Skip to content
Psyned

Hoi, ik ben Jolice Metzer

Psycholoog in Haarlem

Ik ben al van jongs af aan nieuwsgierig naar wat iemand maakt tot de persoon die hij of zij is. In het bijzonder naar wat mensen laat vastlopen in hun leven of waarom zij psychische klachten ontwikkelen. Door mijn eigen worstelingen en die van mijn omgeving, ben ik vastberaden om als psycholoog mensen te helpen.

Omdat ik naast psycholoog ook gewoon mens ben, vind ik het belangrijk om ook persoonlijke ervaringen en leermomenten te gebruiken. Ik ben van mening dat mentale gezondheid verder gaat dan alleen het hoofd. Ik geloof sterk in de samen- en wisselwerking tussen lichaam en geest. Voor mij is sport en spel dan ook een onmisbare uitlaatklep om zelf goed in balans te blijven. Zo ben ik in mijn vrije tijd fanatiek aerial hoop-beoefenaar (een soort luchtacrobatiek) en doe ik aan klassiek ballet.

Jolice is ook te horen in onze eigen Psyned podcast: ‘Waar wacht je op?’. Luister hier de aflevering met haar over trauma, PTSS en EMDR.

Ik spreek deze talen:

Nederlands
Engels Flagge

Cliënten beschrijven me als:

Nieuwsgierig

Humoristisch

Inzicht gevend

Vriendelijk

Jolice Metzer

Onze kwetsbaarheid en de meeste problemen ontstaan wanneer we het gevoel hebben niet ons authentieke zelf te mogen zijn.

Altijd een psycholoog - Psyned

Samen aan de slag

Bij mij in de behandelkamer gaat het om jou als persoon. Ik hecht er veel waarde aan dat jij je gezien en gehoord voelt. Ik neem graag de tijd om echt naar je te luisteren en aan te sluiten bij waar jij op dat moment aan toe bent. Soms is dit het bieden van steun of duiding, soms zal mijn aanpak juist meer uitdagend of confronterend zijn. Altijd afgestemd en met compassie en humor.

In ons eerste gesprek draait het om jou en jouw hulpvraag, welke ik graag met een nieuwsgierige blik en vanuit een holistisch kader benader. Ik besteed graag voldoende tijd en aandacht aan het samen ontdekken en in kaart brengen van wat er echt aan de hand is. Vervolgens maken we een plan van aanpak. Hierbij combineer ik graag verschillende methoden om goed aan te kunnen sluiten bij wat jij nodig hebt. Overkoepelend maak ik gebruik van de kracht van emotie en hecht ik veel belang aan de therapeutische relatie.

Wat zeggen mijn cliënten?

In totaal geven mijn cliënten me 5 uit 5 sterren op basis van 3 ervaringen

Na behandeling te hebben gehad in de GGZ waar ik geen blijvende oplossing heb kunnen vinden, is dit bij Jolice wel gelukt. Door een zorgvuldige behandeling heb ik meer plezier, zelfvertrouwen, handvatten en inzicht in de problemen gekr...

Meer lezen

Anoniem

Bedankt! Dankzij jou zie ik alles weer helder en heb ik weer een twinkeling als ik lach. Jolice, je bent een topper!

Anoniem

Jolice is echt een hele lieve, rustige en leuke vrouw. Je krijgt haar volledige aandacht en de afspraak vliegt zo voorbij. Ze geeft je praktische handvatten, maakt het persoonlijk en zorgt ervoor dat je je geen nummertje voelt.

Anoniem

Ik kan je hiermee helpen:

Aanpassingsproblematiek

ADHD

Agressie

Angst

Autisme

Burn-out

Chronische pijn

Mijn behandelvormen:

Betrekken van naasten

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

COMET

EMDR

Mindfulness

Online therapie

Psychodynamische therapie

Schematherapie

Aangesloten bij:

Psyned

NIP

Vereniging EMDR Nederland

VGCT

Contactgegevens

Fonteinlaan 5
2012 JG Haarlem

Past Jolice bij mij?

We vinden het belangrijk dat je snel de juiste hulp krijgt. Daarom besteden wij er veel aandacht aan om jou te koppelen aan een psycholoog die bij je past.

 1. 1

  Plan jouw gratis adviesgesprek

  Een behandeling begint met een persoonlijk gesprek van ± 15 minuten met ons psychologisch verwijsteam. Dezelfde dag nog, als je wilt.

 2. 2

  Krijg persoonlijk advies

  In het adviesgesprek luisteren we naar jouw verhaal en hulpvraag. We bespreken jouw voorkeuren, er is ruimte voor (praktische) vragen en we adviseren welke psycholoog jou goed en snel kan helpen.

 3. 3

  Start behandeling

  Wil je direct aan de slag? Wij beheren de agenda's van onze psychologen en kunnen meteen je eerste afspraak inplannen. Meestal kan je al binnen een week terecht. Dat lucht op!

Veelgestelde vragen

Wanneer ga je naar een psycholoog?

Wil je meer grip op je leven? Wil je je lichter, sterker en veerkrachtiger voelen? Een psycholoog kan je helpen om wat je in de weg zit aan te pakken en weer lekker in je vel te zitten. Leer beter omgaan met tegenslagen, reken af met psychische klachten en laat kleine hindernissen op je pad geen grote problemen worden.

Als jij voelt dat je ergens tegenaan loopt en er zelf niet uitkomt, is dat reden genoeg om hulp te zoeken. Je hoeft niet te wachten totdat het zo erg is dat je instort. Juist niet. Wij zeggen altijd: je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. Bij goed voor jezelf zorgen hoort – naast bijvoorbeeld sporten en een bezoek aan de tandarts – ook aandacht hebben voor je mentale gezondheid. Lees verder

Waarom een psycholoog via Psyned?

Via ons krijg je direct de juiste hulp van een psycholoog die bij je past. Je hoeft niet te wachten of eerst langs de huisarts voor een verwijsbrief. Soms is de stap om hulp te vragen al groot genoeg, dus wij vinden het belangrijk dat we het voor jou zo makkelijk mogelijk maken.

Zodra je de eerste stap zet, willen we dat jij je op je gemak voelt. We spreken je graag altijd even persoonlijk om je goed te kunnen koppelen aan een van onze 300+ erkende psychologen, omdat die match belangrijk is voor het succes van je behandeling.

Meestal kan je al binnen een week terecht bij een psycholoog. Online of bij jou in de buurt. Want wij weten: hoe eerder je hulp krijgt, hoe sneller en beter je vaak geholpen bent.

Hoe snel kan ik terecht voor een afspraak?

Heel snel, dat is waarin wij ons onderscheiden. Hoe eerder je hulp krijgt, hoe sneller en beter je vaak geholpen bent. Daarom kan je vaak nog voor dezelfde (werk)dag een gratis adviesgesprek inplannen en meestal kan je al binnen een week starten bij de psycholoog.

De ene psycholoog is eerder beschikbaar dan de ander. Aan de hand van jouw verhaal kunnen we je tijdens het adviesgesprek koppelen aan een psycholoog die jou goed en snel kan helpen. Zonder wachtlijst en verwijsbrief.

Wat kost een psycholoog?

De kosten van een afspraak bij een psycholoog kunnen verschillen per therapievorm en duur van de afspraak. Op deze pagina vind je een overzicht van alle tarieven en we leggen uit hoe je jouw behandeling eventueel vergoed kan krijgen. Lees verder

Wat is Psyned's Klikgarantie?

Ondanks dat we je met zorg en aandacht matchen, kan het zijn dat je geen klik voelt met je psycholoog. We weten dat vertrouwen de basis is voor een goede behandeling en daarom bieden wij Klikgarantie. Ervaar jij toch niet de klik met je psycholoog die nodig is voor een goede behandeling? Dan helpen wij jou bij het vinden van een psycholoog die wel bij jou past en betalen wij het intakegesprek bij de nieuwe psycholoog. Neem hiervoor contact met ons op.

Hoe werkt vergoeding via je werkgever?

Steeds meer werkgevers investeren in mentaal fitte medewerkers en betalen voor psychische hulp. Want als jij niet lekker in je vel zit – of dit nou door je werk komt of niet – heeft dat invloed op jouw werk. Mentaal fitte medewerkers hebben vaak meer plezier in hun werk, verzuimen minder en zijn een stuk productiever. Je werkgever heeft er dus net zoveel voordeel bij dat jij je goed voelt als jijzelf. Werkgevers omarmen dan ook vaker hun verantwoordelijkheid om goed voor hun medewerkers te zorgen. Grote kans dat jouw werkgever al met ons samenwerkt of wil samenwerken. Lees verder

Hoe vind ik een passende psycholoog?

In het gratis adviesgesprek bespreken we jouw klachten en hulpvraag. Ons psychologisch verwijsteam luistert, beantwoordt (praktische) vragen, geeft advies en kan je direct koppelen aan een van onze erkende psychologen. Past jouw vraag niet bij Psyned, dan denken we graag met je mee over alternatieven. We letten altijd op jouw persoonlijke situatie en voorkeuren, omdat we weten dat een goede match met de psycholoog belangrijk is voor het succes van de behandeling. Je kan het adviesgesprek voorbereiden door alvast over de volgende vragen na te denken:

Wat speelt er bij jou? Wat zijn je klachten? Hoe voel jij je? En hoe wil jij je weer voelen? Lees verder

Hoe ziet een behandeling eruit?

Onze psychologen kiezen bewust voor de beste persoonlijke zorg. Zij bieden maatwerk behandelingen vanuit hun passie voor het vak: om jou écht te helpen. Iedere behandelaar bepaalt dus zelf hoe het behandelplan en de begeleiding eruitziet, passend bij jouw hulpvraag. Samen bespreken jullie dit persoonlijke behandelplan met jouw doelen voor de behandeling en hoe jullie die willen bereiken. Aan de hand hiervan kan je een inschatting maken hoeveel sessies je nodig hebt. Lees verder

Waar wacht je op?

Krijg direct de juiste hulp. Bel 085-4014720 (maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.00 uur) of plan hier je adviesgesprek: