Zeg ‘Ns Neeeee (7)

Overig      Alexandra Dullaart     

Als je altijd met iedereen rekening houdt kom je nooit toe aan je rust. En dat terwijl je het liefst een winterslaap zou houden…

..Nog liever zelf teleurgesteld dan dat ik iemand anders moet teleurstellen!

Oké, maar dat doe je dus al jaren. En dan kom je dus nooit aan je rust..

Tenzij ik met de Noorderzon verdwijn! Zie je, dat is dus de enige oplossing. Ik trek me terug in het Himalaya gebergte en neem genoegen met het gezelschap van een paar berggeiten! Nu zeg ik een afspraak af, heb ik zogenaamd rust, maar zit ik me vervolgens kapot schuldig te voelen en heb ik nóg stress! Dan kan ik toch net zo goed gewoon gaan?

Pfffff! Ik word helemaal gestoord van mijzelf! Dit is toch niet meer normaal?

Adem in, diep in… en zucht dan eens even lekker alle lucht er uit.. Goed zo… Nog eens… Diep in…. en Z U C H T…..

Dat is gek.. stilte..

Niks..

Leeg..

Moe… Tjeeeeeeetje wat ben ik mòe zeg!! Ik zou wel een winterslaap kunnen doen! Oh, als ik toch een week lang alleen maar in bed mocht liggen! Niks moeten, niks hoeven, niemand met wie ik rekening hoef te houden… Zucht…

Tja, als dat zou kunnen, maar dat is slechts een droom.. Helaas.. Laat ik maar eens even de vaatwasser gaan leegruimen..

Als je dan zo moe bent, waarom geef je daar dan niet eens aan toe? Als je honger hebt dan ga je wat eten, als je moet plassen dan ga je naar de WC en als je moe bent dan ga je slapen. Dat zijn de basisregels toch?

Jajajajaja, het is natuurlijk allemaal heel simpel! Maar wie doet dan de was? Wie maakt de WC schoon? Wie doet de administratie? Wie doet de boodschappen? Pfffffff… acht laat ook maar.. Je hebt gelijk.. IK GA NAAR BED!

Morgen is er weer een dag..

Wordt vervolgd..

© 2015 Alexandra Dullaart – Psycholoog Amsterdam Noord

Dit vind je misschien ook interessant

Jouw waarneming: ik zie, ik zie wat jij niet ziet
Overig
Jouw waarneming: ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Je hebt het vast weleens meegemaakt: jij denkt haarfijn te weten hoe een ander over jou denkt, maar dit blijkt uiteindel...

Lees verder
Groot deel relaties lijdt onder coronamaatregelen; deel bloeit juist op
Nieuws
Groot deel relaties lijdt onder coronamaatregelen; deel bloeit juist op

Onderzoek van behandelorganisatie Psyned laat zien wat voor invloed de coronacrisis heeft op hoe mensen in hun relatie s...

Lees verder
6 tips om je goede voornemens wel vol te houden!
Overig
6 tips om je goede voornemens wel vol te houden!

Heb jij goede voornemens voor het nieuwe jaar? Houd jij dit makkelijk vol of vind je het lastig? In het geval van het tw...

Lees verder
Meer over klacht

...

Lees verder