heb altijd gekozen voor functies, opleidingen en vrijetijdsactiviteiten waarbij ik mét en voor mensen kon werken. De afgelopen 20 jaar heb ik dan ook ruim ervaring opgedaan met een brede doelgroep van kinderen, jongeren en volwassenen.

Ik houd er van om te onderzoeken en analyseren, samenhang te ontdekken en inzicht te kunnen geven. Iedereen is uniek en heeft een uniek verhaal, en die uniciteit maakt mensen zo bijzonder. Maar ook de overeenkomsten, hetgeen we uiteindelijk allemaal graag willen; gehoord, gezien, erkend worden en verbinding met degenen om ons heen ervaren.

Veranderingen

Het mooiste van mijn vak is het moment wanneer iemand (kleine) veranderingen in denken of doen, heeft weten te realiseren, waardoor de klachten anders worden beleefd. In mijn eigen leven sta ik regelmatig stil hoe ik me voel, om zo onderliggende behoeften te identificeren en daarnaar te kunnen handelen. Dit hoop ik cliënten ook mee te kunnen geven.

Contact met Orthopedagoog Amsterdam

Bel of mail voor een afspraak naar Orthopedagoog Amsterdam-IJburg ter attentie van Agaath Blessinga. Ik leer je graag kennen!

Cliënten vertellen over hun ervaring bij Orthopedagoog Amsterdam

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Helaas hebben we nog geen clientervaringen voor deze psycholoog.

Stuur je eigen ervaring in

Neem contact op met Orthopedagoog Amsterdam

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Orthopedagoog Amsterdam

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Amsterdam.

Agaath Blessinga
Kiekstraat 24
1087 GK Amsterdam