Psycholoog Rotterdam - Hulp bij verschillende klachten
Bert de Groot
Bert de Groot

Psycholoog Rotterdam

Herstel of verbetering is altijd mogelijk, maar je moet wel lef hebben en durven om die stap te nemen. Je moet écht willen veranderen, je verantwoordelijkheid nemen en keuzes maken. Ben jij toe aan verandering? Neem dan gerust telefonisch contact op met Psycholoog Rotterdam voor het beantwoorden van je vragen en/of het maken van een afspraak.

Op dit moment heb ik een intakestop maar mijn collega's in Rotterdam kunnen je wel helpen!

Zet de stap bij Psycholoog Rotterdam

Mijn naam is Bert de Groot, psycholoog Rotterdam. Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van werkgerelateerde problematiek, zoals stress en burn-out klachten. Daarnaast kan ik helpen met onzekerheid, een negatief zelfbeeld en rouw- en verliesverwerking in de breedste zin van het woord. Want ook als je bijvoorbeeld bent ontslagen kan daar een stukje rouwverwerking bij komen kijken.

Persoonlijke benadering

Ik ben voorstander van een persoonlijke benadering. Cliënten denken vaak dat een psycholoog afstandelijk is, terwijl ik juist op een gelijkwaardige manier met jou in contact kom. Ik vind het belangrijk dat er een klik is tussen ons en dat jij je openstelt voor mij. Daarom vraag ik ook altijd tijdens de intake of jíj het ziet zitten. Je moet je veilig voelen en vertrouwen hebben in mij, dat is heel belangrijk. Want wat tijdens onze sessies wordt besproken, dat blijft altijd tussen ons.

Eerste gesprek

Tijdens dat eerste gesprek staat jouw verhaal centraal. Door vragen probeer ik erachter te komen hoe jij tegen het probleem aankijkt, wat je al ondernomen hebt en waar je vastloopt. We gaan die eerste keer meteen al kijken naar een oplossing. Wat wil je precies bereiken? Zodat we aan het eind van het gesprek het behandelplan alvast in hoofdlijnen kunnen doornemen.

Maatwerk

Hoe de behandeling er vervolgens verder uitziet hangt af van jouw problematiek. Therapie is maatwerk, waarbij ik verschillende technieken kan inzetten die jou verder helpen in het herstelproces. Ik ben analytisch, maar ga ook concreet en praktisch aan de slag. Belangrijk is daarbij wel dat jij de motivatie hebt om aan het werk te gaan. Natuurlijk is dat spannend, iedereen kan twijfels hebben. Beter worden gaat met vallen en opstaan, maar je zult merken: als je jezelf committeert dan gaat het sneller.

Tarief en duur

Het eerste gesprek, het intakegesprek, bedraagt € 95,- per sessie. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact Psycholoog Rotterdam

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail me dan snel naar Psycholoog Rotterdam ter attentie van Bert de Groot. Ik leer je graag kennen!

Over mij - Bert de Groot - Psycholoog Rotterdam

Ik ben graag onder mensen, sociale interactie werkt voor mij stimulerend. Ik vind het interessant om te zien wat iemand beweegt, waarom iemand in de problemen komt en hoe ik diegene daarbij zou kunnen ondersteunen. Het is mooi als ik mensen dan in beweging krijg, dat ik zie dat ze verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen proces. Ik ben een tevreden mens als ze zeggen: Bert, ik kan de draad weer oppakken.

Een carrière in de zorg

Ik begon mijn carrière als verpleger in het ziekenhuis en raakte daar geïnteresseerd in de psychologie. Na mijn studie sociale- & organisatiepsychologie ging ik aan het werk bij een adviesbureau, waar ik me als een vis in het water voelde. Maar het bedrijf ging helaas failliet en ook daarna was de crisis merkbaar. Dat frustreerde enorm en bracht voor mij een hoop stress met zich mee.

Het roer om

Ik zei altijd tegen mensen: veranderen doe je van binnenuit. Dus dan moest ik ook zelf mijn verantwoordelijkheid nemen. Als ik echt uit die cirkel wilde komen, moest ik iets veranderen. Toen heb ik het roer omgegooid en ben ik mijn eigen praktijk begonnen. Sindsdien zit ik beter in mijn vel en ben ik beter voor mezelf gaan zorgen. Je zoekt vaak de oplossing voor het probleem in de omgeving, maar ik weet uit eigen ervaring dat je bij jezelf moet beginnen.

Ik ken de andere kant van de medaille

In mijn gesprekken met cliënten geef ik vaak het voorbeeld van mijn eigen ervaring. Ik heb door de jaren heen de nodige levenservaring opgedaan, ben tegen dingen aangelopen waar ik zelf ook hulp voor heb moeten zoeken. Ik kan iemands situatie natuurlijk niet vergelijken met die van mijzelf, maar ik begrijp de pijn, ken het verdriet en de onmacht. Ik weet hoe de andere kant van de medaille eruit ziet en daardoor kan ik mensen beter begrijpen.

Contact Psycholoog Rotterdam

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail me dan snel naar Psycholoog Rotterdam ter attentie van Bert de Groot. Ik leer je graag kennen!

Clientervaringen Bert de Groot

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Gijs over Bert de Groot psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Ik ben heel erg content over de persoonlijke gesprekken met dhr De Groot. Hij heeft een prettig in de omgang en is deskundig. De professionele hulp van dhr De Groot heeft me heel erg geholpen.

Neem contact op met Psycholoog Rotterdam

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Rotterdam.

Bert de Groot
Schiekade 830-2
3032 AL Rotterdam