Slaapproblemen test
Doe de test

Slaap test (7 vragen - 2 minuten)

Denk je dat je misschien last hebt van een slaapstoornis? Denk bijvoorbeeld aan een stoornis waarbij het gaat om te weinig slaap. Weet dan dat je niet de enige bent, want 50% van de bevolking heeft weleens last (gehad) van een slaapstoornis. Een slaapstoornis kan ontstaan als je langdurig last hebt van slaapproblemen. Heb je regelmatig een slechte nacht? Dan is het goed je klachten serieus te nemen.

151

mensen doen deze psychologische test gemiddeld per week

178

Psyned psychologen behandelen slaapproblemen

9,0

is het cijfer dat cliënten onze behandelaars geven

Eigenlijk heeft iedereen wel eens een slechte nacht. De een ligt soms uren te malen, terwijl de ander de volgende dag pas om 12 uur wakker wordt. Maar dat betekent niet meteen dat het een slaapstoornis is. Zitten de klachten jou of je bedpartner al langere tijd in de weg? Vul dan onderstaande slaaptest in. Door het invullen van alle vragen in de test kom je erachter of er bij jou sprake is van een slaapstoornis en geven we je handige tips en advies.

Belangrijk: geef bij het beantwoorden van onderstaande vragen aan hoe vaak deze in de afgelopen 2 weken zijn voorgekomen.

1. Ik heb moeite met inslapen

2. Ik heb moeite met doorslapen

3. Ik heb problemen met te vroeg wakker worden

4. Hoe tevreden bent u met uw huidige slaappatroon?

5. In hoeverre beïnvloeden uw slaapproblemen uw dagelijks functioneren? (bijvoorbeeld vermoeidheid, concentratie, geheugen en stemming)

6. Hoe opvallend zijn de dagelijkse gevolgen van uw slaapproblemen voor anderen?

7. Hoe ongerust bent u over uw huidige slaapproblemen?


 

Lara van Psyned

Hulp of advies nodig?

Blijf niet met je klachten lopen en bel met ons voor advies via 085-4014720 of plan hieronder je adviesgesprek in.

Plan jouw gratis adviesgesprek