Psycholoog Rotterdam helpt je de vertrouwensband te herstellen!
Alexandra de Raaij
Alexandra de Raaij

Psycholoog Rotterdam

Ik wil dat je je op je gemak voelt, je begrepen voelt en je serieus genomen voelt. We gaan eerst een vertrouwensband opbouwen, pas daarna kunnen we dieper gaan graven naar het probleem. Laat je helpen door Psycholoog Rotterdam Alexandra.

Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren en kunnen tevens in het Engels en Duits gegeven worden!

Psycholoog Rotterdam

Mijn naam is Alexandra de Raaij en ik ben psycholoog in Rotterdam. In mijn praktijk kan ik je helpen met allerhande klachten, maar ik heb vooral veel affiniteit met stemmingsklachten, depressies, lichte verslavingen en angstgerelateerde problematiek.

Eerste gesprek

Tijdens ons eerste gesprek nemen we alle tijd voor jouw probleem, want jij moet je goed begrepen voelen. Ik probeer zoveel mogelijk over jouw probleem te weten te komen en wat dat precies met je doet. Zeker het eerste gesprek is heel erg gericht op de klacht en op jou, het totaalplaatje komt later. Aan het eind van de eerste sessie heb jij een idee wat je wil bereiken en hoe we dat gaan doen.

Neuro Linguïstisch Programmeren

Wanneer jij je op je gemak voelt kunnen we dieper ingaan op het probleem. De technieken die ik daarvoor gebruik zijn motiverende gespreksvoering, cognitieve gedragstherapie, mindfullness en NLP. NLP betekent Neuro Linguïstisch Programmeren, en dat houdt in dat je jezelf manieren kan aanleren om anders te denken en te reageren. We gaan niet graven naar de reden waar je probleem vandaan komt, maar we gaan je aanleren hoe je je beter kan voelen.

Respect voor jouw beleving

Ik vind het belangrijk dat jij je serieus genomen voelt. Het maakt niet uit waar je mee zit, ik sta overal voor open. Ik vind het heel belangrijk om respect te hebben voor het wereldbeeld van een ander. Het gaat even niet om de absolute waarheid en het maakt niet uit of iets irrationeel is, ik laat je in je waarde en heb respect voor jouw beleving.

Tarief en duur

Een individuele afspraak kost € 95 per sessie. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra. Als je een afspraak wilt afzeggen, doe dat wel minimaal 24 uur van tevoren, zodat ik nog andere cliënten kan inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Wat Psycholoog Rotterdam voor jou kan betekenen

Heb je een vraag of wil je meer weten over psychologen in Rotterdam? Bel of stuur een e-mail naar Psycholoog Rotterdam ter attentie van Alexandra de Raaij . Ik leer je graag kennen!

Over mij - Alexandra de Raaij - Psycholoog Rotterdam

Vroeger wilde ik dokter worden en het geneesmiddel voor kanker ontdekken, maar eenmaal op de middelbare school veranderde ik van gedachten. Ik wilde mensen helpen en vond het ontzettend interessant om te onderzoeken waarom mensen op verschillende manieren reageren op dezelfde situaties. Daarom ging ik psychologie studeren aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam.

Leergierig

Ik heb in 2012 mijn master afgerond, maar nog steeds ben ik heel nieuwsgierig en leergierig. Het is leuk om cursussen te volgen en nieuwe dingen te leren over verschillende technieken. Ik vind het daarnaast belangrijk om mensen op zoveel mogelijk manieren te kunnen helpen, en door nieuwe inzichten kan ik veel beter een behandeling op maat bieden.

Een eigen praktijk

Het plan om een eigen psychologenpraktijk te beginnen heeft er altijd wel in gezeten. Het werken in loondienst is qua financiële zekerheid wel prettig, maar het werken in een GGZ-instelling is niets voor mij. Bij veel grote zorginstellingen gaat het vooral om cijfertjes en productie draaien, terwijl ik juist oog wil hebben voor cliënten.

Ik bied een luisterend oor

Ik ben ervan overtuigd dat iemand al zijn hulpbronnen al in zich heeft. Ik fungeer als psycholoog alleen als luisterend oor. Ik geef soms advies, maar uiteindelijk doet de  cliënt het allemaal zelf. Zelfs mensen die in de diepste depressie hebben gezeten en het gevoel hebben daar nooit meer uit te komen, hebben het aan het eind van de rit helemaal zelf gedaan. Iedereen heeft de keus om zich anders te gaan voelen, dat wil ik mijn cliënten graag meegeven.

Contact met Psycholoog Rotterdam

Heb je een vraag of wil je meer weten over psychologen in Rotterdam? Bel of stuur een e-mail naar Psycholoog Rotterdam ter attentie van Alexandra de Raaij . Ik leer je graag kennen!

Cliëntervaringen Psycholoog Rotterdam

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Janneke, 22 jaar (burnout) over Alexandra de Raaij psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

In de gesprekken met Alexandra voelde ik mij erg op mijn gemak. Ze stelt je gerust, is rustig en biedt een goed luisterend oor, het uur vloog voorbij.

Contactgegevens van Alexandra de Raaij

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Rotterdam

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Rotterdam.

Alexandra de Raaij
Gravendijkwal 28
3014EC Rotterdam