Kinderpsycholoog Amsterdam - Hulp met jouw kind en gezin
Agaath Blessinga
Agaath Blessinga

Kinderpsycholoog Amsterdam-IJburg

Je moet niet alleen maar gefocust zijn op wat je zou moeten. Leg jezelf liever niet teveel regels op. Genieten van de kleine dingen is heel belangrijk, probeer te waarderen wat er is. Je leeft maar één keer en dat moet je zo aangenaam mogelijk maken.

Afspraken buiten kantoortijd mogelijk

Kinderpsycholoog Amsterdam - Doelgericht aan het werk

Mijn naam is Agaath Blessinga, orthopedagoog in Amsterdam. In mijn praktijk ligt de focus op individuele begeleiding en behandeling van kinderen en jongeren met uiteenlopende problematiek. Het kan bijvoorbeeld gaan om angst- en stemmingsklachten, soms als gevolg van ingrijpende gebeurtenissen of veranderingen in de directe omgeving. Tevens kun je bij mij terecht voor dwangproblematiek, een negatief zelfbeeld, stressgerelateerde klachten, en gedrags- of ontwikkelingsproblematiek.

Werkwijze

Hoe ik te werk ga hangt af van de leeftijd van het kind. De meeste kinderen en jongeren onder de 16 zullen door hun ouder(s)/verzorger(s) worden aangemeld. In een eerste gesprek zullen jullie dan ook samen worden uitgenodigd. De behandeling zal individueel zijn, maar bij jongere kinderen zullen ouders tussentijds betrokken worden. Voor hetgeen ik met ouders deel, zal ik het kind altijd toestemming vragen. Jongeren vanaf 16 kunnen zelf een afspraak maken.

Eerste gesprek

Tijdens het eerste gesprek brengen we de huidige situatie in kaart; de klachten, maar ook hetgeen dat goed gaat, kwaliteiten en krachten. Door de eigenlijke hulpvraag goed te bestuderen, wil ik erachter komen waar iemand het meest last van heeft, wat onderliggende behoeften zijn en bij wat voor soort begeleiding iemand het meest gebaat is.

Behandelplan

Na het eerste gesprek bepalen we een behandeldoel en -plan. Insteek is om de klachten te verhelpen op een manier die zoveel mogelijk aansluit bij de behoeften, wensen en mogelijkheden van het kind of de jongere. Ik maak daarbij onder meer gebruik van technieken uit de Cognitieve gedragstherapie, aangevuld met technieken uit andere therapievormen.

Grijze gebieden

Ik kijk graag breed naar een klacht en zie doorgaans veel opties en mogelijkheden. Wanneer mensen problemen ervaren, kunnen zij soms alleen nog in uitersten denken. Samen gaan we tijdens onze gesprekken de grijze gebieden daartussen verkennen.

Tarieven

Een individuele afspraak (consult) kost 95 euro. Een gezamenlijke afspraak zoals relatietherapie kost 115 euro en duurt 60 minuten. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra. Wil je een afspraak afzeggen? Doe dit dan minimaal 24 uur van tevoren, zodat ik nog een ander kan inplannen. Anders zal ik de kosten in rekening brengen.

Contact met Kinderpsycholoog Amsterdam

Bel of mail voor een afspraak naar psycholoog en kinderpsycholoog Amsterdam-IJburg ter attentie van Agaath Blessinga. Ik leer je graag kennen!

Kinderpsycholoog Amsterdam-IJburg - Over Agaath Blessinga

Ik heb al van jongs af aan veel belangstelling voor hoe mensen zich tot elkaar verhouden in verschillende sociale contexten, hoe ze denken, handelen, wat hun drijfveren zijn. Dat zie je terug in mijn loopbaan, maar ook in mijn dagelijks leven. Ik heb altijd gekozen voor functies, opleidingen en vrijetijdsactiviteiten waarbij ik mét en voor mensen kon werken. De afgelopen 20 jaar heb ik dan ook ruim ervaring opgedaan met een brede doelgroep van kinderen, jongeren en volwassenen.

Ik houd er van om te onderzoeken en analyseren, samenhang te ontdekken en inzicht te kunnen geven. Iedereen is uniek en heeft een uniek verhaal, en die uniciteit maakt mensen zo bijzonder. Maar ook de overeenkomsten, hetgeen we uiteindelijk allemaal graag willen; gehoord, gezien, erkend worden en verbinding met degenen om ons heen ervaren.

Inzicht

Het mooiste van mijn vak is het moment dat je iemand tot inzicht ziet komen. Dat iemand iets heeft gedaan met hetgeen we besproken hebben, waarna er een verandering is opgetreden. Soms is dit merkbaar in iemands stemming, op andere momenten merk je dat iemand zelf weer in oplossingen kan denken, of reeds een bepaalde actie heeft ondernomen om een probleem op te lossen of een situatie te veranderen. Dat geeft veel voldoening. In mijn eigen leven sta ik regelmatig stil hoe ik me bij iets voel, om zo onderliggende behoeften te identificeren en daarnaar te kunnen handelen. Dit hoop ik cliënten ook mee te kunnen geven.

Contact met Kinderpsycholoog Amsterdam

Bel of mail voor een afspraak naar kinderpsycholoog Amsterdam IJburg ter attentie van Agaath Blessinga. Ik leer je graag kennen!

Cliënten vertellen over hun ervaring bij Kinderpsycholoog Amsterdam

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Helaas hebben we nog geen clientervaringen voor deze psycholoog.

Stuur je eigen ervaring in

Neem contact op met Kinderpsycholoog Amsterdam

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Kinderpsycholoog Amsterdam

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Amsterdam.

Agaath Blessinga
Kiekstraat 24
1087 GK Amsterdam