GZ Psycholoog Leiden helpt je verder
Willem Klumper
Willem Klumper

GZ Psycholoog Leiden

Mensen beseffen vaak niet waar het nou eigenlijk om gaat. Tijdens therapie probeer ik de behoeften terug te brengen naar de kern. Wat vind je belangrijk? Is dat geld en een carrière, of je gezin en de relatie met je partner?

Afspraken zijn mogelijk in het Engels!

GZ Psycholoog Leiden kan je helpen met veel verschillende klachten

Mijn naam is Willem Klumper, ik ben psycholoog in Leiden. In mijn praktijk ontvang ik adolescenten en volwassenen met verschillende problematiek, maar ik ben met name gespecialiseerd in het behandelen van psychotrauma.

Het eerste gesprek

Tijdens het eerste gesprek gaan we kijken of er een wederzijdse klik is. Dat is ontzettend belangrijk, want anders wordt het lastig om resultaten te behalen. Als het niet goed voelt om aan mij jouw grootste geheimen te vertellen, dan moet je op zoek naar iemand die beter bij je past. Je moet bij mij niet het gevoel hebben dat je gevangen zit, je kunt altijd zeggen dat je liever naar iemand anders gaat. Die wetenschap stelt mijn cliënten vaak gerust.

EMDR

In mijn praktijk maak ik onder andere gebruik van de techniek EMDR. Dat staat voor ‘Eye Movement Desensitization and Reprocessing’. Deze manier van werken wordt veel gebruikt bij mensen met trauma’s, maar is eigenlijk heel breed toepasbaar. Je kan het namelijk ook inzetten voor andere emotionele herinneringen.

Iedereen is anders

Kort gezegd proberen we met EMDR de emotionele link van het traumatische beeld te ontkoppelen. Dat gaat vaak heel snel: als EMDR-therapeut kan ik iemand meestal in heel korte tijd helpen. Het is daarvoor wel van belang om al in het eerste gesprek een goed beeld te krijgen van het probleem. Want ieder mens is anders.

Je hebt altijd een keus

Wat ik in onze sessies wil meegeven is dat je altijd een keus hebt. Vaak is die keuze niet makkelijk te maken en soms ligt de keuze voor de hand. Uiteindelijk is kiezen voor verbetering meestal de beste optie. Ik zie bijvoorbeeld veel mensen die vreselijk in de knoop zitten vanwege een baan. Hoe ga je daar iets aan doen? Het antwoord komt vaak vanzelf als je gaat nadenken waar het in het leven nou echt om gaat.

Tarief en duur

Een individuele afspraak kost € 95 per sessie. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Ik ben aangesloten bij:

  • BIG registratie 19011511725
  • NVGZP - Nederlandse Vereniging GZ-Psychologen

Contact met GZ Psycholoog Leiden

Heb je een vraag of wil je meer weten over mij? Bel of stuur een e-mail naar GZ Psycholoog Leiden ter attentie van Willem Klumper. Ik leer je graag kennen!

Over mij - Willem Klumper - GZ Psycholoog Leiden

Ik ben mijn carrière begonnen in de verpleging en vanuit mijn belangstelling voor mensen ben ik de psychologie ingerold. Ik heb lange tijd als psycholoog gewerkt voor Defensie en was daar onder andere betrokken bij het coachen en selecteren van vliegers. Ik ben daarvoor verschillende keren mee op uitzending geweest, onder andere naar Italië, Rwanda en Afghanistan.

Mijn eigen praktijk

Bij Defensie moet je redelijk vroeg stoppen met werken en daarom stond ik op mijn 59ste voor een nieuwe keus. Ik wilde nog lang niet achter de geraniums zitten en heb toen besloten om mijn eigen praktijk te beginnen. Dat is nu een paar jaar geleden en ik ben ontzettend blij dat ik de stap heb gemaakt.

Levenservaring

Ik werk al meer dan 30 jaar als psycholoog en daardoor heb ik een flinke hoeveelheid levenservaring in mijn bagage. Dat ik wat ouder ben is in dit werk alleen maar prettig. De ervaring zorgt ervoor dat ik als psycholoog met beide voeten stevig op de grond sta. Ik kijk niet zo snel op van verhalen die mensen me vertellen.

Ontspannen

Wat mij kenmerkt is mijn rustige, open instelling. Ik heb een heel ontspannen manier van werken. Ik leg mijn hand op iemand schouder en zeg: kom op, we gaan er wat aan doen. Door een stukje mee te lopen kan de cliënt weer verder. En dat geeft zo gigantisch veel voldoening. Het is mooi om te zien als iemand weer recht overeind, met het hoofd omhoog en een dikke glimlach het pand verlaat.

Contact met GZ Psycholoog Leiden

Heb je een vraag of wil je meer weten over mij? Bel of stuur een e-mail naar GZ Psycholoog Leiden ter attentie van Willem Klumper. Ik leer je graag kennen!

Cliënten vertellen over hun ervaring bij GZ Psycholoog Leiden

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Maartje, 23 (Depressief na seksueel misbruik) over Willem Klumper psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

“Ik vond het doodeng om over deze zwarte periode uit mijn leven te praten, maar het moest. Ik konzo echt niet verder. Willem heeft mij op m’n gemak gesteld, het probleem helder in kaart gebracht en met EMDR de emotionele lading weggehaald.”

Neem contact op met GZ Psycholoog Leiden

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar GZ Psycholoog Leiden

Bekijk hier de route naar mijn praktijk in Leiden.

Willem Klumper
Schipholweg 103
2316 XC Leiden