Psycholoog Houten

Ik ben Petra van der Graaf-Ritskes, Psycholoog Houten en ik ben bij verschillende bedrijven aan de slag gegaan als trainer en coach.  Door deze ervaring te combineren met mijn studie psychologie. kon ik echt iets toevoegen aan de kwaliteit van het werk en leven van mijn collega’s. Mijn vaardigheden als psycholoog in de praktijk te brengen is voor mij een unieke kans om mensen te helpen.

Let op, ik heb tijdelijk een wachtlijst!

Psycholoog Houten – Zie de dingen opnieuw

De therapie die ik geef heeft meestal een kortdurend karakter. In de meeste gevallen heb je na 4 a 8 behandelingen een goed inzicht in de oorzaak van je klachten. Om de klachten goed te behandelen kan het nodig zijn meer sessies te volgen. Jij bepaalt zelf hoeveel sessies je wilt volgen en ook hoe vaak.

Een belangrijk onderdeel van mijn werk is je te helpen dingen opnieuw te zien. Ik draag je alternatieve perspectieven aan. Ik houd je een spiegel voor. De behandeling is er op gericht dat je het allemaal snel weer zelf kunt, vanuit jezelf en met de mensen om je heen.

Bij Psycholoog Houten krijg je in relatief korte tijd inzicht en helderheid in je problematiek. Je komt bij mij met je probleem, samen kijken we hoe dit probleem zich uit, hoe het is ontstaan, hoe je ermee om kunt gaan zodat het probleem hanteerbaar wordt. Ik zorg ervoor dat dit in een veilige en betrouwbare omgeving gebeurt.

Psycholoog Houten – Over Petra van der Graaf-Ritskes

Mijn vader is piloot. Dus, toen ik heel jong was, wilde ik maar één ding worden: piloot! Of beter: baas van de KLM! Ach, een kind kan dromen, toch schemerde ‘vliegen’ altijd wel op de achtergrond. Omdat ik het fijn vind om te reizen. Dus toen mijn ogen niet goed genoeg bleken te zijn, een baas van de KLM wat al te hoog gegrepen leek, wilde ik nog een blauwe maandag stewardess worden. Of beter: een blauwe maandagochtend.

Nee, ik was er in opgegroeid, het was onderdeel van mijn wereld. Maar het was niet ‘ik’. Ik was een sportieve jonge meid met een groot hart, een gezonde pak ambitie, fanatiek in wat ik deed.
En: goed met mensen.

Ik ben er écht. Voor jou.

Nu, in mijn eigen praktijk in Houten ben ik helemaal op mijn plek. Vrij van protocollen kan ik mijn eigen inzichten in de praktijk brengen en er écht voor mensen zijn. Niet alleen om te voorkomen en op te bouwen, maar ook als het helemaal mis is. De inhoudelijke kant van mijn werk is onverminderd boeiend, en het samenwerken met mijn cliënten regelrecht inspirerend.

Contact met Psycholoog Houten

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail me dan snel, ik leer je graag kennen!

Praktische informatie

Wij geven je graag duidelijkheid over belangrijke zaken:

Tarief

De kosten zijn afhankelijk van de duur van de afspraak. Voor een korte sessie betaal je €98,- en een lange sessie kost €145,50. Je betaalt per afspraak.

Een afspraak afzeggen kan altijd, wel minstens 24 uur van tevoren, dan kunnen we nog een andere cliënt inplannen. Anders moeten we het in rekening brengen.

Contact

Heb je een vraag, wil je persoonlijk advies of wil je een afspraak maken? Bel dan naar 085-4014720 of stuur een bericht.

Klachten

 • Angst
 • Burnout
 • Depressie
 • Dwangklachten
 • Faalangst
 • Hechtingsproblematiek
 • Negatief zelfbeeld
 • PTSS
 • Relatieproblemen (indiv.)
 • Rouw en verliesverwerking
 • Trauma
 • Werkgerelateerde problematiek
 • Zingevingsvragen

Behandelvormen

 • Coaching
 • EFT Relatietherapie
 • EMDR
 • Online therapie
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Relatietherapie
 • Stressmanagement
 • Talen

  Nederlands
  Engels

Aangesloten bij

Cliëntervaringen

Gemiddeld geven cliënten Petra van der Graaf-Ritskes:

 • Beoordeling: 4.7 uit 5. Op basis van 23 ervaringen
 • "Petra is een fijne en vriendelijke behandelaar met veel begrip en inlevingsvermogen. Ik heb veel van haar mogen leren en heb in onze sessies de tools gevonden die ik nodig had. Ik zou haar zeker aanraden!"

  - Anoniem

  "Ondanks mijn scepsis in het begin over relatietherapie, heb jij met jouw enthousiasme en kundigheid daar een positieve wending aan weten te geven en heb jij een belangrijke rol gespeeld in het “redden” van onze relatie. Daar zijn wij je erg dankbaar voor."

  - Anoniem

  "Petra heeft me geholpen bij mijn burn out, van een klein meisje zonder zelfvertrouwen kijk ik nu weer met vertrouwen de toekomst in. Ik sta er weer. Dit heb ik mede bereikt door het luisterend oor van Petra, haar adviezen en haar oefeningen. Ik heb vanaf het begin een goed gevoel gehad bij de behandeling van Petra. Het pad wat ik gevolgd heb, kon ik bewandelen op mijn tempo. Ook dat was erg prettig."

  - Anoniem

  Petra is een zeer prettig persoon. Ze neemt je klachten serieus en je kunt alles met haar bespreken, niets is raar. Ze maakt je in relatief korte tijd bewust van heel veel dingen. Hoe komt een gevoel tot stand en hoe reageer je hier vervolgens zelf op. Als je jezelf bewust wordt van een aantal dingen, kun je ze ook anders gaan bekijken, waardoor je jezelf automatisch beter voelt. Hoe laat je gevoelens los. Ook hier heeft ze me heel goed in begeleid, en een methode aangeleerd hoe je dat moet doen, en het werkt! Ik voel veel meer rust en bekijk dingen op een andere manier en sta open voor nieuwe dingen.
  Ik ben haar enorm dankbaar!

  - Anoniem

  Ik heb de handvaten toegereikt gekregen om zelf verder te gaan met mijn issues en op die manier het laatste beetje verwerking achter de rug te krijgen. Petra heeft me inzicht in mijn eigen gevoel en gedachten gegeven waardoor ik mijn partner beter kan begrijpen.

  - Anoniem

  De behandeling was persoonlijk, open, duidelijk en ik kreeg bruikbare praktische voorbeelden en adviezen. Er was een goede aansluiting op het probleem. Ik heb meer kennis over mezelf. Daarnaast ben ik weerbaarder, zelfverzekerder en meer in balans.

  - Anoniem

  Petra gaf oefeningen ( visualisatie) waardoor alles goed duidelijk werd. De ruimte voor eigen inbreng en de duidelijke huiswerkopdrachten om het geleerde in praktijk te brengen vond ik fijn. Tenslotte was de veilige sfeer ook heel prettig.

  - Anoniem

  Ze is heel praktisch ingesteld. Ze geeft inzicht en tools om er ook zelf mee verder te gaan. Ze is oordeel vrij, begripvol en heel vriendelijk. Er is vooral ook ruimte voor een lach of traan tijdens de sessies.

  - Anoniem

  Ze heeft een op de persoon gerichte heldere aanpak. Ze is positief, geduldig en ervaren.

  - Anoniem

  Ze stelde me meteen op mijn gemak. Ze heeft me mijn verhaal laten vertellen en daar vervolgens sturend mee om te gaan. In het begin had ik dit niet zo in de gaten, doch na een paar sessies begon "het kwartje" al te vallen. Ik heb geleerd om meer voor mezelf op te komen i.p.v. steeds in de "meewerkstand" staan voor anderen. De negatieve ervaringen met andere hulpverleners is omgedraaid naar heel positief. Ik voel me weer in staat om weer zaken op te pakken i.p.v. alles maar blijven uitstellen.

  - Anoniem

  Petra is rustig, direct en krachtig. Ik ervaar meer rust en ik voel me sterker in alles wat ik doe.

  - Anoniem

  Petra was toegankelijk en dat was erg fijn.

  - Anoniem

  Petra schakelt heel snel en begrijpt heel goed wat je bedoelt. In elk verslag dat ik naar haar schreef, begon ik met de zin dat ik zo blij met haar ben. Ik voelde mij veilig bij haar en heb ik zeer korte tijd veel geleerd en verwerkt.

  - Anoniem

  "Doel: leren hoe ga je om met je angst. We hebben samen veel gesproken en gedeeld. Het was elke keer weer fijn om in gesprek te gaan! Het heeft mij verder gebracht. Ik hoop hier bewust mee verder te gaan. Dit leerproces heeft nog wat tijd nodig.
  Kernkwaliteiten gaven mij meer helderheid. Het was een periode van door de angst heen te gaan en samen met jouw steun verder te komen.

  Hartelijk dank Petra".

  - Sabine

  "Petra, ik wil je graag bedanken. Ik vond het fijne gesprekken en ik zat altijd om mijn gemak. En dat is voor mij heel belangrijk geweest. Dank je wel voor alle inzichten en handreikingen. Ik ben mij veel bewuster geworden van de keuzes die ik maak en heb meer rust in mijn hoofd gekregen. Ik heb het vertrouwen in mijzelf weer terug gekregen"

  - Sandra

  "De therapie, en Petra's begeleiding, heeft mij erg geholpen om stil te staan bij wat ik voel. Ik heb veel ontdekkingen gedaan over mijzelf en inzichten in mijn valkuilen. Diverse handvatten hebben mij geholpen om anders tegen dingen aan te kijken en dingen anders aan te pakken. Ik ben weer gaan geloven in mijzelf en in mijn relatie. Ik ben weer toegankelijker en kan me openstellen".

  - Ruth

  "Petra combineert theorie en praktijk op een effectieve wijze. Ze kon mij snel en daadkrachtig inzicht geven in mijzelf. Petra begeleidt mij met liefdevolle aandacht en waar nodig een spiegel. 
  Ze is een absolute topper!"

  - Paula

  "Petra is in staat om snel en professioneel de vinger op de zere plek te leggen. Zij bespreekt dit op een prettige en warme manier. Regelmatig pittige feedback om te horen, maar noodzakelijk geweest in mijn proces. Mijn dank is groot".

   

  - Mark

  "Echt enorm bedankt voor al jouw steun en wijze woorden, want alle puzzelstukjes beginnen na 32 jaar eindelijk te vallen :)."

  - Juul

  "Een paar maanden geleden had ik niet gedacht om op dit moment weer zo positief in het leven te staan. Ik kwam met een flinke burn-out bij Petra terecht. Zij weet een mooie balans te vinden tussen mij uit laten praten en mij inzichten geven aan de hand van verschillende modellen en theorieën. Ik begrijp nu hoe ik in een burn-out terecht ben gekomen EN heb de handvatten om te zorgen dat dit niet nogmaals gaat gebeuren. De gesprekken gaven veel inzicht en waren voor mij zeer zinvol. Ik pak veel dingen nu echt anders aan".

  - Jan

  "Een korte weergave over hoe jij op mij overgekomen bent de afgelopen 8 sessies. Bij het eerste gesprek was ik heel benieuwd met wie ik te maken zou krijgen en of dit zou klikken. Mijn eerste indruk was goed. Je sprak mij meteen aan. Ik heb de gesprekken als prettig en open ervaren.
  Wat ik fijn vond dat je vanuit je eigen belevingen en ervaringen sprak zodat je e.e.a. over kon brengen, waardoor het voor mij duidelijk werd, waar het om ging en hoe toe te passen in mijn leven. De gesprekken hebben voor mij heel veel opgeleverd om verder te kunnen. Nog bedankt".

  - Ilse

  "Petra heeft mij in meerdere sessies en trainingen geholpen meer inzicht te krijgen in mijn manier van communiceren en laten inzien dat bepaalde (op dat moment logische) overtuigingen uit het verleden op dit moment belemmeringen vormen en op welke manier ik daar nu verandering in kan brengen.
  Doordat ze zowel communicatiedeskundige, loopbaandeskundige en psycholoog is heeft zij veel methoden in haar rugzak. Hierdoor is zij in staat om gedurende het hele proces van persoonlijke ontwikkeling mij te helpen. Dit doet zij op een persoonlijke, gelijkwaardige manier waarbij ik mij gelijk vanaf het begin op mijn gemak voelde. Een belangrijke basis tot persoonlijke ontwikkeling. Ik ben blij dat Petra op mijn pad is gekomen".

  - Eva

  "Wat een vakvrouw! In een ontspannen en fijne omgeving heb ik zoveel over mijzelf geleerd. Ik sta, dankzij Petra, weer stevig in mijn eigen schoenen en zie de wereld weer positief".

  - Alicia
  Petra van der Graaf-Ritskes
  Petra van der Graaf-Ritskes
  Psycholoog in Houten

  Beoordeling: 4.7 uit 5
  Op basis van 23 ervaringen
  • Buiten kantoortijden
  • Also in English
  • Relatietherapie
  Bel: 085-4014720
  Petra van der Graaf-Ritskes

  Petra van der Graaf-Ritskes

  • Buiten kantoortijden
  • Also in English
  • Relatietherapie

  Psycholoog Houten

  Ik ben Petra van der Graaf-Ritskes, Psycholoog Houten en ik ben bij verschillende bedrijven aan de slag gegaan als trainer en coach.  Door deze ervaring te combineren met mijn studie psychologie. kon ik echt iets toevoegen aan de kwaliteit van het werk en leven van mijn collega’s. Mijn vaardigheden als psycholoog in de praktijk te brengen is voor mij een unieke kans om mensen te helpen.

  Let op, ik heb tijdelijk een wachtlijst!

  Psycholoog Houten – Zie de dingen opnieuw

  De therapie die ik geef heeft meestal een kortdurend karakter. In de meeste gevallen heb je na 4 a 8 behandelingen een goed inzicht in de oorzaak van je klachten. Om de klachten goed te behandelen kan het nodig zijn meer sessies te volgen. Jij bepaalt zelf hoeveel sessies je wilt volgen en ook hoe vaak.

  Een belangrijk onderdeel van mijn werk is je te helpen dingen opnieuw te zien. Ik draag je alternatieve perspectieven aan. Ik houd je een spiegel voor. De behandeling is er op gericht dat je het allemaal snel weer zelf kunt, vanuit jezelf en met de mensen om je heen.

  Bij Psycholoog Houten krijg je in relatief korte tijd inzicht en helderheid in je problematiek. Je komt bij mij met je probleem, samen kijken we hoe dit probleem zich uit, hoe het is ontstaan, hoe je ermee om kunt gaan zodat het probleem hanteerbaar wordt. Ik zorg ervoor dat dit in een veilige en betrouwbare omgeving gebeurt.

  • Angst
  • Burnout
  • Depressie
  • Dwangklachten
  • Faalangst
  • Hechtingsproblematiek
  • Negatief zelfbeeld
  • PTSS
  • Relatieproblemen (indiv.)
  • Rouw en verliesverwerking
  • Trauma
  • Werkgerelateerde problematiek
  • Zingevingsvragen
  • Coaching
  • EFT Relatietherapie
  • EMDR
  • Online therapie
  • Oplossingsgerichte therapie
  • Relatietherapie
  • Stressmanagement
  • Talen

   Nederlands
   Engels

  Cliëntervaringen

  Gemiddeld geven cliënten Petra van der Graaf-Ritskes:

 • Beoordeling: 4.7 uit 5. Op basis van 23 ervaringen
 • "Petra is een fijne en vriendelijke behandelaar met veel begrip en inlevingsvermogen. Ik heb veel van haar mogen leren en heb in onze sessies de tools gevonden die ik nodig had. Ik zou haar zeker aanraden!"

  - Anoniem

  "Ondanks mijn scepsis in het begin over relatietherapie, heb jij met jouw enthousiasme en kundigheid daar een positieve wending aan weten te geven en heb jij een belangrijke rol gespeeld in het “redden” van onze relatie. Daar zijn wij je erg dankbaar voor."

  - Anoniem

  "Petra heeft me geholpen bij mijn burn out, van een klein meisje zonder zelfvertrouwen kijk ik nu weer met vertrouwen de toekomst in. Ik sta er weer. Dit heb ik mede bereikt door het luisterend oor van Petra, haar adviezen en haar oefeningen. Ik heb vanaf het begin een goed gevoel gehad bij de behandeling van Petra. Het pad wat ik gevolgd heb, kon ik bewandelen op mijn tempo. Ook dat was erg prettig."

  - Anoniem

  Petra is een zeer prettig persoon. Ze neemt je klachten serieus en je kunt alles met haar bespreken, niets is raar. Ze maakt je in relatief korte tijd bewust van heel veel dingen. Hoe komt een gevoel tot stand en hoe reageer je hier vervolgens zelf op. Als je jezelf bewust wordt van een aantal dingen, kun je ze ook anders gaan bekijken, waardoor je jezelf automatisch beter voelt. Hoe laat je gevoelens los. Ook hier heeft ze me heel goed in begeleid, en een methode aangeleerd hoe je dat moet doen, en het werkt! Ik voel veel meer rust en bekijk dingen op een andere manier en sta open voor nieuwe dingen.
  Ik ben haar enorm dankbaar!

  - Anoniem

  Ik heb de handvaten toegereikt gekregen om zelf verder te gaan met mijn issues en op die manier het laatste beetje verwerking achter de rug te krijgen. Petra heeft me inzicht in mijn eigen gevoel en gedachten gegeven waardoor ik mijn partner beter kan begrijpen.

  - Anoniem

  De behandeling was persoonlijk, open, duidelijk en ik kreeg bruikbare praktische voorbeelden en adviezen. Er was een goede aansluiting op het probleem. Ik heb meer kennis over mezelf. Daarnaast ben ik weerbaarder, zelfverzekerder en meer in balans.

  - Anoniem

  Petra gaf oefeningen ( visualisatie) waardoor alles goed duidelijk werd. De ruimte voor eigen inbreng en de duidelijke huiswerkopdrachten om het geleerde in praktijk te brengen vond ik fijn. Tenslotte was de veilige sfeer ook heel prettig.

  - Anoniem

  Ze is heel praktisch ingesteld. Ze geeft inzicht en tools om er ook zelf mee verder te gaan. Ze is oordeel vrij, begripvol en heel vriendelijk. Er is vooral ook ruimte voor een lach of traan tijdens de sessies.

  - Anoniem

  Ze heeft een op de persoon gerichte heldere aanpak. Ze is positief, geduldig en ervaren.

  - Anoniem

  Ze stelde me meteen op mijn gemak. Ze heeft me mijn verhaal laten vertellen en daar vervolgens sturend mee om te gaan. In het begin had ik dit niet zo in de gaten, doch na een paar sessies begon "het kwartje" al te vallen. Ik heb geleerd om meer voor mezelf op te komen i.p.v. steeds in de "meewerkstand" staan voor anderen. De negatieve ervaringen met andere hulpverleners is omgedraaid naar heel positief. Ik voel me weer in staat om weer zaken op te pakken i.p.v. alles maar blijven uitstellen.

  - Anoniem

  Petra is rustig, direct en krachtig. Ik ervaar meer rust en ik voel me sterker in alles wat ik doe.

  - Anoniem

  Petra was toegankelijk en dat was erg fijn.

  - Anoniem

  Petra schakelt heel snel en begrijpt heel goed wat je bedoelt. In elk verslag dat ik naar haar schreef, begon ik met de zin dat ik zo blij met haar ben. Ik voelde mij veilig bij haar en heb ik zeer korte tijd veel geleerd en verwerkt.

  - Anoniem

  "Doel: leren hoe ga je om met je angst. We hebben samen veel gesproken en gedeeld. Het was elke keer weer fijn om in gesprek te gaan! Het heeft mij verder gebracht. Ik hoop hier bewust mee verder te gaan. Dit leerproces heeft nog wat tijd nodig.
  Kernkwaliteiten gaven mij meer helderheid. Het was een periode van door de angst heen te gaan en samen met jouw steun verder te komen.

  Hartelijk dank Petra".

  - Sabine

  "Petra, ik wil je graag bedanken. Ik vond het fijne gesprekken en ik zat altijd om mijn gemak. En dat is voor mij heel belangrijk geweest. Dank je wel voor alle inzichten en handreikingen. Ik ben mij veel bewuster geworden van de keuzes die ik maak en heb meer rust in mijn hoofd gekregen. Ik heb het vertrouwen in mijzelf weer terug gekregen"

  - Sandra

  "De therapie, en Petra's begeleiding, heeft mij erg geholpen om stil te staan bij wat ik voel. Ik heb veel ontdekkingen gedaan over mijzelf en inzichten in mijn valkuilen. Diverse handvatten hebben mij geholpen om anders tegen dingen aan te kijken en dingen anders aan te pakken. Ik ben weer gaan geloven in mijzelf en in mijn relatie. Ik ben weer toegankelijker en kan me openstellen".

  - Ruth

  "Petra combineert theorie en praktijk op een effectieve wijze. Ze kon mij snel en daadkrachtig inzicht geven in mijzelf. Petra begeleidt mij met liefdevolle aandacht en waar nodig een spiegel. 
  Ze is een absolute topper!"

  - Paula

  "Petra is in staat om snel en professioneel de vinger op de zere plek te leggen. Zij bespreekt dit op een prettige en warme manier. Regelmatig pittige feedback om te horen, maar noodzakelijk geweest in mijn proces. Mijn dank is groot".

   

  - Mark

  "Echt enorm bedankt voor al jouw steun en wijze woorden, want alle puzzelstukjes beginnen na 32 jaar eindelijk te vallen :)."

  - Juul

  "Een paar maanden geleden had ik niet gedacht om op dit moment weer zo positief in het leven te staan. Ik kwam met een flinke burn-out bij Petra terecht. Zij weet een mooie balans te vinden tussen mij uit laten praten en mij inzichten geven aan de hand van verschillende modellen en theorieën. Ik begrijp nu hoe ik in een burn-out terecht ben gekomen EN heb de handvatten om te zorgen dat dit niet nogmaals gaat gebeuren. De gesprekken gaven veel inzicht en waren voor mij zeer zinvol. Ik pak veel dingen nu echt anders aan".

  - Jan

  "Een korte weergave over hoe jij op mij overgekomen bent de afgelopen 8 sessies. Bij het eerste gesprek was ik heel benieuwd met wie ik te maken zou krijgen en of dit zou klikken. Mijn eerste indruk was goed. Je sprak mij meteen aan. Ik heb de gesprekken als prettig en open ervaren.
  Wat ik fijn vond dat je vanuit je eigen belevingen en ervaringen sprak zodat je e.e.a. over kon brengen, waardoor het voor mij duidelijk werd, waar het om ging en hoe toe te passen in mijn leven. De gesprekken hebben voor mij heel veel opgeleverd om verder te kunnen. Nog bedankt".

  - Ilse

  "Petra heeft mij in meerdere sessies en trainingen geholpen meer inzicht te krijgen in mijn manier van communiceren en laten inzien dat bepaalde (op dat moment logische) overtuigingen uit het verleden op dit moment belemmeringen vormen en op welke manier ik daar nu verandering in kan brengen.
  Doordat ze zowel communicatiedeskundige, loopbaandeskundige en psycholoog is heeft zij veel methoden in haar rugzak. Hierdoor is zij in staat om gedurende het hele proces van persoonlijke ontwikkeling mij te helpen. Dit doet zij op een persoonlijke, gelijkwaardige manier waarbij ik mij gelijk vanaf het begin op mijn gemak voelde. Een belangrijke basis tot persoonlijke ontwikkeling. Ik ben blij dat Petra op mijn pad is gekomen".

  - Eva

  "Wat een vakvrouw! In een ontspannen en fijne omgeving heb ik zoveel over mijzelf geleerd. Ik sta, dankzij Petra, weer stevig in mijn eigen schoenen en zie de wereld weer positief".

  - Alicia

  Contact

  Praktijkadres
  Korte Schaft 23A
  kamer 8
  3991AT Houten

  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Contact

  Deze website is beschermd met reCAPTCHA en lees hier de Google
  Privacy Policy en Terms of Service.