Skip to content
Psyned

Hoi, ik ben Machteld Hillebrand

Psycholoog in Leiden

De ongekende mogelijkheden van het brein fascineren mij. Ik vind het mooi om in mijn rol als toegepast cognitief psycholoog wetenschappelijke inzichten om te zetten naar de praktijk. Daarnaast werk ik ook als testpsycholoog en als Cogmed coach. Dit houdt in dat ik intelligentie-, persoonlijkheids- en beroepskeuze testen afneem en trainingen geef om het werkgeheugen te verbeteren. Ik heb ervaring in het begeleiden van volwassenen, kinderen, docenten en leidinggevenden, en heb ook expertise in het analyseren van bedrijfs- en schoolprocessen en het ontwikkelen en implementeren van optimalisatieplannen.

Naast mijn werk als psycholoog heb ik een afwisselend leven geleid. Ik heb een makelaarsopleiding gevolgd en meerdere restaurants geopend. Samen met mijn gezin heb ik in Egypte gewoond, waar we een groot landbouwproject hebben opgezet. Hierdoor ben ik goed vertrouwd geraakt met de Egyptische cultuur. Ik waardeer de afwisseling in mijn leven en vind het belangrijk om te blijven leren, zowel persoonlijk als professioneel.

Ik spreek deze talen:

Nederlands

Cliënten beschrijven me als:

Toegankelijk

Flexibel

Analytisch

Professioneel

Persoonlijk

Doelgericht

Profielfoto Machteld Hillebrand

"In het midden van problemen, liggen mogelijkheden" - Albert Einstein

Altijd een psycholoog - Psyned

Samen aan de slag

Wanneer je opzoek bent naar aanpassingen en meer welzijn in je leven, kan het fijn zijn om daar hulp bij te krijgen. Als dat het geval is, ben je bij mij in goede handen. Met mijn deskundigheid en heldere aanpak help ik je bij het doorbreken van patronen en het bereiken van jouw doelen.

Ik ben een doortastende en directe psycholoog maar ook een warme en eerlijke begeleider. Bij mij staat jouw groei en welzijn centraal. Met vertrouwen, duidelijkheid en flexibiliteit zorg ik ervoor dat je resultaten boekt. Ik help je om meer inzicht te krijgen in je gedachten, emoties en gedrag. Ook gaan we aan de slag met praktische oefeningen zodat je leert om zelf patronen te doorbreken. Met nieuwe inzichten, zetten we stappen vooruit en werken we toe naar een leven dat meer in balans is en waar jij je goed bij voelt. Laten we aan de slag gaan!

Wat zeggen mijn cliënten?

In totaal geven mijn cliënten me 5 uit 5 sterren op basis van 8 ervaringen

Soms zie je zelf een oplossing niet, en is het fijn als een ander je er op kan wijzen en de 'tools' kan geven.

Anoniem

Machteld heeft mij geholpen om inzicht te krijgen in mijn gedragingen en uitspraken. En ze heeft mij laten inzien hoe gedrag wordt gekopieerd tijdens de opvoeding.

Anoniem

"In de jeugdzorg waren er veel wisselingen tussen de hulpverleners en zijn we niks opgeschoten. Bij Machteld gebeurde er eindelijk een keer wat! Ze zorgt voor twinkeling in de ogen van mijn zoon, hij is weer een gelukkig kind!"

Anoniem

"Letterlijk iedereen zou profijt hebben van de begeleiding van Machteld."

Anoniem

"Machteld is een warme, toegewijde vrouw. Haar bijzonder grote kennis, blijkt uit haar sterk analytisch vermogen, haar duidelijke uitleg en efficiënte manier van werken."

Anoniem

"Na mijn traject met Machteld ben ik weer blij en houd ik van mijn werk. De begeleiding vanuit Machteld heb ik ervaren als 'life changing'. Ze belooft niks, maar bereikt van alles."

Anoniem

"Mensen die echt vastzitten, kunnen zeer goed terecht bij Machteld. Ze heeft me geholpen van onbewust onbekwaam naar bewust bekwaam te komen. Het is een warme vrouw die doelgericht werkt met een plezierige aanpak."

Anoniem

"Ik heb diep respect voor de kwaliteiten van Machteld. De woorden die Machteld omschrijven zijn echtheid, betrokkenheid en gelijkwaardigheid. Ik gun iedere docent, ouder en leerling een traject bij Machteld."

Anoniem

Ik kan je hiermee helpen:

Aanpassingsproblematiek

ADHD

Agressie

Angst

Burn-out

Chronische vermoeidheid

Depressie

Mijn behandelvormen:

Betrekken van naasten

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

Online therapie

Oplossingsgerichte therapie

Ouderbegeleiding

Scheidingsbegeleiding

Schematherapie

Systeemtherapie

Aangesloten bij:

Psyned

SKJ

Contactgegevens

Maalderijstraat 54
2312 WW Leiden

Past Machteld bij mij?

We vinden het belangrijk dat je snel de juiste hulp krijgt. Daarom besteden wij er veel aandacht aan om jou te koppelen aan een psycholoog die bij je past.

 1. 1

  Plan jouw gratis adviesgesprek

  Een behandeling begint met een persoonlijk gesprek van ± 15 minuten met ons psychologisch verwijsteam. Dezelfde dag nog, als je wilt.

 2. 2

  Krijg persoonlijk advies

  In het adviesgesprek luisteren we naar jouw verhaal en hulpvraag. We bespreken jouw voorkeuren, er is ruimte voor (praktische) vragen en we adviseren welke psycholoog jou goed en snel kan helpen.

 3. 3

  Start behandeling

  Wil je direct aan de slag? Wij beheren de agenda's van onze psychologen en kunnen meteen je eerste afspraak inplannen. Meestal kan je al binnen een week terecht. Dat lucht op!

Veelgestelde vragen

Wanneer ga je naar een psycholoog?

Wil je meer grip op je leven? Wil je je lichter, sterker en veerkrachtiger voelen? Een psycholoog kan je helpen om wat je in de weg zit aan te pakken en weer lekker in je vel te zitten. Leer beter omgaan met tegenslagen, reken af met psychische klachten en laat kleine hindernissen op je pad geen grote problemen worden.

Als jij voelt dat je ergens tegenaan loopt en er zelf niet uitkomt, is dat reden genoeg om hulp te zoeken. Je hoeft niet te wachten totdat het zo erg is dat je instort. Juist niet. Wij zeggen altijd: je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. Bij goed voor jezelf zorgen hoort – naast bijvoorbeeld sporten en een bezoek aan de tandarts – ook aandacht hebben voor je mentale gezondheid. Lees verder

Waarom een psycholoog via Psyned?

Via ons krijg je direct de juiste hulp van een psycholoog die bij je past. Je hoeft niet te wachten of eerst langs de huisarts voor een verwijsbrief. Soms is de stap om hulp te vragen al groot genoeg, dus wij vinden het belangrijk dat we het voor jou zo makkelijk mogelijk maken.

Zodra je de eerste stap zet, willen we dat jij je op je gemak voelt. We spreken je graag altijd even persoonlijk om je goed te kunnen koppelen aan een van onze 300+ erkende psychologen, omdat die match belangrijk is voor het succes van je behandeling.

Meestal kan je al binnen een week terecht bij een psycholoog. Online of bij jou in de buurt. Want wij weten: hoe eerder je hulp krijgt, hoe sneller en beter je vaak geholpen bent.

Hoe snel kan ik terecht voor een afspraak?

Heel snel, dat is waarin wij ons onderscheiden. Hoe eerder je hulp krijgt, hoe sneller en beter je vaak geholpen bent. Daarom kan je vaak nog voor dezelfde (werk)dag een gratis adviesgesprek inplannen en meestal kan je al binnen een week starten bij de psycholoog.

De ene psycholoog is eerder beschikbaar dan de ander. Aan de hand van jouw verhaal kunnen we je tijdens het adviesgesprek koppelen aan een psycholoog die jou goed en snel kan helpen. Zonder wachtlijst en verwijsbrief.

Wat kost een psycholoog?

De kosten van een afspraak bij een psycholoog kunnen verschillen per therapievorm en duur van de afspraak. Op deze pagina vind je een overzicht van alle tarieven en we leggen uit hoe je jouw behandeling eventueel vergoed kan krijgen. Lees verder

Wat is Psyned's Klikgarantie?

Ondanks dat we je met zorg en aandacht matchen, kan het zijn dat je geen klik voelt met je psycholoog. We weten dat vertrouwen de basis is voor een goede behandeling en daarom bieden wij Klikgarantie. Ervaar jij toch niet de klik met je psycholoog die nodig is voor een goede behandeling? Dan helpen wij jou bij het vinden van een psycholoog die wel bij jou past en betalen wij het intakegesprek bij de nieuwe psycholoog. Neem hiervoor contact met ons op.

Hoe werkt vergoeding via je werkgever?

Steeds meer werkgevers investeren in mentaal fitte medewerkers en betalen voor psychische hulp. Want als jij niet lekker in je vel zit – of dit nou door je werk komt of niet – heeft dat invloed op jouw werk. Mentaal fitte medewerkers hebben vaak meer plezier in hun werk, verzuimen minder en zijn een stuk productiever. Je werkgever heeft er dus net zoveel voordeel bij dat jij je goed voelt als jijzelf. Werkgevers omarmen dan ook vaker hun verantwoordelijkheid om goed voor hun medewerkers te zorgen. Grote kans dat jouw werkgever al met ons samenwerkt of wil samenwerken. Lees verder

Hoe vind ik een passende psycholoog?

In het gratis adviesgesprek bespreken we jouw klachten en hulpvraag. Ons psychologisch verwijsteam luistert, beantwoordt (praktische) vragen, geeft advies en kan je direct koppelen aan een van onze erkende psychologen. Past jouw vraag niet bij Psyned, dan denken we graag met je mee over alternatieven. We letten altijd op jouw persoonlijke situatie en voorkeuren, omdat we weten dat een goede match met de psycholoog belangrijk is voor het succes van de behandeling. Je kan het adviesgesprek voorbereiden door alvast over de volgende vragen na te denken:

Wat speelt er bij jou? Wat zijn je klachten? Hoe voel jij je? En hoe wil jij je weer voelen? Lees verder

Hoe ziet een behandeling eruit?

Onze psychologen kiezen bewust voor de beste persoonlijke zorg. Zij bieden maatwerk behandelingen vanuit hun passie voor het vak: om jou écht te helpen. Iedere behandelaar bepaalt dus zelf hoe het behandelplan en de begeleiding eruitziet, passend bij jouw hulpvraag. Samen bespreken jullie dit persoonlijke behandelplan met jouw doelen voor de behandeling en hoe jullie die willen bereiken. Aan de hand hiervan kan je een inschatting maken hoeveel sessies je nodig hebt. Lees verder

Waar wacht je op?

Krijg direct de juiste hulp. Bel 085-4014720 (maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.00 uur) of plan hier je adviesgesprek: