Psycholoog Leiden - Boek vooruitgang bij psychische klachten
Freek Sarink
Freek Sarink

Psycholoog Leiden

Of je nou alleen komt, samen met je partner of zelfs met het hele gezin of de familie, met de benadering die ik hanteer kun je verrassend snel resultaat boeken. Ik ben een ervaren systeemtherapeut en provocatief psycholoog. Daarnaast ben ik gecertificeerd EMDR-therapeut. In gesprek komen is een belangrijke eerste stap, maar met praten alleen los je de problemen waarmee je worstelt niet op. Psycholoog  Leiden is er voor je om je te helpen de zaken anders aan te pakken.

Bel  voor een afspraak, ook mogelijk in de avonduren en het weekend!

Psycholoog Leiden - voel je weer machtig

Bij de naam provocatieve psychologie denken sommige mensen aan (een harde) confronterende therapievorm, maar het is een benadering die erg goed werkt en minder hard is dan de naam suggereert. Het gaat er niet om een grote mond op te zetten of ergens hard tegenin te gaan. In de oorspronkelijke Latijnse betekenis, betekent provocatie ‘naar voren halen’ of ‘naar boven halen’. De kern van de dingen waar je tegenaan loopt boven water krijgen, erachter komen waar de angst precies zit, daar gaat het om. Er iets aan doen is dan de volgende stap.

Acceptatie

Dingen anders doen kan de vorm krijgen van je gedrag aanpassen, anders communiceren of iets aan- of afleren. Maar acceptatie is ook een krachtige oplossing voor veel problemen. Acceptatie is iets anders dan berusten, het is niet iets passief. Acceptatie is ook een vorm van doen. Door onbereikbare doelen los te laten bijvoorbeeld of onrealistische eisen die je aan jezelf of je omgeving stelt te laten varen, kun je soms grote vooruitgang boeken.

Jouw systeem

Niemand leeft in een vacuüm en klachten zijn daarom nooit tot het individu alleen beperkt. Als je zegt dat je onzeker bent bijvoorbeeld, dan betekent dat automatisch dat er angst zit bij jouw omgang met anderen. Die anderen maken deel uit van het systeem waarin je functioneert. Systeemtherapie biedt een fantastische verdieping en aanvulling op de provocatieve benadering. Ik gebruik bij Psycholoog Leiden beide benaderingen met veel passie en succes.

Grip op je leven hervinden bij Psycholoog Leiden

Als mensen naar een psycholoog gaan, voelen ze zich meestal onmachtig. Het lukt niet om op eigen kracht te veranderen. Aan de motivatie ligt het meestal niet, maar veranderen is nou eenmaal moeilijk. Je hebt hulp nodig om door weerstanden heen te breken en om de wil om dingen anders aan te pakken te versterken. Met de twee benaderingen die ik bij Psycholoog Leiden combineer, leer je op welke vlakken je wel competent bent. Ook dat halen we samen naar voren. Die ‘vergeten’ competenties helpen je tegen de onmacht, ze laten je je weer machtig voelen.

Mensen die een traumatische ervaring hebben meegemaakt kunnen lange tijd last blijven ondervinden van angsten wat ze heel vaak een gevoel van onmacht geeft op veel gebieden in hun leven. Bij die mensen pas ik heel gericht EMDR-therapie toe. Dat is één van de meest effectieve trauma-behandelingen van dit moment.

Angst is een goede raadgever

In tegenstelling tot wat meestal over angst beweerd wordt, doe je er goed aan om je angsten als leidraad te nemen. Als je bijvoorbeeld twijfelt of je in therapie zal gaan, dan is er kennelijk iets belangrijks waar je bang voor bent; anders zou je immers niet twijfelen. Zolang je twijfelt, hoef je niks te doen, hoef je niet te veranderen. Je voelt je kwetsbaar, want anders zou je wel in beweging komen. Waar ben je bang voor? Hoe belangrijk is datgene voor je? Wat heb je te verliezen? En wat heb je te winnen? Jij beslist, maar mijn advies is: Just do it!

Tarief en duur

De locatie in Leiden waar ik praktijk houd, Middelstegracht 87 G, is goed bereikbaar per auto en OV. Afspraken kunnen gepland worden op weekdagen en –avonden en soms ook op zaterdagochtend. Desgewenst kunnen de behandelingen in het Engels of Spaans gegeven worden.

Het tarief voor individuele therapie bedraagt 95 euro per sessie van 45 minuten. Bij een afspraak voor twee personen, zoals relatietherapie zijn er twee opties een korte en een lange sessie. De korte sessie duurt 60 minuten en kost € 115 en de lange sessie duurt 90 minuten en kost € 150. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra.

Wil je een afspraak bij Psycholoog Leiden afzeggen? Doe dit dan minimaal 24 uur van tevoren zodat ik nog andere cliënten kan inplannen, anders moet ik het in rekening brengen.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapie (NVRG) en de Beroepsvereniging voor Psychosociaal Therapeuten (NVPA).

Contact Psycholoog Leiden

Wil je weten wat ik voor jou kan doen of wil je meer weten over psychologen in Leiden? Bel naar Psycholoog Leiden ter attentie van Freek Sarink. Ik leer je graag kennen!

Psycholoog Leiden - Freek Sarink

Leren

“Soms win je, soms verlies je, maar je leert altijd”. Deze tekst staat op een tegel die ik ooit op een marktje vond en in mijn werkkamer aan de muur gehangen heb. Mensen zijn niet ziek, er is iets misgegaan in het leerproces. Een bepaalde gewoonte werd aangeleerd, die toen misschien nuttig was, maar nu niet meer. Of er is iets niet geleerd, wat nu juist hard nodig is, zoals bijvoorbeeld omgaan met verlies of met grote meningsverschillen met partners. Het juiste leren en het verkeerde afleren, daar help ik bij in mijn praktijk Psycholoog Leiden.

Werkachtergrond

Mijn naam is Freek Sarink en ik ben zelfstandig psycholoog in Leiden sinds 2010. Daarnaast heb ik bij Molemann Mental Health en Tactus gewerkt. Ik ben afgestudeerd als psycholoog aan de VU in Amsterdam, waar ik ook enige jaren docent ben geweest bij de vakgroep Psychologie. Eerder werkte ik als psycholoog en senior coach en trainer bij VoorZ en als trainer/adviseur bij Berenschot.

Opleidingen

Na het Atheneum ben ik aan de opleiding voor luchtverkeersleider begonnen, maar na een jaar koos ik toch voor de studie psychologie, die ik in 2003 afrondde. Ik ben gecertificeerd MBTI-facilitator (Meyers Briggs Type Indicator). In 2009 volgde ik de jaaropleiding Provocatief Coachen/Therapie bij het IEP. In 2013 rondde ik bij de NVRG (Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie) de 2-jarige theoretische opleiding Systeemtherapie af. Ik ben lid van diverse beroepsverenigingen, waaronder het NVRG en het NVPA, de beroepsvereniging voor Psychosociaal therapeuten. Sinds 2015 ben ik ook gecertificeerd EMDR-therapeut. EMDR pas ik toe bij cliënten die traumatische ervaringen hebben meegemaakt.

Contact en humor

Om bij Psycholoog Leiden provocatieve therapie met succes toe te kunnen passen, is het essentieel dat er een stevige vertrouwensbasis is tussen therapeut en cliënt. Ik hecht veel waarde aan het tot stand brengen van een goed contact. Daarnaast vind ik humor belangrijk.

Cliënten zeggen dat ze zich veilig voelen bij mij omdat ze weten dat ik er voor hen zit, om ze te helpen. Daardoor accepteren en waarderen cliënten het ook dat ik geen doekjes wind om de dingen en zeg waar het op staat. Geprezen wordt ook de transparante manier van werken; je weet te allen tijde precies waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten.

Mijn andere passies

Ik ben getrouwd. Mijn vrouw en ik hebben twee kinderen. Ik breng graag veel tijd met mijn gezin door en daarnaast sport ik en ben ik muziekliefhebber. De Spaanse taal, de Spaanse cultuur, de Spaanse keuken; alles wat Spaans is vind ik fantastisch. Ik spreek inmiddels zo goed Spaans, dat ik ook therapie en coaching in die taal aanbied. Nu staat het op een wat lager pitje, maar ik heb ook nog mijn sporen verdiend met en veel plezier beleefd aan het zweefvliegen.

Contact met Psycholoog Leiden

Heb je een vraag of wil je meer weten over mijn psychologenpraktijk in Leiden? Bel naar Psycholoog Leiden ter attentie van Freek Sarink. Ik leer je graag kennen!

Cliëntervaringen over de behandeling bij Psycholoog Leiden

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Ineke over Freek Sarink psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Op een moeilijk punt in onze relatie aangekomen, waar we zelf niet uitkwamen, klopten we vroeg dit voorjaar bij Freek Sarink aan voor hulp. In 6 gesprekken heeft hij ons weer op de goede weg geholpen. Zijn aanpak is verhelderend, nuchter en doelgericht. Zijn praktijk is nieuw in Leiden, maar hij geeft blijk van ruime ervaring in zijn vak. Fijn, bedankt.

Contactgegevens van Psycholoog Leiden

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Leiden

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Leiden.

Freek Sarink
Middelstegracht 87E
2312 TT Leiden