Over mij

Nadat ik eigenlijk van jongs af aan mijn vader achterna wilde (werken als piloot), zit ik helemaal op mijn plek in mijn eigen psychologenpraktijk en vind ik het fijn dat ik er écht voor mensen kan zijn. De inhoudelijke kant van mijn werk is bijzonder interessant en het samenwerken met mijn cliënten regelrecht inspirerend. Vrij van protocollen kan ik mijn eigen inzichten in de praktijk brengen.

De therapie die ik geef heeft vaak een kortdurend karakter. In de meeste gevallen heb je na 4 a 8 behandelingen een goed inzicht in de oorzaak van je klachten. Om de klachten goed te behandelen kan het nodig zijn meer sessies te volgen. Jij bepaalt zelf hoeveel sessies je wilt volgen en ook hoe vaak.

Ik ben er écht. Voor jou.

Werkwijze

Zodra we starten met de behandeling kijken we samen naar hoe het probleem zich uit en hoe het is ontstaan. Bij mij krijg je in relatief korte tijd inzicht en helderheid in je klachten. Vervolgens bepalen we hoe je ermee om kan gaan, zodat het probleem hanteerbaar wordt en je het kan oplossen. Ik zorg ervoor dat dit in een veilige en betrouwbare omgeving gebeurt.

Tijdens de therapie help ik je dingen opnieuw te zien. Ik draag verschillende perspectieven aan en hou je een spiegel voor. De bedoeling is dat jij na de behandeling met de gegeven handvatten zelf weer verder kan. Vanuit jezelf en met de mensen om je heen.

Ik kan je helpen bij:

Aanpassingsproblematiek

Agressie

Angst

Burn-out

Depressie

Dwangklachten

Eetstoornis

Faalangst

Hechtingsproblematiek

Negatief zelfbeeld

Post Intensive Care Syndroom (PICS)

Postnatale depressie

Posttraumatische stressstoornis (PTSS)

Relatieproblemen (individueel)

Rouw- en verliesverwerking

Seksualiteit

Seksueel misbruik

Seksverslaving

Slaapproblemen

Specifieke fobie

Stress- en spanningsklachten

Vliegangst

Werkgerelateerde problematiek

Zingevingsvragen

Mijn behandelvormen:

ACT (Acceptance and Commitment Therapy)

Coaching

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

EFT Relatietherapie

EMDR

Familieopstellingen

Mindfulness

Online therapie

Oplossingsgerichte therapie

Positieve psychologie

Psychodynamische therapie

Scheidingsbegeleiding

Systeemtherapie


Relatietherapie


Bekijk mijn relatietherapie profiel

Aangesloten bij:

Kosten psycholoog

Als je met mij aan de slag gaat, is het fijn om van tevoren te weten hoeveel een afspraak kost. Een reguliere sessie is 118 euro en een lange afspraak 177 euro. Je betaalt per afspraak. Op de pagina kosten psycholoog staan alle tarieven.

Vergoeding

Er zijn meerdere manieren om je afspraken bij mij vergoed te krijgen: via je werkgever of in sommige gevallen via je aanvullende zorgverzekering. Vanuit de basisverzekering krijg je via Psyned geen vergoeding. Daar staat tegenover dat je direct kan starten.

Klikgarantie

Tijdens de sessies vertel je vaak persoonlijke en kwetsbare dingen. Het is daarom belangrijk dat er vertrouwen is en je een klik voelt. Psyned werkt met klikgarantie. Klopt het gevoel voor jou toch niet? Dan koppelen we je aan een andere psycholoog en betalen wij je eerste afspraak.

Afspraak annuleren

Wil je een afspraak annuleren? Dat is kosteloos als je dit minstens 24 uur van tevoren laat weten. Zeg je te laat af, dan moeten we de kosten in rekening brengen.

Wat zeggen mijn cliënten?

"Petra is een fijne en vriendelijke behandelaar met veel begrip en inlevingsvermogen. Ik heb veel van haar mogen leren en heb in onze sessies de tools gevonden die ik nodig had. Ik zou haar zeker aanraden!"

- Anoniem

Ze is heel praktisch ingesteld. Ze geeft inzicht en tools om er ook zelf mee verder te gaan. Ze is oordeel vrij, begripvol en heel vriendelijk. Er is vooral ook ruimte voor een lach of traan tijdens de sessies.

- Anoniem

Ze heeft een op de persoon gerichte heldere aanpak. Ze is positief, geduldig en ervaren.

- Anoniem

Petra is rustig, direct en krachtig. Ik ervaar meer rust en ik voel me sterker in alles wat ik doe.

- Anoniem

Petra was toegankelijk en dat was erg fijn.

- Anoniem

"Echt enorm bedankt voor al jouw steun en wijze woorden, want alle puzzelstukjes beginnen na 32 jaar eindelijk te vallen :)."

- Juul

"Wat een vakvrouw! In een ontspannen en fijne omgeving heb ik zoveel over mijzelf geleerd. Ik sta, dankzij Petra, weer stevig in mijn eigen schoenen en zie de wereld weer positief".

- Alicia
Gemiddeld geven cliënten Petra van der Graaf-Ritskes:
Beoordeling: 4.7 uit 5.
Op basis van 23 ervaringen

Wat zeggen mijn cliënten?

"Petra is een fijne en vriendelijke behandelaar met veel begrip en inlevingsvermogen. Ik heb veel van haar mogen leren en heb in onze sessies de tools gevonden die ik nodig had. Ik zou haar zeker aanraden!"

- Anoniem

"Ondanks mijn scepsis in het begin over relatietherapie, heb jij met jouw enthousiasme en kundigheid daar een positieve wending aan weten te geven en heb jij een belangrijke rol gespeeld in het “redden” van onze relatie. Daar zijn wij je erg dankbaar voor."

- Anoniem

"Petra heeft me geholpen bij mijn burn out, van een klein meisje zonder zelfvertrouwen kijk ik nu weer met vertrouwen de toekomst in. Ik sta er weer. Dit heb ik mede bereikt door het luisterend oor van Petra, haar adviezen en haar oefeningen. Ik heb vanaf het begin een goed gevoel gehad bij de behandeling van Petra. Het pad wat ik gevolgd heb, kon ik bewandelen op mijn tempo. Ook dat was erg prettig."

- Anoniem

Petra is een zeer prettig persoon. Ze neemt je klachten serieus en je kunt alles met haar bespreken, niets is raar. Ze maakt je in relatief korte tijd bewust van heel veel dingen. Hoe komt een gevoel tot stand en hoe reageer je hier vervolgens zelf op. Als je jezelf bewust wordt van een aantal dingen, kun je ze ook anders gaan bekijken, waardoor je jezelf automatisch beter voelt. Hoe laat je gevoelens los. Ook hier heeft ze me heel goed in begeleid, en een methode aangeleerd hoe je dat moet doen, en het werkt! Ik voel veel meer rust en bekijk dingen op een andere manier en sta open voor nieuwe dingen.
Ik ben haar enorm dankbaar!

- Anoniem

Ik heb de handvaten toegereikt gekregen om zelf verder te gaan met mijn issues en op die manier het laatste beetje verwerking achter de rug te krijgen. Petra heeft me inzicht in mijn eigen gevoel en gedachten gegeven waardoor ik mijn partner beter kan begrijpen.

- Anoniem

De behandeling was persoonlijk, open, duidelijk en ik kreeg bruikbare praktische voorbeelden en adviezen. Er was een goede aansluiting op het probleem. Ik heb meer kennis over mezelf. Daarnaast ben ik weerbaarder, zelfverzekerder en meer in balans.

- Anoniem

Petra gaf oefeningen ( visualisatie) waardoor alles goed duidelijk werd. De ruimte voor eigen inbreng en de duidelijke huiswerkopdrachten om het geleerde in praktijk te brengen vond ik fijn. Tenslotte was de veilige sfeer ook heel prettig.

- Anoniem

Ze is heel praktisch ingesteld. Ze geeft inzicht en tools om er ook zelf mee verder te gaan. Ze is oordeel vrij, begripvol en heel vriendelijk. Er is vooral ook ruimte voor een lach of traan tijdens de sessies.

- Anoniem

Ze heeft een op de persoon gerichte heldere aanpak. Ze is positief, geduldig en ervaren.

- Anoniem

Ze stelde me meteen op mijn gemak. Ze heeft me mijn verhaal laten vertellen en daar vervolgens sturend mee om te gaan. In het begin had ik dit niet zo in de gaten, doch na een paar sessies begon "het kwartje" al te vallen. Ik heb geleerd om meer voor mezelf op te komen i.p.v. steeds in de "meewerkstand" staan voor anderen. De negatieve ervaringen met andere hulpverleners is omgedraaid naar heel positief. Ik voel me weer in staat om weer zaken op te pakken i.p.v. alles maar blijven uitstellen.

- Anoniem

Petra is rustig, direct en krachtig. Ik ervaar meer rust en ik voel me sterker in alles wat ik doe.

- Anoniem

Petra was toegankelijk en dat was erg fijn.

- Anoniem

Petra schakelt heel snel en begrijpt heel goed wat je bedoelt. In elk verslag dat ik naar haar schreef, begon ik met de zin dat ik zo blij met haar ben. Ik voelde mij veilig bij haar en heb ik zeer korte tijd veel geleerd en verwerkt.

- Anoniem

"Doel: leren hoe ga je om met je angst. We hebben samen veel gesproken en gedeeld. Het was elke keer weer fijn om in gesprek te gaan! Het heeft mij verder gebracht. Ik hoop hier bewust mee verder te gaan. Dit leerproces heeft nog wat tijd nodig.
Kernkwaliteiten gaven mij meer helderheid. Het was een periode van door de angst heen te gaan en samen met jouw steun verder te komen.

Hartelijk dank Petra".

- Sabine

"Petra, ik wil je graag bedanken. Ik vond het fijne gesprekken en ik zat altijd om mijn gemak. En dat is voor mij heel belangrijk geweest. Dank je wel voor alle inzichten en handreikingen. Ik ben mij veel bewuster geworden van de keuzes die ik maak en heb meer rust in mijn hoofd gekregen. Ik heb het vertrouwen in mijzelf weer terug gekregen"

- Sandra

"De therapie, en Petra's begeleiding, heeft mij erg geholpen om stil te staan bij wat ik voel. Ik heb veel ontdekkingen gedaan over mijzelf en inzichten in mijn valkuilen. Diverse handvatten hebben mij geholpen om anders tegen dingen aan te kijken en dingen anders aan te pakken. Ik ben weer gaan geloven in mijzelf en in mijn relatie. Ik ben weer toegankelijker en kan me openstellen".

- Ruth

"Petra combineert theorie en praktijk op een effectieve wijze. Ze kon mij snel en daadkrachtig inzicht geven in mijzelf. Petra begeleidt mij met liefdevolle aandacht en waar nodig een spiegel. 
Ze is een absolute topper!"

- Paula

"Petra is in staat om snel en professioneel de vinger op de zere plek te leggen. Zij bespreekt dit op een prettige en warme manier. Regelmatig pittige feedback om te horen, maar noodzakelijk geweest in mijn proces. Mijn dank is groot".

 

- Mark

"Echt enorm bedankt voor al jouw steun en wijze woorden, want alle puzzelstukjes beginnen na 32 jaar eindelijk te vallen :)."

- Juul

"Een paar maanden geleden had ik niet gedacht om op dit moment weer zo positief in het leven te staan. Ik kwam met een flinke burn-out bij Petra terecht. Zij weet een mooie balans te vinden tussen mij uit laten praten en mij inzichten geven aan de hand van verschillende modellen en theorieën. Ik begrijp nu hoe ik in een burn-out terecht ben gekomen EN heb de handvatten om te zorgen dat dit niet nogmaals gaat gebeuren. De gesprekken gaven veel inzicht en waren voor mij zeer zinvol. Ik pak veel dingen nu echt anders aan".

- Jan

"Een korte weergave over hoe jij op mij overgekomen bent de afgelopen 8 sessies. Bij het eerste gesprek was ik heel benieuwd met wie ik te maken zou krijgen en of dit zou klikken. Mijn eerste indruk was goed. Je sprak mij meteen aan. Ik heb de gesprekken als prettig en open ervaren.
Wat ik fijn vond dat je vanuit je eigen belevingen en ervaringen sprak zodat je e.e.a. over kon brengen, waardoor het voor mij duidelijk werd, waar het om ging en hoe toe te passen in mijn leven. De gesprekken hebben voor mij heel veel opgeleverd om verder te kunnen. Nog bedankt".

- Ilse

"Petra heeft mij in meerdere sessies en trainingen geholpen meer inzicht te krijgen in mijn manier van communiceren en laten inzien dat bepaalde (op dat moment logische) overtuigingen uit het verleden op dit moment belemmeringen vormen en op welke manier ik daar nu verandering in kan brengen.
Doordat ze zowel communicatiedeskundige, loopbaandeskundige en psycholoog is heeft zij veel methoden in haar rugzak. Hierdoor is zij in staat om gedurende het hele proces van persoonlijke ontwikkeling mij te helpen. Dit doet zij op een persoonlijke, gelijkwaardige manier waarbij ik mij gelijk vanaf het begin op mijn gemak voelde. Een belangrijke basis tot persoonlijke ontwikkeling. Ik ben blij dat Petra op mijn pad is gekomen".

- Eva

"Wat een vakvrouw! In een ontspannen en fijne omgeving heb ik zoveel over mijzelf geleerd. Ik sta, dankzij Petra, weer stevig in mijn eigen schoenen en zie de wereld weer positief".

- Alicia
Petra van der Graaf-Ritskes

 • Beoordeling: 4.7 uit 5
  Op basis van 23 ervaringen

 • Mijn locatie

  Korte Schaft 23A
  kamer 8
  3991AT Houten

  Past Petra van der Graaf-Ritskes bij mij?

  1. Plan je gratis adviesgesprek van +/- 15 min.
  2. We bespreken wat er bij jou speelt en wie jou hier het beste bij kan helpen.
  3. Je kan vaak dezelfde week al terecht
  Plan jouw gratis adviesgesprek
  Petra van der Graaf-Ritskes
  Petra van der Graaf-Ritskes

  Houten

  Online therapie
  Buiten kantoortijden

  Nadat ik eigenlijk van jongs af aan mijn vader achterna wilde (werken als piloot), zit ik helemaal op mijn plek in mijn eigen psychologenpraktijk en vind ik het fijn dat ik er écht voor mensen kan zijn. De inhoudelijke kant van mijn werk is bijzonder interessant en het samenwerken met mijn cliënten regelrecht inspirerend. Vrij van protocollen kan ik mijn eigen inzichten in de praktijk brengen.

  De therapie die ik geef heeft vaak een kortdurend karakter. In de meeste gevallen heb je na 4 a 8 behandelingen een goed inzicht in de oorzaak van je klachten. Om de klachten goed te behandelen kan het nodig zijn meer sessies te volgen. Jij bepaalt zelf hoeveel sessies je wilt volgen en ook hoe vaak.

  Cliënten beschrijven mij als:

  Vriendelijk

  Positief

  Kundig

  Praktisch

  Begripvol

  Werkwijze

  Zodra we starten met de behandeling kijken we samen naar hoe het probleem zich uit en hoe het is ontstaan. Bij mij krijg je in relatief korte tijd inzicht en helderheid in je klachten. Vervolgens bepalen we hoe je ermee om kan gaan, zodat het probleem hanteerbaar wordt en je het kan oplossen. Ik zorg ervoor dat dit in een veilige en betrouwbare omgeving gebeurt.

  Tijdens de therapie help ik je dingen opnieuw te zien. Ik draag verschillende perspectieven aan en hou je een spiegel voor. De bedoeling is dat jij na de behandeling met de gegeven handvatten zelf weer verder kan. Vanuit jezelf en met de mensen om je heen.

  Ik ben er écht. Voor jou.

  Ik kan je helpen bij:

  Aanpassingsproblematiek

  Agressie

  Angst

  Burn-out

  Depressie

  Dwangklachten

  Eetstoornis

  Faalangst

  Hechtingsproblematiek

  Negatief zelfbeeld

  Post Intensive Care Syndroom (PICS)

  Postnatale depressie

  Posttraumatische stressstoornis (PTSS)

  Relatieproblemen (individueel)

  Rouw- en verliesverwerking

  Seksualiteit

  Seksueel misbruik

  Seksverslaving

  Slaapproblemen

  Specifieke fobie

  Stress- en spanningsklachten

  Vliegangst

  Werkgerelateerde problematiek

  Zingevingsvragen

  Mijn behandelvormen:

  ACT (Acceptance and Commitment Therapy)

  Coaching

  Cognitieve gedragstherapie (CGT)

  EFT Relatietherapie

  EMDR

  Familieopstellingen

  Mindfulness

  Online therapie

  Oplossingsgerichte therapie

  Positieve psychologie

  Psychodynamische therapie

  Scheidingsbegeleiding

  Systeemtherapie


  Relatietherapie


  Bekijk mijn relatietherapie profiel

  Aangesloten bij:

  Kosten psycholoog

  Als je met mij aan de slag gaat, is het fijn om van tevoren te weten hoeveel een afspraak kost. Een reguliere sessie is 118 euro en een lange afspraak 177 euro. Je betaalt per afspraak. Op de pagina kosten psycholoog staan alle tarieven.

  Vergoeding

  Er zijn meerdere manieren om je afspraken bij mij vergoed te krijgen: via je werkgever of in sommige gevallen via je aanvullende zorgverzekering. Vanuit de basisverzekering krijg je via Psyned geen vergoeding. Daar staat tegenover dat je direct kan starten.

  Klikgarantie

  Tijdens de sessies vertel je vaak persoonlijke en kwetsbare dingen. Het is daarom belangrijk dat er vertrouwen is en je een klik voelt. Psyned werkt met klikgarantie. Klopt het gevoel voor jou toch niet? Dan koppelen we je aan een andere psycholoog en betalen wij je eerste afspraak.

  Afspraak annuleren

  Wil je een afspraak annuleren? Dat is kosteloos als je dit minstens 24 uur van tevoren laat weten. Zeg je te laat af, dan moeten we de kosten in rekening brengen.

  Wat zeggen mijn cliënten?

  "Petra is een fijne en vriendelijke behandelaar met veel begrip en inlevingsvermogen. Ik heb veel van haar mogen leren en heb in onze sessies de tools gevonden die ik nodig had. Ik zou haar zeker aanraden!"

  - Anoniem

  Ze is heel praktisch ingesteld. Ze geeft inzicht en tools om er ook zelf mee verder te gaan. Ze is oordeel vrij, begripvol en heel vriendelijk. Er is vooral ook ruimte voor een lach of traan tijdens de sessies.

  - Anoniem

  Ze heeft een op de persoon gerichte heldere aanpak. Ze is positief, geduldig en ervaren.

  - Anoniem

  Petra is rustig, direct en krachtig. Ik ervaar meer rust en ik voel me sterker in alles wat ik doe.

  - Anoniem

  Petra was toegankelijk en dat was erg fijn.

  - Anoniem

  "Echt enorm bedankt voor al jouw steun en wijze woorden, want alle puzzelstukjes beginnen na 32 jaar eindelijk te vallen :)."

  - Juul

  "Wat een vakvrouw! In een ontspannen en fijne omgeving heb ik zoveel over mijzelf geleerd. Ik sta, dankzij Petra, weer stevig in mijn eigen schoenen en zie de wereld weer positief".

  - Alicia
  Gemiddeld geven cliënten Petra van der Graaf-Ritskes:
  Beoordeling: 4.7 uit 5.
  Op basis van 23 ervaringen

  Wat zeggen mijn cliënten?

  "Petra is een fijne en vriendelijke behandelaar met veel begrip en inlevingsvermogen. Ik heb veel van haar mogen leren en heb in onze sessies de tools gevonden die ik nodig had. Ik zou haar zeker aanraden!"

  - Anoniem

  "Ondanks mijn scepsis in het begin over relatietherapie, heb jij met jouw enthousiasme en kundigheid daar een positieve wending aan weten te geven en heb jij een belangrijke rol gespeeld in het “redden” van onze relatie. Daar zijn wij je erg dankbaar voor."

  - Anoniem

  "Petra heeft me geholpen bij mijn burn out, van een klein meisje zonder zelfvertrouwen kijk ik nu weer met vertrouwen de toekomst in. Ik sta er weer. Dit heb ik mede bereikt door het luisterend oor van Petra, haar adviezen en haar oefeningen. Ik heb vanaf het begin een goed gevoel gehad bij de behandeling van Petra. Het pad wat ik gevolgd heb, kon ik bewandelen op mijn tempo. Ook dat was erg prettig."

  - Anoniem

  Petra is een zeer prettig persoon. Ze neemt je klachten serieus en je kunt alles met haar bespreken, niets is raar. Ze maakt je in relatief korte tijd bewust van heel veel dingen. Hoe komt een gevoel tot stand en hoe reageer je hier vervolgens zelf op. Als je jezelf bewust wordt van een aantal dingen, kun je ze ook anders gaan bekijken, waardoor je jezelf automatisch beter voelt. Hoe laat je gevoelens los. Ook hier heeft ze me heel goed in begeleid, en een methode aangeleerd hoe je dat moet doen, en het werkt! Ik voel veel meer rust en bekijk dingen op een andere manier en sta open voor nieuwe dingen.
  Ik ben haar enorm dankbaar!

  - Anoniem

  Ik heb de handvaten toegereikt gekregen om zelf verder te gaan met mijn issues en op die manier het laatste beetje verwerking achter de rug te krijgen. Petra heeft me inzicht in mijn eigen gevoel en gedachten gegeven waardoor ik mijn partner beter kan begrijpen.

  - Anoniem

  De behandeling was persoonlijk, open, duidelijk en ik kreeg bruikbare praktische voorbeelden en adviezen. Er was een goede aansluiting op het probleem. Ik heb meer kennis over mezelf. Daarnaast ben ik weerbaarder, zelfverzekerder en meer in balans.

  - Anoniem

  Petra gaf oefeningen ( visualisatie) waardoor alles goed duidelijk werd. De ruimte voor eigen inbreng en de duidelijke huiswerkopdrachten om het geleerde in praktijk te brengen vond ik fijn. Tenslotte was de veilige sfeer ook heel prettig.

  - Anoniem

  Ze is heel praktisch ingesteld. Ze geeft inzicht en tools om er ook zelf mee verder te gaan. Ze is oordeel vrij, begripvol en heel vriendelijk. Er is vooral ook ruimte voor een lach of traan tijdens de sessies.

  - Anoniem

  Ze heeft een op de persoon gerichte heldere aanpak. Ze is positief, geduldig en ervaren.

  - Anoniem

  Ze stelde me meteen op mijn gemak. Ze heeft me mijn verhaal laten vertellen en daar vervolgens sturend mee om te gaan. In het begin had ik dit niet zo in de gaten, doch na een paar sessies begon "het kwartje" al te vallen. Ik heb geleerd om meer voor mezelf op te komen i.p.v. steeds in de "meewerkstand" staan voor anderen. De negatieve ervaringen met andere hulpverleners is omgedraaid naar heel positief. Ik voel me weer in staat om weer zaken op te pakken i.p.v. alles maar blijven uitstellen.

  - Anoniem

  Petra is rustig, direct en krachtig. Ik ervaar meer rust en ik voel me sterker in alles wat ik doe.

  - Anoniem

  Petra was toegankelijk en dat was erg fijn.

  - Anoniem

  Petra schakelt heel snel en begrijpt heel goed wat je bedoelt. In elk verslag dat ik naar haar schreef, begon ik met de zin dat ik zo blij met haar ben. Ik voelde mij veilig bij haar en heb ik zeer korte tijd veel geleerd en verwerkt.

  - Anoniem

  "Doel: leren hoe ga je om met je angst. We hebben samen veel gesproken en gedeeld. Het was elke keer weer fijn om in gesprek te gaan! Het heeft mij verder gebracht. Ik hoop hier bewust mee verder te gaan. Dit leerproces heeft nog wat tijd nodig.
  Kernkwaliteiten gaven mij meer helderheid. Het was een periode van door de angst heen te gaan en samen met jouw steun verder te komen.

  Hartelijk dank Petra".

  - Sabine

  "Petra, ik wil je graag bedanken. Ik vond het fijne gesprekken en ik zat altijd om mijn gemak. En dat is voor mij heel belangrijk geweest. Dank je wel voor alle inzichten en handreikingen. Ik ben mij veel bewuster geworden van de keuzes die ik maak en heb meer rust in mijn hoofd gekregen. Ik heb het vertrouwen in mijzelf weer terug gekregen"

  - Sandra

  "De therapie, en Petra's begeleiding, heeft mij erg geholpen om stil te staan bij wat ik voel. Ik heb veel ontdekkingen gedaan over mijzelf en inzichten in mijn valkuilen. Diverse handvatten hebben mij geholpen om anders tegen dingen aan te kijken en dingen anders aan te pakken. Ik ben weer gaan geloven in mijzelf en in mijn relatie. Ik ben weer toegankelijker en kan me openstellen".

  - Ruth

  "Petra combineert theorie en praktijk op een effectieve wijze. Ze kon mij snel en daadkrachtig inzicht geven in mijzelf. Petra begeleidt mij met liefdevolle aandacht en waar nodig een spiegel. 
  Ze is een absolute topper!"

  - Paula

  "Petra is in staat om snel en professioneel de vinger op de zere plek te leggen. Zij bespreekt dit op een prettige en warme manier. Regelmatig pittige feedback om te horen, maar noodzakelijk geweest in mijn proces. Mijn dank is groot".

   

  - Mark

  "Echt enorm bedankt voor al jouw steun en wijze woorden, want alle puzzelstukjes beginnen na 32 jaar eindelijk te vallen :)."

  - Juul

  "Een paar maanden geleden had ik niet gedacht om op dit moment weer zo positief in het leven te staan. Ik kwam met een flinke burn-out bij Petra terecht. Zij weet een mooie balans te vinden tussen mij uit laten praten en mij inzichten geven aan de hand van verschillende modellen en theorieën. Ik begrijp nu hoe ik in een burn-out terecht ben gekomen EN heb de handvatten om te zorgen dat dit niet nogmaals gaat gebeuren. De gesprekken gaven veel inzicht en waren voor mij zeer zinvol. Ik pak veel dingen nu echt anders aan".

  - Jan

  "Een korte weergave over hoe jij op mij overgekomen bent de afgelopen 8 sessies. Bij het eerste gesprek was ik heel benieuwd met wie ik te maken zou krijgen en of dit zou klikken. Mijn eerste indruk was goed. Je sprak mij meteen aan. Ik heb de gesprekken als prettig en open ervaren.
  Wat ik fijn vond dat je vanuit je eigen belevingen en ervaringen sprak zodat je e.e.a. over kon brengen, waardoor het voor mij duidelijk werd, waar het om ging en hoe toe te passen in mijn leven. De gesprekken hebben voor mij heel veel opgeleverd om verder te kunnen. Nog bedankt".

  - Ilse

  "Petra heeft mij in meerdere sessies en trainingen geholpen meer inzicht te krijgen in mijn manier van communiceren en laten inzien dat bepaalde (op dat moment logische) overtuigingen uit het verleden op dit moment belemmeringen vormen en op welke manier ik daar nu verandering in kan brengen.
  Doordat ze zowel communicatiedeskundige, loopbaandeskundige en psycholoog is heeft zij veel methoden in haar rugzak. Hierdoor is zij in staat om gedurende het hele proces van persoonlijke ontwikkeling mij te helpen. Dit doet zij op een persoonlijke, gelijkwaardige manier waarbij ik mij gelijk vanaf het begin op mijn gemak voelde. Een belangrijke basis tot persoonlijke ontwikkeling. Ik ben blij dat Petra op mijn pad is gekomen".

  - Eva

  "Wat een vakvrouw! In een ontspannen en fijne omgeving heb ik zoveel over mijzelf geleerd. Ik sta, dankzij Petra, weer stevig in mijn eigen schoenen en zie de wereld weer positief".

  - Alicia

  Wie zijn wij?

  Psyned bestaat al sinds 2009 en heeft vanaf het begin maar één doel: de geestelijke gezondheidszorg toegankelijker maken. We weten namelijk dat het beter kan. Wij vinden dat je altijd snel passende hulp moet kunnen krijgen, zonder te hoeven wachten. Samen met psychologisch verwijsteam en 300 behandelaren maken wij ons hier elke dag hard voor en helpen we je mentaal sterker te worden én te blijven.

  Wil je hier meer over weten? Lees hier dan verder over ons.

  Afspraak maken?

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hiernaast het contactformulier in.

  Korte Schaft 23A
  kamer 8
  3991AT Houten

  Contact met Petra van der Graaf-Ritskes


  Deze website is beschermd met reCAPTCHA en lees hier de Google
  Privacy Policy en Terms of Service.