Kinderpsycholoog Amsterdam - Hulp met jouw kind en gezin
Jan-Willem Buschman
Jan-Willem Buschman

Kinderpsycholoog Amsterdam

Kinderen hebben veerkracht en kunnen weer opnieuw beginnen. Ik vind het geweldig als ik ze weer op de rit kan zetten en dat ze zelf verder kunnen gaan. Als kinder- en ouderpsycholoog richt ik me in mijn praktijk op de begeleiding van kinderen, ouders en gezinnen. Kinderpsycholoog Amsterdam helpt als er problemen zijn of psychische nood.

Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren en in Amstelveen.

Kinderpsycholoog Amsterdam - Doelgericht aan het werk

Sommige kinderen hebben veel meegemaakt, en dat vergt een lange adem. Maar ik vind altijd iets moois waar ze in kunnen groeien.

Problematiek

Als ouder of opvoeder kun je machteloos staan als je kind forse gedragsproblemen heeft. Je weet niet hoe je je moet opstellen en bent constant in conflict met elkaar. Met mijn hulp kun je weer grip krijgen op de situatie en leer je omgaan met de problematiek van het kind.

In mijn carrière heb ik daarnaast veel gewerkt met pleegkinderen die een hoop hebben meegemaakt. Ik heb jarenlange ervaring opgedaan met het behandelen van hechtingsproblemen en trauma's, depressies, angstklachten en slaapproblemen.

Therapie

Ik kan het probleem op verschillende manieren aanpakken, door mijn methodiek te richten op de ouders of het kind, of op allebei. Vaak komt er voor ouders een stukje psycho-educatie bij kijken, want ik probeer inzicht te geven in het ingewikkelde gedrag van een kind. Ook is het mogelijk om een training Geweldloos Verzet te volgen. Dit kan zowel individueel als in groepsverband.

Wanneer een kind bijvoorbeeld is getraumatiseerd, dan gaan we individueel aan de slag. De manier waarop ik contact maak met de kinderen is altijd spelenderwijs. Ik zet bij Kinderpsycholoog Amsterdam bij humor in, we doen ontspanningsoefeningen en ik ga, afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, ook wel eens met ze voetballen of tekenen.

Eerste gesprek

Tijdens het eerste gesprek bij Kinderpsycholoog Amsterdam proberen we te achterhalen wat de oorzaak is van de klachten. Hoe ervaar je je kind als ouder, en is er al langere tijd iets aan de hand? Ik ben benieuwd naar je ideeën daarover, en waar ik mee zou kunnen helpen om de problemen op te lossen.

Ik ga altijd oplossingsgericht en doelgericht te werk. Ik heb vaak een iets andere kijk op dingen dan jijzelf, en daardoor kan je soms net op een ander spoor worden gezet. En ik kijk graag naar jouw eigen krachten. Want vanuit je eigen kracht kun je aan de slag.

Tarief en Duur

Een individuele afspraak bij kinderpsycholoog Amsterdam kost € 95 per sessie. Voor ouderadviesgesprek betaal je € 115 per sessie van 60 minuten. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact Kinderpsycholoog Amsterdam

Wil je meer weten over kinderpsychologen in Amsterdam of een afspraak maken? Bel of mail naar Kinderpsycholoog Amsterdam ter attentie van Jan-Willem Buschman. Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren. Je kunt ook bij me terecht in mijn praktijk in Amstelveen

Kinderpsycholoog Amsterdam - Over Jan-Willem

Bewegingswetenschappen en psychologie

Ik heb bewegingswetenschappen en psychologie gestudeerd. Tijdens mijn stage bij een medisch kleuterdagverblijf kwam ik voor het eerst in aanraking met problematisch gedrag bij kinderen, en met die doelgroep ben ik blijven werken.

Verschillende functies

De afgelopen jaren heb ik op verschillende manieren gewerkt met kinderen en ouders. Ik was werkzaam als groepsbegeleider, therapeut, psycholoog en gezinsmanager in de jeugdzorg. Vooral dat laatste was ontzettend leerzaam, maar uiteindelijk wilde ik toch liever de behandelkant op en ging ik aan het werk met jonge pleegkinderen die dreigden van pleeggezin naar pleeggezin te gaan. Daarnaast heb ik veel ouders begeleid in de psychiatrie.

Nieuwe kans

Inmiddels ben ik gestart met een eigen praktijk voor ouder en kind, en dat voelt voor mij als een mooie nieuwe kans. Ik kan bij Kinderpsycholoog Amsterdam veel meer betekenen voor kinderen en ouders, want ik heb alles zelf in de hand. Ik kan sneller werken, er zijn minder wachtlijsten en kinderen zien simpelweg veel minder verschillende gezichten. Daardoor wordt de continuïteit gewaarborgd, want daar ontbreekt het nog wel eens aan binnen organisaties in de jeugd-gezondheidszorg.

In mijn vrije tijd

Ik ben 51 jaar en ik woon in Amstelveen. Mijn vrije tijd steek ik graag in hardlopen, koken voor familie en vrienden en reizen. Ik heb zelf geen kinderen, maar ben al een aantal jaar gelukkig getrouwd met mijn vrouw Mina.

Contact met Kinderpsycholoog Amsterdam

Wil je meer weten over mij, mijn praktijk of een afspraak maken? Bel of mail naar Kinderpsycholoog Amsterdam ter attentie van Jan-Willem Buschman.

Cliënten vertellen over hun ervaring bij Kinderpsycholoog Amsterdam

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Gezinsvoogd over Jan-Willem Buschman psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Jan-Willem is een professional in hart en nieren, zeer prettig om mee samen te werken."

Neem Contact Op Met Kinderpsycholoog Amsterdam

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Kinderpsycholoog Amsterdam

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Amsterdam. Afspraken zijn ook mogelijk in Amstelveen.

Jan-Willem Buschman
Gouden Leeuw 608
1103 KN Amsterdam