Wat is ADHD?

ADHD is een neuro-stoornis die wordt gekenmerkt door een combinatie van concentratieproblemen, hyperactiviteit, impulsiviteit en moeite met planning en emoties. ADD is hier een subtype van, waarbij geen sprake is van hyperactiviteit, maar wel van de andere componenten van ADHD.

Symptomen van ADHD / ADD

De meest belangrijke kenmerken van ADHD zijn:
  • Moeite met aandacht en concentratie
  • Hyperactiviteit
  • Impulsief gedrag
  • Moeite met planning en regulering van emoties

ADHD bij kinderen

Sommige kinderen met ADHD / ADD kunnen zich niet goed concentreren, anderen worden storend en opstandig of hebben moeite met het omgaan met ouders, leraren of later collega’s. Dit verschilt per kind en per type ADHD.

ADHD bij volwassenen

Bij volwassenen wordt de diagnose ADHD alleen gesteld als je als kind al last had van ADHD verschijnselen. ADHD symptomen nemen meestal langzaam af of nemen een andere vorm aan over de jaren. Met name hyperactiviteit en impulsiviteit nemen af, terwijl aandachtsproblemen of innerlijke onrust juist kan toenemen.

Diagnose ADHD

Door een ADHD-test en verder onderzoek door een psycholoog kan de diagnose ADHD worden gesteld.

Oorzaak ADHD / ADD

De oorzaak van ADHD en ADD is in veel gevallen, namelijk voor 80%, erfelijk bepaald. ADHD en ADD is een neuro-biologische stoornis door verschillen in informatieverwerking van de hersenen.

Ervaar je ADHD klachten?

Veel klachten kunnen verminderd worden en je kunt met ADHD leren omgaan. Blijf niet met je klachten lopen en bel met ons. We kunnen je adviseren en plannen wanneer gewenst direct een afspraak voor je in bij een psycholoog die bij je past.

  • Persoonlijk advies
  • Geen wachtlijst
  • Direct een afspraak
Bel: 085-4014720 Bel: 085-4014720
Zoek een psycholoog